anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

07 cze 2010, 12:11

czy rączka odsłoni i tak się zastanawiam, czy nie powinnam jednak posmarować jej.
ja pieluszka tetrowa przykrywam, ale krem sobie chyba musze kupic :ico_zly:

leona, ale fajna bujawka :ico_brawa_01: a maly jak szaleje w wanience :ico_brawa_01:
ale czuje ze mam malo pokarmu,mala je prawie non stop :ico_noniewiem:

moje dzieci w nocy znowu daly popis, jedno i 2 z rykiem sie budzilo, wiec maz z synem spal a ja z corka :ico_olaboga:

bylam na testach, masakra nikt nic nie wiedzil bo to byly typowe informatyczne rzeczy wiec bylo 1 wielkie sciaganie :ico_szoking: spotkalam 2 kolerzanki ze studiow , 1 na wstepie zrezygnowala a z 2 pisalysmy to samo :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 12:46

lato na razie sie skonczylo, wieczorem byla burza, w nocy ulewa, a teraz ciemno i pada co chwilke...
wiec maz z synem spal a ja z corka
ale sie rodzenstwo solidaryzuje :ico_oczko:
a z 2 pisalysmy to samo
wspomnienia ze studiow wrocily :ico_oczko: :ico_haha_01:

leona fajniutkie foteczki, a ta hustawka super, przydalaby sie taka...
dorotaczekolada napisał/a:
ale czuje ze mam malo pokarmu,mala je prawie non stop :ico_noniewiem:

Wczoraj mielismy upal, przeczuwalam, ze skonczy sie burza... Kolezanka przyjechala do mnie z synkiem i wybralysmy sie z dzieciakami na spacer i na plac zabaw nad rzeka, a moj maz przygotowal w miedzyczasie grilla, wieczor zaliczam do udanych :-) Kolezanka odradzala mi parasolke do wozka, a polecila cos takiego :ico_noniewiem:
http://cgi.ebay.de/SONNENSCHUTZ-SONNENS ... 563c683c3c

albo takiego
http://www2.baby-markt.de/TEUTONIA+Suns ... nsegel.htm
musze sie zastanowic :ico_noniewiem: na razie ma padac przez tydzien...

[ Dodano: 2010-06-07, 13:08 ]
średnia wieku jest ok 10 lat niższa niż my mamy :ico_wstydzioch:
a wydaje sie, ze 18. urodzine byly tak niedawno...
sobota i niedziela były piękne więc dzieciaki calutki dzień na ogrodzie.
czyli jednak sie oplacilo :ico_brawa_01:
teraz zdecydowanie woli słoiczki.
Kiara uparla sie na pasternaka, z innych warzywek zjada kilka lyzek, a reczte wypluwa... za to owocki sa mniam, szeroko otwiera buzke i kopie nozkami, zeby jej dac wiecej :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2010, 14:22

helen- to pierwsze chyba lepsze bo można zmianiać położenie w zależności od tego jak pada światło, ja miałam takie w quinnim, całkiem wygodne, do mojej spacerówki niestety nie da się założyć.

leona- ale Ci fajnie, że Marcel przesypia noce, jak Adaś pójdzie w ślady tosi to jeszcze rok będę niewyspana chodzić bo ona przestała się budzić na jedzenie dopiero jak miała 18 miesięcy tak to doiła kasze w środku nocy i nie dała się wodą oszukać.

anetka- to miałaś przebojową noc, a czego się tak wystraszyły dzieci, burzy?

Ja się dzisiaj jak głupia wybrałam na spacer, u nas 30 stopni i słońce z rana więc o 9 na polko, Adaś do wózka a Tosia na rowerek tylko niestety po jakiś 5om znudziło jej się pedałowanie i pchałam jedną ręką wózek drugą rowerek z Tosią. Poszliśmy na plac zabaw a tam taka patelnia że pół godziny tylko wytrzymałam to poszłam do parku i potem jak trzeba było wracac to Tosia odmówiła posłuszeństwa więc Tosia do wózka, Adaś do niej na kolana rowerek na budke i zasuwam w tym upale (dobrze że rowerek ten plastikowy trójkołowy),jak wróciłam to myślałam, ze padne, durna się wubrałam na spacer :ico_olaboga: Więc po powrocie, Adaś i Tosia do wanienki a ja potem prysznic. Oczywiście na polu Adaś z łaski wypił 30ml soczku marchwiowi- jabłkowego mimo że taki skwar :ico_placzek: Od 12ej Adaś śpi, a chciałam jeszcze do sklepu iść bo w lodówce pusto a tu na burze się zanosi.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 14:30

