Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:31

Jagodka,to spakuj sie i zapraszam na odpoczynek!!ja tez znerwicowana siedze domu...a moze kup sobie fajke jak A.....tym sie nie zaciagniesz a przyjemnosc palenia owocowego tytoniu pozostanie-tak mowi A. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:31

michal nie zauwaza wielu sytuacji ktore mnie wkurzają
bo nim dziecka nie straszą tylko mną

[ Dodano: 2008-08-19, 10:33 ]
GLIZDUNIA, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala gdzies sie wyrwac i to jak najdalej

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:33

no tak,to jego rodzice w koncu wiec synem dziecka straszyc nie beda....wspolczuje....

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:36

poprostu ja im zwracam uwage jak cos mi sie nie podoba wiec .........ja jestem ta zła

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:39

ale zrob to dla Jagodki bo jak bedzie starsza to teksty beda pewnie inne...typu...masz,ale nie mow mame bo.....zeby jej nie nastawiali tak zle do Ciebie....
Jagodka, Glizdunia ma racje...

anza, mówi się trudno... nastepnym razem sie uda :ico_oczko:
nie zapomnij cyknac jakis fotek
masz to jak w banku!!!

kurcze pojechac gdzies z dzieckiem... zapokowalam ją do torby od wozka - w koncu musze miec ciuszki na zmiane itp... ale nie mam gdzie wlozyc aparatu!!! a moja torebka duza nie jest tylko dokumenty sie zmieszcza... dlaczego ja nie mam prawka?? wsiadlabym w samochod i sie nie przejmowala... a tak musze jechac pksem... chyba czas zapisac sie na kurs!

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:45

prawko to jest to

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 sie 2008, 12:55

jagodka24, a próbowałaś z teściami pogadać kiedyś na spokojnie, wytłumaczyć im dlaczego nie pozwalasz na to czy tamto? może jak użyjesz argumentów to zrozumieją o co Ci chodzi, tylko to by się musiało odbyć w spokojnej rozmowie, nawet tak trochę mimochodem czasem coś można zagaić, albo podejść teściową z innej strony i zapytać czy ona czegoś kiedyś zabraniała synowi? a jak tak to czy wszyscy się z tym zgadzali? a jej teściowie jak ją traktowali? może niech sobie przypomni jak ona się czuła gdy ktoś krytykował jej metody wychowawcze... ja mam jeszcze taki sposób, że jak mi się coś nie podoba np. co moja teściowa wymyśla to tak trochę żartem "nieee nooo co Ty mówisz mojemu dziecku? przecież ja jestem najlepsza mamusia i wiem co robię!" (ze śmiechem, niby żart), ale zawsze rochę działa :-) bo w końcu na temat żartów się nie dyskutuje raczej
no to są takie moje pomysły co do tej sytuacji, którą opisałaś :ico_noniewiem:

doris, prawko koniecznie!!! szczególnie jak masz samochód

glizdunia już wyszłam w końcu na troszkę na dwór, ale wzięłam się na sposób i poszłyśmy bez wózka tylko na nogach :-D co prawda na krótko do sklepu i spowrotem, ale zawsze to coś, no nie? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 12:55

Doris,no pewnie ze sie zapisz!!jak finanse pozwalaja to chyba dobry moment bo masz na to czas skoro do pracy nie chodzisz nie?a w Wawie sie napewno prawko przyda zeby szybciej do domku do Gdanska dojechac :ico_oczko:

a mi znow dzis ciezko...nie dosc ze o dziadku ciagle mysle,to te moje zdrowko dalej mi nie daje spokoju,ale to juz pal licho....teraz jeszcze odstawiam Maye od cyca :ico_placzek: ...no odkladalam to juz dlugo ale skoro mam te masc na ktorej pisze ze nie dla ciezarnych ani dzieci ponizej 10lat to zorumie ze dla karmiacych tez nie jest...no i wczoraj na kolacje dostala ostatniego cycusia...dzis rano juz nie,teraz do drzemki tez nie a na noc to nie wiem jak to bedzie...tak mi zal..i smutno...i bede musiala chyba jakos recznie sobie odciagnac bo czuje juz cyce pecznieja...no ale jak wytrzymam ten tydzien to juz bedzie lepiej zapewne...a teraz drugi problem sie pojawil...Maya nie chce mleka pic z butelki,z kubka ani z niekapka bo dzis probowalam na sniadanie jej dac z kakao...i z 50ml wypila....czy moge to mleko pominac jakos?je danonki,je ser...moze w szklance jej troche bede dawac dziennie to sie przyzwyczai :ico_noniewiem: ...ile Wasze dzieci teraz wypijaja mleka na dzien?

[ Dodano: 2008-08-19, 13:33 ]
pamietacie jeszcze kalendarze ciazowe...ja czesto sprawdzalam co sie dzieje w brzuszku w danym tygodniu a teraz znalazlam taki dla naszych pociech tez
http://babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_ ... c_month=16

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

19 sie 2008, 13:34

witajcie
ja z kolejną porcją wakacyjnych fotek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
anza

19 sie 2008, 15:19

Ewcik, ojej :ico_szoking: ale Ala ma bląd czuprynkę :) świetna jest! dawno jej nie widziałam :ico_brawa_01:

Glizdunia powodzenia w odzwyczajaniu od cyca, czasami to jest trudniejsze dla mamy niż dla dziecka... Maya na pewno przyzwyczai się do picia mleczka z kubka albo butelki (to od Ciebie zależy) na razie po prostu nie jest przyzwyczajona; moja nie wiem czy pamiętasz to w ogóle z butli się nie mogła nauczyć przez długi czas po odstawieniu a miała pół roku, ale po jakimś czasie załapała; Maya też się przestawi tylko potrzebuje troszkę czasu na oswojenie z nowym smakiem i sposobem picia mleczka :)
a co do zostawiania samej w pokoju to niestety u nas nie da rady za bardzo, (mimo, że mam okienko z kuchni do pokoju), bo mamy wszędzie regały z półkami i Iga co chwila coś na siebie ściąga jak jest sama... :/ no i przewraca np. lampę stojącą, albo wywala wszystkie płyty cd ze stojaka, książki z półek itp. itd. :ico_puknij:
a z kalendarzy ja też korzystałam :-D i fajny ten jest więc może będę sobie zerkać :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”