Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

08 paź 2009, 09:35

..
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 13:38 przez Kasia90, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 paź 2009, 12:48

Witajcie
Kasia90, gratuluje Kingusi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i zycze szybkiego remontu zebyscie zdazyli przed narodzinami córeczki :ico_oczko:

siunia :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: wspolczuje ci tesciow normalnie masakra jak tak mozna tymbardzije ze tesciowa miala przyjechac i ci pomoc no i najwazniejsze ze bilety juz kupione kasa poszla atak to wam by sie przydala :ico_olaboga: :ico_olaboga:
ale olej ich naprawde jeszcze przyjda do was
a tak to masz super siostre ktora ci pomoze a tymbardzije jestes bardzo zaradna kobietka iw ierze ze napewno sobie poradzisz :ico_oczko: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

uleczka ale ty masz fajowy brzuszek taki zgrabniutki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
i tez masz wysoko jak ja powinanm miec chyba juz obnizony ale jeszcze niejest no zoabczymy

Ewka82 fajnie masz ze tylko pieluszki i chusteczki do szpitala unas trzeba wszystko miec ale to nieproblem :ico_oczko:
bo ty bedziesz miec prywatna polozna tak ? z tego co pamietam :ico_noniewiem:

matikasia widze ze remont idzie do przodu :ico_oczko: to fajnie

a co do pampersow to ja mam 100szt od kumpeli te najmniejsze
a jeszcze kupie jakies 2 chyba bo te co mam takie malutkie i wygaldaja na 1 :ico_noniewiem:
a do szpitala to tez sie rozjezrze za mala paczka

co do torby to dla dziecka tez mam 2body, 2 kaftaniki,3 pajacyki,1 spioszki,rekawiczki,skarpetki ,rozek,2czapeczki i jeszcze musze kupic tetrowe pieluszki

no i nawyjscie maz dowiezie kombinezonik i dla mnie ciuszki a wraziie co jakby cos zabraklow to mi dowiezie :ico_oczko: :ico_oczko:

ja jeszcze musze dokupic pare rzeczy ale teraz czekamy na kase meza i pojedziemy kupic reszte :-D

łozeczka jeszcze niemam :ico_placzek: :ico_placzek: bo okazalo sie ze niema wszystkich elementow
a moj tata ma dwa łozeczka i musze wymienic
daltego teraz czekam kiedy moj B bedzie mogl pojechac
ale mam nadzieje ze juz wtym tygodniu bede miec :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

dostalam dzis kolejne ciuszki i mam juz zapas hehe
jeszcze jedna kumpela sie zaoferowala to tez cos podrzuci fajnie bo to po ich coreczkach takze napewno sie przyda :ico_oczko: :ico_oczko:

ja ide zjesc goferki ktore zrobilam
unas dzis tak leje ze szok caly wczorajszy dzien ,noc i dzios tak samo masakra :ico_olaboga:
dlatego musze sobie dogodzic goferkami hehe

bylam dzis na badaniach krew i mocz
a w poniedzialek mam wizyte u gina :-D

buziaki papa

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 paź 2009, 16:40

witam, witam

Ja dzis znow samotny wieczor bo mezus na nocke pojechal, a ja chyba z aprasowanie sie wezme, chociaz nie chce mi sie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: zobaczymy

Bylam dzis w aptece, oilatum zakupione, kremik f18 na dupke Pawelka :-D, tantum rosa i sol fizjologiczna, no i jeszcze wkladki laktacyjne. Takze zostal tylko przewijak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mikusia1, tak, bede miala prywatna polozna :-)

A mi tak brzusio sie obnizyl ze szok :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , nogi i rece puchna okropnie od 2 dni. jutro ide na badanka i mam nadzieje ze wszystko wyjdzie ok, a we wtorek wizyta, ciekawa jestem czego sie dowiem :-)

uleczka ja juz sie przyzwyczailam do suwaczka chodz na poczatku bylo ciezko, i nie chodzi o to ze sie nie cieszez synusia, chodzi o to ze czlowiek sie juz nastawil. A Pawelka kocham najbardziej na swiecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Na jego przyjscie czekam dokladnie 3 lata i jak tu sie nie cieszyc :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 paź 2009, 21:09

