ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 sty 2008, 08:24

Dominisia fajnie ze jestes znow z nami :-D :-D

eska miłego dnia w pracy, wracaj szybko do Olusia

ja juz oczywiscie nie spie, misio obudzil sie 5.45 i nie dal mi juz pospac. usnal jakies 15 min. temu wiec mam czas napisac do was :-D

pochwale sie wam dostalam 4,5 z budowy materii i 5 z podstaw mechaniki jadrowej :-D jeszze tylko 3 zjazdy i koniec podyplomowki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale wtedy do pracy :ico_placzek:

wczoraj mialam okropny dzien, straznie mnie nosilo i bylam zla :ico_zly: oberwoalo sie za nic m. mam nadyieje ye dyisiaj bedyie lepsyz dyien, klawiatura yastrajkowala.

[ Dodano: 2008-01-21, 09:42 ]
ale cisza..... gdzie jestescie kobietki??

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

21 sty 2008, 11:17

Ja sie melduję :-D
Dominisia super że jesteś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: bardzo się cieszę,będzie co czytać :-D
Powiem Ci że to nie tylko na wiosce ludzie tak reagują gdy idziesz na spacer u nas jest podobnie,już nieraz znajomi mnie zaczepiali i mówili że z takim maluchem to nie wychodzić bo zmarznie i się przeziębi :ico_puknij: i to w dodatku były młode osoby :ico_puknij: a jakie było ich zdziwienie jak powiedziałam im że lekarze każą wychodzić :ico_haha_01: .

Nasza nocka taka sobie mieliśmy pobudki o 5,6,7 i o 8 na dobre.
Ewasiek gratuluje dobrych ocen,bystra z Ciebie kobitka i jakie kosmiczne przedmioty masz :ico_szoking: mechanika jądrowa :ico_szoking:
Eska miłego dnia w pracy życzę,szkoda że już musiałaś wrócić do pracy :ico_placzek:
U nas pogoda tragiczna,leje i pochmurno jak nie wiem można doła załapać :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2008, 11:50

Dominisia, no witaj Skarbie! Pewnie,że tęskniłyśmy :-D

eSKa, jak powrót do pracy? Ja nawet nie chcę o tym myśleć.... :ico_placzek:

ewasiek, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: zdolna bestyjka z Ciebie :-D Super! Gratulujemy!

Zuzia śpi rewela- zasypia po 20, a dziś pobudka przed 8. Jestem wyspana na maksa, a Zuzia zalicza swoją drzemeczkę. Po jedzonku pójdziemy na spacer.

A co do spacerów z maluchem. Ja tak obserwuję i albo mamuśkom się nie chce, albo się faktycznie boją. Ja mieszkam na wielkim osiedlu i jak na spacerku zobaczę jeden wózek to jest dobrze (no chyba,że w nocy wychodzą :-D ). A jak byłam na ostatnim szczepieniu to mówię Wam jak te mamuśki ubierają dzieci to szok :ico_szoking: Zuzia to by mi się rozpuściła z tego gorąca. Było wtedy lekko na plusie i zero wiatru. A mamuśka ubierała dzieciaczka w body i śpiochy i dresik polarkowy (myślałam,że to koniec) i dopiero gruby kombinezon, a na fotelik zarzuciła kocyk :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

21 sty 2008, 17:08

Jestem i ja :-D
Bylam juz na spacerku, nocka super, teraz Jasiek wpatruje sie w to co pisze. Zjadl pol sloiczka zupki jarzynowej, chyba mu smakowala, tylko troszke sie krztusil, bo to geste i tak sie zastanawiam czy to normalne.

Takie pytanko, Jasiek zjada 180 ml mlecczka, dokladnie 5 razy na dobe, ile jedza wasze dzieciaczki??

Jak Krzysiek wroci z pracy to wrzuce zdjecia. Stawiam wielkie torcicho bo Jas konczy 4 msc :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Mamo Zuzi pisalas cos o splaszczonym lepku, no to Jasiek ma splaszczony ale zaczyna sie mu juz wyrownywac. Mi tez kazali go klasc w ciagu dnia jak najwiecej na brzuszku i ja im powiedzialam ze on po 5 minutach sie denerwuje i uslyszalam ze to normalne bo sie meczy ale jak bede go czesciej klasc to sie przyzwyczai. Ale jak na razie to srednio sie z tego wywiazuje :ico_wstydzioch:
pochwale sie wam dostalam 4,5 z budowy materii i 5 z podstaw mechaniki jadrowej
Super!! Gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Swoja droga fajne przedmioty, szczegolnie ta mechanika jadrowa sie mi podoba, chociaz zdecydowanie wolalabym mechanike jader :-D :-D :-D

A powiedzcie mi gdzie Agnieszka, Ulamisiula, Paulina i Justyna?? Bo wiem ze Eve to wyjechala a cala reszta??

