Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2007, 09:58

Ja też poczekam tak do 5 miesiąca :-D Dziewczyny zaufacie słoiczkom czy będziecie same gotować zupki ???

Ja chyba zdecyduję się na gotowe zupki-jest taki wybór, że dieta maluszka będzie bardzo urozmaicona. No i wierzę w to, że te produkty są bez konserwantów, przebadane i zdrowiutkie. A wy ???

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

15 sie 2007, 10:33

Witam witam i o zdrowie pytam
mnie coś gardełko zaczęło nawalać, leczę się wodą z solą ale i tak ledwo co mówię.
Mój Skarb przespał dzisiaj od 23 do 7.20, dostała potem cyca, pogadała z tatusiem i śpi dalej

Spóźnione życzenia dla wszystkich dzieciaczków z okazji ukończenia 3 miesiąca życia :ico_tort: :ico_tort: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

A dla mojego zięcia specjalnie od Ali wielki całus i torcik bezowy
Obrazek

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2007, 11:00

Dzień dobry bardzo!!! z tej okazji, że Massumi nie ma z nami...to ja Was będę zabawiać :-D
Obrazek

U nas nocka jak z okresu noworodkowego :-D pobudka o 3 i 7...tak myślałam, że przez te moje flaczki tak się skończy...Potem o 9...chciałam iść do kościoła, ale się nie wyrobiłam...bo J zajął się śniadaniem, ja karmiłam młodą, potem jej się ulało na mnie :-D i aż w laczki mi wleciało :-D Więc dałam spokój. Poza tym gdzieś za 30minut zlądują znajomi...Jakoś nie mam ochoty na tę wizytę, ale zagryzę zęby i wytrzymam. Hania się pobawiła i śpi...muszę jej obciąć pazurki, bo rosną jak oszalałe! A, od chyba już 3tygodni ropieje jej oczko. Dostaliśmy mazidła i w ogóle i zeszło, weszło na drugie... :ico_olaboga: jak wyleczyłam drugie, to znów zaczęło to pierwsze :ico_zly: i chyba walczę już tydzień i nic...co robić???

Kamizela ja czytam jak kwietniówki szaleją to :ico_szoking: dzieciaki już jedzą zupki i owoce, piją soczki...no nie wiem...chyba na takie rzeczy przyjdzie czas...A w tym wieku podstawą diety powinno być jednak mleczko. A wiadomo, jak dziecko zasmakuje tych nowości, to oleje mleko! a to niezbyt dobre. Moja mama zgodnie ze starymi metodami też już chciała Hani dawkować kropelkę soku z marchewki...ale poczekam z tym do 4miesiąca. I tak po kropelce jej podam. Ale nic więcej. No chyba, że we wrześniu wrócę do pracy...to i tak będę musiała podawać sztuczne mleko, więc coś tam może już jej wprowadzę. Choć bardzo bym nie chciała. Niech je mleczko...
No te ze słoiczków to niby samo zdrowie..ale ja jakoś w to nie do końca wierzę. Poza tym, nie muszę kupować warzyw, bo mamy swoje, więc taka własna zupka na pewno ma więcej wartości niż ze słoiczka. Bo skąd mam wiedzieć, czy warzywa które trafiają do słoiczka nie rosną gdzieś przy autostradzie??? Nie mówię, że słoiczki to zło...ale postaram się korzystać z nich rzadziej.
Miłego dnia!!!

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2007, 11:14

witajcie kochane ja dzisiaj znowu po przespanej nocce od 21 do 5:30 :ico_brawa_01:
moja kochana kruszynka zjadła 200 ml i znowu zasneła do 9 :ico_brawa_01:

a jesli cvhodzi o wprowadzanie nowych produktów to bez przesady laseczki
ja juz jakis czas temu jak mała nie mogła sie wykupkac to dałam jej do picia soczek jablkowy z wodą i to pomogłó
lekarz mi powiedział że za wczesnie ale wazne że pomogło
ja mam zamiar kupowac sloiczki bo nie mam dostapu do swiezych (swoich) warzyw
a wiadomo że te z targu tez bez pomocy nie urosną same

mam zamiar za jakiś miesiąc po skonczonych 3 mies podac jabluszko a potem marcheweczke
nie bede do tego podchodzic fanatycznie

[ Dodano: 2007-08-15, 11:15 ]
a wracając do mnie to M juz mnie przeprosil ale powiedziałam że bez kwiatów sie nie liczy :-D

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 sie 2007, 12:05

no i oczywiście jeden dzień mnie nie było i ponad godzina czytania :ico_olaboga:

na początek dziękujemy za pamięć i życzenia :ico_buziaczki_big:
no i spóźniony :ico_tort: stawiamy wszystkim i całusy dla Karolka :ico_buziaczki_big:

nie było nas wczoraj bo na działce u mamy byliśmy, w lesie :-D :ico_brawa_01: cały prawie dzień... a potem już siły nie miałam...

