Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

03 cze 2011, 21:00

ladybird23, podobno bezpieczniej w ciazy spac na lewym boku bo po prawej stronie przepływa jakaś tam żyła główna dostarczająca tlen , a i babcia mi powiedziała ,że to taki przesąd ,że dziewczynki zazwyczaj na prawej stronie sie układają (moja Liwcia też) a chłopcy po lewej...
chociaż mój P. spi z mojej lewej i jak leże obok niego na wznak Liwka przechodzi na strone tatusia hihi :)

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 cze 2011, 22:24

Cześć Mamuski, nożesz już myslałam, że w tym szpitalu zamieszkam. Boshe, napakowali mnie chemikaliami, zastrzykami. Wczoraj dosłaownie juz miałam doła, męzowski zadzwonił, a ja jak dziecko w płacz. Poważnie! Lekarka (franca jedna tak mnie wk..., że prawie się z nia pokłóciłam w pokoju) Nie cierpie, jak ktoś do mnie przedmiotowo podchodzi - taka obojęctna, zimna, bezeocjonalnie podchodząca do pacjenta....Ach szkoda gadać - znając mojego pechozola, pewnie bedzie miała dyżur jak będe rodzić. A na pewno mnie zapamietała hahaha.
Należałam sie za wszystkie czasy - 24h na dobe w łózku, na łóżku :ico_sorki: w specjalnych rajstopach, co by zakrzepica się nie robiła. Wieczorem heparynka w nózke, 4 dni w dupke zastrzyna dojrzewanie płucek u dzidzi. Bo jak cos, to wiecie, zeby nie musiał byc intubowany....BOSHE!!! No i oczywiście wenflon - najpierw kurde jedna łapa, potem drga, bo coś zaczeło szwankować. Wygladam na ćpunka pierwsza klasa.
Oczywiście wracając ze szpitala, wstąpiliśmy po jakies zakupy z M. No i jak to ja - jak nie umalowana, nie ubrana jak nalezy to wszystkich ludzi z możliwych (których nie chciałam spotkać) spotkałam! Na powitanie każdy z tekstem - o jej a co ty tak źle wygladasz?? No jakas masakra no!
Ale, ale dziewczynki leżenie jednak daje duuuużo! U mnie szyjka znowu trzma jak nalezy, chociaż tabletki mam ze szpitala na zatrzymanie skurczy (nawet nie wiedziałam ze jakieś były - takie tam pobolewania z lekka, alo takie kłucia w dole brzucha) Mam je brać do 34 tyg. Tu jest jakos tak przyjęte, że dzidziek do tego tygodnia ma siedziec u mamy, potem może się rodzić już. Jak musi...hmmm....

Tak czytam po łebkach o tym siedzeniu w gaciach po porodzie. Chyba nie zakumałam? No jak bez gatek przy jakiejś wizycie, przecież wszystko leci. No i przede wszystkim co tu do ogladania? Tutaj tego sie nie praktykuje, sa gatki które się zakłada, specjalne w kłady i po porodzie nie przypominam sobie, żeby mi ktos gdzies zagladał :-D albo w czystej pościeli siedziała bez podkładu. Do domu przychodzi połozna, którą sobie wybierasz i dopiero sie patrzy po kilku dnniach, jak tam nacięcie czy rana po cc.

A z kupka to tez tu jest luzik - przyjmuje się, że kupka przy parciu jest i już. Położna traktuje to jak chleb powszedni. Przed samym porodem jeszcze zjadasz obiad czy co tam chcesz, nikt nie instruuje o jakiejś diecie albo ze jakaś lewatywa....Jak sama nie zauważysz to nawet nikt ci nie mówi, że kupke strzeliłaś hahahah :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2011, 08:56

skoro wlasciwie na forum mozna byc anonimowym :ico_noniewiem:
z tą anonimowością to nie tak do końca jest :-)

Ok dziewczyny ucinam temat niepotrzebnych zgrzytów.... nie chcę już nic na ten temat słyszeć :ico_nienie: cieszyć się ostatnimi chwilami ciąży... później jeszcze zatęsknicie jak to było fajnie :-D

