Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 wrz 2007, 08:18

O.. dzis ja pierwsza?! Ech.. Ci faceci... Niby jest tak, ze teraz nowoczesny model rodziny to taki, gdzie obowiazki sa dzielone na 2. Ale o to niestety w rzeczywistosci.. Bo facet - to duze dziecko. I juz.
Ja dzis nie moge na swego narzekac.. Bo wczoraj przyjechał, wykapał Małego, nakarmił,ululał do snu, potem nafaszerował mnie lekami i odprawil do lozka. Do Miska wstał w nocy.. A terazz.... POJECHAŁ SAM NA SZCZEPIENIE!!! Bo ja chora i słaba,blada i nie do zycia.. I powiedział, zebym lezała jak najdłuzej moge. Zal mi było. Ze nie utule Miska.. Ze bedzie chciał do mnie po szczepieniu.. Ale wiem ze Krzysiek sobie poradziwiec poki co, jestem spokojna.
Czekam juz na poranne pogaduchy ipoki co., ide zaserwowac sobie herbatke z miodem i cytrynka. :ico_kawa:

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 wrz 2007, 08:34

Juli brawa dla męża :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U mnie też wcale lepiej bo głos mi wysiadł zupełnie a nwet herbaty z miodem i cytrynką nie mogę wypić :ico_placzek:
Dziewczyny a sok z malin przy karmieniu można?

Lucy mi się wydaje ,że to nie do końca jest tak że on nie dorósł, tylko do tej pory cała twoja uwaga skupiała się na nim i jego potrzebach a teraz Oli jest najważniejszy.Poza tym Juli ma rację faceci to duże dzieci .Spójrz na mojego męża czy Kamili - w pleya sobie grają :-D

Jula już 3 dni kupala nie robiła, może dziś?Brzuszek chyba jej nie boli, bo miałaby wzdęty i twardy.Ach o tych kupach to młode mamy mogłyby rozprawiać bez końca nie :-D

[ Dodano: 2007-09-19, 08:35 ]
Juli mam jeszcze pytanie do ciebie , skąd ty bierzesz te ciuchy na allegro? bo tak sobie myślę ,że może i jak bym sobie dorabiała w ten sposób :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

19 wrz 2007, 11:05

Dotarłam...
ech biegania tyle, ze szkoda gadać...

Przeczytałam posty bradzo pobieznie no i poostaram się coś odpisać..

Faceci.. Beatko mój to samo jak mała marudzi, to on jedno i to sam "on chce jeść!!!" no kurde jest 100 powodów dla których dziecko płacze!! a on mi zarzuca, ze ja jej jeść nie dajke! Kiedyś zabrał mi małą i zrobi l jej sztuczne melko i do mnie z zarzytem "widzisz? głodna była!!" no q .. juz mi sił brak i szkoda gadać o tym.. przeciez dziecko zwsze będzie ssać czu tp cyca czy to butle z melkiem (przynajmniej moja..)

Witaminki. Karla Podajesz sama z siebie czy z zalecenia lekarza ten Cebion? Lekarka mi kazała podawać go jak mała miała katarek i kaszel, a potem kazał odstawić.. a teraz to juz ta buteleczka jest do wyrzucenia, bo trezba ją zuzyć w ciągu 3 miesięcy, a nie chcę zakładać ,ze mała znow się pochoruje .. więc nie wiem czy mam podawac jej dalej.. W sumie nasza pediatra to nawet wit. D kazała odstawić, bo ciemiączko się zrosło.. :ico_szoking: ale witaminkę D podaję i tak. Co drugi dzien po kropelce .

Co do smakowania, to Karol kiedyś posmarował smoczek w jabłku i brzoskwini, mała tak ssała ten smok, ze bałam się ze wysmoka ten sały silikom i zostanie tylko otoczka po smoczku :-D

Frydza, co do fotek, to chciałam Ci napisać ale zapomniałam..w regulaminie jest napisane, zeby nie zamieszcać zdjęcia golusich dzieci "ze względu na cięzkie czasy" :ico_noniewiem: ale najwazniejsze, ze juz jest po wszystkim ;) Sa tu zdjątka z dzieciakami w kąpieli czy poprostu dzici bez ubranek, ale widać chodzi o to, zeby nie pokazywać narządów płciowych :ico_oczko: więc jeśli będzie duzo piany w kąpieli, nikt nic nie powie, tak myślę :-D :-D :-D :-D