Ewcik my myliśmy Iguśkę na Mazurach pod prysznicem na ręczniczku i baaardzo jej się podobało :-D

my też zaczynamy załatwiać chrzciny, ale dowiedzieliśmy się że wystarczy przyjść do księdza w tym tyg przed planowanymi chrzcinami i to wystarczy... a robimy chyba w domu ale nie obiad tylko na słodko - torcik ciasta owoce lampka szampana... bo nie dam rady dla 20 osób robić całego przyjęcia (taką mamy rodzinkę dużą :ico_olaboga: R ma 3 siostry i moi dziadkowie..ufff)
ale to jakoś pod koniec września albo na początku października planujemy

a Iguśka przedwczoraj zasnęła o 22 i obudziła się o 8 rano bez budzenia w nocy :ico_szoking: a w ogóle to na ogół karmię ją ok 22-23 i zasypia przy jedzeniu więc nie usypiam jej i tak śpi do 5-6 zazwyczaj a czasami nawet do 7 - tylko jak ma gorszy dzień to budzi się o 3-4...
no i śpi raczej w swoim łóżeczku, chyba że pomarudzi nad ranem to nie chce nam się sterczeć nad łóżeczkiem i śpi z nami ale ciasno jest :ico_oczko:

Lady :ico_pocieszyciel: trzymam kciuki żeby to jak najkrócej było...

no dobra zmykam na razie na :ico_kawa:
pozdrówki dla wszystkich

acha Zbora trzymaj się dzielnie - widzę że goście to jakaś plaga u Ciebie ale tak to jest jak się w domku mieszka i ma się swobodny dostęp do grila :-D :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-08-15, 12:09 ]
ja to zawsze zapomnę o kimś :ico_wstydzioch: witaj Doris!!! :ico_brawa_01: :-)

[ Dodano: 2007-08-15, 13:37 ]
uuuuuuu coś tu pusto dzisiaj ... wszystkie na powietrzu? :-D

a mnie się przypomniało!!!!!!!!!

:ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_urodzinki: :ico_tort: :ico_zdrowko:
dla Mayi z okazji ukończenia 3 miesiąca życia :-D :ico_brawa_01:

a ostatnio tak sobie myślałam że dawno Mama Dominika się nie odzywała...

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sie 2007, 16:35

Witajcie Kochane!!!

Szczególnie witam naszą kochaną doris

Lady 6 tygodni szybko zleci zobaczysz, a mała po kilku dniach się przyzwyczai, to przecież dla jej dobra.

Ewcik, dziękujemy za życzenia, a my Wam życzymy udanych kąpieli pod prysznicem i wspaniałego wypoczynku. My też w piątek wyjeżdżamy, jedziemy odwiedzić moją teściową i do mojego brata ciotecznego poprosić go na chrzestnego. Także też będe miała zaległości w czytaniu, bo wracamy we wtorek.

kamizela, ja będę podawać inne jedzonko w szóstym miesiącu, po pierwsze boję się alergi, a po drugie uważam, że tak wystarczy. Kacpra tak karmiłam i wyrósł duży, mądry a przede wszystkim zdrowy facet. A co do zupek to pewnie też tak samo jak z Kacprem będzie, podawałam i słoiczki i gotowałam zupki, słoiczki miał swoje ulubione, nie chciał wszystkich jeść, a mamy zupki wszystkie były pycha. Ale narazie się nad tym nie zastanawiam, dwa miesiące mam czasu.

Zbora mojemu Karolowi też te oczenta tak ropieją co trochę, byliśmy u okulisty, uczył mnie masować kanaliki łzowe, bo pewnie są zatkane, ale ja nie daję rady mu tak często masować jak on zalecił, bo Karol to ruchliwe bardzo dziecko, głową kręci i się boję mu krzywdy zrobić, no i on tego wcale nie lubi. Po biodacynie na jakiś czas przestało ropieć, ale znów widzę że zaczyna. ALe aż tak bardzo się nie martwię, bo Kacper miał tak samo, cuda robiłam, a to potem samo przeszło.

