79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 cze 2008, 22:23

ale nasi w nonono dostaja:( ale bede miec stype jak Rysiek wróci ... bo on pelny optymizm nawet koszulke zalożył z orlem..:))))) dobra poczytam bo ma troche zaleglosci...

[ Dodano: 2008-06-08, 22:44 ]
nie bylo tego duzo :ico_oczko:
Kasia super zdjecia sliczna ksiezniczka...
co do klutni to chyba byl zly dzien ja tez popsztykalam sie z mama... i to o glupote bo ja powiedzialam ze z Kacprem sama pociagiem nie pojade a ona swoje ze ona z moja siostra jezdzila i od slowa do slowa... tyle ze ja zawsze mowie " nie bede z toba tak rozmawiac " i sie rozlanczam po czym dzwonie z pytaniem czy jej przeszlo... zawsze dziala...
ja chce pojechac z Kacprem do rodzinki w Ustce i tak sobie myslalam ze pojedziemy pociagiem a wrócimy z Ryskiem po nas przyjade i tak sobie zaproponowalam ze mogla by pojechac z nami...
co do Kacpra to tez swoje pokazuje ale mam wrazenie ze mu juz troche przeszlo albo ja sie przyzwyczailam...
Kacper tez paple np. da to daj, jak ucieka tp mowi ide mlaska jak jest glodny albo widzi ze jemy cos dobrego kreci glowa na nie i to jest strasznie slodkie...
a i foty w kiecuni jeszcze nie mam bo jest u krawcowej...

[ Dodano: 2008-06-08, 22:46 ]
a ja tez Pampersy nawet nie próbowałam innych... co do nocnika to sa postepy czasem sika... przynajmiej juz troche posiedzi ale z ksiazka obowiazkowo...

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 08:12

no nasi dostali po tyłkach :-D
ja nocnika jeszcze nie mam czekam do roczku i planuje kupic taki najzwyklejszy bez melodyjek i innych bajerow bo z mojego doswiadczenia wynika że to sie nie sprawdza - moj bratanek niechcial sie do niego zalatwiać a zeby nocnik gral wrzucal do niego chusteczki nawilzone :-D
a pieluchy kupuję wylącznie pampersa
chodzi juz po całym mieszkaniu (oczywiscie trzymając sie scian i mebli) gada jak najęty a na widok psa piszczy jak oszalaly
wczoraj skorzystalismy z pieknej pogody i pojechalismy nad wodę Łukaszek mial swój basenik z cieplutką wodą i pluskal się z ogromną radością

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

09 cze 2008, 09:05

Cześć !
My mamy kolejny weekend zjazdowy za sobą :ico_brawa_01: tym razem Julia jezdziła z mamusią a Adrianek balował u babci :ico_haha_01:

ostatni tydzień był tragiczny :ico_placzek: po prostu mam już dość szarpania się z debilami w urzędach :ico_placzek: W efekcie cały czas siedziałam w papierach i bywałam na spotkaniach a i tak doszłam do wniosku, że z idiotami się nie dyskutuje, bo najpierw sprowadzą Cię do swojego poziomu a później pokonają Cię doświadczeniem :ico_oczko: ,
z obowiązków domowych jedynie szykowałam jedzenie, zatem dzisiaj mam mega dużo roboty :ico_olaboga:
Ale najważniejsze, że dzieciaki są wreszcie zdrowe :-D :-D

wczorajszy mecz...... szkoda gadać choć uwielbiam je oglądać to wczoraj w drugiej połowie zasnęłam- wynik był bardzo przewidywalny.... no cóż " Łukasz jak mogłeś nam dwa gole strzelić...i Ty przeciwko nam...." :-D :-D :-D biedaczki taki pech, piłka kwadratowa, deszcz lał pod Polską bramką a trawa faulowała :-D
w ogóle stwierdziłam, że nasza kuzynka ich za mocno rozproszyła - dwa dni przed meczem balowała z nimi - zdjęcia na NK- Agnieszka Mrożek :-D

Zosia wyglądała cudnie i w ogóle jest śliczna :ico_brawa_01:

Pieluchy to my albo huggies albo tak jak martuuunia dada ewentualnie happy
pampersów jakoś nie lubię jak dla mnie po jednym siku są takie jakby dziecko w nim już pół dnia chodziło i tak wisi mędzy nogami prawie do kolan taki dziwny w dotyku :-D
ale z drugiej strony co za różnica- co chwila i tak w kosz :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 10:31

Hejo

Kasia- zdjęcia Zosi fajne bardzo!

