kaasiaa79
Umiem skakać na skakance po całym forum

16 maja 2007, 09:55

martuchafrost, adzwoń do połoznej! może rzecywiście to nic poważnego, ale lepiej wiedziec na pewno! wątpie, eby to było od farbowania włosów, ale może akurat ty należysz do tych wrażliwych mamusiek :ico_oczko:
DELFINA, ale była z ciebie blondyna :ico_oczko: i już teraz wiem skąd u ciebie taka świetna figurka! ale ładniej ci w tych włoskach, bardziej naturalnie :ico_oczko:
a co do akwarium to ty chyba masz jakis 6 zmysł, kuba właśnie mi pwotawrza o tym relaksie przed akwarium, ale ja mam czarne myśli, że tam jakieś glony tylko będą pływać :ico_oczko:
lucy23, prosze zrobić porządnie poranny test z wgniecieniem w łydce :-D
julie_377, czesc! a już myślałam, ze będe pierwsza :ico_oczko:

zaraz ruszam po świadectwo pracy do przedszkola :ico_noniewiem: tak mi sie nie chce, bo pogoda paskudna, pada i jest ciemno jak wieczorem :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-05-16, 09:57 ]
lucy23, no to łydkowy test już mamy za sobą :-D koniecznie wklej potem zdjęcia wózka!!! no i przyznaj sie...zyje ten posłaniec od wózka? czy zakopałaś go w ogródku, bo tak wcześnie obudził mamuśke :ico_ciezarowka: :ico_haha_01:

julie_377

16 maja 2007, 10:14

no wiecie u mnie widac swiatelko w tunelu wszystkie referencje sa juz u moich znajomych i leca z powrotem juz dzis - napewno wszystcy mnie juz dosc maja
zeby mi dali jeszcze tydzien to sie wyrobie ufffffffffffffffffffffffffff
trzymajcie kciuki zeby juz bylo ok blagam bo bez mocy tt zostane bezrobotana :ico_noniewiem: musza mi tylko o tydzien przedluzyc czas ehhhhh moze przedluza :ico_sorki:
zaczelam palic przez te wszystko straszliwie znowu :ico_placzek: teraz do nastepnej ciazy nie rzuce pewnie
lucy czekam na wozek
marta
mam nadzieje ze zadzialalas i cos wiadomno a najlepiej to lec do szpitala a nie zastanawiaj sie nad niczym

kasia ja ci powiem ze akwariow nie lubie za bardzo choc s. tez chce miec w domu
ja tam lubie zwierzatka co to przytulic mozna a nie takie tam ryby i glony bleee

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 maja 2007, 10:38

Czesc wam kobietki :ico_haha_02:
julie_377, trzymam kciuki za to by dali ci jeszcze troszke czasu, a co do palenia to ja tez niestety do tego wrocilam od 2 miesiecy :ico_wstydzioch: , ale staram sie palic jak najmniej :ico_wstydzioch:
kaasiaa79, oj ty zbereznico :-D chyba rodzenstwo lence zrobicie tymi wyczynami w czerwonej sypialni :-D
lucy23, nie martw sie tym puchnieciem :-) ja puchnelam juz 3 miesiace przed porodem, a wszystko bylo ok. Czekam na fotki wozeczka i brzuszka :ico_haha_02:
martuchafrost, zmykaj do GP lub szpitala :ico_olaboga:
DELFINA, super fotki :ico_brawa_01: kurde mam nadzieje ze ja kiedys dojde do takiej figurki co ty masz :ico_noniewiem:
madziorka hihi, i ja oszczedzasz sie troszke? bo ja widze ze tynadal taka pelna energii i rozbiegana :ico_haha_02:
Nic uciekam cokolwiek w domku porobic :ico_oczko:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

