Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2008, 14:26

hej dziewczyny!!o której Wy wstajecie??7 ranio??masakra :-D współczuje..moje szczęście daje mamusi pospać minimum do 10 ostatnio spała 13 godzin prawie(karmiłam ja przez sen dwa razy)..wstałyśmy 11:40...
mamo_zuzi karmisz Nell butlą ?
Hania waży 5400g,miałyśmy w grudniu problem z kupkami i przybieraniem ale teraz przybiera 200g tygodniowo więc jest ok.a urosła i ma 65,5cm.jest tylko na cycu
a tutaj jest filmik z Hanią
http://www.youtube.com/watch?v=5ioLLsCXy5w
Kocura Hania się juz przewraca na brzuszek
Justyna my nie mamy slubu kościelnego i tez nie przystąpilismy do komuni na chrzcie
eska ja miałam we wtorek kolędę ale się chowałam przed księdze bo akurat wychodziłam z Hania na szczepienie

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 sty 2008, 14:56

Lalka, :ico_brawa_01: super filmik :]

Kocura A jak Zuzia się odwraca na brzuszek z plecków to nie blokuje sobie rączek, bo Marcelina jak się odwróci z pleców na brzuch to rączki zostają pod brzuszkiem i nie moze ich wyciągnąć i sioę boję ją na dłużej zostawić samej bo cholerka trochę się boję.

My byłyśmy na spacerze a teraz Marcelina śpi tylko porospinana w kombinezonie na łóżku, potem pewnie pobryka w łóżeczku... zadziwiające że jak ułożę ją na podusi to lezy grzecznie i się bawi wiszącymi zabawkami ale krótko, a za to jak wkłądam ją do pustego łózeczka bez podusi to :ico_olaboga: ostatnio wchodzę do pokoju a Marceliny nie ma w lóżeczku :ico_szoking: a Ona tak się odwróciła że zapełzała aż pod przewijak i tak leżała i patrzyła na granatowy przewijak od spodu, nawet nie wiecie jak się przeraziłam wchodzicie a Tu cisza w pokoju i dziecka nie ma :ico_szoking: naszczęście szybko się znalazła :)

eSKa
4000 - letni staruszek

11 sty 2008, 15:21

wchodzicie a Tu cisza w pokoju i dziecka nie ma naszczęście szybko się znalazła :)
dobre :-D :-D Marcelinka pop prostu bawi sie w chowanego :-D :-D :ico_brawa_01:

Lalka fajny filmik i jaka Hania ma śliczna posciel :ico_haha_02:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 sty 2008, 15:24

lalka super filmik :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

11 sty 2008, 15:30

eSKa, brawa dla Olusia za długie spanko :ico_brawa_01:
i nie martw sie napewno nie jest głodny jak śpi :ico_nienie:
może mi mojemu Szymciowi uda sie znów przespać cała noc :ico_sorki:

Lalka, Hanusia rozkoszna na filmiku :ico_haha_01:
a Ona tak się odwróciła że zapełzała aż pod przewijak i tak leżała i patrzyła na granatowy przewijak od spodu,
ale sie uśmiałam
wcale sie nie dziwie ze sie wystraszylas
no i zobaczcie te nasze dzieciaczki takie male a jak potrafia zaskoczyc :ico_oczko:

C.D POZNIEJ UCIEKAM NA OBIADEK :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

11 sty 2008, 15:47

JESTEM :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

ESKA :ico_brawa_01: za wolę pracowania :ico_brawa_01: i Oluś po tych bojach też śliczniutki :ico_oczko:

EVE to się przestraszyłaś w nocy :ico_szoking: oj te dzieciaczki :ico_noniewiem: :-D

LALKA super filmik :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

MAMOZUZI i ja Julci od wczoraj dietę robię :ico_smiechbig: ale z nas wyrodne matki :ico_oczko: ale to samo mam, nic się nie dopina, brzuszek zwisa, a piersi to jak u nastolatki :ico_oczko: nie żartuję, ale tłuszczyk się za dużo odznacza :ico_olaboga: mój ojciec na mnie wrzeszczy że dziecku jjeść nie daję, a wczoraj to na maksa się wkurzyłam :ico_zly: zrobiłam Julii kolację bułkę z serem i mleko do tego, no a moja mama na kolację postanowiła jeść sobie bigosiku, Julcia już zjadła swoją ja wchodzę, a ona ukradkiem daje jej tego bigosu :ico_olaboga: :ico_puknij: :wpale: ale się wkur..... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: oni to wychodzą z założenia że dziecko to nie wiem ile musi jeść, i co chce, a prosiłam ich żeby nic jej nie dawali, no ale bigos na noc i do tego po kolacji dla 4,5 rocznego dziecka to przesada :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: mam nadzieję szybko znaleść mieszkanko :ico_noniewiem:

....zmykam szybko, później dokończę, bo obiad mi się spali :ico_olaboga:

eSKa
4000 - letni staruszek

11 sty 2008, 16:02

Witamy Agnieszka, no nie ma co, babcia z bigosem przesadziła :-D

Agnieszka, MamoZuzi ja tez uważam że trzeba troszke dziecku jedzonko ograniczać, przynajmniej to mniej zdrowe czyli np słodycze, chipsy bo to nic tylko niepotrzebne kg.
nic się nie dopina, brzuszek zwisa, a piersi to jak u nastolatki nie żartuję,
teraz dzieci chyba szybciej sie rozwijają, kurde ja jak miałam 13 lat to jeszcze piersi nie miałam :-D
może mi mojemu Szymciowi uda sie znów przespać cała noc
Eve i Kocurka trzymam kciuki żeby wasze brzdące jak najszybciej ograniczyly nocne pobudki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

