szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 cze 2011, 10:34

szkieletorek, eh no mam zdanie jak Twoje, nie rozumiem kobiet takich, zabawki nawet najdroższe nie zastąpią matczynej miłości, więc ja tez wolę żyć skromniej ale znać swoje dziewcko, mieć czas na współne spacery, zabawy, na czytanie, na bajki na wszystko:)
Niektórzy myślą, że za kasę można nawet miłość dziecka kupić ale niestety dziecko nie wie co to pieniądz:)
Oj tak .Zgadzam się .
Ja wolę by dziecko nie miało masy zabawek, by nie miało do wyboru jak Ola 5 rożnych jogurtów które i tak nie je tylko popróbuję i byśmy żyli skromniej ale jeśli będzie mieć rodziców którzy maja dla niej czas.Nie chodzi o to by z dzieckiem siedzieć 24 godz i się bawić ale mieć dla niego czas w ciągu dnia na zabawę rozmowę itp rzeczy a nie by obca kobieta mi dziecko tuliła.
Dziecko nie rozumie co to zarabianie pieniędzy dla niego nie ma czegoś takiego że trzeba długo na coś pracować.A tym bardziej widzę ze dzieci nie potrzebują wiele zabawek, najczęściej lobia się bawić garnkami i takimi domowymi rzeczami.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

13 cze 2011, 10:48

Hej po weekendowo :ico_kawa:

W sobotę mieliśmy grilla ze znajomymi :ico_oczko: Pogoda ładna to i grill udany :-D
Ci sami znajomi autko chcą kupić i wczoraj byliśmy oglądać.
Niestety nie kupili.
Zmęczyła mnie ta podróż :ico_noniewiem: Nawet K powiedział, że mi brzusio wydęło.
Jeszcze taka pogoda, że lepiej z pod kołderki nie wychodzić, jakby ktoś energie
ze mnie wyssał :ico_szoking:
A później to już sobie leżeliśmy na kanapie i odpoczywaliśmy :-D
Wczoraj naszło mnie na takie ciacho kopiec kreta, tylko śmietanki kremówi dostać nigdzie
nie mogę, a typowo PL sklepu pod nosem nie mam :ico_noniewiem:
Uroki życia na obczyźnie :ico_oczko:

Lece was poczytać :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-06-13, 11:14 ]
Izabela super, że urodzinki sie udały i babcia zadowolona :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kwiatunio oj prawda, że faceci bardziej wybredni :ico_olaboga:
Jak ja z moim idę na zakupy to czasem mnie trafia :ico_oczko:

Szkieletorek wiadomo bez kasy nie da się żyć, ale nie wyobrażam sobie, żeby moją
Elizę wychowywała obca osoba, żeby ominęło mnie to wszystko :ico_puknij:
Nie powiem bo nie raz mam dość siedzenia w domu, ale dla dziecka jestem gotowa poświęcić
wszystko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

13 cze 2011, 11:51

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

Jejku, ile popisałyście :ico_oczko: Gratuluję kolejnych tygodni :ico_brawa_01:

Co do tematu pracy i opieki nad dzieckiem. Ja też nie wyobrażam sobie zostawić Wikę tak na cały dzień z kimś obcym, nawet gdybym miała pewność, że krzywda jej się nie dzieje. Może łatwo mi się tak mówi, bo mam pracę, która nie jest jakoś szczególnie ciekawa i ambitna. Czasy są jakie są i niestety czasem trzeba iść do pracy nawet jeśli to oznacza brak kontaktu z własnym dzieckiem. Pewnie gdybyśmy mieli zobowiązania typu kredyt mieszkaniowy, to też bym wróciła do pracy, nie było by wyjścia :ico_noniewiem:

elibell, ciekawe ile czasu mężowi zajmie obrobienie tych fotek :ico_oczko: tez oglądałam "Błękitną lagunę" :ico_oczko:

