Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2010, 12:19

Nicola, w takim razie leż, odpoczywaj!! Trzymamy nadal kciuki &&&
Ta no-spa na takie mocne skurcze pomoże?? Nie masz innych leków rozkurczowych?

Tibby, nie ma sprawy!! A kawusię jaką? Mogę polecić z ekspresu, trójwarstwową latte macchiato, bądź capuccino z czekoladową posypką, no albo białą lub po prostu czarną :ico_kawa: :-D

Wychodzi na to, że powinnyśmy jak jeden mąż ćwiczyć jakieś kocie grzbiety :ico_haha_01:
Niestety brzuszysko zmieniło nam środek ciężkości i plecy to czują :ico_olaboga:

Tibby, albo zamiast tantum rosa szare mydło. :) A ja się i bez tego obeszłam. Ważne jest mycie po każdym siku (bidetowanie się wodą z butelki po mineralniej z dziubkiem :ico_haha_01: super patent), wycieranie ręcznikiem papierowym do sucha i oddychające majty. Nic wtedy nie powinno się babrać. A podczas prysznica- myłam się tamże mydełkiem dla dzieci bambino. też super.

A lewatywy i maszynki nie pakuję :ico_oczko: Obejdę się. Fryz sobie przygotuję zawczasu, a co do golenia, to u nas nie golą (jak rodziłam Bartka to owszem, okropne, bo tylko zestawem woda+maszynka, teraz nie).

I u nas z tego co wiem, trzeba mieć własne ciuszki, może nie zaraz po porodzie, bo wtedy sami coś dają, ale potem najlepiej mieć.
A smoczki są u nas na oddziale zakazane przez ordynatora :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-03-23, 11:44 ]
mmarta, zdrówka dla Igusi!!

U nas katar. Nie wiem od czego (bo taka woda straszna, aż kapie)...

zazdroszczę spania :) ja wstałam o 6:30 (tzn obudziłam się, a wstałam o 7)...
Chociaż tak prawdę mówiąc, wolę rozpocząć dzień wcześniej, po szybciej się wyrabiam i mam czas dla siebie :ico_haha_01:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

23 mar 2010, 13:57

Nicola, odpoczywaj kochana dużo, odpoczywaj!!!!

tibby, dzieki za listę :ico_sorki:

Mówicie, tantum, szare mysło, a laktacyd moze byc? Lubie ten płyn do higieny intemnej :ico_noniewiem:

karo, fajnie, że nauczyłaś się robić rzeczy na raty. ja niestety tak nie potrafie - albo nic nie robię :ico_wstydzioch: , albo rozpędzam się jak mały samochodzik i szybciukto robie wszystko naraz i co gorsza w szybkim tempie - nie potrafię powoli :ico_noniewiem:

mmarta, zdróweczka dla Igusi!!!
Martalka, Wam też niech katar nie dokucza!!!

Ja robie notatki. Obecnie uczę się do egzaminu z socjologii - niektóre rzeczy nawet bardzo ciekawe są. Mąż się śmieje, że jak kiedyś Mały sięgnie to jakijść z tych ksiązek, to będzie myślał, że ma deja vu :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2010, 14:16

Martalka, u mnie w szpitalu to akurat nie trzeba mieć ciuszków dla dzieci.
Smoczka dla małego nie biorę, bo po pierwsze nie kupiłam, a po drugie spróbujemy obyć się bez tego.
Ja biorę 2 koszule do szpitala. W razie czego będę oddawała małżowi i mi przyniesie świeżą wypraną ;-)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2010, 16:06

Lactacyd używałam już w domu, jak się troszkę ich "hafty" pogoiły...

A nie pisałam wam, że lekko z 5 mm wgłąb mam taką naciągniętą skórę (jakby zszywając, wziął za dużo i przyszył zbyt naciągniętą :ico_zly: ). I już teraz wiem, dlaczego niektóre przytulanka z M bolą. I jestem zła i niemal pewna, że pęknę malowniczo właśnie w tym miejscu. Ale masuję to miejsce dokładniej, naciągam... boliiii...
Spytam się gina, czy to ma znaczenie..

Tibby, no ja też smoczka nie kupiłam i nie zamierzam na razie. Czasami dzieci, jak mój Damek wcale nie potrzebują.
A są i takie- jak chłopczyk z naszej sali, że wrzeszczał w niebogłosy całą dobę (pielęgniarki przychodziły i mówiły najpierw, że głodny. No ale przystawiony do piersi też płakał chyba jeszcze gorzej. Potem, że gazy- odgazowały rurką, podawały herbatki. Co chwilę ktoś przychodził i wymyślał nowe cuda... Wreszcie po drugiej nocy przyszła taka położna, która powiedziała: "niech mąż jedzie, kupi i wyparzy smoczki, u nas to zakazane, ale widać, że dziecko ma ogromną potrzebę ssania, a jest już tak najedzony, że krzyczy, ulewa." I wiecie co? Dziecko z drącego zmieniło się z błogo śpiące, budzące się tylko na jedzenie). :-D Ciekawe jak się teraz miewa jako 1,5 roczniak :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-03-23, 15:23 ]
Ja mam dwie koszule (takie z guzikami do połowy, żeby wygodnie karmić), ale chciałabym coś rozpinanego po całości na poród... Ostatnio miałam męża Tshirt, ogromny. Fajnie się w nim rodziło, ale jak przyszło do położenia dziecka na brzuchu to musiałam zadzierać tą koszulkę pod brodę :ico_noniewiem: Wtedy miałam gdzieś kto patrzy, bo i tak widzieli mnie od d.strony :ico_haha_01: Ale jednak wolałabym rozpiąć, cyc zakryć, dziecko przytulić i mieć jeszcze z tego estetyczną fotkę :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2010, 16:33