16 maja 2007, 11:00

julie trzymam kciuki,napewno dadza ci ten tydzien,skoro tyle juz czekaja :-D kasia jak zadzwonil ten poslaniec,to taka bylam szczesliwa,ze nawet jakby o 4 przyszedl,to by przezyl :-D ja nawet spac za bardzo nie moglam z wrazenia :ico_haha_01:

julie_377

16 maja 2007, 11:18

hihih ja etz dzis mialam o 7.30 poslanca lucy tyle ze wysylalam ciuszki po natusiu kumpeli w polsce :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 maja 2007, 11:22

dzisiaj mam nadzieje ze mi sie nie skasuje post.
Witam wszystkie dziewczyny i dzieciaki.
Powinnam teraz ciezko pracowac bo mam robote ale taki mnie len strasznie ogarnal ze szok. Napisze posta i popracuje troche.
Marta i jak tam noc minela? Uspokoilo sie? Bylas u poloznej lub w szpitalu?
Delfina oprocz wzrostu jeszcze mamy cos co nas łączy - skrzywiony kregoslup. U mnie to litera "s" jest. Na szczescie nie boli mnie. Jak bylam mala to juz mialam skrzywiony i lekarze sie bali co to bedzie jak ja tak rosne. Na szczescie sie nie pogorszylo. Co do cwiczen to ja tak nie cwicze jak ty. Jak bylam mala to ciagle musialam cwiczyc przez ten kregoslup ale teraz jedyny sport to seks. A co do wlosow to mi sie bardziej podobają terazniejsze.

Fittney co do teledysku moja mama znalazla go juz wczesniej Tomkowi tak sie smieje do niego. Super ten teledysk. Ja sciagnelam francuską wersje na emule.

Lucy super ze ci zrobili usg i wszystko juz w porzadku. Widze ze niezla panikara z ciebie. :ico_haha_02: Ale w sumie lepiej panikowac niz cos potem przeoczyc. Koniecznie pokaz wozek.

Julie tyle kasy w ciebie wlożyli że napewno poczekaja ten tydzien. Co do papierosow to :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: jestem przeciwniczką i obie z Emilką w nonono powinnyscie dostac. Zartuje, ale zawsze mnie to zastanawialo dlaczego jak przez 9 miesiecy kobieta nie pali w ciazy i jest sie w stanie powstrzymac to czemu wraca do tego nalogu.

Pomyliłam zdjecie jasnie pani z kasik. Byłam pewna ze ta slonica w 37 miesiacu ciazy to kasik. :ico_haha_01: Wiec teraz napisze jasnie pani masz brzuch olbrzymi.

Kasia79 temat kupkowy dalej aktualny. Powiem co lekarka powiedziala. Ryzu absolutnie pod zadna postacia. Zero zupek ze sloiczkow w ogole nie mielic nic jak najwiecej by gryzl. Do sokow takich klarownych dodawac jedna lyzke soku z buraka. W ogole buraka jak najwiecej pod kazda postacja. Slodzic wszystko miodem. I jeszcze przepisala debridat. Na poczatku byla poprawa teraz debridat sie konczy i daje mu 2 razy dziennie i to mniej niz 5 ml ( na poczatku 3 razy po 5ml). Ale ogolnie jest lepiej ale nie super. Buraka nie daje, zrezygnowalam z kaszek ryzowych no i daje syrop. Ale nie robi codziennie. Ale jak robi to nie z placzem jak kiedys. Co do bobkow u nas nigdy nie bylo tego problemu. Bo jak sie odkorkowal to narobil na caly nocnik. Problemy byly zawsze aby zaczal. Podobno jak są bobki to znaczy ze dziecko za mało pije. Wiec dawaj jej duzo do picia. A wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Gdybym ja poszla wczesniej Tomek by ominał duzo cierpienia. Jak sie skonczy ten syrop to pojde znowu do niej. Sprobuj diete taką zastosowac i jesli nie bedzie rezultatu to pojdz.

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

16 maja 2007, 11:49

julie to mialysmy razem pobudke :-D gosia dobrze,ze troszke lepiej,zawsze to jakas poprawa i tomus sie mniej meczy ...

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 maja 2007, 11:57

dzień dobry :-D

Mała własnie zasnęła więc korzystam z okazji i klikam sobie...

Fitney serdecznie dziekuję za gratulacje i komplementy dla małej :ico_sorki:

Delfina ale z ciebie laseczka :ico_brawa_01: mam nadzieję, że dojdę kiedyś do takiej figury...