ehhhh, jestem dziewczynki... rozbita psychicznie, totalnie :ico_noniewiem:
Byłam dziś u ginna, właściwie na usg zmężem. Wizytę mam za tydzień. Gin coś nie w chumorze był. Zrobił pomiary i nie wywnętrzał się za bardzo co o tym wszystkim sądzi. Muszę czekac ttydzień do wizyty żeby się właściwie dowiedzieć jego opinii. Ale ja tak na około a chodzi o to, ze:
- "mały" waży 3260g!!!!!
- obwód główki 35 cm!
- nie ma szans by uurodził się jeszcze w październiku.
Wg moich obliczeń do 6 listopada moze dojśc waga do 4300 :ico_olaboga: lekko licząc. Starszego urodziłam tydzień po terminie, a ponooć duża szansa, ze jak pierwsze przenoszone to drugie też no to mamy koło 4600 :ico_placzek:
Ja nie wiem czy ta moja sprawa z cukrzycą to ostatecznie dobrze została zdiagnozowana, bo skąd taki wielgaśny chłop???? Niby dwóch lekarrzy potwierdziło,ze dziecko nie ma oznak cukrzycy ale przecież jest przeogromny!!
Już nawet nie marzę o porodzie naturalnym, bo waga jak waga ale głowka juz jest duża, a za miesiac to nawet cięzko mi sobie wyobrazić jaka będzie.. No i ok, poczytałam o cc, lekko nie będzie ale jakoś damy radę ale nic nie wiem czy to będzie cc planowe czy jak się akcja zacznie czy ja mam się jakoś do szpitala zglosić i z kim to rozmawiać, umawiać? Nic nie wiem i to jest własnie dla mnie najgorsze, a co pytam to lekarz mówi "zobaczymy" :ico_zly:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 paź 2009, 21:41

Ewka_82 skoro brzucho się obniżył to pewnie już niewiele czasu do porodu zostało.Do pupki polecam ci Sudocrem,naprawdę jest dobry.

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2009, 09:06

karmelka, sudocrem tez zakupiony :-)
Wlasnie smigam na badanka
papapapa :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2009, 09:11

kilolek, kurde to nieciekawie, jeszcze waga waga, bo 4 kg urodzilam a jestem drobnej postawy, ale dokladnie jak piszesz tu chodzi przede wszystkim o obwod glowki, bo przeciez jak ona jest duza to male szanse na przejscie, choc, peiwme ci na pocieszenie, ze moja kolezanka, nie duzo wieksza ode mnie urodzila sama glowke 41,5 cm No ale wez tu traf czy nie czy przejdzie czy nie lepiej nie ryzykowac.

Ewka_82, u mnie przy kazdej ciazy dokladnie miesiac przed termine sie brzuszek obnizyl, w sumie teraz tez, wiec wiem ze miesiac mam albo ze 3 tyg :ico_oczko:
Za to moej siostrze tydzien przed porodem, a czasem niewidoczny jest opadniety brzuch i badz tu madry i zgadnij kiedy urodzisz :ico_oczko:

mikusia1, a lozeczko drewniane masz??

[ Dodano: 2009-10-09, 09:14 ]
A u nas wczoraj znow nie zaciekawe wiesci, coreczka kolezanka 6 miesieczna byla w szpitalu ciagle jej mowili ze to jakas choroba dziecieca, a na wyjscie jej powiedzieli ze to byla sepsa.
No i teraz kicha, siostra pojechala do lekarza zapytac sie o szczepienia zobaczymy co powie.
Kurcze troche nas nastraszyla :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

09 paź 2009, 09:16

Kasia90 wszystko jest tak strasznie drogie...meble... dodatki...

Ewka ja też mam większe nogi wieczorami i brzuch obniżony, także organizm się chyba już przygotowuje. Zostało mi równo 3,5 tygodnia :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Wczoraj odwiedziłam kumpelę z 3,5 miesięcznym Frankiem. Jaki on słodki. Ponosiłam go sobie i już bym chciała swoje tak tulić:)

Zaraziłam się do Wasa katarami i bólem gardła :ico_sorki: oby szybko mi przeszło. Wycieczka tramwajami nie poszła mi na dobre.
Jutro już z Matim wracamy do domu. To był tydzień spędzony na odwiedzinach znajomych. Jedzeniu ciastek i piciu herbaty:)

