Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 21:50

agnieszka01.04, myśmy też tak oklepywali Zuzię. No jak lekarka to pokazała to wyglądało to strasznie. Ale nam to Zuzia zasypiała taka była rozanielona. Klepaliśmy 3 razy dziennie nawet po 15 minut kazała lekarka. Pół godzinki po podaniu syropu.
kupilam w aptece clotrimazolum, chyba mozna jak sie karmi stosowac???
Można, można. Ja wysłałam męża po coś na drogi moczowe,a baba mu to sprzedała :ico_puknij: Ale mnie to zapalenie dopadło po :ico_wstydzioch: Całe szczęście,że szybciutko przeszło :ico_sorki:

Justyna_Bochnia, a to Ci Marcelinka! No to miałaś stracha, a dziewczyna się chciała pobawić :-D

Byłyśmy na usg bioderek. Jest ok. Ale kazał przyjść do kontroli po 6 m-cu życia. I mimo,że jest ok- kazał szeroko pieluchować i wybrać się do jakiejś rehabilitantki,żeby pokazała jak ćwiczyć. Dziwne to dla mnie. Ale podejrzewam,że chce jej kasy nabić, bo powiedział, która konkretnie to babka i oczywiście prywatnie. Co o tym sądzicie? Co Wam lekarze mówili po usg?

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 22:28

No wiesz Kocura, ale numer z tego doktorka.... Jak jest ok to po co jakas rehabilitacja i szerokie pieluchowanie? Wez pokaz te wyniki swojej pediatrze najlepiej, bo po co nabijac kase jakiejs babce prywatnie :ico_noniewiem:

My wszyscy poprzeziebiani, no i teraz pytanie czy zarzi sie Nelcia. My mamy pierwsze przeziebienie przed soba i naprawde sie go boje jak ognia.

Jutro jedziemy kupic Zuzi takie ocieplane kalosze, bo te durne przedszkolanki 2 dni temu na spacer kazaly jej ubrac zwykle gumowce bo mokro bylo. A bylo zimno wiec zmarzly jej stopki i juz jest przeziebiona... Ja nie wiem, specjalnie ma buty na zime takie z membrana zeby mozna bylo do kaluz wlazic to durne baby mi ja zalatwily... Porabane sa na maksa.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

11 sty 2008, 22:37

Co o tym sądzicie? Co Wam lekarze mówili po usg?
u nas lekarz powiedzial ze ok i juz nie kazal dalej kontrolowac, wiec dziwna sprawa z tym Twoim doktorkiem, przeciez jak wszystko ok to po co rehabilitacja??? ehhh chyba chcą was naciągnąc na wydanie kasy niepotrzebnie :ico_zly:
My wszyscy poprzeziebiani, no i teraz pytanie czy zarzi sie Nelcia. My mamy pierwsze przeziebienie przed soba i naprawde sie go boje jak ognia.
trzymam kciuki zeby Nelcia sie podłapała od was zarazków :ico_sorki:
A bylo zimno wiec zmarzly jej stopki i juz jest przeziebiona... Ja nie wiem, specjalnie ma buty na zime takie z membrana zeby mozna bylo do kaluz wlazic to durne baby mi ja zalatwily... Porabane sa na maksa.
no to rzeczywiscie bez wyobraźni te kobity :ico_zly:
kurujcie sie szybko to moze szybko pokonacie to przeziębienie :ico_sorki:
to co Zuzia teraz bedzie siedziec w domu jak przeziebiona? czy dalej chodzi do przedszkola?? :ico_noniewiem:

ja juz mykam do łóżeczka
Szymon śpi...ale na naszym łóżku
jak zasnąl to chcialam go przelozyc do lozeczka, a on tak sie zaczal wiercic ze sie wybudzil i wiecie co jeszcze robi od wczoraj...podnosi nogi do gory i zrzuca je tak jakby z siłą na materac :ico_szoking: normalnie nie wiem co to oznacza ale ja nic z tego nie rozumiem, śmiesznie to wygląda :ico_puknij:
jutro przyjezdza do mnie koleżanka z porodówki z dzieciaczkami i mężem
po wizycie napewno jakies fotki wkleje :-D
uciekam na kąpanko :ico_spanko:
dobrej nocki

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2008, 22:54

wiecie co jeszcze robi od wczoraj...podnosi nogi do gory i zrzuca je tak jakby z siłą na materac normalnie nie wiem co to oznacza ale ja nic z tego nie rozumiem, śmiesznie to wygląda
hihi, Nell robi to samo od jakiegos czasu a do tego czasami podnosi dupke i robi maly mostek i sie tak do gory przemieszcza, spryciulka. A najczesciej wtedy gdy jest na golasa i tak sie wtedy cieszy ze szok.

