donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: wiosna-lato 2013

22 sty 2013, 10:56

my wczoraj u teściowej jedliśmy naleśniki, bo akurat robiła na obiad :),

mój mąż też zupami się nie najada, choć jak jest grochówka czy fasolówka to zje, bo lubi te lepiej niż warzywne,

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

22 sty 2013, 10:59

mialam gotowac tez zupe pomidorowa ale ostatnio to dosc czesto ja gotuje wiec tak sobie pomyslalam ze tym razem by sie jakas inna przydala ... moze jakas taka z kalafiorem ugotuje dla odmiany na filecie z kurczaka :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 sty 2013, 11:02

ja to jak mam robić coś na obiad, to zawsze najpierw szukam co w ogóle mam w domu, zebym nie musiała wychodzić :-P
ale wczoraj już chyba wykorzystałam co mogłam. mogę jeszcze rosół strzelić, ale dwie zupy :-D

a jak samopoczucie?

Jenny, Gosia?
Brodzikowa, jesteś z nami? Jak tam, oswoiłaś się z myślą o bliźniakach?

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

22 sty 2013, 11:51

Dziewczyny na forum zaglądam, ale nie mam sił pisać. Ogólnie jest mi słabo, niedobrze i wczoraj miałam biegunkę, ale trzymam się.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 sty 2013, 14:21

no to nieźle cię chwyciło... współczuję.
ja mam dolinę spowodowaną brakiem wiosny. i chciałabym znać płeć dziecka! teraz chyba bardziej szaleję że nie wiem jak poprzednio.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2013, 14:24

monikaA88 łykaj,łykaj kochana magnez nie zaszkodzi w tej chwili a moze pomóc,ja również łykam magnez to witamina a nie zaszkodzi :ico_oczko: Do tego częśto biorę no-spe bo mi częśto stawia sie brzuch,albo sama juz nie wiem,ale to jak dłuzej pochodze zresztą zalecenie lekarza...

Ja w nocy śpie jeszcze dobrze,mała mi daje spać a ja sobie akurat lubie spać na lewym boku i jest najlepiej,aczkolwiek na płasko równiez jeszcze mi wygodnie,A rano jak wstaje to wogóle czuje sie jakbym nie była w ciąży :-) Ból nóg to ja wiem,ze to cos okropnego to również może byc od przeciążenia już brzuszek jednak rośnie :ico_noniewiem:

tibby jeszcze chwilka i poznasz płeć,ja tak czekałam pamiętasz ile aby poznać,ale w końcu sie doczekałam :-)
ja zjadłam miskę popcornu, bo miałam apetyt :),
noo i smacznego :ico_oczko:

Ja wczoraj miałam znowu pomidorówke,no normalnie jem ją litrami :ico_szoking: a mąż tylko gotuje nową strasznie mi smakuje ta zupa a teraz w ciązy to mogłabym tylko na niej zyc :ico_noniewiem:

Nie wiem co dziś na obiadek moze krokiety bym zrobiła bo mam zamrozony farsz :ico_noniewiem: Ale znając mego meza on zaraz coś wymysli :ico_noniewiem:

Jenny a skąd ta biegunka? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

22 sty 2013, 14:51

Misiu nie wiem narazie ta biegunka jest sporadycznie w ciągu 12 dni miałam 2 dni tylko, ale sam fakt mnie stresuje, bo wiadomo, że podczas niej brzuch boli. A mdłości pewnie zawdzięczam lekowi na podtrzymanie ciąży.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2013, 15:04

Ja w nocy śpie jeszcze dobrze,mała mi daje spać a ja sobie akurat lubie spać na lewym boku i jest najlepiej,aczkolwiek na płasko równiez jeszcze mi wygodnie
ja też śpię na lewym boku, lubię też na brzuchu, ale niestety już nie da rady
Nie wiem co dziś na obiadek moze krokiety bym zrobiła bo mam zamrozony farsz :ico_noniewiem:
właśnie mi przypomniałaś, ja mam zamrożone krokiety, chyba odmrożę jutro, bo dziś już się objadałam, bo zrobiliśmy na obiad kebab :)

Szymek chce gofry, ale jakoś nie mam ochoty na c, no ale będę musiała się ruszyć i mu zrobić,

za ok 2h przyjedzie mama z babcią w odwiedziny,

jenny
2 dni biegunki na 12 to nie dużo, ale fakt wtedy brzuch boli i to pewnie Cię niepokoi, ale możesz coś zjadłaś, co Ci zaszkodziło :ico_noniewiem: , trzymaj sie kochana na pewno będzie dobrze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

22 sty 2013, 15:21

mi tez jakoś pomidorówka ładnie wchodzi i smakuje :-)
ale najbardziej chciałoby mi się zjeść truskawek! już chcę pod tym względem lato ;-)

jenny, trzymaj się ciepło. spokojnie leż i przyjmuj leki. już psychicznie się oswoiłaś z tymi zastrzykami?

wiecie, pierwszy raz będę w ciaży latem i trochę się tego boję. mam tendencję do puchnięcia rąk latem, i mam szczerą nadzieję, że teraz się nie pogorszy to. latem na szczęście japonki na nóżki i luzik stóp.

ja teraz dojadam pizzę :)

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2013, 15:29

jenny1983 ehh Ty masz biegunke ja zaparcia przekichane :ico_noniewiem: a co za lek bierzesz aby podtrzymac ciąże?
bo zrobiliśmy na obiad kebab :)
mniammm kebab to bym zjadła :ico_sorki: Ale mam ochote straszną na BAJADERKE raju dziewczyny padne :ico_sorki:
lubię też na brzuchu, ale niestety już nie da rady
Na brzuchu to ja wcale nigdy nie spałam takze mam z tym spokój,a ja sobie jak leże na lewym boczku podkładam duzą poduche miedzy nogi i jest uroczo :-)
mam tendencję do puchnięcia rąk latem, i mam szczerą nadzieję, że teraz się nie pogorszy to.
miejmy nadzieje,ze sie nie pogorszy, :ico_sorki:

Noo i miałam rozbić krokiety z moją "sis" bo jest u nas od wczoraj to mój mężuś juz poleciał do kuchni obiad robić,to mi pozostało tylko sprzatniecie ubikacji,kuchni itd i to juz zrobiłam a teraz sie nudze ide chociaz ziemniaczki obrać,a potem idziemy chyba na rynek na spacerek,ale u nas tyle sniegu,ze sie ciezko chodzi...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”