Emilia, bardzo sie ciesze razem z Toba, witaj wsrod przyszlych mamusiek
Pamietam jak w 6 tygodniu bylismy na pierwszym usg i widzielismy jak pulsuje serduszko, to niesamowite przezycie, ale kazde nastepne usg jest rownie, jak nie bardziej ekscytujace. W piatek widzialam jak moja 9 tygodniowa dzidzia skakala sobie wewnatrz jamy macicy, chyba bidula uciekala przed usg, cos mi sie tak zdaje. Widzialam jak mocno i szybko bije serce, jakie jest duze w porownaniu do cialka
Lza mi plynela, zreszta za kazdym razem rycze, serce to dla mnie symbol zycia i niewiarygodne jest, ze w brzuchu rosnie malutkie nowe zycie, to cudowne. Ciesz sie kazdym dniem ciazy, glaszcz brzuszek, rozmawiaj z dzidzia, ja czasem cos mowie zupelnie nieswiadomie do malutkiego
Zona, duphaston jest bardzo drogi, ja juz zaplacilam za niego 300 zl, mam zapas na koleny miesiac, idzie niestety jak woda:)
Ja 27 lpca tez ide na usg gentyczne, ale bede w 11 tygodniu i 5 dniu, czy to czasem nie za wczesnie? sama nie wiem, to kosztuje 150 zl plus wizyta 80 zl, brrrrrrrrrrrr
Mam okropne zatwardzenia
Wywala mi brzuch tak, ze wygladam na 6 miesiac, zreszta i tak mam spory brzuszek. Kurcze upaly a ja sie mecze, do tego dzis pobolewal mnie kregoslup. Lekarka pytala mnie, czy mam zylaki albo obrzeki nog? nie mam..a wy dziewczyny macie juz??