Ja koszulę do porodu dostanę ze szpitala. A do karmienia mam dwie takie specjalne, co to mają takie dziury w koszuli ;-)

julchik22

23 mar 2010, 17:07

Martalka, słyszałam, że takie niefortunne zszycia po nacinaniu można jakoś laserem usunąć i ginekolodzy w szpitalu to robią - tylko nie wiem jak mocnych argumentów trzeba by było użyć, aby zrobili to bezpłatnie :ico_noniewiem: A ja swoją droga mocno ubolewam, bo mam zakaz masowania się w tych miejscach :ico_placzek: , więc nie przygotuje sobie je do porodu tak jakbym chciała. Mam też zakaz współżycia...

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2010, 17:49

Martalka, a moze jak pekniesz w tym miejscu to tym razem dobrze Cie zszyja ??? nie wiem Powiem Wam ze ja nawet sie nie nastawie ze nie pekne- ale z Iga mialam pekniecie i uszkodzenie II stopnia a mimo to od razu siadalam i nie bylo z niczym wiekszych problamow ( moze to dlatego ze bralam przed i po porodzie Arnice ????? sama nie wiem- teraz tez kupilam i bede brac :ico_sorki: )
julchik22, zakaz wspolzycia :ico_noniewiem: ja tez sobie taki juz wydalam :ico_oczko: no ale u Ciebie to ,,odgornie ,, wiec inaczej

koszul rozpinanych na cycory mam w sumie 6 :ico_olaboga: 4 po Igolinie i dokupilam 2 nowe bo powiem Wam ze musialam na poczatku codziennie zmieniac po nocce bo mnie mleko zalewalo :ico_olaboga:
co do smoczka Iga nie chciala do momentu jak przestala pic cyca :ico_noniewiem:

a co to wogole za ZAKAZ smoczkow na oddziale !!!!! ????? co to kogo obczodzi ???
ja generalnie nie jestem zwolennikiem smoczkow :ico_nienie: ale teraz kupie jeden bo wiadomo z malenstwem i Igula moze byc czasem ciezko i moze wtedy bede sie ratowac smoczkiem :ico_noniewiem: jesli bedzie chciala :ico_noniewiem:

musze jakos Ige oduczyc tego macania mnie po cyckach od 6 rano :ico_haha_01: bo normalnie oststnio tak dala czadu ze moje brodawki czuja sie jakbym juz miala noworodka przy cycu :ico_szoking: ( Iga je non stop szczypie :ico_olaboga: ciagnie :ico_haha_01: )

lece :ico_prasowanko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2010, 18:21

mmarta, pękłam ostatnio i powiem Ci, że wolę to pęknięcie samoistne niż cięcie. Szybciej siadałam i wręcz śmigałam :) Chociaż hafciarz haftował potem długo (młody, chyba niedoświadczony :ico_noniewiem: )... wolałabym teraz nie pęknąć wcale, oczywiście, ale wiadomo, że nie do końca mamy wpływ, zwłaszcza, że malutka zapowiada się większa od braci :ico_haha_01: Tak czy siak, to już jest mały pikuś.
Jakby tak rozwarcie osiągało nie max 10 a z 12 cm, to żądnych ciąć nie musiałoby być :ico_haha_01: A ta natura wredna, za małą dziurkę dała :ico_haha_01:

Julchik... hmmm, to lipa z tym masażem... i seksikiem... A możesz chociaż wsmarować sobie olejek po kąpieli żeby sam się wchłonął? To chyba nie masaż, więc nie zaszkodzi, tak myślę. A uelastyczni, nawilży na pewno.

mmarta, ale zwyczaje ma Twoja córcia :ico_oczko: Mój z kolei mizia się moimi włosami jak zasypia. W nocy też mnie łapie, szuka moich kudłów... Wkurzające jest jak na pół-śpiku mnie szarpie :ico_haha_01: ale chyba lepsze to niż piersi :D
Chociaż w sumie... zahartowane będziesz miała :ico_haha_01:

Tibby, hmm.. może też poproszę o szpitalną koszulę... Byleby zakrywała ciut więcej niż pół zadka :ico_haha_01: Bo z Bartkiem taką krótką miałam :ico_haha_01: i troczki się rozwiązywały (te co były, po połowa wyrwana) i cyc na wierzchu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2010, 18:27

zobaczymy jak to będzie z tymi szpitalnymi koszulindami. U mnie w szpitalu można mieć swoją, ale ja wolę od nich, bo nie mam żadnej takiej rozpinanej i przysykowanej specjalnie, a jakiegoś wielkiego t-shirtu też nie posiadam w rozmiarach xxl co by dobrze choć tyłek zakrył ;-)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2010, 20:18

Martalka, hehehe no to niezle Twoj wloski moja cycki :ico_haha_01: czego te dzieciaki nie wymysla :ico_olaboga: masakra :ico_olaboga: juz sie boje co bedzie tym razem :ico_oczko:

ja tez rodzilam w koszulce M :-D i teraz wezme ta sama koszulke do porodu :-D wiecie pamiatkowa :ico_haha_01: :ico_oczko: wialka i ok

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”