11 sty 2008, 16:19

po szybkim obiadku wracam szybciutko zanim mój szkrab się obudzi :ico_haha_01:
tak wogóle to od trzech nocy prawie nie śpię, nie wiem co się dzieje, ale Darek strasznie jest w nocy niespokojny :ico_olaboga: kręci się , wierci, nawet tak dobrze nie zdąży usnąć i się budzi, no a teraz odsypia :ico_noniewiem: dałam mu dziś pierwszy raz jabłuszko, ale się do niego trząsł, chyba mu smakowało :-D a wczoraj znów byłam u lekarza z nim ale i z Julcią, on znów ma taki brzydki mokry kaszel, przepisała mu flegaminę mite i dalej cebion, bo płuca i oskrzela czyste są, i dodatkowo pokazała jak go po pleckach oklepywać, bo sam tej wydzielimy nie odkrztusi....wzięła go na kolana głową w dół, tak że leżał na brzuchu i z ręki zrobiła taką łódkę i zaczęła uderzać w plecki.....ale jak :ico_szoking: :ico_szoking: naprawdę mocno :ico_placzek: mały biedulek zaczął płakać, ale ona powiedziała,że naprawdę tak trzeba :ico_placzek: oklepywałam go w domu, ale przyznaję, że nie aż tak jak ona :ico_nienie: nie płakał w każdym razie :-) :ico_brawa_01: a Julcia też ma taki kaszek i dostała jakiegoś uczulenia, grom wie od czego , to smaruję ją taką maścią cholesterolową, na zamówienie robioną, za 5 ZŁ :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: kiedyś już ją miała, jest super, świetnie nawilża i tania :ico_brawa_01:

pojadę dzis jeszcze do miasta, to może kupię kabel to wkleję zdjęcia, bo nigdzie tego kabla dostać nie mogę :ico_olaboga: ta Ustka to zimą prawdziwe wygwizdowo :ico_zly:

ESKA także tobie i ja zazdroszczę takiego spanka :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 17:31

Justyna, no to ci Marcelka numer wywinela :-)
Lalka, nasze to prawdziwe rowniesnice :-) Dzien po dniu urodzone, wiec mozemy porownywac. Niestety nie wiem ile mala wazy bo dopiero bedziemy mialy szczepienie za tydzien wtedy napisze. I tak, karmie ja butla.
Ale wiecie, wczoraj zrobilam jej 180 wody plus proszek) zamiast tego 210 i mala spala mi od 21.00 do 6.00, zjadla i spala dalej do 10.00 wiec cos mi sie wydaje ze te duze porcje wcale jej nie sluza i tylko jest niespokojna jak tak pozre. Wiec chyba 210 to bede jej dawala tylko po nocy a tak to 180. Po co mam jej zoladek tak napychac....

Lalka, ogladalam Hani filmiki na You Tube, ale ona fajna. A wiesz ze Zuzia jak podeszla to myslala ze to Nell :-D A ja mowie ze to nie Nell tylko Hania :-) Oczywiscie tylko na pierwsze wrazenie sa podobne. Moja jest z urody bardziej brutalna hehe tzn nie jest takich delikatnych rysow twarzy jak Hanulka.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

11 sty 2008, 20:17

bylam z Szymonem na spacerku, krotko bo 30min, ale jeździlismy tylko po naszej ulicy wiec za bardzo nie bylo gdzie dluzej jeździc :ico_oczko:
M w tym czasie zrobil obiadek makaron zapiekany z brokułami
trak mu posmakował ostatnio ze znow mu sie zachcialo
a ja chyba nabawilam sie jakiejs infekcji miejsc intymnych :ico_wstydzioch:
kupilam w aptece clotrimazolum, chyba mozna jak sie karmi stosowac???
przynajmniej na ulotce nie pisze nic zeby byla przeciwskazana dla mamuś
na razie jedno smarowanko bylo, mam nadzieje ze szybko pomoże :ico_sorki:

juz za tydzien wylatujemy do UK :ico_brawa_01:
normalnie tak sie ciesze, bo to bedzie moja pierwsza podroz samolotem :-D
kupilam juz dzisiaj torbe na bagaż podręczny
aaa i kupilam sobie buciki kozaczki cale ze skory w przecenie -50%, wczesniej kosztowaly 260zl a ja zaplacilam 130zł :ico_brawa_01:

Szymon poszedl spac o 19.00, ale mam nadzieje ze jeszcze to nie jest jego sen nocny
bo gdzie kąpanko i witaminki..hihi :ico_oczko:
to smaruję ją taką maścią cholesterolową, na zamówienie robioną, za 5 ZŁ
a na tą masc miałas recepte??? czy po prostu wystarczy w aptece powiedziec ze chce taka maść/? bo tez słyszałam od kolezanki ze bardzo dobra jest :ico_noniewiem:
kupiłabym Szymonowi na ta jego sucha skóre
napisz mi jak mozesz jaki jest skład tej masci to najwyzej poprosze w poniedzialek lekarke zeby mi przepisala :ico_sorki:
z ręki zrobiła taką łódkę i zaczęła uderzać w plecki....
jak Szymon byl chory to lekarka tez kazała mi go oklepywać, ale przyznam ze jak mi pokazywała to nie robila tego az tak brutalnie zeby płakał :ico_nienie:
teraz dzieci chyba szybciej sie rozwijają, kurde ja jak miałam 13 lat to jeszcze piersi nie miałam :-D
no dojrzewaja znacznie szybciej
wlasnie dzisiaj ze szwagrem rozmawialam bo on ma 13 letnia core i mowil ze nie poszla dzis do szkoly bo dostala okresu i ja brzuch bolał
a ja mu mowie ze to wczesnie juz okres ma a on powiedzial ze ona juz od dawna ma :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”