Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

09 sty 2008, 17:14

piekne zdiecia Zulciu i Moniczko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

brzuszek cudny a dzieciaczki przeurocze :ico_haha_02:
juz nie moge sie doczekac swoich zdiatek

ide do kuchni przygotowac roldaki z karczku-mial byc z grilla ,ale zmienilam zdanie :ico_oczko:
do pozniej papa

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

09 sty 2008, 17:19

o widze emalia ze ty eksperymentujesz w kuchni z bardziej wyszukanymi potrawami :ico_szoking: u mnie to raczej standardzik :schabowe z ziemniakami... albo mielone :ico_noniewiem: :-D pisz szybciutko przepisik na te roladki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2008, 17:47

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Monisiu córeczka śliczna!!!
Emilko ale pyszności serwujesz rodzince :ico_haha_02: Chyba do Ciebie wpadnę na obiadek :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-09, 16:56 ]
Zobaczcie co znalazłam,ciekawe jak to się ma do rzeczywistości
wg"Dziecko"

I trymestr:

10tydz 5g
11tydz 8g
12tydz 10-14g
13tydz 13-20g
14tydz 25g
15tydz 50g
16tydz 80g
17tydz 100g
18tydz 150g
19tydz 200g

II trymestr:

20tydz 260g
21tydz 300g
22tydz 350g
23tydz 450g
24tydz 550g
25tydz 700g
26tydz 900g
27tydz 1000g
28tydz 1100g
29tydz 1250g

III trymestr:

30tydz 1300g
31tydz 1600g
32tydz 1800g
33tydz 2000g
34tydz 2300g
35tydz 2500g
36tydz 2800g
37tydz 3000g
38tydz 3100g
39tydz 3250g
40tydz 3500g

[ Dodano: 2008-01-09, 16:56 ]
bo moja malutka ma ponoć 550g

[ Dodano: 2008-01-09, 17:02 ]
Podobają mi sie takie kocyki ciepluteńkie,dla Zuzy nie miałam takiego,ale teraz na pewno kupię :-D Ale jeszcze nie teraz.
http://www.allegro.pl/item289938291_mie ... czek_.html

[ Dodano: 2008-01-09, 17:07 ]
A wózio kupimy pewnie taki,tylko używany,bo na taka cenę nas nie stać.Lekki(9kg) i z przekładaną rączką.Miałam pliko P3 tej firmy dla Zuzy i sprawdził się super.
http://www.allegro.pl/item293464000_woz ... nezia.html
Ach,jakbym już chciała,żeby był już kwiecień.Już się nie mogę doczekać zakupów dla dzidzi.Ale na to jeszcze za wcześnie,

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

09 sty 2008, 18:41

zulciu, ja podobny kocyk mam :) dostalam od tesciowki dla wiktorka... i jest jak nowy, mimo czestego prania :ico_szoking: odziedziczy go Alicja :ico_haha_01: .... a Wiktorkowi kupie nowy, wiekszy, ze scooby doo oczywiscie :ico_oczko:
takie rzeczy sa potrzebne ( np. jak jedziemy do polski - do samochodu - super)
ja zakupy dla dziecinki zaczynam chyba juz za tydzien... bo te wyprzedaze :ico_haha_02:

a co do tej tabelki, to cos z nia chyba nie tak, bo i moja kobietka ma nadwage :ico_oczko:
wg suwaczka to tez mam juz 6 miesiac :ico_szoking:
pytalas wczesniej o podpis w profilu... sama nie wiem dlaczego moge tyle dodawac :ico_szoking: ... moze sprobuj np jeden suwaczek obok drugiego bez tzw "spacji"

