Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 20:55

widzisz jak cie ta córa zaskakuje
moja z kubka wogule nie pije
za to opanowała do perfekcji słomke z czego jestem bardzo zadowolona bo na spacerze to ulatwia sprawe jesli nie mam dla niej picia
a mam pytanko
kiedy zaczynacie odzwyczjanie od smoka?
moja wlasciwie ma smoka tylko do spania i w ciagu dnia go nie widzi nawet ale znam takie dzieciaki ktore wlasciwie cały dzionek ,mają zatkaną buzie
no i kiedy koniec z mleczkiem z butli?
ja jak bylam mala to pilam kaszke az do zerówki na noc i mam piekne równe zeby i wcale jakiejs nadnaturalnie duzej próchnicy tez nie mam
dlatego sie zastanawiam

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:01

oj faktycznie pustki tutaj, pustki...

moja niunia po dniu pełnym wrażeń usneła jak aniołek :) siostra z moim przyszlym szwagrem poszli na jakies spotkanie biznesowe, wiec sama siedze przed tv - tylko 2 kanaly są... ale da sie przezyc... jutro wybieramy sie na wieksze zakupy, moze jakies butki niuni kupie :) bo tutaj wszystko taniej... no i sobie tez musze buty kupic - jak sie cos psuje to od razu wszystko!!! i z butów zostaly mi tylko sandały +2pary adidasów do ćwiczeń i glany, ktore nakladam baaaaaardzo rzadko. mozna wrecz rzec ze jakies raz do roku, do munduru harcerskiego...

GLIZDUNIA, a Tobie gratuluje rozumnej córki - moja nie dawno opanowala picie z butelki z "dziupkiem" - nie trzeba niekapka ze soba brac, tylko mozna kupic kubusia play na spacerku - zawsze to jakas wygoda :)

mój meżulek, musial isc do dentysty dzisiaj - zlamal mu sie ząb... mądrości- nawet nie wiedzial ze go ma... zrobili przeswietlenie i powiedzieli ze ma przyjechac wieczorem jak bedzie chirurg i ze on wtedy zdecyduje co dalej - generalnie nieciekawie... i teraz czeam na info od niego...

[ Dodano: 2008-08-11, 21:10 ]
jagodka24, ja po powrocie do gdańska zaczynam odzwyczajac Kinge zasypiania i spania z kims... jak to sie uda to przyjdzie czas na smoczek... a ostatnio niunia sie zrobila taka placzka, ze musze dawac jej dydola w dzien - a miala tylko przy zasypianiu juz, wiec nie wiem co sie jej stalo... moze brakuje jej tatusia???
a co do picia z butli... to sie jeszcze nie zastanawialam... ale uwazam ze mleczko czy kaszki (aczkolwiek tego drugiego kinia nie lubi pic - woli tylko te ze sloiczka...) dziecko moze spokojnie pic z butli. ale soczki itp to juz przesada! bardzo czesto na ulicy widze takie dzieciaczki jak nasze lub starsze i piją herbatke z butelki...

a no i chyba wam sie nie chwalilam, ale kupilismy spacerówke - parasolke :) stwierdzilam ze sie przyda, zwlaszcza jak mi odwali i pojade do wawy pociągiem :P bo z x-landerem to byloby trudne...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sie 2008, 21:17

uuu no to faktycznie maloprzyjemne sprawy dorwaly męża Doris :ico_noniewiem:

hmmm a my z tym piciem tacy zaskoczeni bo juz naprwde dawno jej nie dawalismy szklanki...ze slomki pije ,z buteleczki o jakiej pisze Doris tez...cos ala bidonu zatykanego...no ale to zawsze jakis plus jeszcze :ico_haha_01:

Jagodka
,my sie nie smoczkujemy ale mysle ze skoro mala i tak ma go rzadko to mozna by sprobowac kilka dni jej go nie pokazywac nie?a moze odzwyczai sie bez bolu...nigdy nie wiadomo kiedy nas dzieciaki zaskoczą :-)
a co do picia z butli...ja tez do zerowki pilam mleko wieczorem...chyba do 4 r.z. z butli a potem ze szklanki...kakao.....mmmm....jakos tak slodko mi sie po nim zasypialo...zeby mam krzywe ale z wlasnej winy...i na prochnice jakas specjalna tez nie narzekam...nas to raczej nie dotyczy bo my bez butli jestesmy...u nas jest cyc ale mysle ze i on sie kiedys skonczy.... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-08-11, 21:18 ]
Doris,to pochwal sie jakie cacko zakupilas??

