Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

31 maja 2008, 21:36

My dziś też byliśmy na zakupach :ico_brawa_01: !Kupiliśmy Nelci piłkę i okulary przeciwsłoneczne w których wygląda bosko :-D !!Chcieliśmy kupić jej sandałki ale nie było na nia rozmiaru czyli 18 :ico_zly: !!!
Poza tym dziś byliśmy pierwszy raz na spacerku z Nelinkowym rowerkiem!!Na początku była zachwycona że nie musi siedzieć w wózku tylko na rowerku i jakos tak fajnie a po pewnym czasie zasęła na siedząco trzymając się tych zabezpieczeń po bokach :ico_haha_01: !Myśleliśmy że padniemy ze śmiechu tak słodko i śmiesznie wyglądała :ico_brawa_01: !Jutro może wkleję zdjęcia z pierwszej podróży rowerkiem 3-kołowym :-D !!!

Karolinka ale słodka ta historia z buziaczkiem...moja Nelcia też się tuli w szyjkę jak chce buziolka i przytulanki.Niezapomniane chwile.Gratuluję również ślicznego siadania-moja nie siada sama ale za to raczkuje :ico_oczko: Noi oczywiście niezła historia z kupą :-D

Wisieńko gratuluje przejścia egzaminu i oczywiście na pewno bedzie najwyższa ocena :-)

[ Dodano: 2008-05-31, 21:41 ]
Anita ah Ci faceci!!!!Na pewno coś wymyślisz żeby Twój mężuś pomagał Ci i życzę Ci duuużo weny twórczej :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-01, 07:30 ]
DLA WSZYSTKICH TIKTAKOWYCH DZIECIACZKóW :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

01 cze 2008, 19:54

Witajcie:)
No 10 miesiecy skonczone :ico_szoking: ja tez stawiam chłopakom :ico_tort:
no i buziaki dla naszych wszystkich dzieciaczkow z okazji pierwszego dnia dziecka :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:
co do prezentow to ja poszlam na ilosc... kupilam baczka samochodzik kaplecik spodenki i koszulka sama koszulke i body i basen...
dzisiaj bylismy na wsi na grilu u rodzicow Kacper caly dzien na powietrzu i w wodzie albo na kocyku byla radocha polecam...
ja oczywiscie umeczona nagadalam sie w piatek a dzisiaj znowu to samo wcisne Kacpra tatusiowi 5 min i mam go spowrotem bo zawsze jest cos waznego ja to meczy nie ogladam to sobie w spokoju nie mam mozliwosci posiedziec teraz kazalam uspac bo ja to musze kazac a to mnie wk... najbardziej... moj Kacper tez potrafi wykonczyc ma tez taki hałaśliwy okres ze jak przychodzi wieczor i jest cisza to sie nie mogę nacieszyc... tez mam nadzieje ze to chwilowe upodobanie do wymuszania wszystkiego wrzaskiem ...
Martunia tez przymierzam sie do zakupu rowerka Kacper dostal od babci kaske to moze doloze i cos kupie... widzialam na allegro Audi tt na pedaly ale 2500zl szalenstwo szkoda ze mnie nie stac.
Karolina to dawaj zdjecia w kapeluszach malej damy...

[ Dodano: 2008-06-01, 20:04 ]
[img][img]http://images29.fotosik.pl/223/1ea3d6a9de51e5f1.jpg[/img][/img] [img][img]http://images28.fotosik.pl/223/2083ff48b80e02a0.jpg[/img][/img] [img][img]http://images34.fotosik.pl/272/fbabb60da0603ad7.jpg[/img][/img]
wklejam fotki z dzisiaj:)

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

01 cze 2008, 21:18

fotki superowe anitko, w wolnej chwili wkleje wam foty ksieznziczki w nowym tronie czytaj foteliku samochodowym :-)

ja bym tez kupila taki basenik swietna sprawa ale u nas z ta pogoda to roznei i nie ma az takiego ciepla zeby ona na golaska szalala, ale moze doczekamy sie jeszcze pogody :-)

ja jutro bede miala nowy wozeczek dla malej a ten stary wystawilam na ebaya wiec moze ktos sie trafi :ico_haha_01: dorzucilam tez ten chodzik gratis bo mala w nim tylko czasem chodzi a ja nie mam na neigo miejsca, a malo za nie chce tylko mi miejsce zajmuje-trzymajcie kciuki :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 cze 2008, 09:36

Uff przeczytalam wszystko, zawsze po nieobecności jest tego sporo.
No to na poczatek:

Martuunia- Tosia dostała parasolke na dzień dziecka od babci, Bebe Comfort i jestem mega zadowowlona, bo w końcu jest wózek w który może sobie spac na polku bo rozkłada się na plask i do tego dla mnie jest wygodny bo ma duzy kosz pod spodem itp, a ansz poprzedni Quinni poza tym,że miał fajowe duże kólka to był wielka kolumbryna, niepraktyczną w użytkowaniu.
Nela ma już rowerek? :-D Ale fajnie, Toska jeszcze za mało stabilnie siedzi więc troszkę musze poczekać na takie cudeńka.

