leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2010, 16:31

moja zolza strasznie sie dzisiaj krzywila przy obiadku, przekomicznie to wygladalo, "powiedziala" tez swoje pierwsze slowo: "ble" :ico_haha_01:
:ico_haha_01:
a przy czym sie tak krzywila??

my sie z synusiem zdrzemnelismy 30min :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

31 maja 2010, 16:34

Helen, piękna jak na ślub!
powiedziala" tez swoje pierwsze slowo: "ble"
:ico_haha_01:

anetka Ty to niezłego żarłoka masz w domku :-)

u nas się przejaśniło :-) wzięłam małego na dwór i do sklepu po bułkę bo od rana przez to marudzenie nic prawie nie zjadłam...ale się rozkrzyczał w połowie drogi i zawróciłam do domu, zjadł i znowu wyszliśmy.
Spotkałam sąsiadki i co się nie odezwałam do ich bobasów (też grudniowe) był śmiech w głos :ico_szoking: nie wiem może ja jakaś śmieszna jestem! :ico_olaboga: :ico_oczko:

teraz teściowa z małym na spacerku (w końcu zasnął) ale aż mi głupio bo nawet nic nie zjadła :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

31 maja 2010, 16:58

helen - spacerowka fajna,mysle,ze ta wkladka nie potrzebna.

No i super wygladacie na zdjeciu :ico_brawa_01:

Moj sie juz nauczyl,ze rzeczy ma sobie wczesniej przygotowac,a jak idzie na dniowke,to wogole spi w gabinecie :ico_oczko:

Preudence - no to fajnie Ci zasnal,o 18-stej :ico_szoking:
A ta mine Adasia to sobie wyobrazam,tzn patrez na taka samo za kazdym razem jak daje Zuzce cos innego niz piers :ico_noniewiem:

shiva - a wiesz,ja jestem taka sama,zawsze mialam slabosc do tzn "zimnych drani",totalne przeciwienstwo mojego kochanego meza :ico_szoking:

leona - Zuzka tez ma maly zapas,ale ona juz nie chce lezec,lapie sie raczka i chce siadac,podnosi ten lepek smiesznie i probuje wygladac,wiec jutro ma przyjechac kolega,od ktorego kupilismy wozek i zamontowac spacerowke,bo o ile montaz gondoli jest banalny,to ze spacerowka juz jest wyzsza szkola jazdy :ico_oczko:

:ico_brawa_01: dla Marcelka za przespana nocke. Moja glizdka budzi sie znowu kolo 2 na jedzonko :ico_zly:

ausiek - u nas tez pada :ico_noniewiem:

Ja bylam dzis z Zuzka u pediatry,musielismy uzgodnic szczepienie,bo Zuzce wypada 16 czerwca,ale nie moze 3 tygodnie przed operacja zadnych szczepien miec :ico_zly: Mala wazy juz 7200 :-D
Odnosnie jedzenia,to powiedziala,ze mam sie nie martwic,ze te cycusiowe dzieci tak maja,mam czekac az jej sie cycus znudzi i po jednej lyzeczce dawac codziennie tego samego,podobno po jakims czase wreszcie zje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2010, 18:12

Rybka- u nas Adaś zazwyczaj chodzi spać koło 18, teraz udaje się go przeciagnąć do 19, maks 20, ale to i tak nic nie zmienia bo budzi się koło 6, raz 6.20 raz 5.40.
Ale dzisiaj była u mnie koleżanka a on marudził więc go położyłam przed 17 na spanie myślałam, że drzemke a wchodze teraz do sypialni a on śpi jak kamień na noc więc pewnie o 4 będzie pobudka :ico_szoking:

helen- bardzo ładna sukienka:)

anetka- jestem pełna podziwu jak twoja córcia wszystko wcina, pozazdrościć, mój to tylko mleko a niby z butli ale wszystko inne musze na siłe albo na śpiocha :ico_placzek:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

31 maja 2010, 18:14

Pruedence, moja mala zasypia o 21 i wstaje o 9.Ale my to spiochy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 maja 2010, 19:22

Mala wazy juz 7200
super - wielkie barwa dla Zuzi :-D
Odnosnie jedzenia,to powiedziala,ze mam sie nie martwic,ze te cycusiowe dzieci tak maja,mam czekac az jej sie cycus znudzi i po jednej lyzeczce dawac codziennie tego samego,podobno po jakims czase wreszcie zje :ico_oczko:
widzisz, mówiłam że nie ma powodów do niepokoju :ico_sorki:
Spotkałam sąsiadki i co się nie odezwałam do ich bobasów (też grudniowe) był śmiech w głos :ico_szoking: nie wiem może ja jakaś śmieszna jestem
po prostu dzieciaki Cię polubiły :-D
my sie z synusiem zdrzemnelismy 30min
o jak fajnie :-)

Helen , to krzywienie sie przy jedzeniu też chyba zależy od dnia. Justynka mimo ze wcześniej bardzo chętnie jadła kaszkę bananową - od kilku dni pluje i nie chce jeść :ico_olaboga:

anetka607 , super, ze tak długo pospałyście sobie.
Ciekawa jestem ile już Klara waży, przy takiej urozmaiconej diecie. No i najważniejsze że jej nic nie szkodzi :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-31, 19:24 ]
Pruedence, o 17 zasypia?? :ico_szoking: Moja ok 19 potrafi czasem drzemkę 1,5 godzinną zrobić :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

