ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 sty 2008, 17:38

ja bralam luteine dopochwowo i ona tyle kosztowala.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

10 sty 2008, 17:41

my dzisiaj jacys wynudzeni
nigdzie nie bylismy bo pogoda beznadziejna na spacerek, wogole tak szaro-buro i wilgotno..brrrr
dzisiaj tylko pojechalam zawieźć do szpitala skierowanie na rehabilitacje Szymcia
bo wczoraj do mnie dzwonila ta rehabilitantka ze skierowanie jest ważne 30 dni
wiec mialam wazne do dzisiaj
cale szczescie poinforowala mnie o tym bo inaczej znow by mnie czekala wizyta u neurologa po skierowanie:ico_sorki:
w tym czasie teściowie zostali z Szymciem, jak wrocilam to spał a oni obydwoje nad wozkiem sterczeli :-D
teraz czekam na M az wroci z pracy i moze sobie zrobimy cos dobrego do jedzonka :ico_noniewiem: tylko jeszcze musze cos wymyslic

Justyna_Bochnia, dobrze ze dalas Marceli tego czopka, pewnie jej ulżyło
ja tez musze sie w nie zaopatrzyc przed wyjazdem do UK
Kochane mam pytanie, moze wiecie, ile trzeba czekac od poronienia z nastepna ciaza???? Chodzi mi o absolutne minimum... chyba to pytanie rzuce na watek z ciaza :ico_noniewiem:
ja slyszlam ze min. 3mies. ale pewnie najlepiej skonsultowac to z lekarzem bo wiadomo
zalezy jak wysoko byla ciaza...a skad to pytanie???

eSKa
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 17:54

Jestetm :ico_brawa_01:
Eve oj biedny twój Szymuś, ciekawe czym ten płacz był spowodowany. Po takich przeżyciach nawet spać ci sie odechciało :ico_oczko: Mam nadzieje jednak że już wkrótce Szymcio pozwoli na dłuższe spanie mamusi.

Ewasiek ukłony za wytrwałość w twoją strone :ico_sorki: :ico_sorki: Zorganizowana z ciebie mamuska (mąż, dzidzia, praca, studia) :ico_brawa_01:

Dagmara fajnie że już jesteś :ico_haha_02:

Co do kupek to Olek robi przeważnie co drugi dzien, mimo że prawie ciągle na butli, ale jak na razie nie widze zeby cierpial z tego powodu :ico_sorki:

Mamo zuzi , Nell to rzeczywiście prawdziwy pożeracz mleka - 210 :ico_szoking:
Bo Zuzia to prawdziwe harce wyczynia- strasznie sie przemieszcza i kopie nóżkami. Więc czekałam,żeby ja okryć kocykiem. A Wasze dzieciaczki śpią pod kołderką? Moja kołderka jakaś sztywna jest i wolę ja kocykiem okrywać.

Olek spi pod kołderką i moja nie wydaje sie twarda, może jak była ubrana w bawełnianą pościel to była troszke sztywna ale odkąd mam flanelową to kołderka jest bardzo mięciutka.
Olek też strasznie rozrabia w łóżeczku, ostatnio aż sie przeraziłam bo rano patrze a on miał poduszke na brzuszku, trzymał ją w rączkach i "gryzł" :ico_szoking: Myslałam ze wywine orła jak to zobaczyłam, dziś też już próbował wyciągać poduche ale nie zdążył, zrobiłam mu dzis zdjęcie jak rozrabia wiec później wam wkleje.

A teraz mówie co załatwiłam
Wymysliłam sobie ze przez najbliższy rok (czyli do momentu aż moja mama przejdzie na emeryture) wezme sobie urlop wychowawczy, ale żeby być fair wobec pracodawcy i nie ryzykować utratą pracy będe kilka (3-4) razy w tygodniu chodzila do pracy - wiecie troche to nielegalne :ico_nienie: :ico_wstydzioch: ale mam nadzieje że jakoś mi to ujdzie :ico_oczko: , no wy mnie chyba nie wydacie :ico_haha_02:
Najważniejsze że szefu sie zgodził :-D :ico_brawa_01:
Więc wracam do pracy 21 stycznia, wtedy omówimy stawkę dzienną i w zależności ile dni w mies przepracuje tyle będzie kasiury. Nawet nie wiecie jak się cieszę że będe mogła przez ten rok spędzić więcej całych dni z Olusiem a nie tylko weekendy :ico_brawa_01: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 18:06

eSKa, aleś se to wykombinowała! :ico_brawa_01: Super! I super,że pracodawca Ci poszedł na rękę!

A mój Zuzinek przewrócił się dziś pierwszy raz na brzusio- samiutka!