Wisienko- cieszę się,ze już jestes po egzaminie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: na pewno będzie A+

Karolina- :ico_brawa_01: dla Amelki za piekne siadanie. Toska sama nie umie jeszcze usiasć za to już siedzi stabilnie i mogę ją w takiej pozycji zostawić bo wczesniej potrafiła nieźle walić głową. A co do prawka to ja sobie nie wyobrażam życia bez, to daje meg niezależność, dlatego trzymam kciuki żebyś szybko zdała egzamin

Anita- zdjęcia bombowe, zwłaszca te w baseniku. Co do męża to u mnie Marek umie się Tośką zająć ale tylko jak jest sam i musi ale jak jesteśmy we dwoje to zawsze jakoś mi ja wciśnie , nwet jak go prosze żeby się nią zajął bo musze się uczyć to maks 2 h i mam ją spowrotem, ale już nie mam siły się na to złościć.

Aga- mam nadzieje,że Adrian już jest zdrowy. Biedny taka goraczka jeszcze w takie upały.Toska nie choruje z gorączka ale to też nie jest dobrze bo organizm się nie broni, ona maks miała 38.

Yvone- Cieszę sie,że Amleka ma wszystkie wyniki dobre, a dla dziewczynki filigranowa budowa jest jak najbardziej wskazana. Tośka waży 8.300 wiec nie wiele więcej a na zabiedzoną nie wygląda. Za to jak ją dzwigam to mnie potem wieczorem kręgosłup boli. A z tym mysleniem o drugim bobasie to mam podobnie ale nie ma na razie możliwości i trzeba się pogodzic z tym.

Wszystkiego naj dla chłopaków na 10 miesięcy

A ja byłam w Zakopcu we czwaret i piątek. Udało mi się znaleźć inna pania dr i wytłumaczyć jej moją sytuacje i podbila mi obecnosć za ten tydzień. Ale powiem wam te dwa dni były boskie, pogoda piekna, zajęcia krótkie a potem poszliśmy sobie na Gubałówke i smażyliśmy na słoneczku. Wypiłam sobie 4 piwka i było mi wesoło i się w końcu wyspałam, ale jeden dzień bez Tosi to jest maks i ciesze się,że już skończyłam zajęcia. Teraz jeszcze egzaminy o koniec studiów :-D
W weekend byłyśmy na wsi, cały dzień na polku na kocyku, bombowo, wróciłam tylko na dziś do Krakowa i jade z Tosią spowrotem bo w miescie to nie ma czym oddychać, zwłaszcza że my mamy mieskzanie na poddaszu. tyle tylko,że na wsi nie mamy netu :ico_placzek: więc będe się czual troszke wyobcowana ale moze dzieki temu cos się poucze bo tutaj ciężko mi się zmobilizować.

[ Dodano: 2008-06-02, 18:27 ]
Wklejam troszke zdjęć z weekendu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

02 cze 2008, 23:19

Preudance zdjecia super taka prawdziwa dama gazetka kocyk sloneczko to co kobietki lubia najbardziej:)
Pogoda piekna brakuje mi tylko domku z pieknym ogrodkierm:( dzisiaj tez bylismy u rodzicow na wsi skanczyc grila bo jedzenie nam zostalo a niechcialo sie nam stac przy garach...
Ja tez mam strasznie nagrzane mieszkanie cholernie sloneczne na balkonie to w taka pogode nie wysiedzisz jedynie rano od 13 do zachodu mam pelne slonce wiec my tez cierpimy... jak sie troche odbijemy po tych zmianach prac mojego Ryska to stad uciekam... nawet jakbym miala spalacac kredyt do konca zycia.
Preuidenc teraz to ja wyjde na wyrodna ale nawet nie wiesz jak mi sie marzy taki wekend bez Kacpra tak wlasnie pospac jak za dawnych czasow do 11-12 zadbac o swoja dusze i ego posiedziec ze znajomymi i totalnie sie wyluzowac...
Karolina u nas tez chodzik sie konczy Kacper juz niezadlugo w nim wytrzyma bo chce sie wszedzie przemieszczac sam bez blokady... a pisalam wam ze moje kochane dziecko ma nowe hobby wrzuca wszystko do wodu czyli jak myje podlogi to musze uwazac albo w lazience stoi wiaderko z woda dla psa ktore jest najczestszym celem Kacpra ostatnio wrzucil mi telefon domowy do kibelka dodam bylo nie spuszczone siusiu mamusi na szczescie po calym dniu suszenia sie na balkonie dziala:) a no i wariat puszcza sie do chodzenia stoi juz bardzo ladnie w basenie sam wstal bez wspinania i tak sobie satl... mysle ze miesiac i bedzie chodzil...