Co do meczu, przewidziec to można było i tyle, nie mamy dobrej druzyny a psychike maja mega slabą,a le jak zwykle wina jest wszystkich tylko nie nasza. Ja tam kibicowalam KUbicy i sie oplaciło :-D Zdecydowanie wole F1 od piłki w takim wydaniu,ale mecz oglądałam.

Co do pieluch ja mam odmienne odczucie, bo uważam,ze to właśnie huggisy po jedym siku są takie jakby niewiadomo ile w nie nasikała, uzywam pampersów zazwyczaj jumbo pack, teraz reklamują te sleep and play,ponoć tańsze ale mnie ten zapach rumianku doprowadza do szału więc wole zwykłe.

Tosai już mniej marudzi, chyba to od ząbków bo na dale mam przy dwojkach kreseczki, ale jedynek górnych jeszcze nie ma.

U mnie masakra z szukaniem opiekunki, okazało się, że za 7/h to nikogo nie znajdziesz, wszystkie chca min9/h, to wychodzi ponad 1500/ miesiąc a ja będe zarabiać 1300 no więc nie wiem co zrobie :ico_placzek: Dziś przychodzi do mnie studentka na rozmowe, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wogóle jak sobie pomyśle o moim zawodzie i płacy przez najbliższe 6 lat to mam coraz większa ochote to olać, jakaś masakra a do tego obowiązkowe dyzury nocne. Kiedyś wydawało mi się to fajne ale teraz jak jest Tosia to już nie za bardzo niestety.

A z nauki na razie niewiele, cos tam wieczorami próbuje jak nie jestem za bardzo zmeczona, zobaczymy.

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 cze 2008, 15:09

Czesc Dziewczyny!!!!

No niestety reprezentacja sie nie popisała!!!!

Pruedence trzymam kciuki abyś znalazła super nianię!!!A jeśli chodzi o kasę to faktycznie to niesprawiedliwe że 6 lat męczarni,rycia po nocach i kupę stresów a potem płaca jakby Ci w twarz dali...I jakby nie powołanie to człowiek mógłby stwierdzić że to nie ma sensu....Nie mniej jednak myśle że za kilka lat będzie bardzo dobrze!!!!

Aga to fakt że w polskich urzędach czasem tak jak za komuny,myślą że łaskę Ci robią....ja ostatnio musiałam się zapytać pani czy jej przypadkiem nie przeszkadzam, bo rozmawiała namietnie z koleżanką o tym że zdradza Jolkę jej mąż a ja czekałam jak głupia!!!!Masakra!!!!

kasia super zdjęcie w baseniuku!!!łukaszek to sliczny,duzy chłopczyk!!!!

Anita jak po stypie :-D ???Czy mąż pogodził się z przegraną???

Yvone wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Ami za to że tak cudnie jej się rozwija mowa!!!!

Ja muszę się pochwalić że moja Nelinka stała dziś bez trzymania jakieś 10 sekund!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: SAMA!!!!!BOSKA TA MOJA CóRCIA!!!!Ale jestem z niej dumna!!!!Poza tym zjadła dzis ślicznie i cały dzień śmieje się na głos :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Chyba pożegnałam Nelcię-potwora!!!! :ico_oczko:

Jakieś 2 tyg temu kupiłam osłony na krawędzie i przymocował je Adaś na rogi stołu i jakieś meble...i co??Sa tak do d... że 9 miesięczne dziecko bez trudu je odczepiło!!!Szkoda pieniędzy!!!

ide na spacerek.Dziś Adaś jeszcze został z nami i chcę się nacieszyć nim!!!!

