Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2010, 23:00

Rybka ja się nie spodziewałam za wiele bo pierwsza cześć już mnie zawiodła w porównaniu z książką, teraz poszłam raczej z ciekawości, ale już zapomniałam trochę fabułę bo książki czytałam zaraz jak wyszła a księżyc w nowiu w postaci ebooka po angielsku zanim u nas wyszedł :) Film w miarę, najbardziej mi się podobała scena bitwy szkoda że tak krótka strasznie dużo ckliwych tekstów no ale cóż w końcu to romans:)

A Adaś zasnął o 17.30 i śpi dalej, nic nawet się nie ruszył na jedzenie jak mnie nie było.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

02 lip 2010, 08:08

dzięki dziewczyny :-)

iw_rybka, moja tak samo, zawsze w aucie jest grzeczna (chyba tylko ze 2 razy było gorzej), ale to może też dlatego, że dużo z nią jeździmy, taki mały szwędaczek :ico_oczko:

Pruedence, ale wcześnie twój Adaś zasypia :-)

Ja o kinie na razie nie myślę, bo tutaj są filmy z miesięcznym opóźnieniem :ico_olaboga:

U nas kolejny piękny dzionek, Wika czuje się już o niebo lepiej i z każdym dniem mnie coraz bardziej zadziwia. Już ciężko ją utrzymać na rękach, bo tak się wierci i wychyla. A jak ją się położy, to dopiero jest ruchliwa, pozycję zmienia co kilka sekund :-) Taka moja iskierka :-D A wczorajsza kąpiel pozostawiła trwały ślad na ścianie, tak jej się spodobało chlapanie

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2010, 08:46

Ja się właśnie pakuję na wieś (jeny jak ja tego nie lubię), ale pogoda zapowiada się bosk, oby się utrzymała całe wakacje. Życzę wam udanego odpoczynku!! Raczej nie będę się pojawiać na forum bo na wsi nie mam netu a nad morzem będe mieć sporadycznie.
Buziaki!

Awatar użytkownika
inia1985

02 lip 2010, 09:17

Pruedence, miłego pobytu :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2010, 12:56

Witajcie dziewczyny :-)

Ojej stęskniłam sie za wami przez ten tydzień. Owszem udało mi sie przeczytać, ale ciężko będzie odpisać, więc nawet nie próbuję.

Z tego co rzuciło mi się w oczy:

-Wszystkiego najlepszego dla wszystkich półroczniaków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

inia1985, anetka607, śliczne fotki - dzieciaczki piękne :ico_brawa_01:

iw_rybka, straszne to z tym barkiem :ico_olaboga: Już za kilka dni operacja, wierzę że wszystko się dobrze ułoży. Będę sie o to modlić :ico_sorki:

inia1985, ale Wika już duża dziewczynka :ico_szoking: :-D No i brawa za samodzielne siedzenie :ico_haha_01:

Pruedence, udanego pobytu na wsi i nad morzem. Oby pogoda Wam sprzyjała :-)

anusiek, udanego wyjazdu. No i super że wizyta u neurologa taka pozytywna.

anetka607, ładnie już Klara waży - widać że nadrabia :-)

Helen , oby podróż była spokojna i Kiara grzeczniutka :ico_sorki:

Co u nas?? Wyjazd baaardzo udany. Justynka co prawda wieczorami dawała wszystkim popalić, no ale ogólnie nie było źle. Pierwszego dnia spotkaliśmy sie z naszymi znajomymi, którzy maja dwa miesiące starszego synka. To było dziwne, bo co Kubuś próbował "odezwać" sie do Justynki ona wpadała w histerię, bała sie go i nie akceptowała :ico_olaboga: Dopiero po dłuższym czasie trochę sie razem pobawili - tzn wyrywali sobie zabawki ;-)
Wesele udane, wrócilismy ok 2.30 do domu. Bratowa spała do tego czasu z Justynką. Co prawda już o 21 miałam telefon, ze mała tak ryczy że nie mogą jej uspokoić, dusiła się od tego płaczu i kaszlu :ico_szoking: Na szczęście zmęczona zasnęła.
W niedzielę zrezygnowaliśmy z poprawin i zostaliśmy w domu. W poniedziałek mieliśmy z mężem 2 rocznicę ślubu, więc zostawiliśmy Justynkę z dziadkami i ciocią i wujkiem a sami poszliśmy na kolację do restauracji. :-D Było bardzo miło. Wróciliśmy o 22 czyli akurat na "koncert" wieczorny. Na szczęście mała w miarę szybko przestała wyć i zasnęła. W środę byliśmy wszyscy nad jeziorem. Justynka chwilę pomoczyła nogi, ale bałam się trochę - bo woda zimna. Niestety za każdym razem gdy ja sie zamoczyłam ona zaczynała płakać (mimo że mnie nie widziała że idę do wody) - nawet tatuś nie mógł jej uspokoić. Ale reszta rodzinki a zwłaszcza Maja (moja bratanica) wyszaleli sie w wodzie :-D
Justynka jest zafascynowana Majką. Już gdy przyjechała brat z rodzinką pierwszy uśmiech był dla Majki. Potem Justynka uwielbiała gdy Maja sie z nią bawiła. A ona jak na starszą siostrzyczkę przystało opiekowała się Justynką doskonale. Świetnie to wyglądało gdy nasza Niunia zagadywała starszą siostrę :ico_brawa_01: A tamta jej tłumaczyła że nie wolno gryźć kocyka, bo tam są bakterie i będzie gardełko bolało i lekarz da zastrzyk :ico_haha_01: Taka z niej rezolutna dwulatka :ico_oczko:

Niestety wszystko co dobre szybko sie kończy. Musieliśmy wracać, bo wczoraj rano mieliśmy usg bioderek. Na szczęście wszystko jest ok i to była ostatnia wizyta. teraz gdy Justynka zacznie chodzić samodzielnie, po jakimś miesiącu musimy zgłosić się do ortopedy na badanie prawidłowości chodzenia.

Jeśli chodzi o Zaćmienie, to idziemy w poniedziałek :ico_haha_02: ja specjalnie w zeszłym tygodniu po raz drugi przeczytałam ten tom, by lepiej wychwycić wszelkie zmiany w pierwotnej treści. Ehh takie małe "skrzywienie" ;-)

To chyba na tyle. Gdy skończą mi się ładować baterie wówczas wkleję fotki z wakacji :-)

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2010, 16:29

Wyjazd baaardzo udany.
to super :ico_brawa_01: oby wszystkim nam urlopy sie udaly i pogoda dopisywala :ico_sorki:
bylam dzisiaj z Kiara na "przegladzie", wszystko jest w porzadku, wazy 7,2kg i mierzy 67cm, moj maluszek :-D
Po poludniu zadzwonila do mnie dyrektorka szkoly z pytaniem, dlaczego nie stawilam sie dzisiaj na egzaminie ustnym z angielskiego :ico_szoking: serce mi do gardla podskoczyo, bo dostalam pismo z informacja, ze wszystkie egzaminy ustne odbeda sie 5 lipca, a tu taki numer :ico_puknij: na szczescie wsszystko sie wyjasnilo, zle mnie poinformowali i specjalnie dla mnie powolaja komisje egzaminacyjna w poniedzialek :ico_sorki: a tak mi sie uczyc nie chce :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
inia1985

02 lip 2010, 19:33

Wika już śpi, z każdym dniem coraz wcześniej, ciekawe o której jutro się obudzi...hmm?