agasco
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

02 cze 2008, 23:28

Witajcie dziewczyny
dla chłopaków na 10 msc :ico_brawa_01: :ico_tort:
wreszcie mam chwilke bo już chłopcy śpią
Vito ciągle bez ząbków :-/ ale swietnie radzi sobie z przezuwaniem jedzenia
noc przesypia całą a rano pobudka razem z kurami przed 6 :ico_olaboga:
martuunia
ja kupiłam Vitowi sandałki z bartka rozm 20
to chyba będzie miał dużą stope :ico_haha_01:
79anita, i Pruedence,
wasze śliczne dzieciaki na świeżym powietrzu mają się jak w raju :ico_brawa_01:
my też większość dnia spędzamy na działce
o nocniku nie piszę,bo nawet go nie posiadamy
Aga co z Adriankiem?

Obrazek
A tak czworakuje na trawce
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 cze 2008, 08:24

anita- ja cię dobrze rozumiem, czasem potrzebne jest wytchnienie dla czystości umysłu i w cale nie jesteś wyrodna matka. Ja się cieszę ,że udało mi sie mieć te dwa dni dla siebie zwłaszcza,ze Tosia była pod dobra opieką taty. Teraz my jedziemy na wies a on sobie odpocznie i się wyśpi bo dojedzie do nas dopiero na weekend. Jedyne co to to,że tam nawet nie ma z kim pogadać bo sąsiedzi sa mili ale wszyscy starzy, przydałby się net, ale to dom tesciów więc w sumie nie mam na to wielkiego wpływu.
:ico_brawa_01: dla Kacpra,że już prawie chodzi, u nas pewnie znów będzie przesunięte o 3 miesiące po wszystkich dzieciaczkach ale przynajmniej mam troche dłużej spokój bo nie musze za nią wszedzie latać.

Agasco- Ale Vito juz duzy jest :-D , bosko wyglada jak łazi na czworaka po trawce :ico_brawa_01: A z tym numerem buta to rzeczywiście ma duż stope bo Tosce wczoraj przymiarzałam 20 i jest duzo za duża, a w sklepie mniejszych rozmiarów nie mieli :ico_placzek: przynajmniej z tych bucików co mnie się podobają.

Oki zmykam sie pakować, potem kąpac i powoli będziemy się zwijać. U ans w mieszkaniu idzie ześwirować bo ta budowa co jest obok jeszcze jest nie skończona i ciagle tam coś robią i ciagle jest hałas, nie dosć,że gorąco to głośno.

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 cze 2008, 10:29

witam
pogoda piękna i dzieki temu zdjecia rewelacyjne dzieciaczki w kon cu porozbierane :ico_brawa_01:
my na dzień dziecka niestety nic nie kupiliśmy :ico_wstydzioch: chcę malemu kupic buciki ale nic ciekawego nie widzialam wiec wolaląm poczekać niz kupic byle co dostal też troche pieniażkow wiec muszę mu kupić jakąś zabawkę ale też nie wiem co napewno kupię też taki dmuchany basenik to rewelacyjna sprawa tylko u mnie są same duze muszę poszukać mniejszego
wiecie nie wiem jak wy ale u mie taki weekend bez dziecka i tak by nie mial sensu bo zamiast odpoczywać to ciagle bym o nim myślala :-D

mam jeszcze ważne pytanko - powiedzcie mi coś o kaszkach bo ja daję Łukaszkowi mleczko - ryzowe a są jeszcze mleczno-pszenne czym one sie różnią? które wy dajecie?
a wogóle to jak u was z jedzeniem bo moj mały w te upaly to wcale nie chce mi jeść może macie jakieś pomysły na fajne dania dla maluszków?

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

03 cze 2008, 17:18

Cześć :ico_oczko:

u nas wszystko ok- jesteśmy wszyscy zdrowi (chyba :ico_noniewiem: - nie ma co się cieszyć bo to się coś szybko u nas zmienia ostatnio :-D )
korzystamy z cieplutkich dni

w weekend miałam zjazd- w niedzielę po zajęciach szybciutko prosto do domku bo Dzień Dziecka, a profesorek szybko skończył - mecz był po południu :ico_brawa_01:

Dla naszych kochanych dzieciaczków :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: bardzo szczery choć troszkę spóźniony