I jeszcze dla May życzonka słodkie i :ico_buziaczki_big:

Mnie wczoraj wieczorem coś komputer zaszfankował i nie dałam rady zagościć na TT. A zresztą i tak wieczór miałam zajęty, szybkie sprzątanie, bo dziś też mieliśmy gości, kuzyn przyjechał z rodzinką, całe szczęście byli unas ze dwie godzinki i poszli zwiedzać Kozienice, a potem do mojej mamy na obiad.
A Karol w swoje urodziny jak przysnął w dzień to na trzy godziny, mógłby już codziennie takie drzemki mieć miałabym w końcu trochę czasu. AAA i wiecie zaczął się dziwnie gimnastykować - jak leży na pleckach opiera się stopkami i podnosi całą dupinkę w górę (coś jakby mostek robił :ico_oczko: ) ale przekręcić się na brzuszek wcale nie chce.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2007, 16:53

Witajcie

Miałam byc przed południem a wyszło późnym popołudniem..
weszłam na moment bo dzis chcemy posiedziec na placu...moze jakiegos drinczka śmigne z okazji świeta i A. wolnego :ico_noniewiem:

Musze pochwalic moje dziecko bo dzis spało do 5:45 od 20, wiec to sukces dla nas, przynajmniej sie wyspałam :ico_brawa_01:

wszystkiego naj :ico_prezent: i :ico_buziaczki_big: dla Majeczki z okazji 3 miesiączka

kamizela ja sie tez zastanawiałam od kiedy zacząć podawac jakies inne przysmaki i dalej :ico_noniewiem: mama moja twierdzi ze nas karmiła juz dawno zupkami, ale ja jakos sie do tego nie przekonuje, moze tak po 4 miesiacu cos zapodam...a co do tych zupek i innych deserów słoiczkowych, to ja mówie :ico_nienie: nie wierze ze sa bez konserwantów, ja bede gotowac swoje zupki i robic deserki - nie bede pracowac bede miec duzo czasu i dziecko na pewno zdrowe bedzie.. :-)

a teraz kilka zdjec z dzisiaj rana:
Obrazek

Obrazek

a tu ta nieszczesna rozwórka:
Obrazek

i jak moje dziecko zaciecie trzyma pieniażki - wie co sie liczy:
Obrazek

[ Dodano: 2007-08-15, 16:56 ]
acha i mam jeszcze pytanko, moze głupie, ale ja nie za bardzo kumam, jak to sie liczy, jak pisze na opakowaniu od 3 m-ca, to znaczy, odkąd skonczy 3 m-c czy jak sie zaczyna 3 m-c?? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

15 sie 2007, 17:56

Witam....
Wczoraj to myslalam ze oszaleje gdy mi polknęlo dluuuugiego posta :ico_zly:
i ze zlosci pisze dopiero teraz :ico_puknij:

Najpierw podziekowania za pamiec....tak,Maya konczy 3 miesiące....i z tej okazji stawiamyObrazek

Myslalam ze do 3 miesiaca to dziecku sie juz wszystko unormuje...a tu lipa....nocke to mi taką zgotowala ze szok....pobudki co...godzinke lub 2....cyc..cyc i jeszcze raz cyc..no albo jeszcze pogaduchy :ico_puknij: To ze bylam niewyspana to szkoda gadac..padalam z nog...odespalam 2 godzinki a siostra sie zajela Maya ktora dopiero poszla przedchwilką na drzemkę :ico_olaboga: Jeszcze chyba cisniene przy tym deszczu mi nie sprzyja bo jak wstalam to bym zemdlala ale zdąrzylam polozyc sie na kanapie a siostra mi okno szybko uchylila :ico_olaboga:
Teraz dopiero biore sie za obiad...wlasciwie udka juz w piekarniku :ico_noniewiem:

Doris...witamy po nieobecnosci....dawaj foty...a ja jeszcze z pytankiem ...jak przeszlas na butle to cyce od razu zmienily rozmiar czy zostaly jeszcze takie dojne?

Ladybird...wczoraj sie do Ciebie tyyyle napisalam ze dzis nie jestem w stanie tego powtorzyc...ale powiem tak ..wspolczuje tej maszynki miedzy nogami Milenki...moja Maya byla w grupie duzego ryzyka i mielismy tez usg choc normalnie w uk tego nie robią!u nas jest na szczescie ok...a Wasza panna tez niedlugo to zdejmie.....u nas zakladają takim dzieciaczkom taki inny rozwierak...moze to od przypadku zalezy,ale naszych znajomych corka miala taki plastik miedzy nogami zpinany na udach na rzepy...nie mialo to szelek....Bedzie dobrze..3 majcie sie z tym !!!

