Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

17 mar 2010, 16:42

No to jeszcze raz:)

Brzusio w 23 tygodniu:)
Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

17 mar 2010, 17:02

karo-22, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za śliczniutki brzuszek. Zgrabna z ciebie dziewczyna! Taki brzuś stożkowaty na chłopca. 8-)

Awatar użytkownika
karo-22

17 mar 2010, 17:11

tibby, też tak czuję, że na chłopca:) Ale wszystko się okaże w swoim czasie :-)

julchik22

17 mar 2010, 17:31

Cześć Dziewczyny! :-) Ja dzis jakiegoś lenia totalnego mam - nic mi sie nie chce.

tibby, cudny brzusio! :-D karo, Twój też bardzo zgrabny i wg mnie też na chłopca! :-D

karo, nie zapomnij zabrać jutro ze sobą połowę cytryny - sok znij uczyni z glukozy cudowny napój :-)

A propos jedzenia przy karmieniu. Moja koleżanka miała starsznie ograniczoną dietę - jadła tylko mięso gotowane i ziemniaki i też chyba bez żadncyh przypraw. Ja tak nie wytrymam. Wiem, że bedę musiała wiele ograniczyc ale najbardziej ubolewam nad owocami i warzywami - przecież tyle ich będzie - jak jest sezon, to cała reszta dla mnie może nie istniec, a tu chyba jednak nie poszaleje :ico_noniewiem: No ale czego się nie zrobi dla malego Skarba :-D

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 19:15

Karo, ale zgrabniutki brzuszek :ico_brawa_01:
Na chłopca, mówicie? A jaki jest na dziewczynkę? Nigdy się nie interesowałam, bo miałam chłopców (i małą piłeczkę nie brzuszek) ;)

Julchik, no różnie bywa. Ale i tak samemu trzeba wybadać co dziecku nie odpowiada.

Na rozstępy w pierwszej ciąży nie używałam NIC- poza balsamem tym co zawsze. I brzuszek miałam piękny jak Tibby (tylko na udach od wewn. strony miałam po 2 rozstępy, bo utyłam 20kg)
W drugiej oliwkę babydream dla :ico_ciezarowka: z rossmanna i nic nie zapowiadało, że w 9mcu pojawi się "płot" na brzuchu :ico_oczko: a jak już się pojawił, to po ptokach. Niestety istniejących już rozstępów nie da się wyeliminować. A teraz smaruję się cały czas, ale te co były się rozrastają bo tkanka w tych miejscach już nie jest zbyt silna. Czasami "szczypię" brzuch- sposób mojej mamy na rozstępy, takie hartowanie skóry.

[ Dodano: 2010-03-17, 18:19 ]
Co do karmienia jeszcze. Czasami fajnie musieć się wyrzec czegoś tam z diety. Zwykle są to właściwie mało zdrowe rzeczy. Ja np. nauczyłam się gotować bez kostek (a wcześniej uważałam takie jedzenie za mdłe), no ale dzieci lepiej nie raczyć "kostką rosołową", chociaż teraz co niektóre reklamują się jako bez glutaminianu sodu. Napoje słodzone aspartamem też poszły w odstawkę- nawet mąż teraz nie pije. Tylko na zdrowie nam to wychodzi, myślę.

Awatar użytkownika
karo-22

17 mar 2010, 19:36

Martalka, brzuszek na chłopca to taki rosnący do przodu, a nie na boki:)

Ja przeciwko rozstępom używam Fissanu niemieckiej firmy. Polecił mi go mój lekarz i przyjaciółka-farmaceutka:) Póki co jestem zadowolona, ale zobaczymy pod koniec ciąży czy efekt się utrzyma :ico_oczko:

Martalka, można za to istniejące rozstępy zredukować, tylko wiem, że takie środki są bardzo drogie.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 20:01

karo-22, brzusio zdecydowanie na chlopca :-D
Samanta wspolczuje tej zimy...ale zawsze po zimie jest wiosna :ico_sorki: chyba za od razu latao miec bedziecie :ico_brawa_01:
Tibby :-D :ico_brawa_01: brzusio pierwsza klasa :ico_brawa_01:
co do karmienia to powiem Wam ze ja na poczatku - pierwsze 3 miesiace mialam lekka diete nie jadlam ostrego i kapusty a tak to wszystko :-D Iga miala lekkie kolki :ico_noniewiem: no ale zyla :ico_sorki:
teraz tez mam zamiar jesc to na co bede miala ochote :-) bo mama nienajedzona to mama zla :ico_haha_01: a mama zla to dzidzia smutna :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 20:17

Martalka, brzuszek na chłopca to taki rosnący do przodu, a nie na boki:)
ja dokładnie taki mam :) ciut nisko jakoś, ale piłka jest zdecydowanie do przodu :ico_haha_01: a ponoć dziewczę :ico_haha_01:

Karo, myślę, że nie będzie źle... zobaczymy po ciąży. Ważne, że mój mąż nie zauważa takich szczegółów, a te kilka razy do roku na plaży mogę poświecić rozstępami (haha, ale my jeździmy na plaże raczej mało zaludnione :ico_oczko: taka cwana jestem)...
Jeszcze celem likwidacji rozstępów są jakieś zabiegi, ale bez przesady :)

Anja pisała. Jest po zabiegu i jest lepiej! :ico_brawa_01: chociaż czuje się słabo.

Awatar użytkownika
karo-22

17 mar 2010, 20:20

mmarta81, i tego się będziemy trzymać! W końcu musimy mieć co przerabiać na mleczko :-) Ja np. nie mam zamiaru jeść gotowanego mięsa bez przypraw, bo go nienawidzę! :ico_nienie: Ale taki karczek czy schabik z ziołami w rękawku, hmm pycha :-D

[ Dodano: 2010-03-17, 19:26 ]
Martalka, toż to zabobony :ico_oczko: Układ brzuszka zależy od budowy kobiety (pewnie dlatego Ty pomimo płci miałaś piłeczki do przodu :-) ), od wagi, od mięśni itp. No ale jak się przyjęło ocenianie płci na podstawie brzusia, to wysłuchuje, że mój na chłopca :-) To mniej więcej tak samo jak z jedzeniem, ja też jem raczej jak na chłopca, chociaż teraz to już wszystko wcinam. Jak się okaże, że mam w sobie dziewczynkę będę żywym dowodem na to, że zabobonne wierzenia się nie sprawdzają :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 22:55

toż ja się w tych brzuszkowych opowieści śmieję :ico_haha_01:
Ale wiecie co, przy trzecim dziecku (po dwóch chłopach!!) to już nikt mi nie patrzy na kształt brzucha, tylko od razu wypala- "ooo trzecie???? to pewnie teraz dziewczynka, haha???" :ico_noniewiem: NIKT do tej pory się nie spytał czy to trzeci chłopiec, bo brzuszek taki "na chłopca" :ico_haha_01: Ludzie są śmieszni.
W ogóle być w ciąży jest śmiesznie, tyle się człowiek "mądrości" nachapie, ile przez całe życie nie słyszał. I tak samo z niemowlakiem: czerwone kokardki, odczynianie uroków i inne bzdety :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”