doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 18:14

GLIZDUNIA, fajna kurtka, a co do lekarza to sie nie przejmuj, czasami z nim tak bywa. Może kojarzył już takie coś i dlatego przepisał ci tą maść...
i tak swoją drogą to wyglądasz inaczej niż zwykle na tym zdjęciu...

Ewcik, widac ze wakacje udane :ico_brawa_01:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 18:33

po pierwsze Igusia widac od razu porwala dziadka od nowej babci :-D i w pieknej kamienicy mieszkacie :ico_brawa_01: wogole to obie jestescie takie ładne i sympatycznie wygladasz anza juz to chyba kiedys pisalam, przyjemnie sie was oglada!!

po drugie glizdunia sliczna kurteczka/zakiecik?w moim stylu :-) a co do tego lekarza to szkoda slów, ale moze faktycznie to nic powaznego :ico_noniewiem: zobaczysz co po tej masci bedzie i najwyzej zas do niego pojdziesz i poprosisz o skierowanie do jakiegos specjalisty jak cie to bedzie niepokoi dalej :ico_noniewiem:

po trzecie ewcik tak dawno nie pokazywałas Aluni ze szok jak ona urosła i jakie ma sliczne geste jasne włoski :ico_szoking: :ico_brawa_01: a na tym nocniku jest swietna z tym smokiem w buzi :ico_brawa_01:

po czwarte doris juz te zdjecia co mam w podpisie pokazywałam wiec nic nowego, ale miło ze sie podobaja :-)

dzis bylismy zamowic te meble do pokoju Mili :ico_sorki: maja byc do tyg tez wiec zobaczymy, mam czas na zmycie tych malunków co ma teraz na scianie, na szczescie były malowane plakatowkami wiec nie bedzie problemu ze zmyciem, no i musze przemalowac te dwie scianki jeszcze raz..a potem do dzieła..
Mila sobie wymysliła dzis nowa zabawe - wchodzenie na fotel od strony raczki - i na okragło wchodzi i schodzi a ja drze kiedy zaryje geba o podłoge bo fika potem na tym fotelu :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-08-18, 18:44 ]
i jutro ide z Mała do lekarza bo skonczył mi sie vigantol i nie wiem co teraz czy zaprzestac czy kupic nowy? :ico_noniewiem: ale przy okazji Mała przejdzie kontrole ktora miała miec we wrzesniu no i podpytam jakie lekarstwa warto zabrac ze soba na wczasy dla dziecka...

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

18 sie 2008, 19:20

ladybird23, ja witaminy d3 już dawno nie daję. Jak byłam na szczepieniu po 13 miesiącu to lekarka stwierdziła że nie ma potrzeby dawać jej latem dziecku. I że dzieci karmione sztucznie otrzymują D3 w kaszkach i mleczku.

A urlop rzeczywiście bardzo udany. W końcu odpoczeliśmy. Trochę pokazałam Mariuszowi moje okolice. Mieliśmy jechać do częstochowy bo to od moich rodziców raptem 70km, ale akurat byliśmy w okresie pielgrzymkowym, więc i tak nic byśmy nie zobaczyli. Girillowaliśmy na całego, odstresowaliśmy się. Szkoda tylko że tak krótko i że już w tym roku nigdzie nie pojedziemy. Sypnęło nam sie trochę wydatków, a jeszcze święta zbiżają sie wielkimi krokami i trzeba Alę na jesień i zimę obkupić.

przeczytałam wszystko co przez ten tydzień naskrobałyście i niewiele pamiętam

Buciki na jesień jeszcze nie wiem jakie kupię. Wiem że na pewno nie na rzepy, bo Ala do perfekcji opanowała odpinanie i sciąganie takich butów. Muszę chyba jeszcze kupć sandały, bo wyrosła. Ala mam malutką stópkę (chyba po mamusi) teraz muszę jej kupić 19.
Ubranka Ala nosi: 9-12miesiecy z nexta, z innych firm czasami zdarzają się 6-9miesiecy, szwagier przywiózł ze stanów kilka ciuszków na 24miesiące i też są dobre. Z polskich firm body pasuje na nią 86cm, bluzy 80cm a spodnie na 74..........