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

09 sty 2008, 19:48

hej hej

no to zapraszam was dziewczynki na male co nie co-do tych roladek zrobilam suroweczke z pekinskiej kapusty-do niej wrzucilam papryczki czerwona i zielona w kostke,pare ogorkow konswerwowych,marchew posiatkowana,kukurydzy pol puszki i zrobilam do tego sosik z wycisnietego czosnku z olejem,octem winnym,sola,pieprzem i lyzka musztardy-pycha

a co do roladek wiec :

kupcie ladny kawalek karczku,pokrojcie na 6 plastrow,utuczcie je tluczkiem
w miseczce wymieszajcie olej z wycisnietymi zabkami dwoma czosnku i przyprawami jakimi lubicie(ja uzylam przyprawy do grilla i karczku),natrzyjcie tym ubity karczek z dwoch stron,
posmarujcie jedna strone musztarda a na nia polozcie plaster ogorka kiszonego i ze 3 paseczki czerwonej papryczki,popierzcie i zawincie w roladki i najlepiej na folie aluminiowa pod grilla jak macie jak nie to mozecie je smażyc-POLECAM

wiecie ja bardzo lubie pitrasic cosik nowego,eksperymentowac,ale nie raz brak mi czasu i checi jak w pracy mam duzo pokoi do posprzatania a wiem ,ze taki bedzie marzec :ico_zly:
wycieczka za wycieczka :ico_szoking:

co do tego wykresu i wagi maluszkow to uwazam,ze to sprawa indywidualna ,sa dzieci duze ,wieksze niz ilosc tyg a sa i te drobinki i nic na to poradzimy :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-09, 18:51 ]
acha kocyk super a wozek hm... za wczesnie,ale doradzajcie prosze :)

[ Dodano: 2008-01-09, 18:53 ]
do pozniej moja polowa wrocila idziemy jesc obiadek i bedzie sobie wertowal stronki,wiec do komputerka pewnie podejde pozyczyc wam kolorowych snow-papatki

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2008, 19:57

Emilko ale mi smaka narobiłaś na takie jedzonko,mmm pychotka :ico_haha_02: Mój mąż i córcia nie maja tak dobrze ze mną,ale obiecuję poprawę,wezmę przykład z Ciebie.W końcu siedzę w domu,aż wstyd,ze robie takie oklepane obiadki,albo gotowce :ico_wstydzioch: Zuza je w przedszkolu,ale mąż nie,a pracuje cięzko,więc mu sie należy.Podziwiam Cię,że mimo pracy robisz takie pyszności.Ale na swoje usprawiedliwienie dodam,że w weekend się staram,a przynajmniej próbuję.
Obrazek
a na deserek
Obrazek

[ Dodano: 2008-01-09, 19:03 ]
Monisiu Twój Wiktorek też tak lubi scoobiego jak moja Zuza :-D

[ Dodano: 2008-01-09, 23:11 ]
Kochane moje,tradycyjnie wpadłam życzyć Wam słodkich snów,dobranoc i do jutra.
Obrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 01:32

hej hej i ja sie w koncu dopchalam do komputerka :ico_olaboga:

Zulciu staram sie i powiem ci,ze dzis nagotowalam tych roznosci i moj M.nawet nie sprobowal :ico_placzek: ,mowil ,ze rozbiera go jakies chorobsko i nie ma ochoty nic jesc tylko pic
A mialam jeszcze na deser upiec jakies ciacho.
No nic moze jutro bedzie mial chec,bo zostalo mi.
Ja bym codziennie mogla cos wymyslac,gdyby tylko mi na to czas pozwalal,bo musze ci dodac,ze dzis mialam wolne jak i jutro wiec i mam checi,ale jak wroce do pracy i bede miala np z 14 pokoi do zrobienia to nie chce mi sie wymyslac nic ekstra :ico_noniewiem:

a dla was na pozegnanie dnia wierszyk (tradycyjnie) :-D

Spij droga przyjaciolko , spij.
Wysnij mily sen o przyszlosci i milosci.
Niech boska EOS zbudzi cie o swicie ,
I przypomni tobie jak szczesliwe jest zycie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 01:49

Byś w śnie wypoczął po Twym dziennym trudzie
Po tak meczącym uciążliwym dniu
Abyś sił nabrał do pracy w posłudze
Miłość i dobroć wszystkim w koło niósł.