za to owocki sa mniam, szeroko otwiera buzke i kopie nozkami, zeby jej dac wiecej :ico_haha_01:
u nas tak samo :ico_olaboga:
ostatnio Marcel strasznie marudzi przy obiedzie
dzisiaj tez prawie plakal ale jakos zjadl
a jak dalam sliwki po obiadku to buzie szeroko otwieral i zadowolony na maksa
tak samo jak je owsianke albo inna kaszke
a tak dobrze szlo z warzywkami na poczatku :ico_haha_01: :ico_oczko:

Helen myslisz ze taki daszek bylby lepszy od parasolki?? fakt, nie trzeba kombinowac przy zmianie kierunku ale jakos mi to nie pasuje
a z czego to zrobione?? przepuszcza powietrze??
bo jak my np bude mielismy rozlozona to taka parowa w srodku byla ze szok :ico_olaboga:
ale Ci fajnie, że Marcel przesypia noce
no fajnie, ale takie nocki zdazaja sie raz na jakis czas :ico_oczko:
zawsze jak malego pochwale to budzi sie nad ranem i sobie przerwy w spaniu robi :ico_haha_01:
Tosia odmówiła posłuszeństwa więc Tosia do wózka, Adaś do niej na kolana rowerek na budke i zasuwam w tym upale
kurcze niezly spacer :ico_olaboga:

a my dzisiaj w domu, bo pada co chwile
i chyba przez to synus taki marudny :ico_olaboga:
teraz spi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2010, 14:34

A tu parę fotek z weekendu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 14:39

Pruedence, super dzieciaczki :ico_brawa_01:

a widze ze Adas ma fajna pozycje w spacerowce :ico_brawa_01:
Marcel tez tylko jak wsiadl do spacerowki to nogi na ta barierke i tak jezdzi :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

07 cze 2010, 16:34

Mąż ma jutro rozmowę kwalifikacyjną (drugi etap) i jak wszystko pójdzie ok to być może wrócimy do Wrocławia. Mam mieszane uczucia. Teraz patrzę na to z perspektywy mamy i wiem, że miasto nie jest najlepszym miejscem dla takiego dzieciaczka. Tutaj mamy maksymalną swobodę, czyste powietrze, chłód lasu i... miejsca w przedszkolach :ico_oczko: Nie wiem co robić. Z drugiej strony we Wrocławiu mam pracę i to taką, która umożliwi mi opiekę nad dzieckiem, póki nie osiągnie wieku przedszkolnego...

leona, super zdjęcia :-D Najfajniejsze jest to z kąpieli :ico_brawa_01: Ja się jeszcze nie odważyłam Wiki w wanience położyć na brzuszku :ico_wstydzioch:

anetka607, no to skoro pisaliście wszyscy razem, to macie ciągle równe szanse :ico_oczko:

Helen, mnie się też wydaje, że jednak parasolka lepsza, bo nie "kisi" tak dziecka. Ja dzisiaj kupiłam parasolkę i już przetestowałam, bo jednak się wypogodziło :ico_haha_01:

Pruedence, wow to faktycznie nieciekawy spacer :ico_szoking: Za to na pewno duuużo kalorii spalonych :ico_oczko: Zdjęcia z weekendu odlotowe. Śliczne dzieciaczki :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 16:48

inia1985, trzymam kciuki za prace meza :ico_sorki:
a co do przeprowadzki to ciezka sprawa... ale mysle ze i miasto ma swoje zalety :ico_oczko:
Ja się jeszcze nie odważyłam Wiki w wanience położyć na brzuszku :ico_wstydzioch:
ja wczoraj pierwszy raz go polozylam tak, ale caly czas go podtrzymywalam, bo on lubi sobie tak glowka majtnac w dol :ico_haha_01: :ico_oczko:
Ja dzisiaj kupiłam parasolkę i już przetestowałam, bo jednak się wypogodziło :ico_haha_01:
:ico_brawa_01:
a u nas caly dzien pada :ico_noniewiem:
ale jutro ma byc juz pogodnie, oby :ico_sorki: :ico_sorki:

Marcel dalej marudzi, musze caly czas go zagadywac :ico_haha_01:

a tylko wyjde z pokoju to placz :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 18:28

myslisz ze taki daszek bylby lepszy od parasolki??
nie mam pojecia, ale wszyscy rodzice chwala...
Z drugiej strony we Wrocławiu mam pracę i to taką, która umożliwi mi opiekę nad dzieckiem, póki nie osiągnie wieku przedszkolnego...
to bardzo wazny argument, ale decyzja latwa nie jest...
Pruedence, sliczne fotki, a pogoda rzeczywiscie rewelacja :-)

nam po ulewie dzisiejszej nocy piwnice zalalo :ico_olaboga: maz wraz z sasiadami zajmuja sie tym teraz...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 cze 2010, 18:38

Plany mi się pokrzyżowały. Dziś od rana było cudownie - 30 st w cieniu, słońce i ani jednej chmurki. Postanowiliśmy pojechać nad jezioro. Po drodze musieliśmy zajechać do męża do pracy a potem na zakupy i dalej już droga wolna i plaża :-) Wychodząc ze sklepu złapała nas ulewa i niestety musieliśmy wracać do domu :ico_placzek: A tak się cieszyłam na ten wyjazd.
Mam doła i nic mi się nie chce. Mąż poszedł sobie pograć w piłkę a my zostałyśmy same w domu. Małej sie maruda włączyła...
Mąż ma jutro rozmowę kwalifikacyjną (drugi etap) i jak wszystko pójdzie ok to być może wrócimy do Wrocławia
trzymam kciuki za powodzenie :ico_sorki:
Masz rację, duże miasto jest "gorsze" do wychowywania dzieci, bo spaliny i tłok robia swoje. Ale jeśli dzięki tej przeprowadzce będziecie mogli zapewnić sobie i dziecku lepszy byt, to chyba warto....
inia1985, super że wypad do Polanicy się udał :ico_brawa_01:
A z tą pobudką to rzeczywiście lipa. Czy ta Ola nie może się ciszej zachowywać?? :ico_olaboga: No ale weź wytłumacz takiemu małemu dziecku, że inni jeszcze śpią :ico_noniewiem:
moja 3 dzien bez mleka :ico_placzek: po 20 ml max wypija a dzisiaj nic
ojej ale jej się poprzestawiało :ico_szoking:
bylam na testach, masakra nikt nic nie wiedzil bo to byly typowe informatyczne rzeczy wiec bylo 1 wielkie sciaganie :ico_szoking: spotkalam 2 kolerzanki ze studiow , 1 na wstepie zrezygnowala a z 2 pisalysmy to samo
przynajmniej spróbowałaś, to nic nie kosztuje :-D
moje dzieci w nocy znowu daly popis, jedno i 2 z rykiem sie budzilo, wiec maz z synem spal a ja z corka :ico_olaboga:
no to niezłą mieliście nockę :ico_olaboga:

leona, wielkie brawa dla Marcelka za skończone 5 miesięcy :-D
Justynki nie będzie z nami na weselu, tylko na poprawiny ją zabierzemy. Posiedzi sobie z dziadkami :ico_oczko:
Fotki Marcelka świetne :ico_brawa_01: A jakie słodkie to w wannie :-D
a u nas caly dzien pada :ico_noniewiem:
ale jutro ma byc juz pogodnie, oby :ico_sorki: :ico_sorki:
trzymam kciuki za ładną pogodę :ico_sorki:
Kolezanka odradzala mi parasolke do wozka, a polecila cos takiego
wiesz, mimo wszystko jestem za parasolką, bo Justynka musi widzieć co sie przed nią dzieje :ico_olaboga: Już ponad tydzień używamy parasolki, i póki co sprawuje się super.
za to owocki sa mniam, szeroko otwiera buzke i kopie nozkami, zeby jej dac wiecej :ico_haha_01:
super :-D U nas jest podobnie :ico_brawa_01:

Pruedence, śliczne zdjęcia z weekendu. A Adaś jaki zadowolony w tym wózeczku :ico_szoking: :ico_haha_01:
a się dzisiaj jak głupia wybrałam na spacer (...),
och zdarza się, przecież nie przewidzisz reakcji dzieci. A poradziłaś sobie świetnie :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-06-07, 18:47 ]
A to z wczorajszego popołudnia :-D
Obrazek

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”