31 maja 2010, 19:45

super - wielkie barwa dla Zuzi :-D
- ciesze sie bardzo,bo pierwszy raz pani doktor powiedziala,ze przybrala prawie ksiazkowo :ico_oczko:
widzisz, mówiłam że nie ma powodów do niepokoju :ico_sorki:
- mowilas :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2010, 19:56

a przy czym sie tak krzywila??
znow marchewka z ziemniakiem... ale bananek byl mniam
ale aż mi głupio bo nawet nic nie zjadła
a czestowalas ja czyms?
u nas Adaś zazwyczaj chodzi spać koło 18,
Kiara kolo polnocy :ico_haha_01: za to wstaje po 9:00
mimo ze wcześniej bardzo chętnie jadła kaszkę bananową - od kilku dni pluje i nie chce jeść
moze jej sie znudzila :ico_oczko:
pierwszy raz pani doktor powiedziala,ze przybrala prawie ksiazkowo
nareszcie przestala sie czepiac :ico_oczko: :ico_brawa_01: my mamy pojutrze szczepienie, to przy okazji zwaza Kiare, bardzo jestem ciekawa, ile wazy...

dziewczyny, mam chrzestna dla corci :ico_brawa_01: zadzwonilam do mojej przyjaciolki i ja jednak zapytalam, a ona od razu sie zgodzila :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2010, 20:41

my mamy pojutrze szczepienie, to przy okazji zwaza Kiare, bardzo jestem ciekawa, ile wazy...
ja myslalam ze tez mamy 2ego ale jednak 3ego, szczepienie i wazenie :ico_oczko:
dziewczyny, mam chrzestna dla corci :ico_brawa_01: zadzwonilam do mojej przyjaciolki i ja jednak zapytalam, a ona od razu sie zgodzila :ico_brawa_01:
no widzisz, nie potrzebnie sie martwilas :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

iw_rybka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za wage Zuzi :ico_oczko:
o 17 zasypia?? :ico_szoking: Moja ok 19 potrafi czasem drzemkę 1,5 godzinną zrobić :ico_olaboga:
moj czesto ma drzemke miedzy 17ta a 18ta :ico_oczko:

Helen, Kiara dalej tak pozno zasypia?? :ico_olaboga: nocny marek z niej :ico_oczko:

Marcel juz spi :ico_oczko:
zawsze ok 19.30 dostaje butle, klade go i zazwyczaj do 21ej spi juz na dobre :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

31 maja 2010, 22:05

Jejku, ale się rozpisałyście :ico_szoking: Dziś sobie uświadomiłam, że Wika coraz większym cycusiem się robi. To przez to, że całe dnie spędza tylko ze mną. Zostawiłam ją dzisiaj z moją mamą na kilka godzin i ostatnie 2 godz. przepłakała histerycznie. A jak tylko przyjechałam i ją przytuliłam to przestała. Ostatnio też nie chce być u nikogo na rączkach, tylko u mnie. Je też tylko jak ja jej daję... :ico_noniewiem: Muszę nad tym popracować, bo w sierpniu wybieramy się na ślub mojej przyjaciółki do Kolonii i nie będzie nas ok 3 dni. Dziś Wika opanowała do perfekcji przewracanie się na brzuszek przez drugą rączkę :ico_brawa_01: Jestem z niej bardzo dumna. W dodatku mama dzisiaj dzwoni do mnie, że Wika leży na brzuszku, kręci się w kółko i pupkę podnosi. Zapomniałam jej powiedzieć, że już takie cudeńka robi i myślała, że to jej debiut :ico_oczko: Kupiłam ostatnio Wice używane sukieneczki na allegro, dziś przyszły i są świetne: http://www.allegro.pl/item1042045962_pi ... eczki.html

mikusia, jasne, że pamiętamy. Fajnie, że niedługo się przeprowadzacie.

dorotaczekolada, super, że Lenka tak ładnie zaczęła jeść :-)

leona, brawa dla Marcelka za opanowanie wkładania i wyjmowania smoka :ico_brawa_01:

Pruedence, to widzę, że też na festynie byliście. Śliczne zdjęcia. Adaś rośnie jak na drożdżach :-D

anetka607, czyli Klara jako pierwsza je całkiem "dorosłe" jedzenie. Nieźle :-) Ja się ciągle boję o tą alergię. Dziś po indyku wyszła jej plamka koło oka, ale zeszła po chwili, więc może po prostu się przetarła. Spróbuję dać jej też jutro, jak coś się pojawi, to na pewno przez to.

Helen, u nas ksiądz w ogóle nie chciał aktu urodzenia. Sami podaliśmy potrzebne dane. Mi też się wydaje, że taka wkładka szybko pójdzie w odstawkę. Na zdjęciu w wózku Kiara wygląda całkiem fajnie, raczej nie jest jej niewygodnie. A tak w ogóle to cudna dziewczynka :-D "Zabiłabym" swojego za taką akcję ze światłem :ico_zly: Mój mnie wkurza, bo się zawsze strasznie wierci i skrzypi łóżko, ale cóż nie zmienię tego... Też czasem budzi Wikę.

anusiek, ojoj, ale twój mąż sobie grabi :ico_nienie: A mój mąż za każdym razem jak zerka zza moich pleców na twojego Piotrusia, to mówi, że śliczny z niego chłopczyk :-D

resztę doczytam jutro, bo już mnie zmęczenie dopadło :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”