Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

03 wrz 2008, 09:41

Motylek22, spałam jak smok!! Właciwie to wstałam jakieś 10 min temu, bo kot mnie molestował, ze głodny, ale położyłam się razem z P, a że nie mogłam sobie znaleźć miejsca na materacu to wylądowałam na naszym łóżku i o dziwio spałam od 23.30 do 6 rano kiedy obudziłam się na siku, chyba powinnam spać sama, wtedy się wysypiam, tylko jak ja to P wytłumacze..ale kochany jest wiec pewnie zrozumie.. A kość ogonowa boli. ale na tyle że moge właściwie normalnie funkcjonować, więc nie nażekam..
blumek, wyszło na to że obie mamy dziś chwile prawdy u ginów ;-)Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a pokojem się nie stresuj, ocenisz dopiero efekt końcowy, na pewno będzie pięknie, szczególnie jak już wstawisz łóżeczko :-)

Ja chwilowo sama jestem i chyba dlatego tak długo spałam, P pojechał z kolegą do lasu pomóc mu zwozić drewno jakoś przed 6 i mam nadzieje, że wróci jakoś koło obiadu, później tylko jedzonko, szybka kąpiel i do ginki..

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 wrz 2008, 10:10

#ania#, - ja mam wizyte przed 13. Rano się zważyłam :ico_szoking: Mam nadzieję że to tylko dlatego ze od dwu dni nie byłam w toalecie :ico_olaboga: Dobrze, ze się wyspałaś. Ja wstałam przed 8. Moj kotek jest grzeczny i czeka z jedzonkiem az ja wstanę. Za to czasem przychodzi na mizianie w nocy :ico_haha_01: Trzymam kciuki za wizytę.
Ja dzis kupiłam na allegro łózeczko, i komplet bielizny dla karmiących. Nawet nie wiedziałam ze takie piekne rzeczy są. Moze i drogie ale co tam. Raz w życie mozna, prawda? Popatrzecie, może same się skusicie :-D
http://www.allegro.pl/item424251485_kos ... e_r_l.html

http://www.allegro.pl/item427586616_top ... a_85d.html

i łóżeczko

http://www.allegro.pl/item422286582_loz ... siami.html

Ale zaszałałam :ico_brawa_01: Ale w tym miesiący wpłynęła wypłatka juz wiec jakos to bedzie. Jeszcze materac do łózeczka. Jaki wy kupujecie? Ja bym chciała pianka-gryka- kokos. Jak myslicie?

No i oststecznie zostanie mi wanienka, wózeczek i kosemtyki i pampersy do szpitala dla niuni i wszystko bedzie gotowe :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 10:48

blumek, lozeczko sliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

03 wrz 2008, 11:00

blumek, koszulki pierwsza klasa!!! szczerze to nie myślałam , że takie szyją dla matek karmiących, piękne!!! łóżeczko też śliczne, Maja będzie jak królewna, wiesz, tak myśle, ze lepszy jest ten gryczano-kokosowy, bo stabilniejszy, po za tym myśle przyszłościowo, przyda się dla drugiego dziecka, bo myśle, że taki gąbkowy to się pewnie wygniecie jak tylko dzidziuś zacznie rosnąć i konkretnie ważyć.

Miałam dzisiaj zachciewajke na naleśniki, stałam w kuchni godzine i usmażyłam!!Ale musze kupić nową patelnie, bo mi się dwa pierwsze przykleiły i musiałam pożyczać od mamy, dobrze, że mam tylko po schodach, a teraz musze ogarnąć troche, bo już się prosi, szkoda, że samo się nie chce zrobic.. :-D :-D

[ Dodano: 2008-09-03, 11:02 ]
też się przeraziłam jak weszłam na wage, wyszłoby że przytyłam jakieś 3 kg w ciągu miesiąca, ale tez myśle, że to raczej dlatego że ostatnio mam problemy z WC, ale zobacze co u lekarza wyjdzie..

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

03 wrz 2008, 11:06

#ania#, blumek, trzymam kciuki za wizytę u gin ! wszystko będzie dobrze! bielizna śliczna, muszę mojemu R pokazać, niech kupi żonie w prezencie :-D
łóżeczko też bardzo ładne i z praktyczną szufladą :ico_brawa_01: ja myślałam o jakimś kojcu z materiału, ale jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie

ja ostatnio też nieźle śpie, tylko raz się budzę na siku, ale troszkę mam za mało tego snu, bo wstaje o 6 rano a chodzę spać ok 22-23, dziś chyba mnie drzemka czeka po pracy

na obiadek dzisiaj będę miała ryż i warzywa duszone z kurczakiem, mężuś robi :-D pewnie dobre będzie :ico_oczko:

a co do malowania włosów to moja gin powiedziała żeby lepiej nie farbować, ja nie farbuje i się cieszę bo mam trochę grubsze włosy :-) mam nadzieję że takie zostaną po ciąży :-)

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 wrz 2008, 11:24

#ania#, - ja w sypialni mam gąbkowe materace. Cale z gąbki. I nigdy nic sie nie wygniotlo. A czym sie róznia te kokos-gryka ad kokos- pianka- gryka? Poza wypełnieniem oczywiście.

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 wrz 2008, 11:32

Hej dziewczyny:)
Blumek Ania trzymam mocno kciuki za wizytę:)Wiem, ze wszystko będzie dobrze i przyjdziecie z dobrymi wieściami!!:)
Betka co do długosci słyszenia serduszka to 15 minut, bo to jest takie badanie, które trwa około 15, 20 minut i aparat zapisuje Ci pracę serca, skurcze macicy i ruchy dziecka (to musisz akurat sama zapisywac-poprzez naciśnięcie guzika, gdy poczujesz ruch). Mówię wam super sprawa. Pewnie niedługo kazda będzie miała cos takiego:)

[ Dodano: 2008-09-03, 12:36 ]
Blumek łózeczko super. Co do materaców to sie nie znam. Dostałam od siostry i do kołyski i do łózeczka i nawet nie wiem czym sa wypełnione:)Chyba ten do łózeczka to z kokosu...
Bielizna boska:)Ale fakt troche droga...Ja sobie kupiłam na targu koszule do karmienia za 20 zł...ale trzeba porzyzac, ze te twoje sa 1000 razy seksowniejsze:)

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 wrz 2008, 11:46

asiula_o, - ja tez mam taką tanszą jedną do szpiatala, ale myslę ze potrzeba ze dwie do szpitala. Kolezanka radzila. Zawsze mozna sie w czystą przebrać jakby co. Bo mam nadzieje ze bedziemy króciutko w szpitalu. Co do sexi koszulek, chyba kazda z nas powina taką miec, bo wiecie, niekoniecznie będziemy się czyłu piekne po porodzie a taki ciuszek moze nas pocieszyc. Moze ktos wam w prezencie mógłby kupić :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-09-03, 11:46 ]
Aha, i zaraz wychodze na wizyte. Odezwe sie jak wróce.

Buziaki

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 wrz 2008, 12:05

Tak, ja tez mam dwie do szpitala, jedna na guziczki, drugą z takimi rozcięciami:)

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

03 wrz 2008, 12:26

ja też miałam już KTG (jak 2 tyg temu w szpitalu wylądowałam), naprawdę świetna sprawa! a maluszki jakoś chyba czują że się je bada bo są bardziej ruchliwe :ico_brawa_01: ja miałam 2 razy, każdy ponad godzinę, jak to w szpitalu. a najlepiej było jak mój maluszek jeszcze czkawke miał i wszystko było słychać :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”