Miłego dnia

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 cze 2011, 09:20

Ja tam spac na plecach nie moge bo zaraz mam wszystko naciagniete ze czuje jakbym miala pelny pecherz i nie moge zasnac :/ Wiec spie raz na lewym raz na prawym boczku ale ile mozna ehh, pospalabym sobie na brzuszku!! :P Bo juz mnie miesnie ramion i w udach bola od spania na bokach tylko :/
dziewczynki zazwyczaj na prawej stronie sie układają (moja Liwcia też) a chłopcy po lewej...
Moj Oliwierek po lewej lezy, moze cos w tym rzeczywiscie jest :D
Nina biedna wspolczuje tyle czasu w szpitalu, ja dziekuje.. Co do tej pielegniarki wydaje mi sie ze jak babki troche popracuja w tych szpitalach to pozniej sa takie 'wyprane' z uczuc i tak podchodza do pacjentow.. Fakt ze nie powinno tak byc bo idac w tym kierunku wiedza na co sie pisza ale coz poradzic :ico_sorki:
z tą anonimowością to nie tak do końca jest :-)
Wracajac do tematu tych oszustek to jakies dziwne to wszystko.. To znaczy wydaje mi sie glupie po prostu zeby siedziec na forum, wypowiadac sie i wszystko zmyslac, niektorzy ludzie chyba maja za duzo czasu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2011, 09:27

dzień dobry !! :-D
Lady - ja tez juz spac nie moge ... a reni mam przy łóżku ... życie
Malinka - to co rodzisz za 2-3 tygodnie???? .. no ... to trzymam kciuki , żebyś dociągnęła do 37 tygodnia chociaż
beti, - współczuje.... grunt, że za tobą leżenie w szpitalu .. ale masz przeboje w ciązy ... no tobie też do 37 tygodnia chodz :-D - eee to bedzie czerwcówki co :-D
Agus, - mój synalec tez po lewej :-D
ide dzis na usg ... ciekawe ile wazy ... młody ... no trzymajcie kciuki zeby nie był ogromny ....

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 10:10

Gosia A, w sumie to nawet dzis moge zaczac rodzic wiec teraz to jedna wielka niewiadoma :(
napewno przed terminem powiedział lekarz .. dzien ojca mój mąż bedzie juz świętował z małą...
chociaza wolała bym zeby sobie posiedziała u mnie :)

totalny skwar w Radomiu, masakra.
Jeszcze sobota i trzeba posprzątać :(
moja niunia jakaś leniwa od wczoraj ;) mało co kopie... ciaaaasno jej pewnie tak jak i mi...

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2011, 11:27

Malinkax33 teraz sobie przypomniałam... pisałaś że nie wiesz jak zdjecia sie dodaje tutaj na forum. Faktycznie nie jest to proste, ale może ci pomogę.

Musisz najpierw wgrać sobie zdjęcie na jakąś stronkę, ja korzystam z ImageShack - jest ona darmowa i nie musisz tam być zarejestrowana. Wgrywasz sobie tam zdjecia i później jak już masz je tam wgrana to każde zdjecie ma linki i wybierasz np kod forum i kopiujesz sobie tą ścieżkę dostępu. Później już na forum koło tabelki gdzie piszesz odpowiedzi masz taki przycisk IMG, naciskasz go i pokazuje sie takie nowe małe okienko i tam wklejasz to co skopiowałaś z Image. I tyle :-) zdjecie powinno sie pokazać

Mam nadzieję że za bardzo nie namotałam :ico_haha_01: Jakby coś to pytaj

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2011, 15:11

Cześć laski. U nas dzis okropeczny upał ufffff i teraz przyszlismy do domu bo na działce jest fajnie , ale co jak Kuby nie moge doprosić , zeby był w cieniu :ico_olaboga: więc musielismy przyjśc do domu zeby os=dsapnąć od gorąca a potem mamy zaproszenie na grilla do teścia na działkę no więc chyba pójdziemy bo fajnie jest byc u kogoś i nic nie robić :ico_oczko: bo wiadomo jak u siebie na dziłce ma się gości to trzeba latać biegać i naginac się ... a teraz jakoś już nie mam na to ochoty...

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 16:20

moni26, dzieki, napewno wstawie cos jak bede miała czas bo dziewczyny chyba sie zaczyna, mam nieregularne lekko bolesne skurcze.... licze od 15 :))))) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

04 cze 2011, 17:37

Malinkax33, oby tylko przepowiadające. Wytrzymaj jeszcze chociaz tydzień.

[ Dodano: 04-06-2011, 17:38 ]
Mój synek tez lezy po lewej stronie :)
beti, współczuje tych szpitali.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”