Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2010, 21:12

Witam serdecznie,
w środę byłam z małą na szczepieniu i Natka waży 6,5kg a co do długości to nie mierzyli dokładnie bo bali się jej za nóżki łapać przy tej jej dysplazji bioderka,tak więc na oko wyszło im 65cm.Następne szczepienie po 13 miesiącu życia więc cieszę się że na razie mała będzie miała spokój z kłuciem nóżek.

W piątek byłam u ortopedy na kontroli bioderka i powiedział ze widać już na USG że ta uprząż przynosi efekty.Powiedział że mała pochodzi w niej tak jak planował przez okres 2 miesięcy i najpewniej ją zdejmiemy :ico_brawa_01: Panewka już się pogłębiła lekko.Więc jestem dobrej myśli.Jeszcze troszkę i mam nadzieję że Natka będzie już w 100% zdrowa.
A wracając do tego szczepienia,wiem ze po nim dzieci miewają gorszy apetyt.Z Natką też tak było bo w czwartek i piątek troszkę gorzej jadła,wczoraj natomiast dzien już minął dobrze,bo Natalia ładnie zjadała wszystko co jej przygotowałam co 3,5-4 h.A dziś :ico_olaboga: Nie wiem co się z nią dzieje.Zjadła mleko (180ml) o 6 rano,potem mimo że nie wołała to o 11:30 zrobiłam kaszkę ryżową na mleku,owocowa i słodka więc zawsze jadła z apetytem,ale nie dziś.Nie ruszyła jej bo wszystko wypychała językiem.Jak próbowałam podstawić butlę z mlekiem to w ryk.O 14 zjadła pół słoiczka zupki warzywnej z mięskiem (65g) i słoiczek jabłuszka z kaszką manną (130g) po 3 h zrobiłam jej butelke,ale znów reagowała histerycznym płaczem.dopiero o 19:30 zjadła ale TYLKO 110ml :ico_szoking: Martwię się o nią.Jak jutro też tak będzie to będę musiała się z nią wybrać do lekarza.NA szczęście pije herbatki i soczki,więc chociaż mam pewność ze się nie odwodni. :ico_sorki:

dorotaczekolada, :ico_brawa_01: za pół roczku

Rybciu,moja Natka ostatnie 3 noce też mi przespała całe od 19:30 do 5-5:30,ale nie wiem czy jej już tak zostanie czy to tylko przez ten jej słabszy apetyt :ico_noniewiem:

Helen, niezłe jaja z tym egzaminem,nie ma co :ico_szoking:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2010, 10:55

geheimnis, moze jej po prostu goraco? moj atez ostatnio nie che jesc tylko pije i pije :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

04 lip 2010, 12:25

dorotaczekolada, wszystkiego naj dla Lenki :-)

geheimnis, super, że z bioderkiem jest lepiej :ico_brawa_01: Ja jednak wybieram się z Wiką do ortopedy, bo jak ją trzymam na rękach, to czuję czasem takie strzelanie, wydaje mi się, że w biodrze. Wprawdzie na ostatnim USG niby wszystko w porządku, ale nie uspokoiło mnie to, bo tez radiolog jakoś mi się nie spodobał. Mam nadzieję, że dmucham na zimne. Co do picia kaszki owocowej, to może zerknij czy smoczek zbyt mocno nie pękł. Wice wymieniam praktycznie co 2 tyg., bo tak szybko się te smoczki do kaszek niszczą, mimo, że kupuję lovi. Jak za bardzo się rozwali, to też nie chce nawet łyka zrobić.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 lip 2010, 13:58

dorotaczekolada, :ico_tort: za pol roczku :ico_brawa_01:
i najpewniej ją zdejmiemy
- super,bardzo sie ciesze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

geheimnis, to i tak super je.Moja kszki wcale,a obiadku i deserku po pol malego sloiczka + cycus :ico_olaboga:

No i u nas dzis nocka fatalna,dzien tez - nie wiem co jest,czy ona juz czuje te moje emocje,ja zestreowana juz jestem,we wtorek wyjazd.A moze zeby ????Teraz tez marudna jest :ico_olaboga:

inia1985, ja tez mialam Lovi,ale moje dzieci jednak sa aventowe.Jak Zuzka nie chciala pic niczego,to wyciagnelam butelki po Andrzejku,kupilam nowe smoczki i teraz pije :-D

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

04 lip 2010, 19:24

inia1985, my tez prezy otwartym spimy i trano zazwyczaj mala cala zimna bo sie odkrywa :ico_wstydzioch: ale nic jej nie jest wiec ok
uż na USG że ta uprząż przynosi efekty.
super :ico_brawa_01:
NA szczęście pije herbatki i soczki,więc chociaż mam pewność ze się nie odwodni. :ico_sorki:
nie dziw jej sie pzry takich upalach to normalne, wazne ze pije moja tez nawet o polowe mniej zjada
dzien tez - nie wiem co jest,czy ona juz czuje te moje emocje,ja zestreowana juz jestem,we wtorek wyjazd.A moze zeby
mozliwe

moja jak ladnie spala w nocy to od miesiaca jej odbilo, budzi sie i potrafi 3 razy cyca doic :ico_olaboga: a niekiedy spi cala noc, dzisiaj mialam 3 pobudki

dzisiaj bylismy caly dzien nad jeziorem, mala szalala w trawie :-D rwala i chcila jesc
jutro wracam do pracy, ide na 11 do 15 wiec rano zdaze malej obiad zrobic i deserek jakis dac, a tak mi sie nie chce :ico_placzek:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2010, 21:59

hejka

wieki mnie nie bylo ale jakos weny do pisania brak :ico_noniewiem:
no i czasu nie za wiele

teraz moje chlopaki spia
a ja sie nudze :ico_haha_01: poszlabym spac ale sie zdrzemnelam z synusiem po poludniu :ico_oczko:

pogoda u nas super
chociaz Marcel strasznie sie poci :ico_olaboga:

poza tym jakos leci

maly nocki przesypia cale :-) jesc tez je w miare ladnie, z obiadkami jest troche gorzej, chociaz ostatnio dalam mu do reki jakas zabawke i jadl lyzeczka za lyzeczka :ico_haha_01: :ico_oczko:

od dwoch dni zaczal piszczec :-D strasznie mu sie to podoba

no i umie juz pic z niekapka :ico_brawa_01:
troche ponad tydzien zajelo mu zalapanie o co chodzi az wkoncu sie udalo :ico_brawa_01:

aa no i synus kilka dni temu zaliczyl pierwszy lot... z lozka na podloge :-/ :zly:
biedaczek strasznie sie przestraszyl, zreszta ja tez :ico_olaboga:
no i od tej pory nie zostaje sam na lozku :ico_oczko:

anetka607, kurcze juz do pracy?? mam nadzieje ze obie z Klara szybko sie do tego przyzwyczaicie :ico_sorki: :ico_oczko:

iw_rybka, trzymam kciuki za operacje i czekamy na wiesci :ico_sorki: :ico_sorki:
no i super ze Zuzia zjada obiadki :ico_brawa_01:
Ja jednak wybieram się z Wiką do ortopedy, bo jak ją trzymam na rękach, to czuję czasem takie strzelanie, wydaje mi się, że w biodrze
skoro ta wizyta ma cie uspokoic to pewnie ze idz :ico_sorki: :ico_oczko: ale ja mysle ze wszystko jest ok :ico_oczko:

Co do picia kaszki owocowej, to może zerknij czy smoczek zbyt mocno nie pękł.
dziewczyny to wy kaszki dajecie w butelce??
my jemy lyzeczka :ico_oczko:
Powiedział że mała pochodzi w niej tak jak planował przez okres 2 miesięcy i najpewniej ją zdejmiemy :ico_brawa_01: Panewka już się pogłębiła lekko.Więc jestem dobrej myśli.Jeszcze troszkę i mam nadzieję że Natka będzie już w 100% zdrowa.
super wiesci :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki:

