Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 16:40

usunelam
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2007, 20:33 przez Frydza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

18 wrz 2007, 16:41

Frydza fajne zdjecie ty masz wanienke mniejsza czy wieksza bo ja mam ta duza i Marcinek juz cala zajmuje :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-09-18, 16:42 ]
A jak chlapie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Astrid moj maly tez sie wyrywa do siadania i glowe podnosi jak lezy na podusi ale :ico_nienie: :ico_nienie: nie pozwalam jeszcze za wczesnie a jak na nogi sztywno wstaje :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 16:48

wanienka mniejsza ale juz sie ledwo miesci :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 17:07

hej hej

no wrocilismy z jogi hiih potem jeszcze spacer, oodwiedzinki u kumpla i jak pieknie zaczac dzien wczesnie (jak dla mnie)
barszczyk czerowny sie gotuje, leos spi hihi a ja was tu czytam od godzny z przerwami hihi i podjadalm drugie sniadanko hiih

takze pierwsze zajecia za nami... i powiem wam, ze fajna zabawa z maluszkami
ale ja osobiscie chyba bym umarla z nudow...
no ale maluchom to sluzy hihi
zobaczy jaki leos bedzie po zajeciach hihi na razie bez zmian wiec ok
ale moze robic wiecej kup hihi po tych cwiczonkach
ale jaka zasadzil przed wyjsciem :ico_olaboga: jak na zlosc kiedy sie spiesze to mi takie numery wywija :ico_olaboga: body, spiochy plecy osrane hihi
no ale nic.. szybko go wymylam i zdarzylismy na czas hihi
a co tam sie dzialo?
bylo nas w sumie 5 mam z maluszkami, dwoch chlopcow 4,5 tyg i 11 tyg i dwie dziewczynki 8 mies i druga 10 tyg hihi
wiec wlasciwie leos mial dwoch rowiesnikow i przyznam z duma, ze byl najbiardziej aktywny i pogodny hihi
mala zasnela w trakcie hihi i tak spala juz do konca hihi
sliczna mala hinduska
dobrze, ze leon tak nie umie, bo nici z zajec
ten najmlodszy 4,5 tyg slodki, kurcze juz zapomnialam jak leos taki byl hihi no ale on tez w trakcie odpadl zaplakany hihi i glodny pewnie, aha i dodam, ze glosne baki sadzil w trakcie hihi smiechawa byla hihi
a kolejny rowiesnik 11tygodniwy max w sumie tez raz kupe walnal, a potem marudzil ale niewiele..
no i leos zostal pochwalony ...
ogolnie to dzieciaczki lezaly na kocyku przed nami, i my mamy spiewalysmy (ja slow nie znalam, ale mozna bylo conieco zalapac i snuc hihi)
i masowalysmy, ruszalysmy konczynkami.. i takie tam.. potem my lezalysmy na plecach z nogami ugietymi sadzalysmy maluchy na brzuchu i podnosilysmy tulow od podlogi.. to samolocik robilysmy maluchom.. oczywiscie leos w swoim zywiole. bo latanie to jego ulubione zajecie.. instruktorka smiala z jego wielkich oczu.. bo tak reagowal radosnie na to cwiczonko hihi
bylo bardzo fajnie, ale mysle ze po takich zajciach mozna juz samemu w domu to praktykowac, bo to proste.
no ale w grupie wieksza dyswcyplina i weselej hihi
ciekawa jestem jak bedzie na nastepnych zajeciach ... bo chyba za kazdym razem cos innego musi byc... no zobaczymy
ale fajna sprawa...
taka godzinna joga zapewnia dziecku aktywnosc na caly dzien
leos dopiero na koniec zaczal marudzic, bo nadeszla pora spania hh i szybko zasnal mi na rekach zmeczony dzielny synek hihihihi

lucy szukalas tych basenow dla dzieci? przegladalas linka?
ja sie pologowalam na necie wczoraj w nocy podjarana hihi zostawialm telefony kontaktowe do nas, a adas juz spal i dzis dzwoni zdziwiony, bo mowi ze dostal jakis telefon z basenu, ze niestety leos jeszzce za maly.. a adas nie kumal o co chodzi hihihihia
ale mam tez inne namiary
i zapytalam dzis ta instruktorke jogi i podalam mi kolejny taki basenik i obiecala zapytac jednej z mam o szczegoly, bo ma taka ktora tam bywa hihi
ja sie napalilam . mowie dzis adasiowi, a on gotowy raz w tyg wczesniej wracac .bo te godziny sa beznadziejne.. w ciagu dnia w tygodniu.. nie damy rady,,, adas tez chce z nami poplywac hihi wiec musimy poszukac czegos popoludniu
KAMILKA DZIEKI ZA TEGO LINKA.. POMOGLAS MI!!!! JA SADZIALM ZE SKORO NIC TU O TYM NIE SLYSZALAM TO NIE MAJA TAKICH BASENOW A GLUPIO MYSLALAM :ico_puknij: .. BO PRZECIEZ SKORO W POLSCE SA, TO TUTAJ TYMBARDZIEJ. :ico_puknij: . TYLKO, ZE JA SIE KIEROWALAM JEDYNIE TYM MIASTEM A PRZECIEZ WOKOL SA INNE NO I DO LONDYNU NIEDALEKO JAKBY CO :-D
TAKZE JESZCZE RAZ DZIEKI, BO WROCILAM DO TEGO TEMATU I TERAZ TO JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC PIERWSZEGO PLYWANKA
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ACIA I JULIE kurujcie sie i nie dajcie sie chorobsku hihi

