Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 cze 2011, 13:31

nawet "wyciągnąć" się tak porządnie nie moge bo od razu pojawia się okropeczny ból
Ja mam dokladnie to samo! Normalnie skurczow nie mam ale jak sie chce 'wyciagnac' w wyrku to masakra..
O a propo czkawki maluszka - własnie ja ma :-D :-D
A skad wiecie kiedy to czkawka? Bo moj maly tez ma czesto tak ze mi w boku na dole (juz jest glowka w dol) tak lekko brzuch jakby 'skacze', to znaczy tak regularnie przez jakis czas, jakby bicie serca czy cos (oczywiscie to nie serducho ale takie 'bicie' jakby) i nie wiem czy to jest czkawka czy co :ico_noniewiem: A jesli tak to normalne ze dzidzia ma tak czesto? Bo moj mi tak 'pika' codziennie a czasami nawet 2-3 razy dziennie :ico_noniewiem:

Jejuuuu juz mam dosyc tej zgagi..
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 13:33 przez Agus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

07 cze 2011, 13:31

WITAJCIE!
a do kiedy można normalnie uprawiać seks? Jest jakieś ograniczenie czy do woli, aż do porodu?
Jeśli nic się nie dzieje i ciąza jest nie zagrożona to można do końca. :)
Jak się objawiają skurcze przepowiadające? Bo wczoraj cały dzień w jakiś odstępach czasu pobolewał mnie brzuch tak u dołu jak podczas miesiączki, ale pulsacyjnie.
U mnie to były własnie skurcze. Bóle podbrzusza jak na okres.
No i od kilku dni wydobywa mi się jakaś wydzielina, o konsystencji galaretkowatej, przezroczysta, lub żółtawa. Czy to może być czop śluzowy?
Może to być czop ale tez moga to byc tylko upławy.
mnie dziewczyny raczej zastanawia taki inny zapach tej wydzieliny - bardzo intensywny jakiś taki. A na pewno nie mam żadnej infekcji czy cos z tych rzeczy. Macie też tak?
Mam to samo. Zapach dość intensywny. I też co chwile zmieniam wkładki.na a teraz znowu zaczyna grzać.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 13:33

tylko łapie mnie juz po całości!!!!!!!!!!!!!

mnie tez no i teraz jak tak siedze przed kompem to widze, że mi stopy sie powiększyły znaczy się napuchły hm okropa!!!!! Ja biore aspargin i to jest i magnez i potas w jednym ale tak jak pisałam na kilka dni pomoze a jak przestaje brac to zaraz wraca.
A teraz u nas wrócił upał a miałam nadzieję na deszcz a tu zaraz trzeba się zebrac i iśc po małego w ten upał ... cięzki mój los :ico_oczko:
A no i w końcu dzisija zabrałam się za te ciuszki no i stwierdzam, ze juz nic nie kupuje bo wiem, że i tak w tym wszystkim nie bedzie chodzic bo po prostu nie zdąży, brakuje mi tylko czapeczki takiej letniej i łapek na rączki... to oczywiście z ciuchów mi brakuje , bo tak poza tym to nic innego nie mam. Kurcze jutro trzeba zrobic jaka liste i powoili to kompletowac.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

07 cze 2011, 13:33

i nie wiem czy to jest czkawka czy co :ico_noniewiem: A jesli tak to normalne ze dzidzia ma tak czesto?
To prawdopodobnie czkawka. I wszystko jest ok jak maluszek robi to kilka razy dziennie :)

A co do skurczów łydek itp. Ja biorę magnez z potasem plus zjadam 2-4 banany dziennie i bardzo rzadko miewam skurcze.

