mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 10:27

Hej dziewczyny,
Przede wszystkim stawiam spoznione ciacho za 3 miesiaczki Nell. Wczoraj swietowala :-) Niestety nie moge wstawiac emotow bo moj komp to tragedia :-(

Lalka, Hanusia wygladala przecudnie :-) Ona wydaje sie taka delikatna i drobna :-) Ile wazy? Bo moze to tylko zludzenie na zdjeciach :-)

Eve, fajna ta ulga ale to chyba trzeba pracowac w polsce prawda?

Kocura, sliczne zdjatka, masz sliczne, geste wloski i kolorek tez ekstra :-)

Justynka dzieki za instruktarz. A nie wiesz czasami czy jak teraz zrobie ten format jak mi napisalas to te inne windowsy znikna? Bo mam teraz 3 :-( Jeszcze raz dzieki, juz wiem co ale robilismy. A problem jesczze taki jest ze mamy szwedzkiego windowsa wiec same rozumiecie :-) Aha i jaki to sie przycisk wciska zeby do biosa wejsc? F8? Bo ja zawsze metoda prob i bledow to robie i zanim zgadne to z 4 razy komp wlaczam i wylaczam :-)

U nas ok. Nell cos ostatnio bardziej marudna jest i mniej spi, moze to efekt tego ze mama jest i wiecej gadania i halasu, no i zuzia dopiero od jutro przedszkole zaczyna wiec bedzie wiecej ciszy to moze sie dziewczyna znow nastawi.

Czekam na paczke bo zamowilam Niuni wysylkowo 2 pack spodenek, 2-pack body z dlugim rekawkiem i 3 pajacyki. Bo cos mi sie wykruszylo z ubrankami :-)

Chcialabym wam zdjatka wkleic ale mowie wam ten komp mnie dobija i pewnie wylaczy sie zaraz wiec koncze :-)

Milego dnia!!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 11:17

Kocura, sliczne zdjatka, masz sliczne, geste wloski i kolorek tez ekstra
No właśnie.... Od jakiegoś tygodnia- dwóch potwornie mi wypadają włosy. Normalnie tak z dnia na dzień zaczęły. Kiedyś słyszałam,że może się tak dziać po porodzie, no ale kiedy to było?? Kupiłam szampon i odżywkę z rzepą i wczoraj umyłam pierwszy raz. Przez całą ciążę miałam rewelacyjne włoski, nawet mniej się przetłuszczały i zero rozdwajania, a teraz , buuuu....

Pogoda dziś taka,że najchętniej nie wychodziłabym z łóżka. No,ale Zuzia zdecydowała inaczej. Zresztą, gdyby nie ona to już dawno byłabym w pracy :-D

eve- dzięki za info odnośnie tej ulgi. Będziemy coś działać.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 11:45

Kocura, wlosy wypadaja wlasnie najbardziej ok.3-4 miesiace po porodzie. Wiec to naturalne. Musi wypasc tyle ile nie wypadlo podczas calej ciazy z powodu hormonow, ktore nie pozwalaly im wypasc. Nie martw sie nie wylysiejesz,a zaloze sie ze niedlugo wszystkie bedziemy na to narzekac. A twoje wloski i tak wydaja sie geste :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 11:48

Dziewczyny! Zrobił mężu wywiad na temat tych oświadczeń.
Dzwonił do siostry (jest księgową), a ona do informacji US. Do US dzwoniła też księgowa z pracy. I obie dostały takie wiadomości- oświadczenie składa się tylko i wyłącznie wtedy, gdy rozlicza nas pracodawca i wówczas to oświadczenie składa się pracodawcy, a nie do US. W sytuacji, gdy rozliczamy się sami, nie składamy oświadczenia nigdzie, tylko dołączamy pit 0.

[ Dodano: 2008-01-07, 10:49 ]
mama_zuzi1980, ufff, no to mi naprawdę ulżyło :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

07 sty 2008, 11:50

Od jakiegoś tygodnia- dwóch potwornie mi wypadają włosy
Kocura u mnie jest to samo :ico_olaboga:

Eve ale żeby odliczyć tę kwotę trzeba miec pokrycie w fakturach tak?? Bo chyba tak z niczego nie da sie tej kwoty odliczyć .

