Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

19 sie 2008, 15:39

anza, Ala blondyna jest po mnie :-) zresztą Mariusz podobno też jako dziecko miał jasne włosy.

GLIZDUNIA, czasami zaglądam do tego kalendarza.

A my siedzimy sobie same, bo Mariusz pojechał w delegację do szczecina. Nie wiem o której wróci, pewnie na Kąpiel Alicji nie zdąży :-( nie lubię jej kąpać sama

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

19 sie 2008, 16:22

Ewcik, też nie lubię samotnych kąpieli - właśnie cały weekend sama siedziałam...

a co do mleka jeszcze to Iga pije 3 razy dziennie butlę na 210ml wody czyli ok 250 mleka zagęszczonego trochę kaszką smakową lub kleikiem kukurydzianym no i czasami jeszcze dostaje owoce z jogurtem serek itp.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 16:29

wow...no fajnie tak Ale zobaczyc po jakims czasie..czesciej wklejaj fociaki to nie zapomnimy jak wyglada!!!

kurdi,duzo tak 3 razy dziennie po 250ml mleka....nie ma szans zeby Maya tyle zjadla...hmm..dzis wogole krocej spala bo tylko 40min. w dzien i obudzila sie to palca ciumkala wiec szybko obiad dostala....teraz tez chodzi i pociumkuje...chyba jej brakuje tego cycusia troche...choc to dziwne bo czasem tez miala dzien ze tylko na dobranoc pila i nie doila palca :ico_puknij: ...musze jeszcze mleka z Nestle sprobowacmoze jej zasmakuje....
Nauczyla sie nowego slowa i teraz gada go w kolko..."lala"...ma te dwie swoje male figurki i lazi z nimi caly dzien..i w sklepie z nami dzis byly...i co chwile pokazuje i je i mowi lala....a ja jej musze przytakiwac :ico_haha_01: ....wlasnie A. spodenki wybrala i musi je zalozyc....normalnie sie uparla :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

19 sie 2008, 16:52

moja mleczka w czystej postaci nie łyknie (chyba że jest to takie "prosto od krowy", ale takie to kilka razy w miesiącu pije, bo częściej nie mamy), kaszki mleczno - ryżow/przenne/wielozbożowe..... pije dwa razy dziennie. Po przebudzeniu z 210ml i na dobranoc z 250ml wody. W ciągu dnia najczęściej nie pije kaszek. Daję jej nabiał w innych postaciach (serki, jogurty, kefir, twarożek, żółty ser itp). Buttlę w ciągu dnia dostaje tylko wtedy gdy ma za długą drzemkę i budzi się bardzo głodna.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 19:54

moja rano wypija ok 120 samego mleka i na noc pije 230 kaszki

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 20:42

moja pije rano i wieczorem po 210ml mleka, nie pija kaszek, ani zageszczanego kleikiem bo takich nie lubi...

juz jestem po spotkaniu z Karolinką =D zgrałam zdjecia, ale najpierw uspie Kinie, potem wrzuce na forum :)

spotkanie bylo mile :-D przyjechalysmy, Hania spała, obudziła się i chyba po 20 czy iluś tam minutach znowu poszła spoać... wiec za dużo sie nie pobawily... szkoda...
ale Hania w porównaniu do Kingi to jest wieksza tzn ma dluzze nozki.
ale kinia pobawila sie z Antosią - córą znajomych Zbory
ale ona tez poszla spac...

Kinia spala dzisiaj tylko pol godzinki w pksie do mikoszewa. teraz jest po kąpieli i mleczku wiec idziemy spac :) aczkolwiek tak szaleje ze nie wiem czy bedzie chciala spac...

acha i do Jacka, Karoliny jakoś Kinga nie miała zaufania, chowała się za moimy nogami jak on sie do niej uśmiechał, ale piłkę od niego wzięła, skubana...

[ Dodano: 2008-08-19, 20:57 ]
Hania, Kinga i piaskownica
Obrazek

Zamyślona Hania
Obrazek

"A ku ku"
Obrazek

"A cio to?"
Obrazek

Karolinka, Hanna i kamera
Obrazek

Hania i Jacek
Obrazek

Karolina i Kinga
Obrazek

Kinga, Antosia, Karolina i ja
Obrazek

[ Dodano: 2008-08-19, 21:00 ]
młoda zasnela na siedząco obok mnie, chyba byla faktycznie padnieta.