A Zuzia przez weekend zostanie w domku a w poniedzialek zobaczymy.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

12 sty 2008, 00:01

Hej,ja dziś dopiero znalazłam chwilę.Mały dał mi dziś w kość jak nie wiem,chyba ząbki dokuczają mu albo brzuszek sama nie wiem,jak tylko się zbudził z rana to już popłakiwał coś.no i oczywiście zaplanowałam sobie ze wypiszę zaproszenia i posprzątam w szafce i nici z tego :ico_placzek: mam nadzieję że jutro się uda.

Mamo Zuzi te kobity z przedszkola to porąbane jakieś :ico_puknij: tak zimno i w kaloszach :ico_puknij: kurujcie się szybciutko :-D
Justyna masz rozbrykaną córcie,żartownisia z niej będzie co?
Eska zazdroszczę spotkania z koleżanka u mnie to raczej by było niemożliwe :ico_placzek: a tak bardzo bym chciała.Myślę że dlatego czasami łapią mnie doły.
Eve Kacperek tez robi mostki już jakiś czas,a jak trzymam go na kolanach to zsuwa się tak żeby leżał i podnosi dupcie,nieraz to by mi spadł z nóg.
Kocura ja myślę tak jak Mama Zuzi żebyś pokazała te wyniki pediatrze,bo to coś podejrzane jest bo skoro wszystko ok to po co jeszcze ćwiczenia :ico_puknij:
Lalka fajny filmik,Hanusia sztywno trzyma główkę.
A wiecie co??Mój mały ma takie duże stopki,nie wiem czy to już wam pisałam,hehe,moja mama chciała mu kupić do chrztu buciki,bo te co dostałam od koleżanki są za małe,i musiała wziąć rozmiar 12 największy jaki był.hehe.
Dziewczyny jak ja bym chciała żeby Kacperek zasnoł o 20 i obudził się o :ico_brawa_01: 7 rano,dziś nie było aż tak źle bo zasnoł o 21.30 a czasami to zasypia o 23 :ico_placzek:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

12 sty 2008, 00:13

EVE pewnie że napiszę czego ta maść, ale nie wiem czy dobrze, bo z tego pisma lekarki to trudno się rozczytać, a więc:
Vit A lig 3,0
Vit E lig 3,0
Ny. Choresteroli od 100,0
M.f. ny.
D.S.niadomo

i to wszystko, ale naprawdę nie wiem czy wszystko ok przeczytałam, a jak nie to :ico_sorki:
a I Darek tak śmiesznie robi, a jeszcze dodatkowo jak siedzi w leżaczku i się wkurzy to uderza nożką jakby chciał stópką o podłogę tupnąć, hihi

i życzę miłego spotkanka :ico_brawa_01: :-D

KOCURKA ja też byłam z Darkiem na usg bioderek a że wszystko ok, to żadne szerokie pieluchowanie a tm bardziej rehabilitacja nie są wogóle potrzebne, wręcz przeciwnie, powiedział, żebym dalej robiła wszystko jak robię to będzie dobrze, wiesz sprawdzał np. napięcie mięśni i uginał rączki i nóżki i szyję odchylał, a Darek to jak zabawę traktował, więc spytał czy ja też w domu mu robię, a ja ,że tak bawię się z nim, a on , że to bardzo dobrze, no i żadna kontrol nie jest potrzebna, bo to usg jest wskazane jak najwcześniej, bo właśnie wtedy jest największe ryzyko, że coś nie tak z tymi stawami, więc jak najbardziej i ja myślę, że to próba wyciągnięcia od was kasiorki :ico_szoking:

MAMOZUZI to zdrówka życzę, kurujcie się :-)

słuchajcie a syrop z cebuli, taki domowy, to działa wykrztuśnie, czy jest na suchy kaszel? :ico_noniewiem:

Darek odsypia te 3 nocki o d południa, nawet go nie zdążyłam wykąpać, bo odleciał :ico_szoking: :ico_haha_01:

a ja znów kabelka nie dostałam ,żeby wam pochwalić się moimi maluszkami :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

i tym smutnym akcentem kończę, dobrej nocki :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sty 2008, 01:13

Kiciu, dlaczego ci sie tak trudno wyrwac spotkac z kolezanka chocby? Ja sie tu czasem spotykam z dziewczyna z tik-taka. polubilysmy sie i spotykamy czsem na kawce. To strasznie daje powera :-) Acha, oczywiscie spotykamy sie z dzieciaczkami.

Agnieszka, ja dawalam Zuzi syrop z cebuli na suchawy kaszelek, ale z tego co wiem to on moze byc stosowany na jeden i drugi. A co? Julcia kaszle?

Nell spi juz od 21.00 a ja wypilam lampke winka i mi sie dziwnie pisze, hehe

Z mezulcem sie poklocilam , aaaaaa... w d**e z nim :-D

A pisalam wam ze pod koniec stycznia jade do Polski? Po raz pierwszy od 2 lat odwiedze moj rodzinny domek i przyjaciol :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve81

12 sty 2008, 09:46

A wiecie co??Mój mały ma takie duże stopki,
mój jak sie urodził to od razu rzuciły mi sie w oczy jego duze stopki
nie wiem po kim bo ja nosze 37-38 a mój M 43 wiec chyba mamy standardowe stopy :-D

agnieszka01.04, dzięki za składniki tej maści :ico_sorki:
w poniedzialek poprosze lekarke zeby mi ta masc przepisala moze ona pomoze na ta sucha skore Szymona :ico_olaboga:
a ja znów kabelka nie dostałam ,żeby wam pochwalić się moimi maluszkami :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
a to na allegro zamówiłaś???
A pisalam wam ze pod koniec stycznia jade do Polski? Po raz pierwszy od 2 lat odwiedze moj rodzinny domek i przyjaciol :ico_brawa_01:
wczesniej nic nie pisalas o tym
no to super :ico_brawa_01:
a swoja droga, czemu tak rzadko jeździcie do PL???

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

12 sty 2008, 10:28

jestem i ja już :-D

dzisiejsza nocka w miarę spokojna :ico_brawa_01: a pisałam wam, że Darek wogóle odrzucił butelkę :ico_olaboga: dawałam mu już na noc mleczko z kleikiem ryżowym, a teraz on wiszczy w niebogłosy, jak mu daję, wypluwa butelkę i chce pierś :ico_szoking: no szok, bo tak mi ściska brodawki po karmieniu, że już myślałam po woli o odstawianiu kiedy tylko pojawi się pierwszy ząbek, bo mi je odgryzie :ico_olaboga:

MAMOZUZI Julcia już dosyć długo ma taki brzydki okry kaszel, ale lekarka powiedziała,że po za nim wszystko ok, ale naprawdę jest on okropny, przepisała Mucosolvan, ale pomyślałam tak o tym z cebuli też :ico_noniewiem: a o co wam z mężulkiem poszło ?:ico_noniewiem: już pogodzeni? :-) a wiesz ja to nawet jakbyś pisała, że jedziesz do Polski, to pewnie bym była nie w temacie :ico_olaboga: ale to super :ico_brawa_01:
a jak z twoim byłym wie,że przyjeżdżacie? :ico_noniewiem:

EVE nie ma za co :-) m :-) m nadzieję tylko że dobrze przeczytałam skladniki :ico_noniewiem: a en kabelek chciałam kupić w sklepie, ale go kurcze ciągle nie ma :ico_placzek: Eve, a ty pisałaś, że lecisz do UK, w odwiedziny do kogoś? :ico_noniewiem:

kurcze, ale jestem ciekawska.....albo sto lat za murzynami o czym rozmawiacie :ico_szoking:

Awatar użytkownika
eve81

12 sty 2008, 11:29

agnieszka01.04, lecimy tam do mojego rodzeństwa, mój brat i siostra mieszkają w Liverpoolu :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”