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 sty 2008, 12:16

eSKa, ale jakie pokrycie w fakturach???
to jest kaska wychowywanie dziecka w roku podatkowym, wiec na to żadnych faktur nie trzeba, zresztą tak jest napisane "Przez wychowanie rozumieć należy faktycznie wychowanie i faktyczne ponoszenie ciężarów i konsekwencji wychowania dziecka. Nie tylko ponoszenie obciążeń finansowych."
wiec wszystkim rodzicom sie to należy :ico_brawa_01:

Kocura Bura, ja też mam problem z wypadaniem włosów, ale ja przyczyny doszukuje sie w tym moim rozjaśnianiu, czasami to nie moge rozczesać włosów mimo ze uzywam odżywki, takie ta moje kłaczki juz osłabione :ico_olaboga:

mama_zuzi1980, mam nadzieje ze szybko pokonacie te kłopoty z kompem :ico_sorki:

dziewczyny wiecie co...cos mnie zaczeło mdlić od 2 dni
i tak mysle o tym co pisała Kicia, normalnie mam nadzieje ze to nie spowodowane :ico_ciezarowka: :ico_olaboga:

eSKa
4000 - letni staruszek

07 sty 2008, 12:17

bede poźniej, bo teraz Oluś głodomor będzie jadł a potem idziemy na spacerek ;)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 12:42

dziewczyny wiecie co...cos mnie zaczeło mdlić od 2 dni
i tak mysle o tym co pisała Kicia, normalnie mam nadzieje ze to nie spowodowane
No to by bylo Eve, hohoho :-D

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 13:00

hej dziewczyny
mamo-Zuzi dzieki,faktycznie Hania jest drobna,ale ma ciałko takie bobaskowate,mieliśmy problem z kupą i podobno mało przybierała bo min.było 150g/tydzień a u niej wyszło 110,chodzilismy do kontroli i jutro właśnie idziemy na szczepienie i do kontroli wagi.
eve czyli nie trzeba zadnych fv??

[ Dodano: 2008-01-07, 12:28 ]
eve fajnie bys miała :-D
wiecie co..za 4 dni mija moja rocznica..ROk bez sexu...(nie licząc jednego w 39tc na wywołanie poordu -wtedy nic nie czułam)jak tak dalej będzie to znajde sobie kochanka...mój mąż jest jakis inny...

eSKa
4000 - letni staruszek

07 sty 2008, 13:37

normalnie mam nadzieje ze to nie spowodowane :ico_ciezarowka:
:ico_szoking: hihi Eve no my też mamy taką nadzieję, a jest taka możliwość? ciekawe jaka byłaby reakcja twojęgo mężusia :ico_haha_02:
to jest kaska wychowywanie dziecka w roku podatkowym, wiec na to żadnych faktur nie trzeba,
to super, czyli żeby z tego skorzystać to co trzeba zrobić?? sorki jak niedoczytałam :ico_sorki:
jutro właśnie idziemy na szczepienie i do kontroli wagi.
To my czekamy na relacje bo jestem bardzo ciekawa ile waży ta twoja kruszynka.

Ja coraz bardziej zastanawiam się nad jakimś nosidłem, bo Olka na rękach nosić to męczarania, i tak sobie wymysliłam że np na jakies zakupy to nosidło byłoby swietne - obie ręce wolne a mały wisi na brzuszku.
Tylko nie wiem do ilu kg można w takim czymś nosić, Olek pewnie waży już koło 8kg

[ Dodano: 2008-01-07, 12:41 ]
wiecie co..za 4 dni mija moja rocznica..ROk bez sexu..
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Lalka czyli od porodu nic?? :ico_olaboga:
Ja odkąd dowiedziałam sie ze jestem w ciąży to też nie miałam ochoty i mój mąż też jakoś nie, więc przez ok 9 mies (ciąża+połóg) nic, ale za to teraz nadrabiamy :-D
Oj dziwie sie ze facet tak długo wytrzymuje :ico_szoking: , a był przy porodzie? Moze jakis uraz czy co? Może spróbuj ty cos zacząć :ico_oczko: , zobaczysz jaka będzie jego reakcja :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”