Zastanawiam się czy przy dziecku można w nocy spać przy otwartym oknie.
u Marcela w pokoju okno jest zamkniete, ale w naszej sypialni mamy otwarte okno takze troche chlodniejszego powietrza leci i do jego pokoju bo przylega do naszego i drzwi mamy otwarte :ico_oczko:

Shiva, super ze wyjazd udany, a gdzie te obiecane fotki?? :ico_oczko:

Helen niezle z tym egzamninem :ico_olaboga:
trzymam kciuki

no i trzymam kciuki za wszystkie wyjazdy, oby dzieciaczki dobrze zniosly podroz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

my na razie nigdzie sie nie wybieramy i dobrze bo maly by sie chyba zapocil w foteliku
ostatnio po 30min w samochodzie wyjelam go calego mokrego :ico_chory: :ico_noniewiem:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2010, 07:23

zazwyczaj mala cala zimna bo sie odkrywa
moja sie nie odkrywa i ciagle spocona :ico_noniewiem: za to syn sie odkrywa a on spi centralnie pod oknem :ico_noniewiem: ale oboje zdrowi i szczesliwiw :ico_haha_01:
geheimnis napisał/a:
uż na USG że ta uprząż przynosi efekty.
super
to swietnie :ico_brawa_01:
jutro wracam do pracy
powodzenia :ico_sorki: :-)
chociaz Marcel strasznie sie poci
a w co go ubierasz? ja jak jest tak tragicznie goraco to w samym pampersie mala trzymam. a czasem to nawet bez-niech wietrzy tylek :ico_oczko: no ale potowki ma. glownie z tylu plecow na dole-tam gdzie pampers dotyka
no i umie juz pic z niekapka
:ico_brawa_01: dla Marcelka. ja musze męża pogonic zeby w koncu przyniosl z piwnicy niekapki po synu :ico_noniewiem:
moja sie przekonala do picia samej wody :ico_oczko: jak nie miala wyjscia to pociagnela :ico_haha_01: ale woli soki :ico_oczko:
no i super ze Zuzia zjada obiadki
:ico_brawa_01: dla Zuzi. widzisz kochana nie musisz sie juz martwic :ico_oczko: za to moja ostatnio jedzenia odmawia :ico_olaboga:
my jemy lyzeczka
ja tez poza sokami i woda nie daje butli tylko lyzeczka. ale czasami to masakra. mam wrazenie ze ona wolalaby z butli. jakos ja denerwuje jedzenie lyzeczka :ico_placzek:
Helen niezle z tym egzamninem
trzymam kciuki
ja rowniez&&&&
my wczoraj po poludniu poszlismy na plaze. tak na spontanie :ico_oczko: Lena przespala wycieczke,za to Mati sie wyszalal. wskakiwal do wody az go fale zalewaly :ico_haha_01: i o dziwo nie panikowal :ico_szoking: byl przeszczesliwy :ico_brawa_01: chyba przechodzi mu etap lękow :ico_sorki: my tez wskoczylismy do wody chociaz bylismy bez kostiumow i recznikow :ico_haha_01: potem wracalismy przemoczeni i utytlani w piasku :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lip 2010, 10:47