Kocura Bura, to miałaś ciężkie przeżycia z tą sepsą :ico_olaboga: najważniejsze, że to już za Tobą :ico_sorki:

izabelllla123, jak tam wózek?
No ja właśnie tez chce kupić ten kwiatuszek lub księżyc tylko czy ono daje takie lekkie świtało czy mocne?
kwiatek daje zdecydowanie subtelniejsze światło (jest mniej przejrzysty od księżyca), tyle że różowe. Ale księżyc też nie daje mocnego światła, tym bardziej, że te lampki działają na słabych żarówkach

izuś_85, ładny rowerek :ico_brawa_01:

U nas weekend baaaardzo udany. W sobotę mieliśmy 2 rocznicę ślubu i wyobraźcie sobie, że ja zapomniałam o niej :ico_noniewiem: mąż przyszedł z pracy z kwiatami, a ja się go pytam z jakiej to okazji... normalnie aż mi głupio było, że nie pamiętałam :ico_wstydzioch: Na weekend była u nas 8-letnia siostra R., wczoraj zaliczyliśmy wypad do zoo i to był strzał w dziesiątkę. Wiki była w siódmym niebie :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 cze 2011, 11:54

, jak tam wózek?
wypas, jeźdze nim po pokoju na razie. :ico_brawa_01:
2 rocznicę ślubu i
gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 cze 2011, 12:08

Hej!

Zaraz się zabieram za wydawanie kaski na allegro :ico_brawa_01: ale przedtem wpadam do Was :-)
W sobotę mieliśmy 2 rocznicę ślubu i wyobraźcie sobie, że ja zapomniałam o niej
uuuuu, nieładnie :ico_haha_01:
Gratulacje wielkie i życzenia najlepsze!
Nam stuknie już 7 w sierpniu :ico_szoking:

szkieletorek, aż mi szkoda tej Twojej Oli. Dobrze,że na Ciebie trafiło, bo może innej opiekunce to by schlebiało,że dziecko ją jak matkę traktuje, ludzie są różni.
Z Zuzią ponad rok była moja mama (od czasu jak Zu skończyła pół roku), ale ja pracowałam wtedy na część etatu i zawsze miałam wolne w tygodniu, więc było ok.
szkieletorek napisał/a:
No ja właśnie tez chce kupić ten kwiatuszek lub księżyc tylko czy ono daje takie lekkie świtało czy mocne?
kwiatek daje zdecydowanie subtelniejsze światło (jest mniej przejrzysty od księżyca), tyle że różowe. Ale księżyc też nie daje mocnego światła, tym bardziej, że te lampki działają na słabych żarówkach
a no właśnie- przy kwiatku na pewno nie da się książki czytać, chyba,że ktoś lubi się męczyć :ico_oczko:

szkieletorek

13 cze 2011, 18:34

Pewnie gdybyśmy mieli zobowiązania typu kredyt mieszkaniowy, to też bym wróciła do pracy, nie było by wyjścia :ico_noniewiem:
Od razu zaznaczam że oni żadnego kredytu nie maja.Dom mają już wystawiony , wszystko w nim porobione tylko dopieszczają podwórko.
Zaraz się zabieram za wydawanie kaski na allegro :ico_brawa_01: ale przedtem wpadam do Was :-)
Oooo co będziesz zamawiać?Coś dla dzidzi? Ja też się będę zabierać w tym tyg za niektóre rzeczy.Wolę wcześniej po troszku kupować bo na raz takich dużych kwot nie będę mieć.
W sobotę mieliśmy 2 rocznicę ślubu i wyobraźcie sobie, że ja zapomniałam o niej
uuuuu, nieładnie :ico_haha_01:
Gratulacje wielkie i życzenia najlepsze!
Nam stuknie już 7 w sierpniu :ico_szoking:
Inia wszystkiego naj z okazji rocznicy ;)

