dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 21:13

a powiedzcie mi przy jakiej temp podawac czopek??
ja podawalam tak ok 39 st. bo sama goraczka jest dobra-zwalcza chorobe. ale jak sie dlugo utrzymuje to szkodzi organizmowi

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

03 cze 2010, 21:20

Dzięki dziewczyny :-D

My dziś u mojej mamy byliśmy, jak zwykle miło czas spędziliśmy. Za to dziś w nocy Wika dała popis, wstała o 3:30 i nie miała ochoty już spać, właściwie to wydaje mi się, że to z powodu tego ząbka, bo była marudna. Pierwszy raz od urodzenia zajmowałam się Nią aż 3 godz. nim usnęła. W dodatku dziś nie ma ochoty na mleko :ico_noniewiem: Obiadek i deserek zjadła chętnie, ale mlekiem pluła.

leona, Marcelek ładnie przybiera na wadze, więc jego menu na pewno jest w porządku. Moja niby dużo je, ale na upasioną nie wygląda, bo jest długaśnia, taki śledzik :ico_oczko: Spokojnie można dawać te od 6 miesiąca, one mają trochę więcej grudek, ale to nawet lepiej, bo te gładkie konsystencje podawane zbyt długo mogą przysporzyć problemów.

dorotaczekolada, na początku dobre i 2 łyżeczki, z Wiką też początki były bardzo trudne, a teraz je ładnie.
Marcel odwraca sie z plecow na brzuch, kiedys tez z brzucha na plecy sie odwracal ale chyba zapomnial jak sie to robi :ico_haha_01: :ico_oczko:
u nas identycznie :ico_oczko:
ile radosci daje matce taki maluch :-)
o tak, ja z wszystkiego cieszę się jakbym w totka wygrała i mam syndrom chwalenia się każdym "sukcesem" Wiki :-D

Shiva, ale super ciepło u Was :ico_brawa_01: mam nadzieję, że dojdzie do nas wkrótce taka pogoda, bo ten deszcz jest denerwujący :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-06-03, 21:22 ]
leona napisał/a:
a powiedzcie mi przy jakiej temp podawac czopek??
ja podawalam tak ok 39 st. bo sama goraczka jest dobra
to prawda, mi lekarka poleciła podać jak gorączka sięgnie 38 stopni

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2010, 21:38

inia1985, niezla nocke ci corcia zafundowala :ico_olaboga:
oby dzisiaj bylo spokojniej :ico_sorki:
one mają trochę więcej grudek, ale to nawet lepiej, bo te gładkie konsystencje podawane zbyt długo mogą przysporzyć problemów.
dzisiaj juz synus jadl obiadek z grudkami i chyba nawet roznicy nie poczul :ico_haha_01:
to prawda, mi lekarka poleciła podać jak gorączka sięgnie 38 stopni
no to nie podaje, bo maly mial 37,7 :ico_oczko:

wkoncu synus spi
ja sie wykapalam i pewnie zaraz do lozka pojdziemy
chociaz jeszcze widno strasznie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2010, 07:57

My już na nogach. Mała obudziła się o 5, a potem marudziła zasnąć nie mogła. Ostatecznie gdy jej się udało to mąż wstał do pracy. Jakoś udało się nam jeszcze pół godzinki pospać a potem wrzask :ico_olaboga: Wasze maluszki też tak robią - budzą się i po chwili już na pełen regulator ryczą?? To tak jakby jej się jakaś wielka krzywda działa :ico_szoking: A wezmę na ręce z łóżeczka i spokój :ico_noniewiem:
Dziś znowu pięknie za oknem się robi. Mamy w planie spacer z koleżanka i jej córeczką. Idziemy kupić prezent na wieczór panieński dla kumpeli. :ico_haha_01: Co prawda jeszcze nie zdecydowałyśmy co kupić, ale i tak będzie ubaw, bo pewnie będziemy musiały iść do sex shopu :ico_haha_02: Wyobrażacie to sobie, dwie dziewczyny z małymi dziećmi robią zakupy w takim sklepie :ico_smiechbig:
A jutro wieczorem idę na tą imprezę. Mąż wraca z pracy o 21, więc się córką zajmie a ja nareszcie gdzieś wyjdę - sama. Już się doczekać nie mogę :ico_wstydzioch:

anetka607
, ale super spacerek Wam się udał, no ale Klara jest grzeczniutka w wózeczku, więc jest to możliwe :ico_sorki:
A co do męża to masz rację, dlaczego tylko Ty masz wstawać??

leona, ogólnie temperatura u maluszka w granicach do 37.5 to jest jak najbardziej ok. Dopiero gdy jest ponad 38 można się zacząć martwić, ale czopki podać pow. 38.5 Ważne tez jest jaki masz termometr i gdzie mierzysz. Przy elektronicznym i mierzeniu w pupie pomiar jest ok, ale już zwykły - rtęciowy trzeba odjąć 0,5 stopnia. Tak nam tłumaczył pediatra, jak jeszcze byliśmy w szpitalu z małą. :ico_wstydzioch:
dzisiaj juz synus jadl obiadek z grudkami i chyba nawet roznicy nie poczul :ico_haha_01:
no to super, :ico_brawa_01:
Za to dziś w nocy Wika dała popis, wstała o 3:30 i nie miała ochoty już spać, właściwie to wydaje mi się, że to z powodu tego ząbka, bo była marudna
to rzeczywiście Ci Wika dała popalić. Ale podejrzewam że to może być ten ząbek. A jak dzisiejsza nocka? Już lepiej?

