Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

27 cze 2008, 13:19

Dziewczynki za zdane egzaminki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_prezent:

Wisienki ja wlasnie zawsze jak wracam do Polski chociaz na wakacje to sie pokloce zlwaszcza w urzedach, te panie nie maja pojecia o niczym a zwyklych ludzi traktuja jak smieci, coz smutne...

ja sie pochwale ze Amelka od dwoch dni sama staje, najpierw stanela w lozeczku tym na dole, pozdroznym, a potem na wieczor miala juz spac, ja wchodze a ona sobie stoi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: teraz lapie sie czego sie da, oczywiscie to jej nie wystarcza wiec probuje na palcach przy kanapie a rekami sie zapiera jakby chciala wejsc na lozko, oczy mam naokolo glowy, szaleje i lata po calym pokoju (poki co nie wychodzi poza salon)

teraz Amelka nic nie spi w ciagu dnia bo jest skupiona na stawaniu, ale ogolnie u nas rano mala drzemka po flaszce kolo7, a potem jakas godzinka kolo 16-17, ale to roznie bywa, poki co wszystko bierze, rozwala, normalnie szok!!!

[ Dodano: 2008-06-27, 13:22 ]
aha i mialam sie pozalic ze mielismy rozmowe z naszych wlascicielem domu ktory wynajmujemy i tak mnie wku... :ico_zly: :ico_zly: chcialam zeby nam powiedzial czy ma zamiar wymienic okna a on zamiast powiedziec ze nie i juz to zaczal tak sciemniac, rozumiem angielksi prawo moze sie rozni ale bez przesady, mysli ze sobie glupkow znalazl, jestem taka zla i chyba szykuje nam sie szukanie nowego domu, najpierw musze zrobic prawko a potem bedziemy chyba szukac cos ladnego ale juz 3 sypialnie chyba, no bo jak przyjdzie kolejny dzidzius to wole juz byc gotowa bo potem przeprowadzki juz chyba nie zniose, no nie wiem, zobaczymy jak to wszystyko pojdzie

aha i moja mala uwielbia tany tany tany, buja sie i kreci i sobie spiewa, poki co na siedzaco ale wyglada to komicznie :-D

Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

27 cze 2008, 15:10

Super dzieczyny, nareszcie wakacje i teraz możecie się odprężyć !!!
wisienka24, nie chciałam ci nic pisać przed twoim powrotem do polski ale ja miałam te same problemy z aktem urodzenia i umiejscowieniem aktu małżeństwa, zajeło mi to ok 2 tygodni, w tym 160 zł za głupie tłumaczenie.
Naszczęście miałam milsze panie i nie robiły mi wielu trudności. Ale nadal w porównaniu z ameryką wszystkie te sprawy są i będą "INNE".
Życze powodzenia i cierpliwości. :ico_oczko:
Wczoraj znowu wylądowaliśmy u wujka na basenie, ale zosi się nie podobała tak bardzo jak za pierwszym razem, tylko z basenu słyszałam mamammamammamama.
Ale za to w domu ganiała psa i świetnie się bawiła.
Wczoraj miała mierzenie i ważenie wiele jej się nie przybyło, dodatkowo miała badanie na gruźlice.
A teraz zosiak bawi się pojemnikiem po rybki jedeniu, najlepsza zabawak to nie zabawka!! :ico_oczko:
karolina-ch, ja bym chyba nie dała rady gdyby Zosia nie spała w dzień.
Znalazłam sposób na to aby jadła podawane je posiłki, nie dostaje żadnych przekąsek między posiłkami, i wytrzymuje ją dość długo pomiędzy .
Np: wstaje o 6 je z piersi dużo, potem za godzinke małe co nieco i idzie spać np: o 10:30 i Spi Półtorej godzinki i jak wstanie to za 20 minut dostaje butle kaszki bobowita zmieszaną z owockami ok 140ml, potem je znowu z piersi po 1,5 godzinie albo jak gdzieś idziemy to je wcześniej albo póżniej i potem ok 17-19 je ponownie kaszke albo jakiiś słoiczek i potem przed spaniem ponownie je z piersi, na dobranoc.
Bardzo skomplikowane , bo każydy dzień jest inny bo zależy od jej porannej dżemki, czasem ma drugą dzemke ale nie zawsze. Wszystko zależy od Zosiaka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karolina-ch

27 cze 2008, 15:57

my wrocilysmy ze spacerku, wczesniej dalam malej kilka kawaleczkow truskawki tak wcinala az jej chyba zle weszlo i mi sie zrzygala, wiec mialam pranko dywanu na szybko ale zaraz potem zjadla jeszcze kilka bo sama podchodzila z otwarta buzia :ico_olaboga: i wiadomosc z ostatniej chwili idzie nam wreszcie gorna jedynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: juz ja tak wypatrywalam ale nie da sobie wogole popatrzec w buzie, postukalam lyzeczka, wiec mamy pierwszy zabek u gory a na dole juz 3 :-D :-D ale jest nieznosna, musze sie poskarzyc, jeczy, steka nie wiem czy robi to dla zabawy czy ja cos boli ale chyba bardziej zeby na siebie zwrocic uwage a ja mam juz troszke dosc :ico_szoking: dalam jej paracetamol w syropku moze przez zeby rozdrazniona, ale posmarowac sobie nie da bo jak daje jej palca to nie gryzie jak kiedys tylko ssie, i nawet jak myje zabki to zaciska warguszki i ssie, chyba tak jej dobrze :-)