[ Dodano: 2008-01-21, 16:08 ]
No i zapomnialam o Lalce :ico_wstydzioch:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 sty 2008, 20:17

hej dziewczynki
bylismy dzisiaj na szczepieniu. Misio nawet nie zapiszczal jak go uklula, wazy 8,270g :-D na razie nie ma goraczki, ale juz ma okolo 37,2. zmykam bo zaraz kąpac go bede.
dominisia ja tez bym wolala mechanike jader :ico_oczko: :-D

[ Dodano: 2008-01-21, 19:18 ]
ciekawe jak eska po pierwszym dniu w pracy

eSKa
4000 - letni staruszek

21 sty 2008, 20:51

melduje się, było ciężko ale dałam radę :ico_oczko: , sama praca raczej lajcik ale te myśli w mojej głowie :ico_olaboga: Na szczęscie Olus chyba nawet za bardzo nie zauważył że mamy nie ma bo jak wróciłam to go i tak bardziej telewizor ciekawił :-D
Juz teraz wam mówie ze na dluzej pojawie sie w czwartek i piątek bo robie sobie wolne i nie ide do pracy. Teraz zmykam bo olus płacze.
A powiedzcie mi gdzie Agnieszka, Ulamisiula, Paulina i Justyna?? Bo wiem ze Eve to wyjechala a cala reszta??
Agnieszka ma kompa jak jej W jest w domu a on kierowca wiec bywa rzadko :ico_placzek:
Justyna pojechała do swojego mężczyzny do Wiednia
Ulamisiula niepojawia sie od dawna to samo dotyczy Pauliny
Lalka zagląda czasem ale ostatnio też jej dawno nie bylo , wiec nie wiem co jest grane.

[ Dodano: 2008-01-21, 19:52 ]
Aha jeszcze pytanko , jakie kupki robią wasze dzieci , bo Olo dziś zrobił takiego zbitego, twardego bobka ze aż z krwią :ico_placzek: Płakał przy tym, to pewnie po mleku, kurde faktycznie nei ma to jak cyc :ico_noniewiem:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 sty 2008, 21:12

eska ja walcze z kupka miska jakies 3 tyg. bo robil twarda i zielonkawa. daje mu debridat, lacidobaby i dzisiaj juz zrobil ladna kupke. nie myslalm ze tak moze cieszyc kupka :-D :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2008, 22:47

eSKa, :ico_brawa_01: za to, że przetrwałaś pierwszy dzień :-D Teraz będzie tylko lepiej! Pewno dzieciaczki łatwiej to przyjmują, bo są takie malutkie. Za parę miesięcy takie rozstanie byłoby trudniejsze.
Zuzia robi kupki dość rzadkie, zrobiła dziś i wczoraj,ale wcześniej to było nawet i 4 dni przerwy. A bączki puszcza co dzień i na szczęście nic ją nie męczy. Ale w tej kupce są ciemniejsze kropki, gdzieś czytałam,że to może być krew, trochę mnie to martwi...

eSKa
4000 - letni staruszek

21 sty 2008, 23:11

Zuzia robi kupki dość rzadkie, zrobiła dziś i wczoraj,ale wcześniej to było nawet i 4 dni przerwy
No właśnie ja myślałam że takie dzieciaczki to raczej rzadkie kupki robią a tu dzis szok :ico_szoking: pierwszy raz taka zbita. Kocura jak karmi się piersią to kupy mogą być raz na iles tam dni, Olo też tak miał robił co 2,3 dni i nie mial problemów a teraz przyszedł NAN 2 i pierwsze kłopoty, hmm tak myśle że to może być spowodowane tym że to mleko jest wzbogacone o żelazo :ico_noniewiem: Mam nadzieje że z następną nie będzie problemów.

Dobra zmykam spać, może dzis sie wyśpie! kurcze dziś Oluś pierwszy raz obudził sie o 5.40 więc śmiało mogłam spać, ale gdzie tam :ico_nienie: głupia nie spałam od 3.30 :ico_puknij: tak mi się różne mysli kotłowały że szok, a spac mi sie zachcialo jak trzeba bylo wstawac do pracy czyli o 6.00 :ico_olaboga:

Jutro postaram sie znowu zajrzeć wieczorkiem, Buziaczki dla dzieciaczków.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2008, 23:35

Hej,
Eska, gratulacje z pierwszego dnia w pracy :-) i powiem ci od razu ze takie kupki to niestety norma u dzieci na butelce... I moja dobra i sprawdzona rada dana przez lekarke... jak Olus sie tak bedzie meczyl to dodaj mu pol lyzeczki oleju rzepakowego do mleczka rano i wieczorkiem i bedzie ladna kupka. Moim zdaniem lepsze to od termometru w pupie bo to juz ingerencja mechaniczna. Na Nell to super dziala. No i podobno jak sie wprowazi jabluszko, soczek winogronowy i gruszkowy to takie sensacje mijaja.

Dominisia, masz na mysli 180 wody plus proszek (tj 210 ml) czy 150 wody plus proszek (tj. 180)? Nell je 210 ml 5 razy na dobe. (6.00, 10.00, 14.00, 18.00, 22.00) Czasem troche inaczej i czasem odpuszcza sobie to karmienie o 22.00, tak jak dzisiaj.

Ewasiek, brawa za wage dla Michalka, ale kolous z niego :ico_brawa_01:

Hehe, ta mechanika jader, hehe interesujace :-D

My powoli sie pakujemy, wylot w sobote o 8.15 rano. Jestem podekscytowana :-)

Kocurka, no babka przegiela z ubraniem :-) Ciekawe jakby sie sama czula w takim zestawiku? :-)

Nell dzis byla marudna, nie chciala spac za bardzo. Ja wlasnie wylazlam z dluuugiej kapieli i zaraz bede balamucic meza, bo okres mi sie skonczyl :-D

Do juterka

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”