Emilko kochana,nie martw się,jutro na pewno mąż zje te wszystkie przysmaki :ico_haha_02:
To ja też się Wam wyżalę.Kaszel mnie taki męczy,że mam już dosyć,a musiałam zrobić córci kolację,wykąpać ją,i setkę innych rzeczy,a mój mąż mógł mnie w tym wyręczyć,bo widział,że źle się czuję.Ale po co,skoro wie,że ja to zrobię,on w tym czasie siedział w internecie i grał w głupie strzelanki,aż klawiatura furczała.Aż się popłakałam,bo już miałam dosyć,ale udał,że tego nie widzi.Dopiero wieczorem,zapytał sie mnie czy może wziąć mandarynkę,bo wie,że ja teraz potrzebuję witamin.Aż w szoku byłam,bo normalnie to wziął by i zjadł.A potem mi maścią wysmarował plecki,więc uznałam,że topór wojenny zakopany.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

10 sty 2008, 11:22

Umiechnij się
nie tam
gdzie korzyść uśmiech Ci da
lecz tam
gdzie dobrzy ludzie
tak bardzo go potrzebują
by przetrwać

Nie władza
Nie pieniądze
I nie siła nawet -
Ale moc szczerości i uśmiechu!

Świat przewróci się na chwilę
do góry nogami
I za żadne pieniądze
go nie odwrócisz!

Na poczatek dnia sle kazdej wlasnie taki usmiech :ico_haha_02:

Zulciu szkoda slow na wszystkich facetow oni beda wiecznie duzymi dziecmi
A my same musimy sie opiekowac i nimi i dziecmi :ico_olaboga:

Ja juz po sniadanku
wiec tym co jeszcze nie jadly sle cos na sniadanko

Obrazek

Obrazek

Smacznego :ico_oczko:

Ja dzisiaj odbieram autko z warsztatu i musze jechac na male zakupki
W sobote mamy ksiedza po koledzie wiec jakies swieczuszki musze kupic
Kiedys bylo nie do pomyslenia o tym by isc tutaj do polskiego kosciola,czy miec taka kolede,ale cale szczescie,ze sie wszystko zmienia :-D

Buziaki do pozniej Obrazek

Milusiego i slonecznego dnia
Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2008, 14:21

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
U nas piękny,słoneczny dzień i cieplutki :-D A u Was?Mam nadzieję,że równie piękny :-D
Ja byłam dziś na badaniach,morfologia,mocz i glukoza.Cukier wyszedł w normie,125 :-D
Zaraz zmykam do internisty,bo te wczorajsze cuda homeopatyczne nic nie dały,zrobiło mi się po nich gorzej,z kaszlu wymiotowałam 2 razy w nocy,a usnęłam w końcu o 4.30 a wstałam o 7 :ico_placzek: Uratowało mnie otwarte okno,bo już myślałam,że płuca wypluję :ico_placzek: Dziewczynki,co ja mam zrobić,żeby przestać tak chrychać?Nic na to nie pomaga :ico_placzek: Najbardziej mi szkoda mojej Juleńki,boję się o nią bo ma gorzej niż na największej kolejce górskiej.W nocy się bardzo wierciła,a teraz bidulka odsypia,bo tylko parę kopniaczków dostałam.I obiecałam sobie,że najwyżej sterroryzuję gabinet,jak mi nie przepisze czegoś skutecznego.mój gin powiedział,że gorsza dla dzidzi jest infekcja niż antybiotyk(chociaz mam nadzieję,że się bez niego obędzie)
Mam nadzieję,że u was wszystko w porządku i nie łapiecie tych wszystkich świństw tak jak ja.
Pozdrawiam was cieplutko,do zobaczenia wieczorkiem

[ Dodano: 2008-01-10, 13:24 ]
Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”