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 13:34

A jesli tak to normalne ze dzidzia ma tak czesto? Bo moj mi tak 'pika' codziennie a czasami nawet 2-3 razy dziennie

normalne ... dziecko po prostu uczy sie łykac a jeszcze nie do końca mu to wychodzi :-D

[ Dodano: 07-06-2011, 13:36 ]
plus zjadam 2-4 banany dziennie

hm a mi lekarz powiedział, że banany to owoc na ostatnim miejscu jaki powinna zjadac kobieta w ciązy no i tego się trzymam i nie jem ... za to teraz szał u nas jest na truskawki i pól nocy chodzimy razem z Kubą sikac :ico_olaboga: ale takie są pyszne , ze nie moge przejśc obok i nie kupic.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

07 cze 2011, 13:39

hm a mi lekarz powiedział, że banany to owoc na ostatnim miejscu jaki powinna zjadac kobieta w ciązy
Moja gin mówi co innego.
za to teraz szał u nas jest na truskawki
Ja tez codziennie jem truskaweczki. Mniam....mniam

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2011, 15:07

wiecie co ja nie czuje, nie czulam nigdy czegos takiego co opisujecie ze jest czkawka u dziecka :ico_noniewiem:

nina na pewno to sa jakies skurcze, a jak galaretowata wydzielnia to moze byc czop, uplawy galaretowate?nie slyszalam ze moga miec taka konsystencje, ale ja tez nie mialam, nie mam wiec znawca nie jestem :ico_noniewiem: odwiedz lekarza i zapytaj, po co ma byc za pozno gdyby sie cos zaczelo dziac przed czasem :ico_noniewiem:

zirafka ja z usg mam termin na 15, teraz wyszlo znow 13, z miesiaczki 9 lipca, za 3 tyg bedzie 37/38 tydz wiec lekarz powiedzial ze jak juz beda jakies oznaki porodu, ze szyjka bedzie skrocona to wezmie mnie na oddzial i pewnie wywolaja porod..a dlatego tak bo on chyba lubi swoje pacjentki nadzorowac, z reszta mi tez byloby lepiej jakby byl w pogotowiu lekarz ktoremu ufam i znam niz jakis inny :ico_noniewiem: Milenke tez rodzilam jak on akurat zaczynal dyzur, bo na ost wizycie cos mi tam juz poruszal ze do 3 dni rodzilam :ico_noniewiem:

ja bylam dzis w pracy pozbierac nowinki i troszke popracowac i powiem ze az mi lepiej jak sie zajelam czyms innym niz domowe obowiazki, a przy okazji wypilam z kolezankami kawke i poklachalam :-)

[ Dodano: 07-06-2011, 15:09 ]
a co do skurczow to ja tez odkad zaczelam jesc magnez dodatkowo skurczow nie miewam :ico_sorki:

a co z Malinka, dzis sie nie pojawila? :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

07 cze 2011, 15:51

plawy galaretowate?nie slyszalam
Często sa takie galeretowate w dni płodne. Ja tak przynajmniej miałam....takie bardziej przypominające białko jaja kurzego. nie wiem jak inaczej to opisac.

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

07 cze 2011, 16:06

ladybird23 napisał/a:
plawy galaretowate?nie slyszalam

Często sa takie galeretowate w dni płodne. Ja tak przynajmniej miałam....takie bardziej przypominające białko jaja kurzego. nie wiem jak inaczej to opisac.
dokładnie, ja też takie miałam czasami w dni płodne lub kilka dni po nich lub kilka dni przed nimi. To taki kisiel gęsty jest. Jakieś 2 dni temu miałam to po raz pierwszy. I dzisiaj rano znowu. Także może rzeczywiście po kawałku mi odpada ten czop. Tym bardziej, że bardzo często się kochamy z mężem... więc może coś mi się tam przyśpiesza.Ale lepiej żeby nie!
A co do tych zapachów wydzieliny ja tego nie mam. Zresztą ja oprócz tego galaretkowatego czegoś raz na jakiś czas to nie mam zbyt dużo mazi, nie muszę zmieniać kilka razy dziennie majtek i nie muszę nosić wkładek.

[ Dodano: 07-06-2011, 16:23 ]
a co z Malinka, dzis sie nie pojawila?
no właśnie. Ktoś ma z nią kontakt? Zawsze była od rana. Oby tylko rodzić nie zaczęła jeszcze :ico_szoking:

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

07 cze 2011, 16:48

hej chciałam się przywitać i powiedzieć że mój dzidziuś zdrowy. Tylko ja mam jakieś cholerne bakterie w moczu i mocz za ciężki i brązowy brak filtracji kłopoty z nerkami mam nadzieję że to wszystko się jakoś poprawi do następnej wizyty pozdrawiam was serdecznie i miłego dzionka kochane

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”