Co jeszce..aha! Dominika , no coś z zadnych bogatszych nie jestem! Poprostu wiem, ze za 1500 zł jest cięzko przezyć..a w dodatku małe dziecko, no i z tego co pamiętam karmisz ją sztucznym mlekczkie, a to wszytsko kosztuje.. popriostu wspłczuję i tyle.. my z mamą kiedyś miałayśmy 400 zł w przeliczeniu na polskie i to nie tak dawno i zyjemy, ale cięzko i baaaaaardzo skromnie było!!! W dodatku musiałam płacić za studia i dorabiałam w 3 pracach, no ale to juz inny temat... Nie chciałam zebyś odczytała mnie źle... No nie rób ze mnie Alutki z "rodziny zastępczej" :-D :-D :-D :-D

Kurcze jak czytałam to tyle rzeczy pamiętaam..no cóz jak przypomni mi się to napiszę, no i postaram się dokładniej posty przeczytać :-D

Buziaki :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 wrz 2007, 11:27

Widzę, że nasi mężowie w z jednej beczki...
Ja myślę, że oni z tym cycem wyskakują dlatego, bo to jedyna rzecz której oni nie mogą zrobić. No to co?? Dziecko płacze= chce cyca=mamusia zabierz płaczka ode mnie bo ja przecież mu nie dam!!! A najgorsze jest to, że jak mu mówię, że mały domaga się uwagi to zaraz awantura, bo czego to ja od niego chcę, przecież rozmawia z nim nie?? Ech... dobrze, że mam was tutaj, to przynajmniej raźniej tak razem przez to przejść.

Alinko ciemię się już zrosło??
Jakoś szybko! ja nie chcę siać paniki, al,e ostatnio czytała w gazetce, ze za szybko to też nie dobrze. Ale nie bierz tego do siebie, bo ja żadna spacjalistka - zapytaj lepiej lekara.

Jli tak się wczoraj broniłam przed choróbskiem, a dziś wstaję i cał lewa strona głowy mi buzuje: ucho, głowa i nos i gardło. Siet!!! Ja na mleko z miodem postawiłam. Próbowałam też płukać gardło wodą z solą, ale dla mnie to niewyobrazalne. Kiedyś w ciąży mi sie to udało jeden raz i pomogło, ale teraz nie ma szans.

Acia śliczna Julcia. Kupą się nie przejmuj. Mój ostatnio 7 dni nie robił. Ale w końcu zrobił i luzik. To nawet mi się podoba, bo nie trzeba tak pieluch zmieniać i się babrać w tym smrodzie. A aromat jednego kupala Tomasza wystarcza mi na cały tydzień.

Lucy dzięki za linka, ale mi nic nie pokazał. Może Frydza usunęła zdjęcie z fotosika?? Nie wiem, w każdym bądź razie nadal go nie widziałam.

[ Dodano: 2007-09-19, 11:28 ]
Ach dziewczyny mam problem. Walczę już od dawna z ciemieniuszką. I jest coraz gorzej. Nie wiem już co robić. Już niby znika i znów się pojawia. Jak wy dbacie o główkę? Czy wasze dzieci nie mają tego paskudztwa??

Awatar użytkownika
avisek
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

19 wrz 2007, 11:37

kamila - moja tez ma ciemieniuche, nawet nad brwiami, smaruje oliwka i wyczesuje

co do podawania dzieciom jedzenia, to mnie babcia karmila kluchami z twarogiem jak mialam 3 miesiace - wiec chyba nie ma sie czym przejmowac

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 wrz 2007, 11:40

Czesc KAMILKA usunelam zdjecie ale poslalam ci linka to sobie okukasz,ja normalinie dbam o glowke zadnych szamponikow tylko Wiki kapie w tym oilantum i jest super :-D A ja jestem :ico_chory: chora :ico_olaboga: gardlo i glowa mi eksploduje,chyba jakas epidemia bo wszyscy wkolo chorzy :ico_szoking:

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 wrz 2007, 12:32

Hejka.

