Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

20 maja 2009, 08:33

Witam
super te wasze ślubne zdjęcia aż chyba zaraz zajrze do swoich powspominać :-)
Dziś w nocy dzidzia mi się tak wypieła że skura na środku brzucha była napięta jak namiot a kopniaki dostawałam do wewnątrz :ico_haha_01:
Życze miłego dnia i uciekam na działkę musze iść wyplewić na warzywniku bo mi chwastami zarósł :ico_wstydzioch:
asika82, - to synuś ranny ptaszek :-)

Awatar użytkownika
bigottka

20 maja 2009, 09:28

Witam kobietki.
Brzuszek jak na razie nie boli i nawet obeszło się bez no-spy zobaczmy później.
Magduś81, powiem szczerze że u bratowej to już 2 poronienie w ciągu pół roku więc się trochę załamała ale mam nadzieję że w końcu im się uda i będzie ok. A zdjęcia super :ico_brawa_01: pamiętam moje wesele i sesję było wspaniale.
Asika82, super :ico_brawa_01: fotki bukietu ja miałam taki długi bo jakoś mi się spodobał u koleżanki na weselu i też taki chciałam mieć.
edulita, a ty kobietko się nie przemęczaj na działeczce za bardzo aż mi przyszła ochota na działkę może z bratową się wybiorę :-D :ico_brawa_01:
Miłego dnia babolki i do usłyszenia

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 maja 2009, 12:48

Czesc :ico_ciezarowka:
Dzisiaj się obudziłam z bólem ucha, węzeł koło ucha powiększony, więc szybko poleciałam do lekarza laryngologa i co powalona baba powiedziała że mnie nie przyjmie bo ona jest nie jedynym lekarzem w mieście a ona ma mnustwo pacjentów. Myślałam że jej przywale :ico_puknij: poszłam do internisty i dostałam jakąś maść.
A na tą pinde złoże skarge, bo to nie pierwsza taka sytuacja gdzie zachowuje się jak pinda!!
asika malowałam się u kosmetyczki tej co przed ślubem, miałam zrobiony dużo mocniejszy makijaż niż na ślub. A włosy ułożyłam sama i przykryłam welonem. I nie było nic widać, że nie są od fryzjera. A ten słonecznik to fotografowie podpowiedzieli że musze mieć coś w rękach, bo to będzie dziwnie wyglądac.
edulita, ty się kochana nie przemęczaj :ico_sorki: lepiej sobie odpocznija na świeżym powietrzu!!
bigottka, to dobrze że brzuszek nie boli już!!!

Awatar użytkownika
bigottka

20 maja 2009, 14:44

Kurcze znowu boli mnie ten lewy jajnik :-/ nie mam pojęcia od czego a rano było wszystko ok a teraz od godziny znowu powtórka z wczoraj. Jedna nie poszłam na działkę bo jakoś samej to się za bardzo nie chce a byłam u bratowej i jak wróciłam to zaczęło mnie boleć i na dodatek to niemiłe swędzenie nie wiem od czego już nawet mycie się 2 razy w ciągu dnia nie pomaga chyba będę musiała wybrać się szybciej do ginka bo to już mnie za bardzo denerwuje. Czy miałyście też takie coś?
magduś81, i jak tam ucho??boli jeszcze?
Miłego popołudnia ja właśnie zrobiłam obiadek dzisiaj spaghetti :-P

[ Dodano: 2009-05-20, 16:55 ]
kobietki i teraz wysyłam link o no-spie i dlatego nie chcę :-/ jej brać
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 16&v=2&s=0
nie jestem do niej przekonana i nie chce mieć dziecka chorego.

[ Dodano: 2009-05-20, 16:56 ]
I znowu piszę sama do siebie :-P

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 maja 2009, 17:11

bigottka, ja miałam, lekarz dał mi lek dopochwowy dla mnie na 10 dni i dla piotra jakies tabletki... jak reką odjął :)
wlasnie zajadam sie truskawkami, mniam :)

Awatar użytkownika
wiolaw

20 maja 2009, 17:11

WITAM

dziewczyny zdjęcia ślubne cudowne , super pamiatka moim zdaniem to lebsze od kasety

ja wczoraj po wizycie nie dawałam ju znać , bo byłam potem na zakupkach i późno wrociłam do domu, padnięta :ico_noniewiem:

a po wizycie wszystko ok
nadal mam zwolnienie i odpoczywam ,
przyplatał sie jedynie mały grzybek więc dostałam globulki dopochwowe,
a i jeszcze jedno pani doktor dała mi skierowanie na badania genetyczne z krwi , ale nie wiem czy robić bo nie sa to badania obowiazkowe, mąż mówi żebym nie robiła bo co to zmieni , jedynie tylko tyle ,że jak by coś wyszło nie tak to do końca już bym sie martwiła, a w rodzinie nie było żadnych niepokojących przypadków genetycznyhc, więc chyba nie będę robiła , ....a co wy byści zrobiły na moim miejscu, i czy wasi lekarze dają skierowania na takie badania ?