Co do jedzonek..to ja poczekam jak Sikorka do 6 miesiecy..a potem ruszymy...mleczko malej wystarczy..nie ma zachcianek typu -dzis jabluszko :ico_oczko:
Poza tym ciesze sie ze jest tylko na cycu bo jeszcze widze ze sie jej wszystko nie unormowalo i cyc jest najwygodniejszy w tym wypadku...a jak sie zacznie pichcenie to bedzie dopiero roboty...no i jeszze pewnie problemy zeby mala zjadla :ico_noniewiem: bo jak narazie to nic oprucz mleczka jej nie smakuje-mam na mysli herbatki,probowalam 3 i zadna jej nie podchodzi :ico_nienie:

Zyczonka dla wczorajszych zolenizantow :ico_tort: z tej okazji takze dla nich...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2007, 19:41

Obrazek
dla Majeczki!!! :ico_wstydzioch: jakoś rano zapomniałam, a cały dzień nie miałam chwili usiąść!!! no Majeczko, rośnij zdrowo i wyrośnij z nocnego budzenia :ico_oczko: I więcej nie trzeba, bo śliczna z Ciebie laska! :-D

Jagódka wiesz...Ty karmisz butlą, wiec z innym jedzeniem to też można inaczej...Bo można to właśnie szybciej wprowadzać. A ja i tak się będę upierać, że na cycu można spokojnie do 6miesięcy wytrzymać bez warzywnego menu. Ja co prawda do 6miesiąca nie wytrzymam, bo praca...ale uważam, że po 3miesiącu to jeszcze za wcześnie na rozszerzanie diety.
No i cieszę się, że z mężulkiem lepiej. A kwiatki zawsze mile widziane :ico_oczko:

Anza no wiesz...Mama_Dominika to już cyhba nie ma na nas czasu...a szkoda, bo fajnie tu jest!
Z gośćmi to jakbyś zgadła, że plaga! :ico_zly: no ci znajomi to faktycznie, parę miesięcy się nie widzieliśmy, a kiedyś byli nam bardzo bliscy, więc nawet się cieszę że przyjechali. Pogadałam sobie z kimś wreszcie. Ale niestety jeszcze wpadła ciotka z kuzynem i wujas :ico_zly: ci to zawsze wiedzą, kiedy przyjechać!!! już mam serdecznie dość!!!
A Iguśka niech tak trzyma! super, gratuluję!!! Z chrzcinami rozumiem...ciasto wystarczy. Poza tym to dość głupia impreza, bo przecież dzieciak niczego nieświadomy, więc po co robić wielki bal???

Sikorka to :ico_brawa_01: dla Karolka!!! no mógłby tak częściej mamie robić prezent swoim spaniem! A z oczkami mnie troszkę uspokoiłaś...Choć to się tak niespodziewanie pojawiło i nie chce się odczepić...jutro wyślę J do lekarza i jak nic mądrego nie wymyśli to nie wiem...może do okulisty się przejedziemy???

Ladybird23 to wypij zdrowie niepijących :ico_oczko: I miłego wieczoru! Masz rację z tym jedzeniem, wielkie :ico_brawa_01: dla Ciebie za podejście! jak też uważam, że jak się jest w domu to warto samemu gotować.
Milunia ślicznie wygląda! taka urocza mała księżniczka!!! tylko ta rozwórka :ico_olaboga: no ale jesteśmy z Wami ii trzymamy kciuki, żeby szybko pomogło! i wiesz...ja to się za bardzo nie znam, ale wydaje mi się, że to znaczy, że jak skończy 3miesiące...

Glizdunia to Cię córcia urządziła!!! :ico_olaboga: wypoczywaj, dopóki masz siostrę!i mam nadzieję, że dzisiejsza nocka szybciej....to znaczy łatwiej minie...

Ja już po gosciach...Hanka na spacerze z babcią...jak wróci to kąpiel i spanko. No i dziś znów z tym pokarmem chyba gorzej...Śpi co prawda po 3godziny, ale już teraz zjadła z obu...pewnie nocka znów jak z wczesnego niemowlęctwa...no trudno...
A my chyba w piątek...może sobotę do Wawki ruszamy! Gosia Boże...mam nadzieję, że jakoś się uda spotkać...choć Wy te chrzciny... :ico_placzek:
No lecę na razie, zajrzę powiedzieć dobranoc...

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sie 2007, 19:53

jestem wieczorkiem ..najpiwerw dla Mai :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
mały dziś rekord - sopał 2 razy :ico_szoking: raz 40 min i 1,5 ... i dopiero teraz padł - do wyrka :-D ale fajny jest - to mi nie przezkadza :-D smieje sie w głos :-D :ico_brawa_01: tak super - ale tylko do D. - jak sie bawi z nim misiem :-D i powiem po cicho i dobrze - przynajmniej bedzie spedzał z nim wiecej czasu :-D
Zborra - powiedz tylko kiedy - bedziesz dokładnie - ja podjadę do was :-D ..no zobaczyc sie :ico_szoking: ja chce :ico_brawa_01: :-D
ide po cos do picia i wróce :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”