Awatar użytkownika
eve81

10 sty 2008, 18:21

eSKa, no to super to wszystko załatwiłaś :ico_brawa_01:
Oluś bedzie miał mamcie w domu, i tak powinno byc że każda z nas powinna widziec te najlepsze chwile rozwoju naszych maluchów a nie wracac tak szybko do pracy bo jak nie to zwolnią :ico_placzek: przynajmniej w moim przypadku tak jest :ico_olaboga:
a i gratuluje takiego szefostwa :ico_brawa_01:

Kicia mój Szymon spi pod kołderką, jest troche sztywna ale przynajmniej jak go opatule w niej to nie tak łatwo mu sie z niej odkopać :-D

Mamo_Zuzi to z Nelci niezły głodomor, mój Szymon to na jedno karmienie bez cyca zjada max ok. 130ml mleka (zazwyczaj jednak 100ml mu wystarcza)
i jak ona tyle zje to nie ulewa później???? kurde gdzie jej sie to miesci...hihi
no ale przeciez jak głodna to jak mozna jej odmówic
pewnie jakbys jej dała herbatke to i tak poźniej domagała by sie mleka :ico_noniewiem:

aa i testu jeszcze nie zrobiłam
mdłosci przeszły i mam nadzieje ze były chwilowe :ico_sorki:
jakos przeraża mnie ta wizja ciąży po cesarce :ico_olaboga:
no i wiem ze mi nie wolno w ciąze zajsc przez 1,5 roku :ico_nienie:
ale przeciez to wszystko nieświadomie, bo przeciez sie zabezpieczamy :ico_wstydzioch:
no okresu jeszcze nie dostałam, ale to pewnie dlatego ze nadal w wiekszosci karmie cycem :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-10, 17:24 ]
A mój Zuzinek przewrócił się dziś pierwszy raz na brzusio- samiutka!
brawa dla Zuzinki :ico_brawa_01:
mój szymon pozostaje jak na razie na bokach i dalej ani rusz
za to z brzuszka na plecki jakos łatwiej mu to idzie :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 18:27

Dziewczynki, moja przyjaciolka ta co poronila pod koniec pazdziernika zaszla w ciaze i jest zalamana. Zaszla w nia ok. 5 tygodni po zabiegu i uwaza ze jest skazana na kolejne poronienie.... Ale dziewczynki na Starankach juz mnie pocieszyly i zaraz napisze jej smska ze nie powinna az tak sie bac.

Kocurka, ale zdolny Zuzolek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Nell potrafi na razie z brzuszka na plecki sie przekulac ale to tak niechcacy :-) A jaka zdziwiona przez to jest :-)

Eska, brawo za spryt :-) I fajnego masz pracodawce :-)

Ewasiek, super ze udaje ci sie laczyc wszystko do kupy. Ja z mala Zuzia zaczynalam 4 rok studiow ale mieszkalam z rodzicami wiec mialam mniej obowiazkow domowych.

Ja chyba tez musze w razie czego kupic sobie w Polsce czopki glicerynowe. choc w zasadzie u nas olej dziala najlepiej. Poza tym nie wiem czy w Pl sa, ale tu tak , z Nestle, puree z czytych sliwek od 4 miesiaca i na nich pisze "wskazane przy zaparciach", wiec juz niedlugo bedziemy jesc :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 18:29

Kocura to twoja Zuzia prawdziwa akrobatka :ico_brawa_01:
mój szymon pozostaje jak na razie na bokach i dalej ani rusz
za to z brzuszka na plecki jakos łatwiej mu to idzie
Olkowi jak na razie tylko raz się udało przewrócić z brzuszka na plecki i więcej nawet nie próbuje :ico_noniewiem:
gratuluje takiego szefostwa
No dziewczynki , nawet nie wiecie jak się ciesze ze tak mi poszli na ręke. :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 18:29

kurde gdzie jej sie to miesci...hihi
wlasnie dlatego wydaje mi sie ze ona za duzo je... no bo kurcze tak duzo... hmm.... A , i ona nigdy w ogole nie ulewa, tylko beknie jak stara i zadowolona :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 20:47

wydaje mi sie ze ona za duzo je...
Pewnie podczas kąpania też masz duzo fałdek do mycia :-D
Szymon to na jedno karmienie bez cyca zjada max ok. 130ml mleka (zazwyczaj jednak 100ml mu wystarcza)
Nasze dzieciaczki wg opisu na mleku powinny zjadać 180ml a Szymul co ile je? Moze podczas karmienia nie jest jeszcze aż tak głodny :ico_noniewiem: Olek jak dostaje butle to przeważnie co 4 godzinki.

Awatar użytkownika
eve81

10 sty 2008, 21:35

a Szymul co ile je?
no jak dam mu butle to tak max 3h wytrzyma, ale na jedno karmienie juz wiecej nie chce zjesc.
teraz np. po kąpieli wypił cyca i do tego 50ml mleka z kleikiem i chyba miał za duzo bo mu sie ulało podczas odbijania na M koszulke :ico_oczko:
a M do mnie mówi albo mu sie ulało albo pielucha przeciekła..hahahah :-D

a chyba juz odkrylismy dlaczego wczoraj za szybko mleko leciało przez ten smoczek
chyba źle mu trzymałam buteleke podczas karmienia
bo dzisiaj M jak go karmiłam mówi ze ten smoczek jest inny bo ma otworek na górze smoczka i dlatego tak szybko mu leci
wiec ja odwróciłam butelke tak że dziurka była na dole i wiecie co
normalnie jak ręką odjął, tak ładnie ciągnął i spokojnie bez nerwów :ico_szoking:
no wiec teraz juz wiem jak mam trzymac ta butelke :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”