Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 21:23

byłam na pogotowiu, roboli mi KTG i USG... spanikowałam.
przepowiadajace :(
a juz sie cieszyłam...
rozwarcie malutkie, dzidzia ma 2654 g :)
przytyła od 26 maja bo wazyła 2304 g ale inne USG wiec może tez inaczej liczy... nie znam sie na tym.
w każdym bądź razie to juz blisko :ico_brawa_01: :ico_olaboga:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 cze 2011, 21:39

malinka trzymaj sie jeszcze, trzymaj... :ico_sorki: kazdy dzien w brzusiu jest cenny dla dzidzi, przynajmniej do tego 37-38 tyg :ico_noniewiem:
mi sie wydaje ze u ciebie za duzo sie dzieje stresujacych rzeczy i to wszystko wplywa teraz na samopoczucie i ciebie i dzidzi :ico_noniewiem:

a my dzis prawie caly dzien na podworku, juz rozlozylismy basen, Mila zachwycona najlepiej caly dzien by w nim siedziala :-)
mnie kaszel nadal meczy, rano tak naciagalam ze myslalam ze pawia puszcze..o maly wlos :ico_olaboga:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 cze 2011, 21:41

helloł, u mnie upał jak cholera - zrobiłam całodzienny przewiew przez wszystkie okna i tym sposobem można jeszcze jakos wytrzymać.
Dlaczego mi żadna nie powiedziała, że w lecie chodzi się w ciązy tak kijowo :ico_zly: :ico_zly: :ico_oczko:
W ogóle czuje sie fatalnie, te tabletki na zahamowanie skurczów działaja na mnie tak, że drżą mi ręce i jakas taka słaba i ociężała jestem no. Boshe, jak ja wyszykuje moje dziecko w poniedziałęk rano do przedszkola.... :ico_noniewiem:
Przed pojściem do szpitala nie mogłam sie doczekac maluszka, a teraz mam jakiegos doła!
Ogólnie to czuje się do nonono i jak skończe z tymi tabletkami 11 czerwca i zaczełyby sie prawdziwe skurcze i dzidziek by sie pchał na śiwat to chyba sie nie bede "bronić" Oby tylko zdrowy był a ja żeybm szcześliwie urodziła.

Kurcze co to za jakas automatyczna cenzura z nono???????????????????

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 21:49

ladybird23, masz racje, stres zawsze działa negatywnie na ciąże i na poród.. :(
przyśpiesza...
ale i tak malutka jest zdrowa, żeby tylko przytyła troszki jeszcze:)
ale wam fajnie, basen na podwórku :)
ja dziś chciałam rano męża namówić na basen taki normalny, ale teraz to se pomarzyć mogę bo mi nie wolno :(beti, oj ciąża w lato jest kijowa ;) popieram.
trzymaj sie dzielnie kochana , juz niedługo :*
cenzura nonono jest świetna xD

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 cze 2011, 21:57

ladybird23,
mnie kaszel nadal meczy, rano tak naciagalam ze myslalam ze pawia puszcze..o maly wlos :ico_olaboga:
ło matko, współczucia. Pewnie cały dzidziek lata razem z Toba przy tym kaszl :ico_sorki:
Malinkax33,
rozwarcie malutkie, dzidzia ma 2654 g :)
kochana, to nie jest źle. Ja urodziłam Dominika z waga 2400! Przestań tak się martwić ta wagą, naprawde. To juz jest waga, gdzie dzidziek rodzi się zdrowy, rześki itd. No i poród ciach ciach. Moim zdaniem to powinnaś sie cieszyć, że nie oczekujesz 4 kg. dziewczynki :-D
A jakie duże to rozwarcie jest?

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 22:14

beti,
na 1 cm około, początki powiedział lekarz , dlatego skurcze miałam...
a położna dodała żebym sie psychicznie przygotowała na poród bo będzie bolało, :ico_puknij:
poród zawsze boli .. chyba :D
ale jakos tak mnie to nie przestraszyło ;)

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2011, 22:39

Malinkax33, - ja bym nogi sciskała i jeszcze dwa tygodnie - .. dla małej :-D
my po usg - wsio w normie - az sie zdziwiłam - bo wszyscy gadaja, że 2 większe - a tu norma jakich mało - waga w 32 - 1804 gr , długości nóg, obwody wsio w normie - wiec co nie 4200 jak Hubert - tylko 3200 ??? :ico_noniewiem: hmm - az chyba pokupuje ubranka na 56 cm .... hmmm bo Hubert sie urodził 60 cm i mam teraz tylko od 62 ... :ico_noniewiem:

beti
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 cze 2011, 22:43

Malinkax33, oj takie położne to powinni rozstrzelic jeszcze zanim pójdą do pracy :ico_brawa_01: Straszy młoda dziewczyne nie wiadomo po co. Jest róznie, więc sie nie nastawiaj na straszne bóle albo jakies mstyczne przezycia hahahah. Ja strasznie bałam się porodu i w końcu stwierdziła, ze ani nie bede nikogo słuchać ani oglądaż żadnych filmików - a już na pewno z dala od "życzliwych" które mi wyjasniały co i jak :ico_brawa_01:
Po prostu czekaj sobie na skurcze właściwe (te rozpoznasz na pewno hahahah) i nie panikuj. Czekaj na to co sie bedzie działo. Jak bedzie mocno bolało to oddechem próbuj to niwelować. (byłaś w szkole rodzenia?) Da sie przeżyc i Ty tez dasz rade :-)
Fajnie Ci, ze pierwsza bedziesz miec to z glowy
Gosia ja tam w te pomiary to nie wierze ani troche. Dominik mierzony na super sprzecie i przez babke z jakimis certzfikatami mil miec 3500. Urodzil sie 2400 :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

04 cze 2011, 22:48

Gosia A, w sumie malutka już dobrze rozwinięta ale faktycznie mogła by posiedzieć ;)
mimo ,że obie troszki sie ze sobą męczymy hehe ;)
wiesz,że USG czasem nie podaje prawdziwej wagi dziecka ?może sie to nawet 0,5kg różnić :ico_sorki:
ja juz spakowałam torbe do szpitala i mam 2 rozmiary wszytskiego...
56 i 62 :))

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 cze 2011, 22:56

no wiem, ze może o 0,5 kilo sie różnic .. ale wiecie - jak wszyscy gadaja, że bedzie wiekszy - bo 2 :-D to sie człowiek nastawił a tu mi lekarz mówi, że bedzie 3200 - 3400 na jego oko :ico_noniewiem: to az sie zdziwiłam - no pójdę za tygodnie do takiego speca i sie zobaczy :-D
ja tam trzymam nogi scisnięte ile sie da - wcześniej chyba mocna nie chce - niech sie urodzi wtedy kiedy bedzie chciał .. a poza tym - jak sie później urodzi - to póżniej wróce do pracy :ico_wstydzioch: nie :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”