79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

18 cze 2008, 12:03

Witajcie :)
ja tez dołączam sie do marudzenia... kacper jest mega nieznosny glowa mnie boli od tych jego wrzaskow to chyba taki etap ze wszystkie tak maja... z drugiej strony mi ulzylo ze nie tylko moj taki nieznosny... w kupie razniej nawet w niedoli:) u nas z jedzeniem ok ale je przy ksiazeczce albo przed telewizorem ostatnio Teletubisie sa na czasie notabene nie wiem co on w nich widzi:) wczoraj zrobilam mu rybe ( gotowana) marchewke z groszkiem i ziemniaczki i opierniczyl taka porcje ze sama bym sie najadla... w nocy spi ladnie juz nie karmie go w nocy na spiocha je po kapieli ok 20-21 i spi wczoraj do 6 dzisiaj do 8 ale problem mam z tym jego spaniem ... wczoraj doprowadzil mnie do furii... usypialam go prawie do 22.30 wkoncy zostawilam w luzeczku poszlam sie kapac a on sie darl moj Rysiek jeszcze mnie op... ze go nie slysze a ja tak specjalnie z ciekawosci do czego by to doprowadzilo... skonczylo sie tak ze poszedl do niego a ja sie wykapalam i poszlam z nim spac... ale jest plus jestem wyspana:)
Z Ryskiem tez mamy nerwowe dni troche brakuje nam kasy bo zanim zacznie wplywac sprzedaz to musimy sobie jakos poradzic a do tego jeszcze te zarezerwowane wakacje... mam nadzieje ze do sierpnia wszystko ruszy... Aga wiec u mnie foni az nadtto moze tez przez to Kacper tak krzyczy... Preudence i tez mam to ze moze ja zla matka jestem a dobrymi chceciami to...
Kasia3 ty nie marudz masz basen :ico_oczko:
Moze przez pogode nam sie tak chumory popsuly jak jest u was u mnie mialo byc 27 i slonce a jest z 20 i chmury nie wiem czy nie bedzie padac... auta nie mam bo Rysiek jezdzi narazie moim wiec jestem udupiona na tym blokowisku...
wklejam nowa fote jak cwaniak juz stoi i wczoraj juz chodzil za jedna reke mysle ze miesiac i bedzie chodzil ale to nie mega wyczyn bo to przecierz bedzie juz roczek...
ale naskrobalam banialukow :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-06-18, 12:10 ]
nawet wyglada na lobuza co? z oczu mu tak patrzy:)

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2008, 12:37

Widze, że humorki troche Wam sie poprawiły. :ico_haha_01:

Ja po prostu nie wyrabiam sie ze wszystkim i dlataego czasami juz mi sil nie starcza. Dzis jest zdecydowanie lepiej, chociaz mialam pobudke o 5.30 to czuje sie wyspana i wypoczeta i znowu wszystko od poczatku.... :ico_olaboga: Rysiek jak na zlosc w tym tygodniu ma tyle roboty, ze szok. Wczoraj wrocil o 1 nad ranem (od 6 rano) :ico_szoking: ale po ostatnich zastojach nie wybrzydza, wiec radze sobie sama z Małym i pakowaniem :ico_haha_02: Silna babka jestem to dam rade :-D

Mialam sie Was zapytac jak zasypiaja Wasze dzieciaki. U nas jest tak, ze odkad Szymek nauczyl sie wstawac, to usypiam go na rekach. Wczoraj zobaczyla to moja znajoma i mowi, ze jak go tak przyzwyczaje to bede miala przechlapane :ico_noniewiem: Wiec wczoraj polozylam go w lozeczku jak byla juz pora i byl lekko spiacy i byl straszny wrzask :ico_nienie: Boje sie, ze Beata ma racje. Skonczylo sie tak, ze zasnal jak zwykle u mnie na rekach :ico_olaboga: Dlatego chcialabym zobaczyc czy wasze dzieciaki same zasypiaja

Anita, fajnie Kacper stoi. :ico_brawa_01: Szymek probowal sam stac, ale przewrocil sie kilka razy i od 3 dni juz nie probuje. Chyba to zalezy od dziecka :ico_noniewiem:

Kasia, jak bedziesz w Polsce to na 100% sie spotakmy. Trzymam kciuki za Wasze plany :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2008, 12:58

a mi się dzisiaj w końcu udało zlapać jak mój synuś sam chodzi :ico_brawa_01: z dnia na dzień obi coraz większe postępy

co do zasypiania to ja kladę sie obok Łukaszka śpiewam mu i troszkę bujam za dupcię i po 10 minutach spi jak aniolek oczywiscie bywaja odstepstwa ale rzadko z reguły jest taki plan

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2008, 13:13

Kasia, super zdjecia!!! :ico_brawa_01: dla Lukaszka za chodzenie :ico_brawa_01: sUPER!!!

Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

18 cze 2008, 14:44

kasia1983, gratulacje !!!
wisienka24, dasz rade , tak jak mówisz silna jesteś i wszytko sie da a co nie to trudno.
Dziewczyny ja nie mam domu to są zdjęcia od wujka z basenu, woda miała 28 stopni, a na dworzu było 32 st. Dobrze , że nam się ten basen trafił.
Zosia usypia mi przy piersi bo jeszcze ją karmie na wieczór przed spaniem nad samym ranem i raz wciągu dnia. A tak to usypia mi na ramieniu trwa to dwie sekundi, ale dzisiaj w nocy obudziła się o 2 z groszami i do 4 nad ranem niechciała być położona w łóżeczkku, co ją położyłam to chop siu i na nogi wstawała.

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

18 cze 2008, 14:48

Brawa dla Łukaszka. amelka na razie chodzi pod pachy i sie strasznie tego dopomina.
Amelka usypia sama w łóżeczku. Wieczorem czytamy bajke i wychodze, a w ciągu dnia jak jest zmęczona, to po prostu odkładam ją do łóżeczka i wychodzę. Walczyłam z nią długo o to samodzielne zasypianie ale się opłaca. Jak przegapię i jest wrzask, to przytulam i śpiewa m na amelkę z popielnika iskiereczka mruga i jak tylko się wyciszy, to odkladam i usypia dalej sama.
Wydaje mi się wisieńko, że twoja koleżanka ma rację. Na rękach to nie jest dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2008, 15:36

Brawa dla Kacpra za takie ladne stanie :ico_brawa_01: i dla Łukasza za chodzenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wisienko- trzymam kciuki, zebyś ze wszystkim zdążyła, dasz rade bo jak piszesz silna babka z ciebie :-D

Co do zasypiania z tym akurat nie ma u nas problemu, wieczorem je kaszke, sama się wycisza jak ja położe do łóżka i zasypia.
W dzień jak zaczyna trzec oczy to wkładam ją do łóżeczka daje jakąś zabawke i poc hwli zasypia.

Za to z jedzeniem jest jak jest. Dziś dałam jej słoiczek, do łapy drugą łyżeczkę, wszystko było upaprane, ale zjadła prawie całe.

Za to ja mam mega doła znów :ico_placzek: odebrałam wyniki Tosi hormonów, bo ma powiekszone te gruczoły sutkowe i ma podwyższony estradiol.....i teraz się boje ,żeby się jakiś guz gdzies nie czaił. Jak skończy rok to mamy powtórzyć badanie, a potem jakby co to będa testy czynnościowe, zapewne w szpitalu......buuuu ile jeszcze rzeczy się do tej jednaj małej Tosi przyczepi :ico_placzek: to niesprawiedliwe...

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

18 cze 2008, 20:43

Nie, Kacperek wygląda na zdjęciach nie jak łobuziak, ale jak aniołek. Gratuluję stania.
Pruedence na pewno będzie dobrze. Nie zakładaj najgorszego. Takie jak powiekszone gruczoły, z tego co słyszalam, to się zdarzają i to samo przechodzi. Na pewno będzie dobrze. Nie wiem, co jeszcze mogę Ci napisać.

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

18 cze 2008, 22:02

oj Yvone do aniola to mu ostatnio brakuje...
Preudenc zgadzam sie jeszcze sie nie martw bo moze wszystko bedzie ok... wy juz swoj przydzial szpitalny wykorzystaliście ...
jeju jak ja zazdroszcze wszystkim ktorych dzieci ladnie zasypiaja... ja chyba mam dosc wezme sie chyba za wychowywanie do tej pory to bylo mi go szkoda jak plakal ale jak sobie pomysle ze bedziemy sie tak meczyc przez nastepne pare lat ...
Kasia3 to fajnie miec takiego wuja...
Kasia Lukasz ladnie juz zasuwa moze dlatego ze lzejszy... ale on wszystko szybciej z tego co pamietam
a ja sie musze pochwalic sa postepy nocnikowe dzisiaj 2 razy siku i kupa... wczesniej to posiedzial chwileczke i uciekal tylko jest problem bo on za wszelka cene chce dotknać co narobil :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 cze 2008, 22:29

No dzieki za pocieszenie, już mi troche lepiej, postanawiam poczekać, ale cień strachu zawsze pozostaje...ech

Anita- trzyam kciuki za wychowywanie. Ja to sobie chyba musze gdzies cierpliwość na targu przekupic, żeby w końcu to jedzenie jakoś u Toski przemóc bo ile można z butli mleko jesć :ico_zly: :ico_nienie:

Jutro i 13 egzamin- test z interny :ico_placzek: stan wiedzy lepiej nie mówić, zwłaszcza dawki leków, masakra, trzymajcie kciuki, 100pyt.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”