inia1985, fajnie, że pobyt u mamy był taki udany :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 08:59

hejka

my niedawno wstalismy
ale to juz raczej z drzemki :ico_haha_01:
bo moj synus dzisiaj byl wyspany juz po 4tej :ico_szoking:
wczesniej pare razy chodzilam i dawalam mu smoka ale po jakims czasie znowu sie budzil
to dalam mu cyca a on potem oczy :ico_szoking: i nie mial zamiaru spac :ico_noniewiem:
no ale w lozeczku lezal do 5.30 i gadal sobie
pozniej wzielam go do nas do lozka i zasnelismy :ico_oczko:

teraz maly zjadl owsianke i lezy na macie, mam nadzieje ze da mi zjesc sniadanko :ico_oczko:

pogoda tez zapowiada sie super
a ze nasz dzien dzisiaj tak szybko sie zaczal to pewnie i z trzy spacerki beda :ico_haha_01: :ico_oczko:

Shiva, daj pozniej znac co kupilyscie :ico_haha_01:
fajnie ze wychodzisz na imprezke :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 13:21

cieplutko :-) weekend tez ma byc ladny, a od poniedzialku deszcz... kolezanka wybiera sie na wielki plac zabaw ze swoim synkiem i zapraszala do towarzystwa, zobacze czy sie wyrobie, bo na razie Kiara usnela.
Ja juz po obiedzie i deserze, bo maz wpadl do domu na przerwe obiadowa i razem zjedlismy. Bylam na rynku - na jednym stoisku znalazlam pasternaki i kupilam kg (ugotuje i zamroze), ale drogie sa, prawie 4 euro za kg :ico_olaboga:
Już się doczekać nie mogę :ico_wstydzioch:
przypomnisz sobie, co to imprezowanie :ico_oczko:
moj synus dzisiaj byl wyspany juz po 4tej
no prosze, jaki ranny ptaszek :ico_haha_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 13:55

Wasze maluszki też tak robią - budzą się i po chwili już na pełen regulator ryczą?? To tak jakby jej się jakaś wielka krzywda działa
u nas czasami tez jest placz po przebudzeniu :ico_noniewiem:
nie wiem od czego to zalezy, czasami jak sie obudzi to taki radosny a czasami 20min po przebudzeniu jeszcze marudzi :ico_olaboga:
no prosze, jaki ranny ptaszek :ico_haha_01:
:ico_haha_01:
ale drogie sa, prawie 4 euro za kg :ico_olaboga:
u nas grosze kosztuje

my jeden spacerek zaliczony

teraz synus zjadl obiadek, chociaz cos sie krzywil a jadl to samo co wczoraj :ico_noniewiem:

chwile odpoczniemy i idziemy dalej :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 15:00

chwile odpoczniemy i idziemy dalej
a masz jakies ladne okolice do spacerowania? bo 3 spacery przez miasto to srednia przyjemnosc :ico_noniewiem: pewnie wsrod przyrody mieszkasz...
ja sie na ten plac zabaw chyba nie wyrobie, bo Kiara jeszcze spi, nawet obiadku (tzn. sloiczka) jeszcze nie jadla, a tam metrem trzeba dojechac, 30min. w jedna strone, a na godzine nie bede jechac, za drogo mi na bilety na tak krotko :ico_oczko:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

04 cze 2010, 15:22

Obiadek i deserek zjadła chętnie, ale mlekiem pluła.
to tak jak moja :-D tylko jej to w krew weszlo i coraz mniej je mleka
Wasze maluszki też tak robią - budzą się i po chwili już na pełen regulator ryczą??
moja jak wstaje to gada i gada, dzisiaj zaczela krzyczec ale nie plakac bo bylam w lazience i jej nie slyszalam :ico_wstydzioch:
więc się córką zajmie a ja nareszcie gdzieś wyjdę - sama.
to powodzenia :ico_brawa_01:

my bylismy dzisiaj na wsi bo jakies kołki na laweczki , myslalam ze mala sie dotleni a siedzialysmy caly czas prawie w samochodzie takie wiatrzycho :ico_szoking: glowe by urwalo, tam kiedys maz mieszkal wiec dla niego to normalka a mala nie umiala powietrza polknac z nadmiaru :ico_szoking: syn tez nie byl chetny do zabawy i z nami sie kisil co do niego niepodobne bo usiedziec nigdy nie moze

ja na wczorajszej procesji sie zalatwilam, mam poparzone rece :ico_szoking: wysypka i strasznie swedzi, juz 2 raz w tym roku :ico_placzek: nigdy mi slonce nie szkodzilo

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2010, 16:34

a masz jakies ladne okolice do spacerowania? bo 3 spacery przez miasto to srednia przyjemnosc :ico_noniewiem: pewnie wsrod przyrody mieszkasz...
ogolnie tu w miastach jest duzo zieleni :ico_oczko:

kolo mnie jest laka na ktorej dzisiaj sporo ludzi sie opalalo :ico_oczko:
a poza tym jest taka alejka z drzewami i lawkami i tamtedy zazwyczaj chodze
ale tez musze troche posiedziec bo jak bym tylko chodzila to po 30min bym obeszla wszystko i trzeba by bylo znowu ta sama trasa :ico_haha_01:

moglabym nad morze isc, ale troche za daleko, z 40min bym musiala isc a mi sie nie chce :ico_noniewiem:

niedawno wrocilismy
maly pojadl cyca i teraz lezy, zarzucil sobie pieluche na twarz i zaciesza :ico_haha_01: :ico_puknij: :ico_oczko:
wysypka i strasznie swedzi, juz 2 raz w tym roku :ico_placzek: nigdy mi slonce nie szkodzilo
ja czesto tak mam po wiosennym opalaniu :ico_noniewiem:
dzisiaj to sie nawet wysmarowalam kremem :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”