Kasia obowiązkowo wklejaj zdjęcie akwarium :ico_sorki: :ico_brawa_01: mój mąż choruje na rybki i akwarium jak nie wiem co, ale nasz landlord życzy sobie 200 funtów kaucji za posiadanie takiego nabytku w domu :ico_szoking: :ico_puknij:

Lucy no i skonczyło się dobrze :ico_brawa_01: super, że miałaś scan :ico_brawa_01: i chwal się wózkiem...

Julie trzymam kciuki za przedłużenie ci terminu o tydzień... na pewno będzie ok...

Martucha pisz szybciutko co u ciebie, czy przeszły te wymioty i czy byłas u lekarza :ico_sorki: bo bardzo mnie zmartwiłaś...

Madziorka kobieto ile ty masz energii w sobie :ico_brawa_01: szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo bym cię poprosiła o zrobienie zakupków dla mojej niuni...

Gosia te skarpety to duzo za duże, ale dla mojego męza to nie ma znaczenia i nałozył małej :ico_oczko: :-D a nie wiem czy to ma jakieś powiązanie, ale ja mam po porodzie anemie i może dlatego taka blada jestem...

Emilka dziekuję za info o herbatkach :ico_sorki: a mogłabys wkleić jakieś zdjęcie swojego Nathanka :ico_sorki: juz dawno nam się nie chwaliłas synkiem....

Jasnie Pani ja patrzę a tu u ciebie już tylko 20 dni do wielkiego finału :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: już się nie moge doczekać jak nam bedziesz się chwalić zdjęciami córeczki :ico_haha_02: a brzusio spory i superasny :ico_brawa_01:

A własnie kiedy Ilonka i Ela wracają z Polski??

I na koniec muszę się wam wyżalić, że u nas powrócił problem kupkowy :ico_placzek: Vikusia od wczoraj nie zrobiła żadnej kupki, a żeby pruknąc musi się najpierw biedactwo pospinać, popłakać trochę i dopiero cos tam z tej pupci wyjdzie :ico_placzek: Dajemy jej herbatkę z koperku i rumianku ale efekt jest krótkotrwały :ico_olaboga: Zastanawiałam się nad Infacolem ale tam pisze, że to trzeba przed każdym posiłkiem, a ja się boję, że jak będe go tak czesto uzywac, to brzusio Viki się przyzywczai i przestanie sam sobie radzić :ico_olaboga: Juz nie wiemy z mama co robić :ico_olaboga:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 maja 2007, 12:06

kasik najgorzej jak malenstwo cierpi i sie nic na to nie poradzi. A bylas z tym u lekarza? Bo moze mleko zle dobrane? W sumie u Tomka byly te problemy od samego poczatku. Ale on byl na piersi i lekarka mowila ze norma na piersi moze byc i 3 razy dziennie i raz na 3 dni. Nie spinal sie i nie wygladal jakby go cos bolalo ale i tak sie martwilam ze nie robi codziennie. Wiec zaczelam z termometrem (co nie polecam bo sie pozniej dowiedzialam ze absolutnie zaden termometr) i za kazdym razem robil kupke. Pozniej lekarka mi mowila zebym co 3 dzien jak nie zrobi dawala viburcol on jest bezpieczny. A pozniej go tak przyzywczaiłam że nogi mu do gory podnosilam, tzn przyciskalam do brzuszka i wtedy zawsze robil. Tak sie przyzwyczail ze jak nauczyl sie siedziec to go sadzalam na nocnik i na nocnik robil. Wiesz musialy byc nogi przycisniete. I do tej pory Tomek nie zrobi na stojąco tylko na nocniku.

Jejku ale sie temat gowniany zaczał :)

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 maja 2007, 12:10

kasi.k, jeszcze jest cos takiego jak "Gripe water" tez jest dobre ja uzywalam krotko bo pozniej nie bylo potrzeby a co do fotek to poszukam i wkleje obiecuje :ico_haha_02:

Wróć do „Pozostałe”