ASTRID no masz racje pracownik socjalny tutaj potrzebny.. u nas w miescie jest nowy dom opieki spolecznej. i mam tam kilkoro znajomych. dwie dziewczymy opiekuja sie starszymi ludzmi. kolega pracuje na kuchni no i jedna sprzata. ogolnie to jest jedna paczka znajomych i wszyscy tam trafili. i czesto poszukuja ludzi. ale mysle , ze to dopiero na miejscu trzeba sie pytac i uderzac tam. z polski raczej nic sie nie zalatwi chyba ze przez posrednikow jak piszesz. ale uwazaj bo tez bywaja wsrod nich naciagacze i oszusci.
ogolnie z tego co wiem to kaska nie jest rewelacyjna. raczej standardowa...
no i na watku POloni mamy jedna dziewczyne ktora tez opiekowala sie starszymi ludzmi ale obecnie jest na macierzynskiem. to tak jakbys chciala cos popytac
to moge sie cos dowiedziec..

JULIE fotki wesole... a kocyk z tygryskiem sliczny!!!! bedziemy sledzic z toba postepy budowy.. oczywiscie na monitorze hihi
a glowke pieknie unosi na kolankach hiih super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

frydza podziwiam za samodyscypline.. mnie w domu stac jedynie na pedalowanie na stacjonarym rowerku :ico_wstydzioch:

KAMILKA jak juz zawiazesz chuste i wsadzisz tam tomeczka to koniecznie pochwal sie na tt... moja jest wygodna ale jednak leos jakos w niej tonie.. chyba zbyt torbowata... a nad taka wiazana sie zastanawiam.. tylko nie wiem czy jest sens.. bo tez uzylismy jak na razie 2 razy, ja zwykle chodze z nim sama po miescie wiec wiadomo wozek.. ty masz prawko wiec czasem wygodniej w chuste zapakowac niz wozek rozkaldac za kazdym razem hihi
a z adasiem jak jezdzimy to tez zalezy dokad .. zwykle wozek nam sluzy za pojazd hihi
no niezle Luska spila tomeczka hihi
pewnie ma glowe jak mama i kazdego wyeliminuje w piciu :-D hihi tylko co teraz bedzie jak Jasnie pani ogrodki piwne pozamykaja na zime??? :ico_olaboga: :ico_olaboga:

MAGDA fajnie, ze wpadlas, bo juz sie martwilysmy, ze nas zostawilas. gratuluje zakupkow. co do tygryska to sliczny. ale te kolka mnie przerazaja i czarne mysli nasuwaja... chyba lepiej cos na biegunach, no ale do tego jeszzce duuuzo czasu hihi

a co do spotkania... to jest szansa, ze dwie z was zobacze w okresie zimowym grudzien/styczen
Aniu jesli bedziesz na podkaprpaciu w okolicach swiat to mam nadzieje ze sie zobaczymy

Alinko wybieramy sie w styczniu po nowym roku do warszawy na kilka dni. to bedzie wyczerpujaca gonitwa, ale dla ciebie znajde chwile hihi chocby w shoppinge centre hihi
mamy tam do odwiedzenia moja kuzynke z chlopakiem, pare naszych znajomych poznana rok temu na szalonych wakacjach w egipcie( z nieswiadomosc leosia w brzuszku hihi), utrzymujemy kontakt, ale nie widzielismy sie od tego czasu. a bardzo sie polubilismy i teskno nam do siebie hihi
no i najwazniejsze, ze adasia siostra mieszka w warszawie z coreczkami i mezem. mieszkaja na Woli. czy to daleko od ciebie? bo tam sie napewno zatrzymamy
no jesli wszystko pojdzie dobrze to taki jest nasz plan hihi
zeby tylko dzieciaki byly zdrowe to napewno go zrealizujemy

