martuunia1, Ja też tydzien temu miałam bardzo niskie cisnienie i pielegniarka powiedziała, że pod koniec ciąży może się tak robić.
Pruedence, Fajnie macie z tymi położnymi, ja tu wiem, że możesz poprosić o pielegniarkę do domu, ale przychodzi tylko 2 razy i tyle,a druga sprawa to , że mojej pasierbicy mama jest pielegniarką i będe musiała chyba sastrzec sobie jakbęde prosić o pielegniarkę do domu aby w żadnym wypadku ona mi się nie pojawiła.

Bo tu system pielegniarski jest inny, ona akurat jeździ do pacjentów do domów, jak czegoś potrzebują, chyba zapytam mężunia, jak by to miało być.
wisienka24, super teraz już wiesz co i jak.
To mówisz jak czujesz ucisk w pochwie to się zbliża poród, bo ja cały poranek tak mialam, teraz po pzespaniu się około 3 godzinek jest lepiej. Musze się zapytać doktorka albo pielegniarki.
Ja zdaje się całkowicie na mój własny instykt, zauważyłam, z innymi dziećmi, wiem działa, a nie wiesz czegoś to się dopiero dopytać, albo spróbować jedno albo drugie.
Będzie dobrze dziewczyny, damy rade, przecież my Polkii to super mamy, żadna nam nie może dorównać.