Melduję się w niedzielny poranek. My wczoraj dwie godziny byliśmy na spacerze, z czego mały większość czasu chodził, w wózku jechał tylko trochę. Za to super spał w nocy

nawet nie wędrował po łóżku
Aga_86 ja w tej ciąży też mam takie wodniste upławy, poprzednio miałam gęste tak jak pisała
Alineczq. Mnie się wydaje, że to normalne, ale jak Cię to niepokoi to lepiej idź do położnej.
Co do ruchów to normalne, że po 30 tygodniu dziecko się inaczej rusza, bo ma mniej miejsca.
No chyba, że ma się dużo wód płodowych jak ja w pierwszej ciąży. Bartek kopał do samego końca, bo miał dużo miejsca. Teraz czasami mały też mi jeszcze kopniaka zasadzi, także podejrzewam, że znowu mam sporo wód płodowych, taka już moja uroda. Poprzednio nawet mi badania w kierunku wielowodzia robili.
A parci na dół brzucha możesz czuć dlatego, że mała Ci niżej zeszła, albo po prostu dlatego, że coraz więcej waży i po prostu czujesz jej ciężar.
Myślę, że za bardzo się przejmujesz, gdyby coś było nie tak odczułabyś to wyraźnie. Dopóki nie masz regularnych bóli, omdleń itp to wszystko jest ok.
Aga_86 tena lady mogą nie za dobrze wchłaniać krew i inne odchody poporodowe, bo przeznaczone są do moczu. Poza tym szkoda kasy, bo są droższe, a przez kilka dni po porodzie podkłady trzeba często zmieniać.