Mój mąż spisał się doskonale :ico_brawa_01: - dwa dni był z dziećmi (w sobotę troszkę teściowa mu pomagała) wreszcie po raz pierwszy zmieniał Juleczce pampersa :ico_brawa_01: ufff.... dał się wreszcie przekonać :ico_haha_01:
W Dzień Dziecka wystroił dziecaki, że hoho- Julka nowa sukienka z torebeczką, skarpety z falbankami i perełeczkami- no cóż prawie własnego dziecka nie poznałam :D
Adrian też wystrojony- nawet włosy miał na gel jak tatuś :-D
do tego kupił dzieciakom zabawki- Julce pieska fisher price, a Adriankowi pokaźne lego :ico_szoking: :ico_szoking: to ja nie wiem czy tyle bym wydała- chyba bardziej skąpa jestem :-D

przeczytałam co pisałyście...ale żeby cokolwiek teraz konkretnie odpowiedzieć to nie wiem czy pamiętam :ico_wstydzioch:

Ania Tosia jest extra- ma taki łobuzerski błysk w oku- :ico_brawa_01: oj da mamusi i tatusiowi jeszcze popalić :ico_haha_01:

Anita basen to faktycznie rewelacja, a Kacper to jak doświadczony zawodnik tzn pływak :-D

agasco moja Julia też długo nie miała zębów - ale w sumie długo nia miała a później wszystkie na raz i ma ich już 6 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: raz praz i pozamiatane :-D a Vito taki duży już :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

karolina-ch, no to dawaj Kochana zdjęcia naszej modelki w tych nowych cudnych kapelusikach..... ja to chciałabym Juli jakiś ładny kupić ale coś nie mogę trafić

martuunia Nel już na rowerku -wow- super- pokaż zdjęcia

wisienka :ico_prezent: Ty to zdolna jesteś z tymi egzaminami- GRATULACJE !!!!

Yvone widok teraz z okna chyba wszędzie podobny- aczkolwiek mam bardzo blisko do Wrocławia - tylko 30km :-D

kasia1983, pszenna zawiera gluten- jak dziecko nie jest uczulone to czemu nie- też fajnie smakują

w sprawie weekendu bez dzieci to ja myślę tak:
jeżeli zdarza się okazja i nie ma większych przeciwskazań żeby dzieci zostały z babcią, albo teraz jak muszę jechać na dwa dni bo mam zjazd- to czemu nie :-D faktycznie można się odprężyć, wykraść chwilkę tylko dla siebie- na mnie wpływa to bardzo korzystnie :-D
zaś jeżeli miałabym planować sobie weekendowy odpoczynek bez dzieci no to :ico_nienie: , bo dzieci mi nie przeszkadzają i planuję odpoczynek dla całej swojej rodzinki a jest nas czwóreczka :ico_oczko:

ja myślę o dzieciach cały czas i już do końca życia będę o nich myślała- nie ważne gdzie jestem i co robię- ale wolę robić wszystko wg zasady : mama szczęśliwa więc i dziecko szczęśliwe a nie wg zasady :dzieci najważniejsze i nic więcej się nie liczy
....mam nadzieję, że mnie zrozumiałyście :ico_noniewiem: po prostu nie lubię popadać w skrajności.... więc kocham dzieci nad życie ale należy mi się czasem też chwila- staram się wypośrodkować te zależności

[ Dodano: 2008-06-03, 17:21 ]
o kurcze :ico_szoking: .... ale zaśmieciłam... :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
karolina-ch

03 cze 2008, 18:25

aga bardzo ladnie napisalas, ja tez tak mysle, bardzo podobnie,
twpja julcia ma tyle zebow??? :ico_szoking: :ico_szoking: moja amelka ma tylko dwa na dole i nmic nie idzie poki co, :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: fotki wam wkleje w wolnej chwili poki co mala szaleje, mamy od wczoraj nowy wozeczek i latamy na spacery, wczoraj pierwszy raz poszlismy wszyscy razem, o malo sie nie bilismy z mezusiem kto ma prowadzic bo jest taki fajny, a dzis bylysmy na miescie i po sklepach a amelka caly czas nadawala, buzia jej sie nie zamykala, szlam i sie smialam :ico_haha_01: a treraz tu podraczkowuje do mnie powoli ale nadal jej ulubiona rzecza to jest siadanie z kazdej pozycji :ico_haha_01:

aha i fotki sliczne wszystkich bobaskow w plenerze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-03, 18:37 ]
Obrazek
to dzis przed wyjsciem na spacerek
Obrazek
wczoraj na spacerku, w tle molo i plaza,
Obrazek
a to mezus z amelka
Obrazek
a to w jej nowym foteliku
Obrazek
a to obiecany kapelusik :)

[ Dodano: 2008-06-03, 18:40 ]
Obrazek
troche golego cialka

[ Dodano: 2008-06-03, 18:43 ]
Obrazek
przymiarka do mojego nocniczka

Obrazek
a tiutaj przerwa w raczkowaniu i sobie siedze w nowej sukienusi

[ Dodano: 2008-06-03, 18:46 ]
jak nie wklejalam to nie wklejalam a jak znalazlam chwilke to kilka na raz, a co tam :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”