do kozienic nie dotrę, brak kasy i czasu

dobra zmykam bo mnie Ala maltretuje, a muszę jeszcze Mariuszowi kanapiki do pracy naszykować bo dziś w nocy jedzie do szczecina

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 sie 2008, 20:09

hejka,my za chwilke sie karmimy i Maya moze laskawie pojdzie spac :ico_sorki:

ale ja dzis leniuchuje na kanapie..pod kocykiem i na miekkich poduchach :-D :ico_oczko: a Maya to mnie tak rozbawila ze sie sama do siebie smialam...miala dzis zabawe przez dobrą godzinę...bawila sie takimi dwoma laleczkami malymi,jedna to jakas ksiezniczka z uzywanego a druga to postac Upsy Daisy z Nocnego Ogrodu....i tak sie bawila nimi jak stara...chodzily sobie :ico_haha_01: i wlazila dziesiatki razy na krzeselko i schodzila z niego...i w koncu slysze ryk...jedna z laleczek nie chciala stac w pionie na krzesle...i tak nia rzucala ze zgroza :ico_haha_01: i mowie jej ze ma isc ją powozic bo Upsy Daisy juz jest zmeczona i chyba chce isc spac skoro tak lezy :ico_haha_01: ...a ta wziela je do wozka i wozi po korytarzu :ico_szoking: :-D ...i sprawdza czy spią :ico_haha_01: :-D ...normalnie tak smiesznie wygladala z takimi maciupkimi lalkami w wozku a ona taka mamuska :ico_haha_01: :ico_oczko:
Doris,na zdjeciu wygladam zwyczajnie zle...takie cyka fotki moj A.z czasow ciazy mam same takie :ico_olaboga:
Lady,znowu remoncik Ci sie szykuje ale jak juz to zrobicie to juz masz z glowy na dluuugi czas nie?a powiem Ci ze mi sie ostatnio spodobal jeden wzor pokoiku dla dziecka w Ikei i jak bym robila pokoik Mayci to wlasnie taki!!a jaki masz pomysl???

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 20:16

no ja wlasnie nie wiem co z ta witamina i dlatego ide na konsultacje, w sumie Mili sie jeszcze ciemiaczko nie zrosło wiec chyba musiałaby ta wit jeszcze dostawac, nie wiem jutro sie dowiem co i jak!!

teraz juz ide CSI NY obejrzec, patrzycie tez?fajny ten serial, najlepszy z kryminalnych!!

[ Dodano: 2008-08-18, 20:21 ]
glizdunia co do pokoiku nie mam specjalnie zadnego extra pomysłu, po prostu ustawie meble i ponaklejam te naklejki, potem obejrze co jeszcze dokupic, typu jakies pudełka na zabawki, ramki na zdjecia zeby na meblach postawic ( bo na scianach to juz beda naklejki), lampke taka na komodke no i jakis stoliczek i krzesełko i tyle..wogole to jej pokoj nie jest az taki duzy zeby cudowac i ma jeszcze duzy plastykowy domek przeciez, ktory zajmuje sporo miejsca :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

18 sie 2008, 20:36

glizdunia - wrrr ja już nic nie powiem o lekarzach bo :ico_zly: wciąż mam takie doświadczenia jak Ty, a w dodatku nie za bardzo lubię chodzić "po doktorach" więc jak już się zbiorę to jestem dodatkowo zła, że mnie olewa... ale miejmy nadzieję że ten Twój wie co robi :ico_noniewiem: a kurteczka super!!! Tobie chyba dobrze w takich wyrazistych kolorkach, i dziękujemy za miłe słowa :ico_sorki:

nam D3 kazała dawać cały czas po jednej kropelce :ico_noniewiem:

Ewcik, fajowe fotki i klimacik na nich sielski anielski :-D

hihih i widzę, że dziewczynki mają coraz to nowe pomysły na zabawy :ico_brawa_01: :ico_haha_01:

moja śpi
usypiał i kąpał R :ico_sorki:
a ja dziś nie mam baterii za to mam @ bleee :(
no to muszę męża wpuścić bo będzie swoje świeże zdjęcia obrabiać :-D :ico_oczko:
papapapa

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 20:49

a ja mam kiepski humor oczywiscie
sciełam sie z tesciem a potem wkurwiła mnie tesciowa
tesciu przyszedl razem z nia i oczywiscie nie ma internetu wiec michal poleciał i matka tez
za chwile tesciu mowi do jagody "choc jagodka do tatusia"
a ja mu mowie ze moglby chociaz zapytac jak chce zabrac moje dziecko
no to zroibl focha i sie zapytal
co mialam zrobic zgodzilam sie.............
i jeszcze z korytarza krzyknął że umył ręce
specjalnie zeby mnie wkurwic bo mu ciagle o tych łapach przypominam
on najchetniej prosto z budowy by poleciał i taki spocony i brudny do mojego dziecka

a potem jagoda byla na podwórku i michal jezdzil z nia rowerkiem
oczywiscie zaraz pojawiła sie tesciowa i juz musiała ona ją wozic

po czym jak dziecko chcialo zejsc to powiedziala jej " nie wychodz bo mama będzie krzyczała"
potem usiadła na ziemi " nie siedz bo mama będzie zła"
za kazdym razem jak coś zrobiła to ją straszyla ze ja będę zła
normalnie mi sie zagotowało :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
ja będe krzyczec ale kochana babcia cie obroni :ico_olaboga:

dziewczyny jak ja mam sie wyplatac z tego mieszkania tutaj?
albo musze isc do jakiegos psyhiatry po jakies silne psychotropy bo zwariuje

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 sie 2008, 21:17

Jagodka,ojj...krew sie burzy...tesciowka chyba przegina..a tesciu nie lepszy...i wcale ale to wcale Ci sie nie dziwie ze wkurzona jestes!!!!....pomyslu niestety nie mam zadnego....jedynie co to powiedz im jasno i wyraznie ze sobie nie zyczysz takich tekstow,bo chyba nie chca zyc skloceni za rogiem nie?!!!!!

Anza...no to jest nas juz 2 z tych co do lekarza idą jak juz powaznie przycisnie...ja tez nie chodze...bo sie boje chyba :ico_wstydzioch: a jak juz ide to tak na serio i na powaznie chce zeby mi pomogl!!

Maya juz spi...superancko...teraz wieczor dla mnie....Lady...u nas codziennie leci jakis CSI....i tez lubie bardzo ale chyba lepszy jest Cold Case...

[ Dodano: 2008-08-18, 21:24 ]
a tak Maya trzyma klasę nawet w kąpieli :ico_oczko:
Obrazek

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 21:38

jagodka24, trzeba bylo powiedziec ze w prehistori sie straszylo dzieci takimi gadkami. i ze dlaczego mialabys byc zla??

GLIZDUNIA, twoja córa to zdolniacha

[ Dodano: 2008-08-18, 21:39 ]
GLIZDUNIA, a co to za kolorowy sprzet w wannie???

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sie 2008, 22:18

doris, ja kiedys im zwrocilam uwage zeby jej nieprowadzali po szlace bo wiadomo dziecko szura a ona miala tylko jedne białe sandałki
a trawy pełno dookoła
ale oczywiscie teraz muszą mi to wypominac za kazdym razem

a to chyba jakis prysznic?

[ Dodano: 2008-08-18, 22:20 ]
poprostru boje sie zwrócic im uwage

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”