Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

23 lut 2008, 18:48

Cześć kobietki
iwdzę że się troszke rozpisałyście :one:
Paulina82 pisze:Co do drugiego dziecka to jakoś wam powiem szczerze że sie nie pale :ico_noniewiem: chciałam dla Oli rodzeństwo ale to by była moja trzecia już ciąża i jakoś tak nie mam siły znowu strach chyba jednak się nie zdecyduje chociaż szkoda mi Oli bo taka sama będzie???No naprawdę nie wiem może po prostu nie jestem gotowa....? :ico_noniewiem:

Paulina masz czas, pewnie że nic na siłe, ale może przyjdzie czas że będziesz gotowa...kiedyś jeszcze przed urodzeniem Oli mówiłaś że kategorycznie nie...a teraz już inaczej...
Ja chcę drugie dzieciątko...ale musimy jeszcze z tym poczekać co najmniej do lata :ico_oczko:
Dora1 pisze:Mój Bartosz albo mnie gryzie po nogach ,albo po rekach

Antol ostatnio mnie tak uryzł , że aż podskozyłam....ale to nie było ze złości...porpstu tak wbił mi zębolki...a potem całował i przepraszam z 15 minut :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Agnes
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2008, 20:27

Adrian też nie lubi jak siedzę przy kompie.pyta sie co chwilę co to jest i tak w kółko ciągnie mnie za rękawy i co chwilę woła że jest głodny a jak mu coś przyniosę to nie chce jeść :-D

teraz jak mu juz kaszek nie podaję to niejadek sie z niego zrobił mleka nie chce tylko jogurty pitne pije chleba rzadko co zje i obiady też nie bardzo :ico_noniewiem: ale jemu to nie zaszkodzi :-D zobaczymy póżniej :-)

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lut 2008, 21:54

Ale się napisałam i wszystko mi w kosmos poleciało :ico_zly:

Ogólnie skracając to chodziło o to, że Antoś mi przeszkadza jak siądę przy kompie. Uderza w klawiaturę i zawsze coś spsoci.
Obraził się na obiady i zjada może tylko kilka kęsów.

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lut 2008, 22:20

No hej dziewczynki wy to jak sie rozpiszecie to czytania ze ho ho :-D
My dzisiaj latania mieliśmy bo trzeba było pokupować na wyjazd Emila kupił sobie dwie koszule do spodni takich dżinsowych i powiem wam ze jak go zobaczyłam to sie zakochałam na nowo :ico_oczko: :-D tak fajnie wyglądał na co dzień nosi dresy wiec nie mam okazji go tak elegandzko oglądać :ico_noniewiem: :ico_oczko: bardzo mi sie podoba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: heheheh co do mojej Oli to martwi mnie bo trochę mi tyje lekarka mówiła ze od tych leków co dostaje może tak być ale podskoczyła mi tak w ciągu dwóch tygodni ze szok :ico_olaboga: brzucholka ma dużego :ico_oczko: a ile waza wasze dzieci???? bo ona teraz jakieś 12 kilo i nie wiem czy to już dużo czy nie????

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

24 lut 2008, 00:11

Paulina82 pisze:a ile waza wasze dzieci???? bo ona teraz jakieś 12 kilo i nie wiem czy to już dużo czy nie????

wazy dobrze :-) moj Dawidek 13 kg
Dora1 pisze: jak wasze dzieci reaguje na to jak siedzicie przy kompie

moim chlopcom to akurat pasuje bo moga w tym czasie sobie jakas "zabawe"wymyslic pod moja nieuwage :ico_noniewiem: wczoraj np Dawidek wbiegal do pokoju po zabawki i pedzil do lazienki i tak w kolko jak poszlam sprawdzic co oni kombinuja to cala podloge mialam mokra a w umywalce po brzegi wody i masa zabawek-myli sobie po prostu bo podobno byly brudne :ico_olaboga: :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Paulina82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lut 2008, 00:16

Magda Sz., no tak ale Dwaidek ma już rok i dziesięć miesięcy a moja oli dopiero 4 miesiące i rok to chyba jednak dużo :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pozytywka
Trzy tysiące lat minęło...

24 lut 2008, 07:52

Wpadłam mordke swa pokazac i zmykam :ico_haha_01:
Jutro zajrze na dluzej to Was doczytam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Dora1
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 lut 2008, 07:57

