magda7
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 maja 2011, 14:28

witam,
nie wiem jak wy ale ja dzisiaj zmarzłam jak diabli.
mały teraz śpi. jak wróciliśmy ze spaceru to był taki głodny że szok

widziałam się z Kasia i muszę wam powiedzieć że jej córeczka to taka malusieńka, a przecież miesiąc starsza od mojego bzyka. Na zdjęciach Julcia wydaje sie o połowę większa niż jest w rzeczywistości. Zresztą mój kawaler nosi już ubrania na 74 a Kasia dla niuni ma jeszcze czasami duże 56. Mówię Wam jak fajna drobinka z niej. taki bobasek, malutkie stópki, rączki, nosek

U nas poza tym nic nowego, chociaż jest nowa rzecz. Piotruś od soboty robi śmieszna minkę. Dolna wargę chowa pod górną i bardzo śmiesznie wygląda. Mamy niezły ubaw z niego jak tak robi.

Pozdrawiam

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 maja 2011, 16:37

Witajcie.
U nas juz dobrze;)
3 dni i noce bardzo ciezki.
goraczka... stres i mala marudka ma dwa!!!! zeby!!!!!!!!!!!!!!
no wiec :ico_tort: :ico_tort: a co;)
wyskoczyla jej jakas wysypka wiec dzis znow u lekarza ale na szczescie okazalo sie ze to po goraczce ta wysypka;)
nie wiem jak wy ale ja dzisiaj zmarzłam jak diabli.
oj ja tez zmarzlam... Julke nawet kocykiem nakrylam...
a Kasia dla niuni ma jeszcze czasami duże 56.
no dwie albo 3 pary body i bluzeczki ze 2 jeszcze ma na 56... a poza tym to roznie wiekszosc 62... niektore 68...;)
widziałam się z Kasia
bardzo fajnie bylo;)
Piotrus cudny;) smieszek;)
i lubi raczki;)
caly czas smiac mi sie chce jak zdjecia ogladam;)

Pozdrawiamy!!!

Awatar użytkownika
spadlamznieba
Trzy tysiące lat minęło...

16 maja 2011, 20:05

goraczka... stres i mala marudka ma dwa!!!! zeby!!!!!!!!!!!!!!
no wiec a co;)
O KURCZE!!!! GRATULUJE! wstaw koniecznie zdjecie usmiechnietej Julci :) super :)
bardzo fajnie bylo;)
Piotrus cudny;) smieszek;)
i lubi raczki;)
caly czas smiac mi sie chce jak zdjecia ogladam;)
fajnie ze tak sie mozecie zobaczyc :)

Awatar użytkownika
Miluśka
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

16 maja 2011, 23:15

fajnie ze tak sie mozecie zobaczyc :)
Paulinko obiecuję że my również się kiedyś zobaczymy! damy radę nie? :)
Dolna wargę chowa pod górną i bardzo śmiesznie wygląda.
Miki też tak robi i przeuroczo wygląda. jeszcze zrobi maślane oczy i ja się rozpływam.

obóz szkoleniowy zaliczony na 5 :) ja wróciłam w niedzielę to byłam w szoku reakcji Miśka. Przytulał mnie i tak się cieszył!
oj odreagowałm stres. naprawdę fajnie było ;)

[ Dodano: 16-05-2011, 23:18 ]
a Paulinko ja uważam że dla Mikołaja nasze rozstanie jest wręcz dobre. po pierwsze ja już się nie denerwuję więc i on jest spokojniejszy po drugie lepiej że to nastąpiło teraz gdy on jest malutki i nie rozumie tego niż bym cierpiała i on byłby wiekszy i na to patrzył.

wiesz jak było znałaś sytuację więc chyba też przyznasz rację że lepiej że tak się stało...

magda7
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2011, 08:54

Witam,
Wielkie gratki dla Julci. Jak na dwa zęby to była baaaaaaardzo dzielna. Zuch dziewczynka
Mnie również chcxe się strasznie smiać jak patrzę na zdjęcia.
Może po krótce opowiem.
Leży Julcia i Piotruś obok siebie i nagle mój mały bzyk bierze rączki Julki i zaczyna je zjadać. na co Julka jest z tego powodu bardzo szczęścilwa.
Piotruś jak wkładał sobie te rączki do buzi to aż mlaskał!!!!!
No nic mam nadzieje że niedługo to powtórzymy i się znowu spotkamy. No i oczywiście pamiętaj o zaproszeniu z mojej strony :-)

Wiem że każdy dzień u dziecka przynosi cos nowego, ale wydaje mi sie ze w ostatnich dwóch tygodniach to mój chłopczyk zmienia się bardzo. Nie wiem może to tylko złudzenie ale tak mi sie wydaje że teraz tak szybko się dzieją te zmiany.
Ciekawa jestem jak to wyglada u starszych dzieci. Może madziorka sie na ten temat wypowie. Czy u takich większych dzieci tez tak szybko wszystko idzie do przodu?

dziś mam troszkę spraw do załatwienia przed 13 i mam nadzieję że ze wszystkim zdążę. Później niestety musze siedzieć w domu bo tez mam cos do załatwienia i musze byc w domku ;-)

Jutro środa i ide na film do kina z małym. Musze sprawdzić co grają.

dziś też pogoda wydaje się kiepska (chociaż wczoraj po południu już zrobilo się cieplej. Nie lubie takich zmian temperatury w ciagu dnia bo nigdy nie wiem jak się ubrać. Z małym to nie ma problemu bo ściągnę mu po drodze ale ja to już się tak nie rozbiore.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

[ Dodano: 17-05-2011, 10:27 ]
nie wiem czy cokolwiek dziś załatwię bo mój słodziak obudził sie zjadł mleczko i znowu zasnął. Jestem w szoku.
To chyba ta pogoda tak na niego działa.