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:21

no napewno sie kiedys skonczy chyba ze masz w planach chodzic z mają do przedszkola bo jest pora na cyca :)
znam taką dziewczynke ktora w zerówce pije mleko z butli
babcia codziennie do niej przychodzi do szkoly i szykuje jej butle :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: poprostu masakra

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:28

znam taką dziewczynke ktora w zerówce pije mleko z butli
babcia codziennie do niej przychodzi do szkoly i szykuje jej butle poprostu masakra
tragedia... :ico_puknij:
Doris,to pochwal sie jakie cacko zakupilas??
jutro strzele fote i wrzuce, ale to ten ktory jest na zdjeciu z bankomatem na kolkach na naszej klasie :)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sie 2008, 21:28

Jagodka,nawet nie strasz ze takie rzzeczy sie tez dzieją :ico_olaboga: :ico_puknij: ...kiedys -mialam na mysli w niedalekiej przyszlosci...do konca roku juz chce skonczyc...ale tez chcialam do roku wiec wyjdzie w praniu ...czekam na natchnienie...teraz mi tak jest wygodnie.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:33

naprawde chodzila z moim siostrzencem do klasy

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:33

Heloł!!!

ja zapomniałam jeszcze Sikorce napisać, że strój leży extra!! świetnie wyglądasz, więc pewnie zadowolona jesteś co?
Glizdunia czy Maycia te bluzę na zdjęciu ma z 5-10-15? bo moja ma chyba identyczną :ico_haha_01: I brawa dla Mayci!!! zdolna bestia!!!
Doris narobiłaś ciekawości tą kiecką!!! i wózkiem...pokazuj go natychmiast!!!
i tak piszecie znów o butach...ja myślę, że na jesień to może się uda jedne dokupić, jeszcze póki co mieści się w jedne obdarte adidasy, które kiedyś na allegro kupiłam...więc to na razie odpada...do latania kupiłam jej za 15zł fajne takie adidasowate, wygodne i miękkie, więc spoko. ALe kupię jedne porządniejsze, chciałabym też coś takiego wiecie, do sukienki mieć...jednakże niebawem trzeba będzie jeszcze zimówki kupić i aż mam gęsią skórkę...na samą myśl...kupiłabym na allegro, ale ona ma taką grubiutką stópkę, że strach ,bo jak nie będą pasować???
A jeśli chodzi o smoczek...moja ma tylko do snu, ale widzę, że zaczyna się w dzien czasem domagać...staram się wówczas odwracać jej uwagę..i nie dawać. A picie z butli...ja też z kuzynem żłopaliśmy mleko jeszce w zerówce i żyjemy...więc jeśli moja panna będzie lubiła flachę na noc to spoko. Ale generalnie wolałabym żeby jak człowiek piła już herbatę czy sok z kubka...na razie jednak ciężko jej idzie więc nie zmuszam...staram się nabrać dystansu do jej rozwoju...nie naciskać...bo ona strasznie nerwowa jest...i pewnie moje negatywne emocje i wymagania wcale nie pomagają...

idę popiwkować i się kładę...dziś od rana byłam na lewiźnie, zarobiłam 100zl...szkoda, że zaraz wydam...ale trudno. Rodzicom chyba dam kasę na jakiś wypoczynek, bo boję się że jak im zarezerwuję to nie będą tam chcieli być czy coś...sama nie wiem...w sumie lepiej coś wynająć bo to zawsze niespodzianka...
ok, zmykam...buziaki i do jutra!!!

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sie 2008, 21:37

hej :)
a więc Hubert ma 12 zebów :)
wazy chyba z 15 kilo ...... i duzy - gruby ..hmmm... taki zbity :-)
i uwaga ....mamy psa ...Duzy kupił .. i jest labrador czekoladowy - sunia - Z rodowodu - Demencja :-D , w hodowli zwana Fifi - a my na nia MUKA hyhyhyhy
zaraz jak uda mi sie na fotosik wlesc beda zdsjecia
co do mojej pracy - Polska duza firma farmaceutyczna :ico_oczko: no ..wie cie juz - jestem "kije kantem" - hyhyhy - zajmuje sie szpitalami i przetargami w szpitalach - w wa-wie - praca fajna - lubie ja.
dobra lece na fotosik

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 sie 2008, 21:41

Karolina,masz na mysli ten zielony polarek?bo ten akurat ma z 5-10-15 :-D ...jedna z nielicznych rzeczy zakupionych w maju w PL...byl za 20zl wiec spoko,reszta sie nam nie oplacala :ico_haha_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”