[ Dodano: 2008-08-19, 21:11 ]
I jeszcze dwie fotki mojej niuni =D

Butelka + rączki od niekapka = sama pije mleczko :-D
Obrazek

Kinia i jej pies
Obrazek

[ Dodano: 2008-08-19, 21:16 ]
Ewcik zapomnialam napisac :ico_wstydzioch: Ala jest przecudowna!!!

Glizdunia wszystko będzie dobrze i z tobą i z Twoim dziadkiem i z piciem Mayi mleka z butelki

[ Dodano: 2008-08-19, 21:18 ]
Ewcik, też nie lubię samotnych kąpieli - właśnie cały weekend sama siedziałam...
oj kobitki... ja tylko w weekendy nie kąpie Kiniulki... tak to cała ceremonia mycia nalezy do mnie... idzie sie przyzwyczaic

[ Dodano: 2008-08-19, 21:21 ]
apropo zostawiania dzieci samych w pokoju... to ja zostawiam młodą czasami, ale jeżeli jest cicho to znaczy ze broi... no i generalnie to zostawiam ją jak wszystko jest na bezpiecznej wysykosci...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 21:39

hej...Doris super ze spotkanie wypalilo i fociaki swietne sobie zamowilam :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ....a Zbora zawsze mowila ze Hania z tych malych dzieci a tu faktycznie wyzsza jest :ico_szoking:

hmmm...bylismy u tych znajomych co im sie Filipek urodzil...no pyci bo 2700 ma...a Maya tak sie darla u nich w domu ze szok...dobre pol godziny krzyczala i nie szlo jej uspokoic...chciala wyjsc na dwor :ico_olaboga: ....no ale po czasie sie rozbrykala i zjadla z 4 delicje...od razu jej lepiej bylo :ico_noniewiem:
poza tym pierwszy dzien bez cyca dobiega konca,plakac mi sie chce...ale wiedzialam ze to bedzie trudne...ale chyba dla mnie lepiej teraz niz za kilka miesiecy jak Maya bedzie jeszcze cwansza...byl problem z uspaniem na noc...podalam butelke z innym mlekiem-kupilam z Hippa...i lepsze w smaku...wiec 10ml. wypila...i w koncu usnela...ale tak sie meczyla a ja lezalam obok zeby mnie czula...z A. nie chciala nawet lezec.....szukala reka cycusia...tak mi sie plakac chcialo :ico_placzek: ...ale dam rade...widocznie juz czas...a ze sie zlozylo tak z ta mascia to juz teraz dam rade....

Awatar użytkownika
anza

19 sie 2008, 21:39

doris, ale Wam fajnie było - buuuuu ja też tak chcę :ico_placzek: super fotki!

qrcze to moja chyba jakoś dużo pije tego mleka czy jak?

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 21:46

anza, na mleku jakie pije kinga jest napisane ze powinna pic 3 razy dziennie po 210ml ( z tym proszkiem wychodzi kolo 250ml), ale ona je na 2 sniadanko 2 jogurciki i czasami w deserku na podwieczorek tez jest produkt mleczny dlatego nie daje jej 3 razy dziennie, bo co za duzo to nie zdrowo.
a jak jest marudna w dzien i nie chce jesc to daje jej 90ml mleka bananowego bebiko - tata moj kiedys kupil przez pomylke smakowe i trzeba je zuzyc zanim termin waznosci minie...

[ Dodano: 2008-08-19, 21:47 ]
anza, w maju bylam przejazdem w łodzi, ale nie miałam czasu na spotkanie... ale nastepnym razem jak bede przejezdzac przez łódź to sie umówimy

[ Dodano: 2008-08-19, 22:07 ]
ja ide spac... jestem padnieta...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 22:14

a ja chyba zaryzykuje i kupie jakas butelke do picia kaszki...bo Maya je taka na gesto na kolacje a do snu zapijala cycem...i teraz skoro nie ma cyca to nie ma czym dopic...nawet nie wiem jaki mam ten sprzet kupic bo sie nie interesowalam :ico_olaboga: ....ja to wogole mam 100 pomyslow na raz na to oduczanie...juz sie gubie a wiem ze powinnam jej wybrac jeden sposb nauki picia mleka...a nie kilka....

z dziadkiem tez srednio,wycieli wiecej ucha niz zamierzali,wstawili plastik ale barzo cierpi pomimo lekow...tak mi go zal..naprawde mi serce sie kraje....

[ Dodano: 2008-08-19, 22:29 ]
Kamizela,a mialam zapytac Cie co postanowilas z tym karmieniem....bo juz sie tak waham...bo mi smutno i zle....jak dlugo chcesz karmic?...no ale ja musze dstawic bo ta masc...ach....

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”