Witam
geheimnis, moze jej po prostu goraco? moj atez ostatnio nie che jesc tylko pije i pije :ico_noniewiem:
też mi to przyszło do głowy,bo w nocy jak jest chłodniej to ładnie pije mleko :)
Ja jednak wybieram się z Wiką do ortopedy, bo jak ją trzymam na rękach, to czuję czasem takie strzelanie, wydaje mi się, że w biodrze.
Pewnie ze idź.poczujesz się spokojniej po tej wizycie :ico_brawa_01:
a w co go ubierasz? ja jak jest tak tragicznie goraco to w samym pampersie mala trzymam. a czasem to nawet bez-niech wietrzy tylek :ico_oczko: no ale potowki ma. glownie z tylu plecow na dole-tam gdzie pampers dotyka
u mnie mała leży w samym bodziaku,ale i tak ma mnóstwo potówek.głównie pod brodą na szyjce.
leona napisał/a:
my jemy lyzeczka
ja tez poza sokami i woda nie daje butli tylko lyzeczka. ale czasami to masakra. mam wrazenie ze ona wolalaby z butli. jakos ja denerwuje jedzenie lyzeczka :ico_placzek:
u mnie problem z kaszką na pewno nie jest spowodowany smoczkiem,bo mała kaszki wcale z butli jeść nie chciała.Tylko łyżeczka wchodzi w grę.Z resztą ona jakby mogła to wcale by butli nie używała tylko łychę.no ale karmienie samym mlekiem z łyżeczki zajmowało by mi mnóstwo czasu.Czasem daje kilka łyżeczek spróbować mleka żeby załapała mi smoka i bywa że przynosi to skutek :D
leona napisał/a:
:ico_brawa_01: dla Marcelka. ja musze męża pogonic zeby w koncu przyniosl z piwnicy niekapki po synu :ico_noniewiem:
moja Natka jak pije herbatkę to sama trzyma sobie butelkę,ciekawe ile zajmie jej nauka picia z kubeczka ???

Ja od wczoraj coś kiepskawo się czuję.gardło mnie boli.już wzięłam leki na przeziębienie i mam nadzieję ze szybki mi to minie...no i że Natuśki nie zarażę. :ico_sorki: chyba mnie przewiało w domu bo przeciąg zrobiłam wczoraj żeby się fajnie przewietrzyło.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2010, 14:32

hejka
a w co go ubierasz?
w domu zazwyczaj w samym pampersie
ale poci sie nawet wtedy, zwlaszcza kiedy spi to cala glowe ma mokra
a potowki mial kilka dni temu na szyi, ale "wykrochmalilam" go dwa razy i juz prawie nie ma :ico_oczko:
my wczoraj po poludniu poszlismy na plaze. tak na spontanie :ico_oczko:
super :ico_brawa_01:
moja Natka jak pije herbatkę to sama trzyma sobie butelkę,ciekawe ile zajmie jej nauka picia z kubeczka ???
trzeba sprobowac :ico_oczko:
Marcel na poczatku dzubek w kubeczku probowal ssac jak smoka ale nie szlo i sie denerwowal :ico_haha_01:
to kupilam mu zwykly kubeczek, gdzie picie samo leci, wtedy zalapal ze zeby wiecej polecialo trzeba pociagnac :-)
no i pozniej niekapek znowu dalam i juz wiedzial o co chodzi :ico_oczko:

geheimnis, zdrowka duzo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

my wrocilismy wlasnie z drugiego spacerku :ico_oczko:

Marcel w lozeczku, przygotowuje sie do drzemki, tzn najpierw musi obejrzec wszystkie katy :ico_haha_01: a pozniej usypia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2010, 15:00

w koncu mam wakacje i moge skupic sie calkowicie na corci :-D dzieki za wszystkie kciuki, egzaminy pozdawane :ico_sorki:
dzisiaj i jutro porobimy jakies zakupy, a w srode ruszamy do PL, ciekawe jak Kiara zareaguje na babcie i dziadka...
we wtorek wyjazd.
to juz jutro... pewnie miejsca nie mozesz sobie znalezc... trzymam kciuki!!!!
jutro wracam do pracy,
powodzenia!
zdolniacha :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kiara nie lubi niekapkow, chce pic ze szklanki, musze jej zwykly kubeczek plastikowy kupic
my tez wskoczylismy do wody chociaz bylismy bez kostiumow i recznikow :ico_haha_01:
to mieliscie wesolo, super :ico_haha_01:
Ja od wczoraj coś kiepskawo się czuję.gardło mnie boli
zebys sie tylko nie rozchorowala :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”