Faceci................ to temat rzeka, ja jak narazie ostatnio na swojego narzekać nie mogę, choć też uważam że za mało czasu Emili poświęca. Ale nie jest źle, wykąpie, przebierze, czasami się pobawi, a jak idę sprzątać to się nią zajmuje, butle zrobi, także jest ok. Ale tak jak u was jak tylko Emio zaczyna płakać to on każe dawać cyca bo na pewno jest głodna i myslę Ze Kamilka ma rację, oni nie mają cyca dlatego nam go ciągle każą dawać.

Wszystkim chorowitym życzę szybciutkiegho powrotu do zdrowia.

A mała śpi od 10ej :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Ona to w sumie ma nezłe spanie w dzień, bo z reguły 2 razy po 3 godzinki sobie pśpi o ile nic jej nie dokucza, bo czasami ma takie dni że śpi pół godzinki i w ryk, ale to wina brzuchola. A w nocy od 2 dni znów robi sobie 23 pobudki ok 1ej i ok 4ej a dziś ponadto jak obódziła się o 4.20 to nie spała do 6.30 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: a ja się już modliłam żeb y p[oszła spać bo oczy mi się kleiły.

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 wrz 2007, 13:05

Frydza dzięki za linka , zdjęcie super

Kamila ja też kąpię małą w oilatum i nie muszę używać żadnego mydła ani szamponu, ale jak miała ciemieniuszkę to przed kąpielą wacikiem moczyłam jej główkę ciekłą parafiną a póżniej zczesywałam pod włos miękką szczoteczką do zębów i pomogło.

Asiulka tak po cichu Emi pochwalę żeby przypadkiem nie przechwalić :-D , niech jej już tak zostanie z tym spaniem

A my już po spacerku i zakupach.Kupiłam dzieciaczkom kurteczki , takie przejściówki .Fajne są.

Dziewczyny dużo zdrówka, jak tak dalej pójdzie to wszystkie będziemy smarkate.

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

19 wrz 2007, 13:06

Asiula, jak mała się budzi w nocy albo nie chce zasnąć po nosnym karmieniu, to zawsze w myślach mówię "Boze ześlij aniołkazeby ją uśpił " :-D czasem pomaga hahaha

No tak naczytałam tu o kupach, sprzatam sobie chałupkę, kiedy stojąc w kuchni czuję znany zapaszek, donoszący się z sypialni :-D :-D :-D matko tak śmierdzą jej te kupy, ze spod koca przez korytarz do kuchni się doniósł :ico_szoking: :ico_smiechbig: podchodzę, a tam nawalone az poo pachy urobiona echh ja do Karola mówię, zeby zmienił a on mówi... "przypomniało mi isę ze się umówiłem z kolegą na sprawdzenie ciśnienia w oponach" i zwiał

Oj widzę ze nam się tu pochorowały dziewczyny!! Zdr.owka zyczę, nie rozklejajciue się.
Juli brawa dla Duzego Krzysia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Cienieniucha. Ja smaruję mocno oliwką i wkładam czapeczkę na noc, to ponoć najlepszy sposób zeby rozmiękło to paszkudztwo.. a potem wyczesuję. Wanesska miała i to sporo, normalnie sypało jak śniegiem z niej, teraz mniej ,a le jeszcze ma. Walczymny. Tez ma na brwiach, jak tu ktoś pisał..

Ciemiączko. Wanesska od urodzenia miała baaardzo malutkie, więc nic dziwnego, ze juz się zrosło. A zresztą sama nie wiem... Próbuję siebie jakoś pocieszyć..

Mam pytanie! o smoczki Mamusie, których dzieciaczki mają ponad 3 miesiace. Kupowałyście nowe smoki te 3-6 miesięcy?? czy to jest takie wazne, zeby zaraz podawać nowe smoki?? Bo nie wiem... Ja mam takie fajniusie 2 smoczki 0-3 miechy. A z drugiej strony kurde po co oni pakują po 2 smoczki? Skoro i tak niedługo z nich zero pozytku będzie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiula26

19 wrz 2007, 13:17

Emi nie miała jak narazie ciemieniuchy, ja do kąpieli używam mydło bambino i nie stosuję po kąpieli żadnych kremów ani oliwek, jedynie czasami nóżki czy raczki posmaruję oliwką bambino jak widzę że robią się suche, tak to nie widzę potrzeby skoro Emi ma ładną skórę.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”