Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sty 2009, 12:49

Renia0601, moj to mnie wypedzal odrazu po tescie ,ale mu tlumaczylam,ze za wczesnie i szkoda placic z wizyte,bo i tak nic nie widac, kwas lykalam juz od sierpnia...przy pierwszej ciazy tez nic nie bylo oprocz pecherzyka

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2009, 17:10

hehe kobietki ja to mam prawdziwego komika w domu

dzis sie wygłupialiśmy i jakoś tak wyszło ze rozwaliliśmy lampe wiszacą taką papierową, której strasznie nienawidziłam, bo była takim kurzo-łapem

no i Przemek w ramach zadośćuczynienia za wyrządzoną szkodę zrobił mi klosz z kartonika po soku, tzn robi, bo siedzi teraz nad tym kloszem i go "udoskonala" :ico_brawa_01:

powiedziałam mu że to na nic, bo zaraz sie ubiore i pójde po lampe do Castoramy i bede za 10 minut z nową lampą... no ale niech sobie posiedzi nad tą lampą z zestawem małego majsterkowicza... w końcu elektryk no nie?

wstawie fote jak skończy :-D :-D :-D ale mam ubaw

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

15 sty 2009, 17:34

hello dziewczynki,
jej, jeden dzien mnie nie bylo i 3 storny zaleglosci :ico_olaboga:

a z tymi farbami to nie zabobony. faktycznie tak jest, ze nie powinno sie farbowac - w szczegolnosci w pierwszym trymestrze. mam znajomego ktory pracuje przy tego typu substancjach i baaaaaaaaardzo powaznie mnie przestrzegal w poprzedniej ciazy jak zobaczyl ze pofarbowalam. facet sie naprawde zna i mowil to nie jako lekarz ale jako czlowiek znajacy sie na tych bajerach i jaki to ma wplyw na cialo ludzkie. on jest w ogole niezly bo zajmuja sie miedzy innymi takimi badaniami starych szkieletow i wplywem roznych rzeczy na nich za zycia... cos takiego, nie do konca go kumalam, ale opowiadal jak mozna rozpoznac po szkieletach ludzkich ktora kobieta rodzila a ktora nie. okazuje sie ze przy porodzie kobietom peka delikatnie wewntrz kosc chyba ogonowa, czy ktoras tam na dole. tak jakby sie rozlazi. niczemu to nie szkodzi, nie widac tego, nie czuc, ale jak oni potem te kosci rozwalaja na czesci pierwsze to ponoc jest slad. no i generalnie mowil ze farby przenikaja i ze trzeba bardzo uwazac. oczywiscie sa one juz inaczej robione niz kiedys ale nadal jest to rodzaj chemii ktora nie pozostaje bez wplywu na nasze cialo.
choc ja mysle ze organizm jeszcze musi troche pomoc zeby takie cos zaszkodzilo bo ja farbowalam w zeszlej ciaz i na szczescie dzidzia zdrowa, choc lekko szalona :) jednak tym razem poczekam az skoncze pierwszy trymestr.

a nas czeka roczek i nie wiem co mam wpisac na liste prezentow??????????? goscie pytaja!!!

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2009, 18:00

wstawie fote jak skończy :-D :-D :-D ale mam ubaw
wstaw, wstaw, ciekawa jestem efektu :ico_haha_01: "klosz z kartonika po soku"
i nie wiem co mam wpisac na liste prezentow
Hania jeszcze nie chodzi prawda? to ten chodzik pchacz mógłby jej pomóc, mi osobiście się podoba taki stoliczek edukacyjny, i wogóle edukacyjne zabawki fisher price mi się bardzo podobają, może klocki wielkie żeby sobie układała, to moje osobiste propozycję bo myślę że fajne :ico_oczko:

No i dziewczyny ustalone, jutro dzwonię i za tydzień obejrzeć Maluszka idę, nie mogę się doczekać :-D

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

15 sty 2009, 19:52

witajcie kochane :-)
zaglądałam tu wcześniej ale jakoś weny do pisania mi brakowało bo większą chęć miały moje zachcianki wiecznego spania ;-) byłam dziś na ogólnych badaniach jutro ide do ginekologa wreście książeczkę założę i poproszę o skierowanie na badania 3D :-) już doczekać się nie umie tego badania tak bardzo pragnę zobaczyć to moje maleństwo znów usłyszeć serduszko i dowiedzieć się jak pięknie rośnie :-D

Izuś też jestem ciekawa co ten Twój Przemuś wymyślił :ico_haha_02:

[ Dodano: 2009-01-15, 21:55 ]
dziewczyny nigdy w życiu nie wiedziałam co to jest zgaga od dziś już wiem :ico_placzek: okropności męczy mnie cały dzień pomóżcie jak temu zaradzić?

Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

16 sty 2009, 00:23

Hej Dziewczyny.
Wreszcie sie z łóżka wytargałam i podziwiam Ws, ze macie tyle energii. Ja normalnie albo wymiotuje albo spie, i nie mam juz kompletnie sil :ico_sorki:
I z gory prepraszam za moje marudzenie ale komus musze sie wygadac i padlo na was :ico_oczko:

A tak serio, to ciężko znosze to :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sty 2009, 07:41

Hej Kobietki witam z rana, nie spie już od 5.30 wiec wpadam sie przywitać

wczoraj zrobiłam pierwsze paznokietki własnym sprzętem i wyszły ładnie :ico_brawa_01:

w nocy miałam okropny sen, Przemek obudził mnie zapłakaną i przytulał a ja dalej płakałam jak głupia i nie mogłam sie uspokoić... :ico_placzek: chyba pierwszy raz mi sie coś takiego stało, żebym we śnie tak płakała

kończe właśnie robić prezentacje na dzisiaj, musze posciagać zdjęcia

no a teraz obiecana fotka naszej nowej pięknej lampy ekologicznej :-D

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

może tego nie widać ale ma piękne dziurki z boku i paseczki - Przemek zadbał zeby była gra światła :-D :-D
a tak na serio to ide dziś po lampe do castoramy :ico_brawa_01: nareszcie

Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 11:17

izuś_85, no co ty ,nie idz po lampe zostaw tą!
moj M tez elektryk,tyllko,ze u mnie w jednym pokoju po remoncie z rok temu to zarowka energooszczedna do dzis wisi,bo elektryk nie ma czasu o to zadbac:)
co do snow,to ja czesto mam koszmary,a z reszta o 4tej biore tabletke i pozniej ne moge spac...megi5566, nie martw sie w 3cim miesiacu energii ci na pewno przybedzie,ja tez wczesniej moglabym na okraglo spac,a teraz juz lepiej,i wene na pranie i sprzatanie mam,tylko jakos po zakupy mi sie nie chce chodzic i stac w tych kolejkach :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sty 2009, 11:31

izuś_85, śliczna lampeczka, paseczki widać na tym zdjęciu z zaświeconym światłem, no ślicznie :ico_brawa_01: :ico_haha_01:

Ja właśnie przed chwilą dzwoniłam się zarejestrować i wyobraźcie sobie do prywatnego lekarza i najbliższy termin to 2 luty, mogłam wcześniej zadzwonić ale kto by się spodziewał, ostatnio jak chciałam wizytę to miałam w następnym tygodniu a teraz ponad dwa :ico_olaboga: ale to nic, poczekam

Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 12:10

Renia0601, tez tak mialam,jeszcze zalezy do jakiego lekarza-jak jest oblegany to terminy takie sa,ja czekalam 3 tygodnie prawie,ale zleci moment:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”