Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 sty 2008, 20:40

M uśpił małego o 19.00 i on tak smacznie sobie spał
a w pewnym momencie cos//łup...
i od razu Szymon wielkie oczy zrobił
i co sie okazało M zrzucił piwo i obudził małego :ico_zly:
teraz za kare lezy z nim i próbuje go uśpic....hahahahahah :-D
miał takie czerwone to posmarowałam mu maścią
a jaka mascia mu smarowalas???
bo mi lekarka przepisala taka masc neomycyne co stosuje sie do oczu ale podobno jest bardzo dobra na siusiaki :-D
Nawet nie masz pojęcia jakbym chciała żeby mój Olus tyle ważył :ico_oczko: :-D :-D
Oluś wcale źle nie wygląda i ja bym wcale nie powiedziala ze taka roznica wagowa miedzy naszymi dzieciaczkami
Szymon wcale chudy nie jest, nawet dzis pielegniarka w osrodku powiedziala na niego ze taki pulchniaczek :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

15 sty 2008, 20:40

Eve trzymam kciuki za skuteczność obu maści :ico_haha_02:

Ja chyba też jutro sie wybiore do lekarza z moimi nadgarstkami, bo to co sie dzieje to już jest koszmar :ico_placzek: , miałam zapytać o to przy okazji szczepienia ale niestety chyba nie wytrzymam tak długo :ico_olaboga: Coraz bardzziej mnie bolą i przeskakują mi tam wszystkie mozliwe kości. Jak tak dalej pójdzie to nawet Olka nie dźwigne, już i tak mam problem bo czasem jak mi coś przeskoczy w ręce to mam wrażenie ze go upuszcze :ico_szoking:.
Teraz jak zwykle tatus go karmi a ja zmykam pod prysznic i na serial :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-15, 19:46 ]
Szymon wcale chudy nie jest, nawet dzis pielegniarka w osrodku powiedziala na niego ze taki pulchniaczek
ja nie uważam że jest chudy, bo szczerze mówiąc jak porównac zdjęcie Szymcia i Olusia to nie różnią sie za bardzo "pulchnością" :-D Ale Olek miesiąc temu ważył 7200 a teraz to juz pewnie z 8500 a co najgorsze to ten jego ciężar pewnie też pogarsza te moje cholerne nadgarstki :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 21:01

eSKa, to my znowu w ten sam dzień do szczepienia-30 stycznia! ciekawe, ile moja panna waży.
Księżulo był. Wyczekaliśmy się, bo chodził od dołu,a my na siódmym mieszkamy.

Jutro na 9 idę do lekarza medycyny pracy, bo już dostałam skierowanie z pracy.

Awatar użytkownika
eve81

15 sty 2008, 22:02

Ja chyba też jutro sie wybiore do lekarza z moimi nadgarstkami
no koniecznie idz do lekarza
tymbardziej ze bol nie przechodzi :ico_noniewiem:
Jutro na 9 idę do lekarza medycyny pracy, bo już dostałam skierowanie z pracy.
ja tez juz o tym myslalam, choc nic z pracy nie dostalam to mam zamiar zadzwonic i sie dowiedziec bo chcialabym te badania jeszcze na urlopie zrobic zeby pozniej miec z głowy :ico_sorki:

Szymon śpi
a ja zmykam sie prysznicować :-D
dobrej nocki

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 22:04

Hej,

Nellcia usnela na macie wiec tylko ja wrzucilam do lozeczka i spi. Dzis miala taka glupawke ze szok, myslalam ze sie posikam ze smiechu, chichrala sie i smiala i gadala i takie miny trzaskala ze szok.