adas jeszcze chce wyslac mnie do salonu odnowy biologicznej... bo wie jak lubie takie zabiegi, i jedrne gladkie cialko , a niestety nie mam okazji ani czasu korzystac z taki frykasow :ico_placzek: .. a potem dodal, ze wybierze sie tam ze mna hihi boze jaki on przemeczony skoro juz o tym mysli hihi ale fajnie by bylo lezec we dwoje w blotku na ciele hihi

no, ale nie wiem jak to bedzie.. jesli bede karmic piersia to raczej ten pomysl odpada. chyba, ze gdzies nieopodal zakwateruje sie mame z leosiem.. no ale mame tez bym wziela. niech sie kobietka odstresuje
kurcze musze poszukac na necie,
jakies przystepnej oferty.. chyba nie sa bardzo drogie co? na 3 dni myslalam, bo na wiecej nie dam rady
widzialam kiedys cos w stylu Mama wraca do formy
cos dla nas
moze tam sie spotkamy ? hihi

[ Dodano: 2007-09-18, 17:10 ]
ooo matko :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ale dlugo wyszlo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: naprawde nie chcialam hihi :ico_sorki: :ico_sorki: :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 17:16

Madziorka przeczytalam twojego dlugiego posta uffffffffffff i gratuluje udanych zajec z jogi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a kiedy i gdzie bedziesz dokladnie w Polsce??

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 wrz 2007, 17:24

leon juz spi 1,5 godziny :ico_szoking: :ico_szoking: czyzby cos mu sie przestawialo na dlugie spanko w ciagu dnia?
byloby super hihi

[ Dodano: 2007-09-18, 17:29 ]
frydza od 11.12-19.01 na podkarpaciu w jaroslawiu

[ Dodano: 2007-09-18, 17:42 ]
no i nonono dostalam kolejna wiadomosc z basenu dla dzieciaczkow.. takie zajecia maja jedynie w srody i piatki o 13...
wiec nie ma szans, bo adas pracuje, a
1. cchemy razem pluskac sie z leosiem
2. nie mam prawka ani auta zeby sama pojechac

no nic jeszzce kilka innych zostalo.. hmm

[ Dodano: 2007-09-18, 18:03 ]
frydza ominelam wasza fotke hiih dopiero teraz ogladalam wikusie w wanience.. sliczna i jaka wesola hihi
nasz leos tez kocha wode
a tutaj sa tylko male wanienki.. on juz sie w niej ledwo miesci

pamietacie jak na poczatku postu pisalam, ze gotuje barszcz czerwony.. no wiec jestem na tym samym etapie.. czyli 1/3 garnku z wrzatkiem i kostka rosolowa..
zapomnialam zupelnie o obiedze... :ico_olaboga:
no i jedna sprawa jeszzce sie nie zmienila
LEOS NADAL SPI - 2 GODZINY :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 wrz 2007, 18:47

pamietacie jak na poczatku postu pisalam, ze gotuje barszcz czerwony.. no wiec jestem na tym samym etapie.. czyli 1/3 garnku z wrzatkiem i kostka rosolowa..
zapomnialam zupelnie o obiedze... :ico_olaboga:
Madziorka, rozbroiłaś mnie tym na maksa :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Trzymam kciuki, żeby Leosiowi zostało to dłuższe spanie w dzień :-) . No i za basen - mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć zajęcia w pasujących Wam godzinach. Co do spotkania, to jestem jak najbardziej za!!!Co prawda jeszcze konkretnych planów przyjazdu na Podkarpacie w okresie świąteczno-noworocznym nie mamy (na Boże Narodzenie chyba zostaniemy u siebie), ale myślę że w tym okresie wybierzemy się w tamte strony :-D Muszę to skonsultować z Krzysiem :-D :-D

Aga, Wiki śliczna i jaka długa :ico_szoking: Moja Helenka ma identyczną wanienkę i jeszcze się mieści, choć pewnie niedługo. A tak nawiasem mówiąc, to nie boisz się zamieszczać takiego zdjęcia na forum? Nigdy nie widomo kto tu może zajrzeć, pdofili-zboczeńcó nie brakuje... Sorki, że taką atmosferę wprowadzm, ale ja wolę na zimne dmuchać.
Twoje samozparacie odnośnie ćwiczeń jest gode podziwu.

Kamilko, Tomeczek chyba świetnie się bawił na Luśki imprezie hehe. Cudny z niego chłopczyk :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Juli, hoho - mieszkanko dla Was rośnie aż miło - będziemy śledzić postępy. Super, że udało Ci się skłonić Krzysia do podnoszenia główki - zdjęcia świetne. Z Krzysia taki słodki maluszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: .