Buziolki!!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 18:04

:ico_brawa_01: dla Nelci,że tak ładnie stoi:)

Ja wróciłam przed chwilą z Tosią od kolezanki, byłyśmy na spacerze i na placu zabaw, dzieciaki się chuśtały. Potem zabawa w domku. Jej synek ma 7 miesięcy i chodzi za rączki a normalnie to raczkuje, a o głowe mniejszy od mojej Tosi, ona siedzi tylko i patrzy jak on koło niej zasówa :-D leniuch.

Jutro mam zal ze zdrowia pubicznego więc przeglądne sobie testy i mam nadzieje, ze to starczy, bo zajecia były bez sensu i nie wiadomo o czym.

Aga78

09 cze 2008, 18:55

ale dzisiaj zabalowaliśmy... rano wyszliśmy i dopiero wróciliśmy- dalej nie posprzątałam :ico_placzek: - ale dzieci super się bawią u babci aż żal ich zabierać i oczywiście obiadek pod nos :-D

dziewczyny proszę wpiszcie się na listę protestujących- jeżeli się oczywiście z tym nie zgadzacie, ale czy to nie poroniony pomysł- tak szybko do szkoły- pewnie chcą żeby szybciej i dłużej na emerytury robili- a to jeszcze takie małe dzieci i dla rodziców problem: kasa na szkolne wyprawki i czas - w szkole pewnie tylko 4-5 godz a reszta czasu???? opiekunka? :ico_noniewiem: moim zdaniem dla 5-latków lepsze jeszcze przedszkole... a ja o tym, bo mój Adrian musiałby isć za rok do szkoły :ico_szoking:

ale nasze dzieciaki robią już postępy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: - jeszcze trochę i podreptają na własnych stópkach :-D

chrzestna właśnie nauczyła Julię przesyłać buźkę- wygląda to super jak taką płaską dłonią twarzyczkę sobie zasłania i mlaska :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 19:26

Aga ja już dawno to podpisałam, poroniony ten pomysł jest, zabiera się dzieciom dzieciństwo od co i do tego nie ma warunków salowych, już jest problem z za dużymi klasami więc nie wiem jak oni chcą dwa roczniki na raz upakowac w klasach.

[ Dodano: 2008-06-09, 19:28 ]
może to jest pomysł na zwiekszenie liczby miejsc w przedszkolu bo innego interesu w tym nie widze niestety. :ico_olaboga: a jak widac na moim przykładzie to opiekunka to drogi biznes jest niestety. We środe mam spotkanie z taką panią co koło nas mieszka i może się małą od stycznia zajmować ale jeszcze nie wiem czy moja stawka bedzie jest pasować :ico_placzek: powiesze się normalnie.

Aga78

09 cze 2008, 19:34

Pruedence, :ico_nienie: - bądź wytrwała na pewno kogoś znajdziesz, choć wiem jakie to trudne- ja mam opiekunkę dla Julii już o ile się nic nie zmieni do wiosny

[ Dodano: 2008-06-09, 19:36 ]
Pani ta to nasza znajoma- pilnuje z reguły czwórkę dzieciaków- takie domowe przedszkole ale ma wielkie doświadczenie i jest w tym na prawdę dobra
a poza tym więcej dzieci mniejsza kasa- 400zł/m-c

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 19:56

No to rzeczywiście niedrogo, ta pani co się z nia widze we środe to niedość, że znajoma to jeszcze z doświadczeniem tyle,że dopiero od stycznia, a ja do pracy ide od października i tu jest pies pogrzebany. A z drugiej strony fajnie jak jest więcej dzieci bo ucza się razem bawić ale ty masz dwójke w domu to nawet Ci to nie potzrebne, a ja bym chciala żeby Tosia więcej z dziećmi przebywała bo np. jak patrzyła dziś jak syn koleżanki je to też chciała a tak to nie zje itp

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”