Shiva, super, że wypad się udał :ico_brawa_01: Wika też na dzieciaki reaguje baaardzo pozytywnie :-) Ostatnio była u nas sąsiadka z Emilką o miesiąc starszą i Wika jak tylko ją zobaczyła od razu zaczęła się śmiać w głos :-D Swoją drogą ta Emilka jest nieźle rozwinięta. Potrafi już stać, skakać, raczkować, sama siada - tyle zaprezentowała w jakąś godzinę, więc nie chcę myśleć co jeszcze umie robić. No i ma 6 zębów. Myślę, że Wika nie będzie jeszcze taka za miesiąc... no ale czas pokaże. A na co dzień Wika też ma do czynienia z "ciocią" Olą :ico_oczko: i tylko ona potrafi ją tak rozbawić :-)

Helen, to ładnie Cię załatwili z tym egzaminem. Będę trzymać kciuki w poniedziałek. Brawa dla Kiary za wagę, ładnie rośnie :ico_brawa_01: No i jest śliczna :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 lip 2010, 20:24

bo tutaj są filmy z miesięcznym opóźnieniem
- to za miesiac :ico_oczko:

Pruedence, milego wypoczynku !!!!

Shiva, fajnie,ze wam sie wypad udal :ico_brawa_01:

Ja sobie przeczytalam cala sage poraz trzeci przed 3 czescia :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

W podobnym stylu przeczytalam teraz Ever,no i mam juz Blekitna godzine ( to druga czesc)

Dostalam tez Pamietniki Wampirow i czytam Dom nocy,no i Szeptem,tez fajne :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Helen, kurka,to ladnie z tym egzaminem :ico_olaboga: Komisja specjalnie dla Ciebie :-D
a tak mi sie uczyc nie chce :ico_olaboga:
- bedzie dobrze :ico_oczko:

Moja Zuzka polubila jedzonko,juz na legalu zjada pol sloiczka obiadku,pol deserku i po 30 minutach popija cycusiem :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-07-02, 20:27 ]
no i przesypia nocki,od kilku dni jak zasnie o tej porze,to spi do rana :-D Tzn gdzies do 6,wypija cycusia,potem budzi sie o 8 znowu cycus i za pol godziny znowu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

03 lip 2010, 11:39

U nas kolejny piękny dzień :-) Ale siedzimy w domu, bo w cieniu wskazuje 27 stopni, więc nie ma co wychodzić. "Dzień Ojca" znów przeniesiony, bo mąż musiał iść dziś do pracy. Może to była wymówka? :ico_oczko:
inia1985 napisał/a:
bo tutaj są filmy z miesięcznym opóźnieniem
- to za miesiac :ico_oczko:
za miesiąc będzie można już obejrzeć na necie, więc tak jakoś nie chce się chodzić do kina, jak ma się w domu za darmo :ico_oczko:

iw_rybka, super, że Zuzia już zaczyna ładnie jeść. Moja przez te eksperymenty w grudkami zjada teraz tylko 100-120 g obiadków, a wcześniej jadła nawet 220 g... No ale i tak dobrze wygląda, więc się nie martwię. Fajnie masz, że się z nocami unormowało :ico_brawa_01: Wika teraz robi sobie pierwszą pobudkę ok. 24... i nie ma ochoty od razu zasnąć, jeść też nie chce, może to przez to, że jest jej gorąco? Nie wiem... Zastanawiam się czy przy dziecku można w nocy spać przy otwartym oknie.

[ Dodano: 2010-07-03, 11:40 ]
leona coś dawno się nie odzywała. barbapuppa też. Ciekawe co u nich?

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2010, 12:08

Zastanawiam się czy przy dziecku można w nocy spać przy otwartym oknie.
jak najbardziej. my juz tak spalismy i spimy ciagle :ico_oczko: . inaczej bysmy sie podusili :ico_olaboga: ja okrywam mala bardzo cieniutko-pielucha tetrowa albo cieniutkim kocykiem a ubrana jest w rampersik bez rekawoow. jak nie ma przeciagow to mozna spac przy otwartym oknie. o ile nie ma u was wielkich proboemow z komarami
moja kluska przestawila sie z jedzenia na picie :ico_noniewiem: najchetniej pilaby tylko soki przecierowe,nie chce jesc kaszek ani owockow :ico_olaboga: dzis zdesperowana wsadzilam jej owocki do butelki to wyssala :ico_noniewiem: obiadki jakos z lyzki je. nie chce zeby sie przyzwyczaila i wszystko z butli ciagnela :ico_nienie:

[ Dodano: 2010-07-03, 12:08 ]
no i stawiam :ico_tort: za pol roczku :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”