My dziś wyspacerowane, chyba ze 3 godziny łaziłyśmy (czytaj mama łaziła, a Helenka jeździła :-D ). Rano pogoda jeszcze była super, ale teraz znów jesiennie i deszczowo. Czeka na mnie sterta prasowania, ale teraz jak Krzysia nie ma to jakoś mi się nie chce. Muszę się jednak zmobilizować, bo to w większości ciuszki Helenki :-) . Tęsknimy za Krzysiem :ico_placzek: :ico_placzek: , Krzyś za nami :ico_placzek: :ico_placzek: . Ma dla mnie jakąś niespodziankę :-) . Wczoraj wieczorem był smutny z powodu tej rozłąki :ico_placzek: . Martwił się też czy Helenka go będzie poznawać w piątki...
No cóż, jutro już środa, więc zaplanuję menu dla mojego Misia (tak jak Alineczka dla swojego Kocura hehe), w czwartek zrobimy z Helenką zakupy, a w piątek Krzyś już wraca :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Aaaaaaa, zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj dzwonił mój szef i pytał kiedy wracam. A może już mówiłam, nie pamiętam
:ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: W każdym bądź razie obiecałam, że w poniedziałek dam konkretną odpowiedź...
Spadam w końcu prasować, bo zaraz Helenka się zbudzi i po prasowaniu będzie.

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 wrz 2007, 19:00

a ja juz po :ico_prasowanko: :ico_duzepranko: :ico_pranko: :ico_odkurzanie:
, i jeszcze po zakupach i gotowaniu :ico_olaboga: i taki chlop mi powie, ze nic nie robie tylko sobie z dzieckiem siedze :ico_olaboga:
ania1980 a kiedy masz zamiar wracac do pracy? bo chyba jeszcze masz macierzynski?
juli my na tym samym etapie w podnoszeniu glowki :ico_olaboga: do siadania sie ciagnie a w druga strone nie...
frydza oczywiscie fajne zdjecie, ale jak ania pisze lepiej go sama zdejmij, bo i tak moderator ci go sciagnie. w regulaminie TT jest zakaz wklejania zdjec nagich dzieci ...
kamilka ale sit Tomus zalatwil :-D :-D widac, ze impreza bogata byla :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 wrz 2007, 19:04

Ania- znam Twoj bol - na mnie tez czeka prasowanie..
Madziorka- no wiesz co.. hihi.. Zupa -pychota- nie ma co hihi :-) kuchareczko Tyy :):
Frydza- boska foteczka Wikusi- bombowo lezy :): :ico_brawa_01:
Co do wanienek - Misiek tez niedlugo przestanie siemiescic.. a niby mamy ta srednia, mothercare, z kubusiem puchatkiem oczywiscie... No i klops. Rosnie klops :): hihi Ale dobrze, niech rosnie... Juz niedlugo beda takie pulchniutkie mieciutkie bobasy z tych naszych Maluchow! To dopiero bedzie wesoło! :):
Junior, po4godzinach aktywnosci,własnie padł. I mam nadzieje ze da mi obejrzez moje MjakM.. Na pocieszenie..
Bo ja juz mam dosc. tych kamieni. Lekarz mowil, ze niektorzy maja ataki raz na rok,a niektprzy czesciej. A JA MAM PRAWIE CODZIENNIE!!! I dzis tez mnie chwyciło. Polozyłam sie przyłozeczku Małego,doczołgałam sie po pyralgine, łyknełam.. I lezałam tak na glebie 2 godziny. Mam przyszła, to mi pomogła.. Teraz mnie mdli po ataku i jeszcze ta grypa.. Juz nie moge sie doczekac tego 12 listopada.. niech mnie pochlastają, pokroją.. juz wszystko mi wisi, tylko zeby te cholerne kamykiwywalic i mniec spokoj. o.
Jutro szczepienie. Juz mam stresa.Dobrze ze duzyz nami pojdzie, przynajmniej jakos wesprze duchowo :ico_sorki: :-)

Junior padł, wiec ide zaserwowac sobie ferwex, witaminki i herbate z miodem i cytryna - bleeee :ico_noniewiem: :ico_chory:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

18 wrz 2007, 19:56

Qurde, Juli, biedna Ty jesteś z tymi kamieniami. Może to i lepiej, że Ci je wytną; będziesz miała spokój. Trzymam kciuki za szczepienie.
Jaśnie Pani, mam jeszcze macierzyński, a później wypoczynkowy. Hmm, chyba. Bo w sumie od końca stycznia byłam na L4, ale to chyba nie pozbawia mnie prawa do urlopu wypoczynkowego?? A później biorę troszkę wychowaczego. W każdym bądź razie najwcześniej wracam w styczniu, a najpóźniej to chyba w kwietniu.
Oki, spadam na MjakM; Helenka nie śpi, ale jest grzeczna, więc może obejrzę. :-) No a później kąpielka, cyc i Helenka śpi, a mama prasuje :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”