Awatar użytkownika
spadlamznieba

17 maja 2011, 11:08

Paulinko obiecuję że my również się kiedyś zobaczymy! damy radę nie? :)
no ja myślę! :) byłoby super :)
a Paulinko ja uważam że dla Mikołaja nasze rozstanie jest wręcz dobre. po pierwsze ja już się nie denerwuję więc i on jest spokojniejszy po drugie lepiej że to nastąpiło teraz gdy on jest malutki i nie rozumie tego niż bym cierpiała i on byłby wiekszy i na to patrzył.

wiesz jak było znałaś sytuację więc chyba też przyznasz rację że lepiej że tak się stało...
wiem, masz racje... lepiej ze teraz, niz to mialoby sie ciagnac... trzymaj sie Kochana!
ie wiem czy cokolwiek dziś załatwię bo mój słodziak obudził sie zjadł mleczko i znowu zasnął. Jestem w szoku.
To chyba ta pogoda tak na niego działa.
:) moze byc, pogoda naprawde fatalna

:ico_tort: za skonczone 5. mscy Oliwki :)!!!!
Leży Julcia i Piotruś obok siebie i nagle mój mały bzyk bierze rączki Julki i zaczyna je zjadać. na co Julka jest z tego powodu bardzo szczęścilwa.
fajnie to brzmi :) moze zamiescicie zdjecia ze spotkania Piotrusia i Julci ? :)

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2011, 16:23

Witajcie.

U na pierwsza noc od czwartku przespana bez pobudki;)
Wielkie gratki dla Julci. Jak na dwa zęby to była baaaaaaardzo dzielna. Zuch dziewczynka
no tak;) nameczyla sie jak nie wiem... mam nadzieje ze przy kolejnych zabkach bedzie juz lepiej...
No nic mam nadzieje że niedługo to powtórzymy i się znowu spotkamy. No i oczywiście pamiętaj o zaproszeniu z mojej strony :-)
ja rowniez mam nadzieje ze uda nam sie niedlugo spotkac;) o zaproszeniu jak najbardziej pamietam;)
Nie wiem może to tylko złudzenie ale tak mi sie wydaje że teraz tak szybko się dzieją te zmiany.
chyba tak jest... bo na poczatku to wolniej wszystko bylo a od pewnego czasu to jakby codziennie nowa umiejetnosc... nowe gugu piszczenie itd...
dziś też pogoda wydaje się kiepska (chociaż wczoraj po południu już zrobilo się cieplej. Nie lubie takich zmian temperatury w ciagu dnia bo nigdy nie wiem jak się ubrać. Z małym to nie ma problemu bo ściągnę mu po drodze ale ja to już się tak nie rozbiore.
no pogoda dramat...
mi sie spac chce... glowa mi peka.... normalnie szok...
nie bylysmy jeszcze na spacerku... pojdziemy niedlugo jak Krzysiu wroci z pracy...
:ico_tort: za skonczone 5. mscy Oliwki :)!!!!
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja tez musze troche pozalatwiac w tym tygodniu...
nie chce mi sie jak nie wiem...
przede mna miedzy innymi wizyta w pracy..;(
na sama mysl mi esi nie chce...

[ Dodano: 17-05-2011, 16:25 ]
magda7, mam pytanie... czy wniosek o 2 dni opieki musze zlozyc dwa tygodnie wczesniej czy jakos inaczej? np tydzien?

magda7
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2011, 16:35

magda7, mam pytanie... czy wniosek o 2 dni opieki musze zlozyc dwa tygodnie wczesniej czy jakos inaczej? np tydzien?
z tego co pamiętam nie ma określonego terminu złożenia wniosku na wzięcie tych dwóch dni opieki nad dzieckiem. Nie jest to urlop tylko płatne zwolnienie od pracy które możesz wziąć w każdej chwili do czasu ukończenia przez dziecko 14 lat. Weź tylko ze sobą zaświadczenie że mąż nie korzystał z tych dwóch dni bo może kadrowa chcieć (ma do tego prawo).Mozesz napisac odręcznie.

kruszynka05
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 maja 2011, 16:37

magda7, dziekuje;)

Awatar użytkownika
spadlamznieba

17 maja 2011, 19:08

na pierwsza noc od czwartku przespana bez pobudki;)
czyli jak spi Julcia?
gratuluje :)
przede mna miedzy innymi wizyta w pracy..;(
na sama mysl mi esi nie chce...
trzymam kciuki

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”