martuunia a jaki i czego masz ten proces zapalny? własnie taki dłuższy jest mniej zły dla dzidzi niż aktywny, bo aktywny jakby był wirusowy to mogłyby przeleźc przez łożysko, ale przy długim twó organizm wytworzył wystarczajaco przeciwciał i przekazał je Nelci, a pewnie sie z nim meczysz tak długo własnie dlatego, że jestes w ciązy, bo twój organizm najpierw dba o dzidzie, a potem o ciebie

, a zresztą w trzecim trymestrze mało jakie zakazenie jest niebezpieczne bo dzidziowe immunosystem juz trochę działa, więc ja bym się nie przejmowała

chyba ,że masz w drogach moczowych i rodnych to koniecznie musisz powiedziec przed porodem, zeby dzidzi podali antybiotyki osłonowo....
kasia3 zdjecia fajne, ja się wczoraj usmiałam jak sobie pomyślałam o namiotach przy tej polskiej pogodzie teraz, możnaby się utopić
kasia1983 co do kosmetyków to mnie kazali przynieśc do szpitala dla dzidzi tylko chusteczki nawilzone i jakis kremik badx puder do pupci bo reszte mają, co do smoczka , sama nie wiem ale on jest taki malutki, że na wszelki możesz go chyba wcisnąć, z tym że u nas panie połozne odradzały tak opd razu smoczek, żeby dziecko się najpierw nauczyło pożądnie sutka ssac, a jednak smoczki maja troche inna budowę...
A ja dzisiaj mało nie umarałam z zadyszki, sama się sobie dziwie ale to chyba przez duchote, jak wracałam do domu z zakupami to normalnie ledwo wyszłam na to swoje drugie pietro