Siunia ale masz dobrze, że tyle gratisów dostajesz. Ja od lekarza dostałam ze 4 małe sudocremy, 3 małe płynki do mycia i 3 próbki chusteczek pampers, ale sporo ich tam w jednej oraz próbke proszku lovela, gdzieś na 2 -3 prania. Jednak tak jak Ty pampersy gratis to nie ma dobrze:)

Kilolek w te usg chyba do końca nie można tak wierzyć. Ostatnio mojej kupmeli powiedzieli, że będzie bardzo duże dziecko. Nawet ponad 4 kg, a urodził się 3400 więc nie wiem jak oni to badają. Poza tym jak nie masz strasznie wąskich bioder to jak najbardziej masz szansę na urodzenie nawet do 5 kg :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

09 paź 2009, 09:20

no my całe szczęście zaszczepieni na wszelkie -koki (meningo- i pneumo-) tzn Kuba, bo jak Kuba był w szpitalu na zapalenie płuc to tez sepsa na oddziale była i trudno wykosztowałam się i zafundowąłam mu wszystko na samym początku, bo panika w szpitalu była ostra. Ja to sobie nie zdawąłam sprawy, ze no to az tak groźne. Myślałam, że no jedni przechodzą ciężej inni lżej i że róznie bywa. I pewnie tak jest. Ale jak nas pozamykali na tydzień w salach i nawet do kibelka nie można bylo wyjść, a lekarze rozmawiali z nami przez drzwi to wszystkkie żeśmy się ostro wystraszyły. Teraz pewnie Michasia zaszczepię później, bo to duzo taniej chhyba, ze znów mnie cos nastraszy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 paź 2009, 09:55

Witajcie
kilolek, mam nadzieje ze na wizycie sie dowiesz wszystkiego
a co do usg to powiem ci szczerze ze dzien przed porodem jak wyladowalam na patologi to lekarz do mnie ze dziecko ponad 4 kg mialo miec ze ponoc bedzie bardzo duze a Wiki sie urodzila z waga 3790
takze niedokonca wierze w te ich obliczenia
tymbardziej ze jak by,ma na ostatim usg przed porodem miala miec tylko 3300-3400 a urodzila sie wieksza

takze byc moze niebedzie tak zle :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
tylko martwi mnie ta wielkosc głowki :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Ewka_82, jak tam po badaniach??
no i fajnie ze bedziesz miec swoja polozna :ico_brawa_01:
mikusia1, a lozeczko drewniane masz??
tak mam drewniane
chcialm miec inne ale bez sensu jak mam dwa po Wiki tylko to jedno co chcialm teraz miec bedzie u moich rodzicow stalo
jak bede ich odwiedzac
zeby mialo gdzie spac :ico_oczko: :ico_oczko:

a i wpsolczuje kolezance oby wszystko bylo dobrze :ico_sorki: :ico_sorki:
no i mam nadzieje ze jak ty bedziesz wszpitalu to juz tej sepsy niebedzie :ico_nienie: :-D

a jak tam dzieci juz zdrowe?
a Milan jak sobie radzi w przedszkolu?
no i ty jak sie czujesz?
Wczoraj odwiedziłam kumpelę z 3,5 miesięcznym Frankiem. Jaki on słodki
juz niedlugo bedziesz tez tulic swoje dzieciatko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

no i zdrowka zycze :-D :-D

unas wszystko oki
tylko sie troszke nasluchalam wczoraj o Wiki w szkole
ze jest troche niegrzeczna,ze pani nieslucha ze tak jakby zyla w innym swiecie :ico_olaboga: jakby niebyla tam obecna i kazala nam z nia porozmawiac
troche sie poplakalam
jak wrocilam do domu bylo mi przykro ze tak sie zachoiwuje tymbardziej ze tlumaczymy jej caly czas ze to jest szkola a nie przedszkole
i ze pani nauczycielka to tak jak rodzice ze trzeba sluchac
dalismy jej kare na gry komputerowe i maskotke ktora dostala tego Pet shopa
ale chyba niedziala
i trzeba bedzie jej telewizor zabrac bo jak slyszala ze jesli sie niezmieni to tata jej odlaczy tv to az sie przerazila
przeciez jej bic niebede :ico_nienie: :ico_nienie:

o jejku same nerwy na sam koniec oby tylko byla jaks poprawa bo jak nie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
juz sama niewiem co zle robie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

ide sobie polezec troche sie zle czuje
do uslyszenia papa

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”