Alka mamaGabi:) pisze:Wpadłam mordke swa pokazac i zmykam :ico_haha_01:
Jutro zajrze na dluzej to Was doczytam :ico_haha_01:
No mordke to Ty masz ładną :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Wiec zostań z nami :ico_sorki: :ico_sorki:
Wiecie co ,tak sobie zamierzam wysłac we wrzesniu 2009 roku do przedszkola Bartosza do 4 -latków,a ja chyba wróce do pracy,do ludzi ,bo wnet przy ciągłym siedzeniu w domu z dziecmi,albo sama zacznę byc dzieckiem ,albo zwariuję :ico_oczko: Ale u mnie w Stalowej jest dylemat i to duzy ,bo gdziekolwiek pójdziesz ,nie ma już miejsc ,satylko jakies listy rezerwowe :ico_szoking: :ico_szoking: ,gdzie Cię zapisują ,ale i tak nie wiadomo czy przyjmą Ci dziecko czy nie :ico_szoking: Jestem w szoku,ja w sumie o tym juz słyszałam ,ale gdzies mi to jednym uchem wleciało ,drugim wyleciało :ico_olaboga: :ico_olaboga: ,a teraz mam problem...Pamietam jak Kasię zapisywałam do przedszkola nie było takich problemów.Ja wiem ,że teraz jest duzy boom ,jezeli chodzi o dzieci,bo sama pamietam jak Kasie rodziłam w 1999 roku ,to sale były puste ,może było ze 4 matki ,a w 2006 jak rodziłam Bartosza ,to nie było gdzie tych kobiet z dziećmi kłaść.A tu mi mówia w przeszkolach ,że matki miejsca zajmuja 3-4 lata wczesniej,jestem w :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

24 lut 2008, 11:58

Dora my pojutrze jedziemy matiego też zapisać już w nowym mieście i też wybieram sie do pracy. jutro jade składać podania do 8 podstawówek.

Mati też coś zwolnił z jedzeniem. Najładniej je obiadek i najlepiej jakby były ziemniaki i kotlecik;) surówki nie tknie. Danonki wciąga 2 dziennie. Wczoraj kupiłam mu bebiko i testuje czy skaza się utrzymuje czy zanika bo 11 marca jedziemy do alergologa. mati waży ok 14 kg ale dokładnie bedziemy wiedzieć po bilansie.

Co do przepukliny a no to dopadła mnie chyba w ciazy a uaktywniła się na maksa jak mati miał 3 miechy.miałam endoskopie i wyszło. niby to jest od ciedzacego trybu zycia i najadaniu się i lezenie. oczywiscie ciaze mialam zagrozona i tak to sie skonczyło. z drugiej jednak striny musialam byc jakas podatna bo przeciez duzo dziewczyn tak ma a mimo nie ma od razu tej przepukliny. w kadym razie tego sie nie leczy.leki do konca zycia(teraz mam przerwe).nic tlustego,smazonego,kawy, slodyczy i nie najadac sie do syta.diete przestrzegam chyba w 80 %.nie daje rady inaczej:(

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

24 lut 2008, 22:23

Hej dziewczynki :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Paulina82 pisze:My dzisiaj latania mieliśmy bo trzeba było pokupować na wyjazd Emila kupił sobie dwie koszule do spodni takich dżinsowych i powiem wam ze jak go zobaczyłam to sie zakochałam na nowo :ico_oczko: :-D tak fajnie wyglądał na co dzień nosi dresy wiec nie mam okazji go tak elegandzko oglądać :ico_noniewiem: :ico_oczko: bardzo mi sie podoba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Paulinko no no to super, dobra wiadomość...a gdzie Emil jedzie?
Paulina82 pisze:a ile waza wasze dzieci??

ja to kurcze nie mam pojecia, bo strasznie dawno Antolka nie ważyłam, ale idziemy się zważyć w ten czwartek no i zobaczymy.
Dora1. pisze:jak wasze dzieci reaguje na to jak siedzicie przy kompie

Był czas że Antoś jak zobaczył ze siedze przy kompie to leciał i odrazu chciał na kolana, potem właził na biórko i chciał wariować, ale wiadomo że na to nie pozwalałam, bo strach...także cięzko byłoale teraz aktualnie juz mniej, zzajmuje się książeczkami...zabawkami...i da mamusi popuiasać na TT :ico_oczko:
Paulina82 pisze:Magda Sz., no tak ale Dwaidek ma już rok i dziesięć miesięcy a moja oli dopiero 4 miesiące i rok to chyba jednak dużo :ico_noniewiem:

Nie martw się, zrzuci te kiloski, teraz duzo biega wariuje, nawet nie zdąrzysz się obejrzeć jak zrzuci.
Dora1 pisze:Wiecie co ,tak sobie zamierzam wysłac we wrzesniu 2009 roku do przedszkola Bartosza do 4 -latków,a ja chyba wróce do pracy,do ludzi ,bo wnet przy ciągłym siedzeniu w domu z dziecmi,albo sama zacznę byc dzieckiem ,albo zwariuję :ico_oczko:

Dorcia Kochana dobrze myslisz, pewnie że to najwyższy czas...ja najprawdopodobniej idę do pracy od kwietnia, do przedszkola nie zapisałam Antosia bo tu jest od 2lat i 9 miesięcy, wcześniej mozna tez zapisać ale za to przedszkole płaci się sporo...
Mam nadzieje że przyjma Bartusia bez żadnych prolblemow. :ico_oczko:

Wróć do „Przedszkolaczki”