Witajcie dziewczyny
Ale tu dziś pustki ale pewnie dlatego,że weekend
tabogucka nic tylko się cieszyć,że dzidzia tak rośnie
może wcześniej urodzisz i dzidziuś nie będzie taki duży
Gwona super dzidziuś
magda1614 jak tam, odstawiłaś już duphaston ?
patrycjaaa nie masz się co martwić,że nie czujesz jeszcze ruchów. Ja w pierwszej ciąży poczułam delikatne ruchy między 18 a 19 tygodniem ale takie mocniejsze kopniaczki dopiero koło 22 tygodnia, także jeszcze masz czas
A co do bólu brzucha to jeśli nie boli co jakiś czas tylko ciągle i nie tak jak na okres to nospa powinna pomóc. Macica się rozciąga,więc czasem bóle są normalne ale na szczęście masz wizytę już za 3 dni to lekarz Ci wszystko wytłumaczy i uspokoi
No i może już poznasz płeć
Ja mam wizytę w następny wtorek i już się nie mogę doczekać,bo będę miała USG i znów zobaczę dzidzię
[ Dodano: 2010-11-06, 19:28 ]
NowaSejana pewnie,że jak brzuch Cię boli to idź szybciej i poproś o badanie,bo lepiej być spokojnym i wiedzieć,że np. się panikuje niż się zamartwiać,że coś jest nie tak,bo to bardziej szkodzi dzidzi
Mnie np. ten brzuch od czasu do czasu pobolewa ale jakoś tak czuję,że to nic złego i jak tylko się położę albo wezmę nospę to mi przechodzi ale jak byłam z Karolinką w ciąży to raz miałam takie bóle brzucha jak na okres i strasznie mi się brzuch napinał i bolał i pojechałam na pogotowie. Podali mi jakieś leki na rozkurczenie, podali coś w kroplówce i kazali leżeć i brać nospę jak by ból powrócił i się okazało,że się rozwarcie zrobiło na 1 cm,a to dopiero 30 tydzień był. Wtedy czułam,że coś jest nie tak i bardzo się cieszę,że pojechałam
Na całe szczęście to się już nie powtórzyło i takich bóli dostałam dopiero przy porodzie 9 dni po terminie
Lepiej skontrolować każdy ból jeśli niepokoi,a nie czekać