Kocurka, no ale z Zuzi figielek :-D :ico_brawa_01: Brawa za motoryke :ico_brawa_01:

Eska, ale slicznie Olus na zdjeciu wyszedl :-) Taka grubsza wersja Nell , haha

Eve, super ze z siusiakiem ok. Ja juz glupieje z tymi lekarzami. Dobrze ze Nell na razie raz tylko u lekarza byla i nie musze miec dylematow w diagnozach. Tu kontrole zdrowych nimowlat robia specjalnie wyszkolone na studiach pielegniarki i tylko jak widza jakies nieprawidlowosci to wtedy umawiaja na wizyte u lekarza. U nas , tfu, tfu, poki co nie bylo takiej potrzeby. :ico_sorki:

W piatek Nell i Jasiu maja szczepienia, ciekawe ktore bedzie sie glosniej darlo , hehe

Dominisia mi wczoraj duzo opowiadala o Jasiu, o tym ze mial koszmarne problemy skorne i ma nam wkleic zdjecie, ciekawe jak to wygladalo.... :ico_noniewiem:

Dziewczyny, trzymajcie kciuki za moja psiapsiole, te co zaszla w ciaze w miesiac po poronieniu, dzis zaczela plamic :ico_placzek: byla u lekarza, dostala luteine dopochwowo, ma lezec plackiem. _Jejku, zeby wszystko dobrze bylo :ico_sorki: Ona jest zalamana i nie ma prawie nadziei :ico_placzek:

Awatar użytkownika
eve81

16 sty 2008, 10:12

melduje sie
nocka jak zwykle, czyli nieprzespana, ale chyba juz sie przyzwyczajam i trace nadzieje na to ze moglabym przespac bez podbudek...ehhh
Szymon po 9.00 zasnal a ja lece sie ubrac bo caly czas w pizamie paraduje :ico_wstydzioch:
pozniej moze pojedziemy z M do moich rodzicow
no i dzisiaj czeka mnie wielkie pranie, juz jedna partia sie pierze...
a jutro wielkie pakowanie

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 sty 2008, 10:32

hej
ja tez juz szaleje po domku, czekam ze michalek usnie to cos zrobie na podyplomowke :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: zmykam bo marudzi

eSKa
4000 - letni staruszek

16 sty 2008, 11:32

A my dziś zaszaleliśmy :-D spaliśmy z Olkiem do 9.45 :ico_wstydzioch:
Nocka troche niespokojna bo 3 razy mi płakał przez sen ale o dziwo pomogło włożenie mu w dziubek... smoczka :ico_szoking: Cos sie zmienia to moje słoneczko, wydaje mi się że ten smok jest dobry ale tylko przez sen :-D Tera zmykam zjesc sniadanie.
no i dzisiaj czeka mnie wielkie pranie, juz jedna partia sie pierze...
a jutro wielkie pakowanie
:ico_placzek: :ico_placzek: Eve i ty nas tutaj zostawisz??

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

16 sty 2008, 12:12

Właśnie miałam to samo napisać co Eska,Eve zostawisz nas :ico_placzek: na jak długo??

Mój maluch śpi jak zawsze o tej porze,hehe,a mamusia na internet od razu :-D
wczoraj zasnoł nam po 21 i po jakimś czasie obudził się z wielkim płaczem,nie wiem czy mu się coś śniło ale tak jeszcze nigdy nie płakał,tak jakoś inaczej :ico_noniewiem: długo nie mógł się uspokoić i potem nie chciał zasnąć i też się budził dopiero o 24 na dobre usnoł.

Eve ja mu smarowałam tormentiolem ale neomycyna bardzo dobra maść,ma antybiotyk,na pewno pomoże.
Nie wiem czy dziś iść na spacer,tak pochmurno troszkę :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

16 sty 2008, 12:40

Nie wiem czy dziś iść na spacer,tak pochmurno troszkę
Ja też sie zastanawiałam, u nas słońca brak chociaż ciepło bo 8 stopni ale wieje przeokropnie i z powodu wiatru zrezygnowałam ze spacerku :ico_placzek:
Olek już też dawno powinien spac ale jakoś nie chce zasnąć chyba z powodu tego ze s spał tak dlugo rano :ico_oczko: Leży w wózku i coś tam sobie gada :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-01-16, 15:19 ]
No teraz to juz tutaj nic sie nie będzie działo :ico_placzek:
Eve wyjeżdza, Justynka w Austrii, Mama zuzi ma mamusie, ewasiek ma uczenie i pisanie, Agnieszka ma ograniczony dostęp
Kocura, Kicia wy mam nadzieje zostajecie :ico_sorki:
No i reszte dziewczynek trzeba zmobilizować, Lalka, dagmara, Paulina piszcie piszcie i jeszcze raz piszcie :ico_sorki: :ico_sorki:
Dominisiu wracaj do nas jak najprędzej :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”