[ Dodano: 2008-06-27, 16:25 ]
wkleje wam kilka fotek poki mam chwilke

pozycje w ktorych spi amelka
Obrazek
Obrazek
a to nasza sesja wczora w sklepie, ale nic nie wybralysmy, oprocz bucikow wklejam fotke, sa pieeeekne :ico_haha_01:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

agasco
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

27 cze 2008, 17:12

Witajcie dziewczyny
wrócilismy z wczasów bardzo zadowoleni
było fantastycznie mimo że troszke upały nas meczyły
chłopcy cali happy z wody wyjść niechcieli
Vito tak się poprzestawiał ze wstaje rano o 5,
a ja wtedy mam najlepsze spanie :-/
i nareszcie idą mu ząbki 2 od razu
tez potrafi sam wstawac i chwilke posać bez trzymanki

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla chłopaków za postępy w chodzeniu
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla dziewczyn na zdane egz.
wisienka24, niedaj się urzędasom :wpale:
karolina-ch, z Amelki mała wiercipiętka hehe buciki śliczne
aha i moja mala uwielbia tany tany tany, buja sie i kreci i sobie spiewa
u nas to samo jak tylko Vito usłyszy miuzik :-D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
karolina-ch

27 cze 2008, 17:16

agasco fotki sliczne, super ze sie dobrze bawiliscie :-D my miszkamy 5 min od plazy ale co z tego jak pogoda niezbyt...

agasco
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

27 cze 2008, 17:17

zapomniałam
kupiłam nocnik
posadziłam Vita od razu po drzemce i nasiusiał :ico_brawa_01:
ale to było tylko raz dzisiaj nic :ico_noniewiem:
wcale ten nocnik mu się nie podoba

Awatar użytkownika
karolina-ch

27 cze 2008, 17:21

ja amelke tez kiedys posadzilam i zrobila kupe, wygladala jak lod z automatu, zakrecona :-D i siusiu ale potem ja chcialm posadzic to krzywila sie i jej nie pasowalo, a specjalnie wzielam go pod dmuchwe zeby nie byl zimny wiec byl taki cieply ale nawet zabawki nie pomogly i ja tez odpuscilam poki co... :ico_noniewiem:

Kasia3

27 cze 2008, 18:24

karolina-ch, zdjątka amelki przepiękne, budki cudeńka.
agasco, ty szczęściaro, to wypoczełaś sobie na tych wakacjach.
Jeśli chodzi o kupkanie to moje dziecko wczoraj skupkało się w ręcznik jak ją przenosiłam z wanny do sypialni , ale ubaw był.

Awatar użytkownika
karolina-ch

27 cze 2008, 22:57

[quote="Kasia3"
Jeśli chodzi o kupkanie to moje dziecko wczoraj skupkało się w ręcznik jak ją przenosiłam z wanny do sypialni , ale ubaw był.[/quote] :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
ale jaja!!!!nam tak zrobila czasem ale siusiu, chociaz kupka mala chyba tez byl aale dawno, ladnie :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2008, 23:36

Karolina zdjecia cudne!! Tosia tez śpi tak fajnie na brzuszku :-D No i gratulacje stania i wstawania Amelki :ico_brawa_01:

wisienko No niestety z urzędami jest u nas strasznie, jakies zażyłości z prlu, paniom sie wydaje, ze sa najwazniejsze, a załatwienie wszystkiego trwa straaaaaasznie dłgo. Szkoda gadac, ale trzymam kciuki, zeby szybko poszło :-D

A u nas dziś byli znajomi, pogawędziliśmy, oglądneliśmy sobie Lejdis :-D popilismy piwfka i ogólnie było wesoło. Tosia cała w skowronkach bo się nią goście zajmowali, grzecznie sobie zasneła przed 22.
Jesli chodzi o spanie w dzień to ona śpi tak koło 11 z dwie godziny i czasami popołudniu z pól ale to różnie. Co do jedzenia to teraz już nie je w nocy ale budzi się o 6 i wtedy obowiązkowo butla z kaszką a potem dosypiamy do 8,9 :-D ku mojuemu zadowoleniu ogromnemu. Ostatnio z jedzeniem jest coraz lepiej, dziś jadła ogórkową ta co my , tylko aj jej dodaje jeszcze podrobionego mięska i warzywa i jej smakowało, potem jeszcze zjadła troszke młodych ziemniaczków z mojego talerza. Zresztą spodobało jej się "dorosłe" jedzenie i zawsze chce jeść to co my. Np popołudniu jadła ze mną kromke z wedliną, a na deserek malinki, krzywiła sie ale jadła :-D Paluszki lajkonik juniorki wcina az się uszy trzęsą :-D Także idzie ku lepszejsiemu....

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”