Kocura też 2 rocznice będziecie teraz mieć?
My 1 sierpnia będziemy obchodzić 2 roczek razem ;)
szkieletorek, aż mi szkoda tej Twojej Oli. Dobrze,że na Ciebie trafiło, bo może innej opiekunce to by schlebiało,że dziecko ją jak matkę traktuje, ludzie są różni.
Z Zuzią ponad rok była moja mama (od czasu jak Zu skończyła pół roku), ale ja pracowałam wtedy na część etatu i zawsze miałam wolne w tygodniu, więc było ok.
No to jest inna sprawa kiedy pracuje się ale wraca w porze takiej względnej i ma czas dla siebie i dziecka.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 cze 2011, 18:42

eee :-D nam 7 stuknie :ico_szoking: a "zaraz" wybije 10 latek razem :ico_olaboga: staruchy jesteśmy!!!
Oooo co będziesz zamawiać?Coś dla dzidzi?
tak, dla dzidzi nakupiłam :-) Znalazłam fajnego sprzedawcę, co ma mnóstwo rzeczy i zamówiłam bardzo dużo i siostra też, to na przesyłce zaoszczędzimy. Ale powiem Ci,że ja mieszkam zaraz koło centrum niemowlęcego Mieszko i tu ceny takie,że :ico_szoking: Głupi przewijak na łóżeczko prawie 60 zł, a ja kupiłam za 42 zł. Prześcieradło za 20 zł, ja dałam 13,50zł. No więc trudno wyłożyłam jednorazowo sporo, ale mam świadomość,że i sporo zaoszczędziłam. Kupiłam pieluszki tetrowe, trochę kosmetyków, wkładki laktacyjne, ręcznik, elektryczną nianię, jakieś pierdoły.

szkieletorek

13 cze 2011, 18:47

eee :-D nam 7 stuknie :ico_szoking: a "zaraz" wybije 10 latek razem :ico_olaboga: staruchy jesteśmy!!!
Oooo co będziesz zamawiać?Coś dla dzidzi?
tak, dla dzidzi nakupiłam :-) Znalazłam fajnego sprzedawcę, co ma mnóstwo rzeczy i zamówiłam bardzo dużo i siostra też, to na przesyłce zaoszczędzimy. Ale powiem Ci,że ja mieszkam zaraz koło centrum niemowlęcego Mieszko i tu ceny takie,że :ico_szoking: Głupi przewijak na łóżeczko prawie 60 zł, a ja kupiłam za 42 zł. Prześcieradło za 20 zł, ja dałam 13,50zł. No więc trudno wyłożyłam jednorazowo sporo, ale mam świadomość,że i sporo zaoszczędziłam. Kupiłam pieluszki tetrowe, trochę kosmetyków, wkładki laktacyjne, ręcznik, elektryczną nianię, jakieś pierdoły.
No u nas za rok będzie 10 rocznica poznania.

Podaj mi link do tego sprzedawcy.Dobrze wiedzieć ze gość ma dobre ceny i jest w porządku.

elibell
4000 - letni staruszek

13 cze 2011, 18:55

tylko śmietanki kremówi dostać nigdzie
Kochana ale jak to???? Double Creme!!! To tak jak nasza kremówka:)

Ja po pracy, jakos dzień zleciał, jak wróciłam mąż odsmażył pierożki i chyba ze 12 zjadłm takie mi pyszne wyszły;)

szkieletorek to czemu tyle pracują jak można rzec że wszystko mają? Eh w sumie chyba nie istotne, każdy robi jak uważa za słuszne:)

iniagratuluje 2 rocznicy ślubu:):):) I życze kolejnych pięknych latek w szczęściu, cierpliwości, szacunku i miłości:)

szkieletorek

13 cze 2011, 19:02

Ja po pracy, jakos dzień zleciał, jak wróciłam mąż odsmażył pierożki i chyba ze 12 zjadłm takie mi pyszne wyszły;)

szkieletorek to czemu tyle pracują jak można rzec że wszystko mają? Eh w sumie chyba nie istotne, każdy robi jak uważa za słuszne:)
Matko jak ja bym zjadła pieroga ruskiego. Kurcze nie piszcie o jedzeniu bo ja to jestem straszny żarłok.

A czemu pracują?Nie wiem mówi mi ciągle że też bym tak robiła dla swoich dzieci. Tylko że ona może zmienić prace, jestem w 100%pewna że znajdzie inna bardzo szybko bo jest najlepsza w tym co robi i ma niesamowity staż.
Ostatnio jej syn dostał rekompensatę heh ze jej nie ma w domu , piłkarzyki za 700 zł .

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”