Awatar użytkownika
bigottka

20 maja 2009, 17:29

wiolaw, szczerze mówiąc to mąż z jednej strony ma racje a z drugiej to jak coś wyjdzie to mogą zacząć leczenie bo jest taka możliwość. Ja też zastanawiałabym się czy robić czy nie ale mąż na 100% chciałby to zrobić ale jak na razie nic takiego nie dostałam. Cieszę się że dostałaś zwolnienie i że odpoczywasz dalej. Nie martw się ja też ostatnio zajadam się truskaweczkami mniam pyszne są i tak mi smakują.

isiawarszawa, już raz brałam te globulki dopochwowe ale mąż nic nie brał i jakoś mi się wróciło i to jest coraz gorsze :ico_placzek: strasznie swędzi i piecze.

edulita, i jak tam na działeczce bo ja jakoś nie miałąm ochoty iść bo znowu ten lewy jajnik :-/

Awatar użytkownika
wiolaw

20 maja 2009, 17:37

bigottka, jeżeli chodzi o grzybki w czasie ciąży to nawracaja bardzo często , dlatego moja doktorka dała mi takie globulki które stosuje się 2 razy w tygodniu zapobiegawczo i wtedy jest spokój , można je kupić bez recepty tj. Lactovaginal ( tak to się chyba pisze ).

a co do badań to nie wiem , jeszcze zobaczę czy zrobię , pry pieerwszym dziecku nie robiłam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

20 maja 2009, 17:56

Witam po kolejnej długiej przerwie. Odpoczywałam po szpitalu i nie zaglądałam na forum. U mnie na razie w porządku (żeby nie zapeszyć :-) ) Plamienia się nie powtórzyły i brzuch już nie boli. Jutro mam wizytę kontrolną i zobaczymy co tam słychać u maleństwa. W każdym bądź razie lekarz powiedział, że gdyby nie moje wcześniejsze poronienia, to nawet nie zostawialiby mnie w szpitalu, bo to plamienie nie było groźne i często się zdarza. Martwi mnie tylko jedna rzecz. Jeden z lekarzy podczas usg zobaczył jakąś przegordę u mnie w macicy i pytał się czy miałam stwierdzoną macicę dwurożną. Miałam robione hsc i było podejrzenie takiej macicy, ale po badaniu wyszło, że jest tylko nieznaczne wpuklenie dna do wnętrza jamy macicy. Lekarze mówili, że to niewielka wada i w niczym nie przeszkadza, ale teraz nie wiem co myśleć. Drugi zlekarzy obecny przy usg nie widział żadnej wady. Zobaczymy powie mój - mam nadzieję, że będą to dobre wiadomości :ico_olaboga:

bigottka moja przyjaciółka przez całą ciążę brała no-spę 3 razy dziennie i ma zdrowiutką córeczkę, która nie miała ani problemów z ssaniem piersi ani z mówieniem. Ja teraz też biorę no-spę. Przynajmniej nie mam już bólu podbrzusza. Zobaczymy jak długo będę musiała to brać.

magduś81 piękne zdjęcia :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-05-20, 17:59 ]
byłabym zapomniała - gratulacje dla młodych mężatek, dużo szczęścia i dni wypełnionych miłością :ico_prezent:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 maja 2009, 18:12

bigottka, ucho boli ale smaruje maścią. Mam nadzieje że pomoże!!
A co do nospy to lekarze zapisują i w szpitalu podają więc chyba nie może być szkodliwa. Późnije sobie przeczytam ten artykół.
wiolaw, ja bym chyba nie robiła, mąż ma racje!!! Po co?? CHyba że bardzo tego potrzebujesz dla siebie!! Mój mi nie zlecił ale ja bym i tak nie robiła!!
Magda33, no jesteś :ico_brawa_01: już miałam do ciebie smska pisać!! ALe fajnie że napisałaś!!! Pisz kochana chociaż słówko :-D bo my tutaj się martwimy!!!
DObra mąż na mnie krzyczy że mieliśmy iść na spacer z psem a ja siedze przy kompie. Więc ide ale mnie wkurzył :ico_puknij: bo sam w gaciach biega :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”