dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2009, 17:07

dlatego mowilam ze moj brzusio to raczej do malych nie nalezy... wysadzilo mnie niesamowicie i ciagle rosne :ico_szoking: za 2 mce to ja sie juz nawet w ciazowe ubrania nie zmieszce :ico_olaboga: o ile bede wstanie zwlec sie z lozka bo juz kregoslup wysiada :ico_placzek:
co do sukienki-ja mialam tylko slub cywilny wiec sukienka nie tak strojna i na inne okazje tez sie nadaje :ico_oczko: oczywiscie o ile po ciazy w nia wejde..
co do przeprowadzki to u nas wlasciwie tylko weekendy beda "pracujace" w ta sobote maz chce tam jechac i tamte meble powynosic co niepotrzebne i porabac na opal. w nastepna sobote moze sie uda czesc mebli od tesciow przewiezc bo nam przechowuja w piwnicy lozka i lawe. no a ostatniego pazdziernika wyjazd stad juz ze wszystkim
ciekawa jestem czy obecni wlasciciele nie beda sie do czegos przyczepiac...marudy jedne :ico_zly:
dziewczyny czy wy pieluszki kupujecie te znanych firm(pa,pers,huggies) czy jakies tansze? ja Matiemu jak byl wiekszy to takie niemarkowe kupowalam-z biedronki,rossmana i na necie takie fajne tanie znlazlam. ale nie wiem czy dla kompletnie malenkiego dziecka tak probowac... jak myslicie?
no i zycze zdrowka wszystkim :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 paź 2009, 17:23

dorotaczekolada, piekny i duzy brzusio,normalnie szok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

imia - sliczny brzusio i taki zgarbniutki :ico_sorki:

anusiek, bedzie dobrze,jutro masz wizyte to lekarz cie uspokoji :ico_sorki:

dorotaczekolada, pieluszko dla maluszak,to lepiej chyba te markowe,sprawdzone :ico_sorki:
Mam nawet link do stronu Huggissa,mozn zamowic wieksza ilosc i jest taniej :ico_sorki:

http://huggies.frisco.pl/catalog/group/03120400

stawiam za 29 tydzien :-D

Obrazek

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

12 paź 2009, 18:05

iw_rybka, oho, ale żeś się postawiła :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 29 tc

dorotaczekolada, ja też myślę, że lepiej przynajmniej w te pierwsze miesiące używać pieluszek znanej firmy. Ale później to chyba nie ma większego znaczenia. Szwagierka kupowała po 4 miesiącu właśnie w biedronce i nic złego się nie działo. To w sumie też może zależeć od dziecka, jedno jest bardziej wrażliwe, drugie mniej. Można zawsze spróbować z tańszymi, tylko czy to nie wyjdzie drożej jak się okaże, że podrażniają :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 paź 2009, 18:37

iw_rybka, :ico_brawa_01: za 29 tydzień dorotaczekolada, :ico_brawa_01: za 30 :-D

Co do pieluszek to też jestem zdania że przynajmniej w pierwszych miesiącach bezpieczniej używać tych "firmowych" a potem to kwestia spróbowania innych :-D

dorotaczekolada, spokojnie, nie wyrośniesz z ciążowych ciuszków ;-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2009, 19:25

Mam nawet link do stronu Huggissa
ja przy Macie za huggieseami nie przepadalam-za sztywne byly. jak juz to pampers albo bella happy
To w sumie też może zależeć od dziecka
no wlasnie niestety,znam takie dzieciaczki ktore tylko pampersa mogly bo co tansze to wysypka :ico_olaboga:
iw_rybka, za 29 tydzień dorotaczekolada, za 30
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: szok normalnie jak to leci...
dorotaczekolada, spokojnie, nie wyrośniesz z ciążowych ciuszków
ale ja juz wyrastam :ico_noniewiem: spodnie na brzuchu sa ok bo tam jest ten rozciagliwy pas ale z biodrami gorzej i udami :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 paź 2009, 21:23

iw_rybka, oho, ale żeś się postawiła :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 29 tc
- a tak pomyslalam,ze nam wszystkim dobrze zrobi porcja lodow :ico_oczko:
To w sumie też może zależeć od dziecka,
- ja do dzis nie moge kupic biedronkowej albo rossmanowej pieluszko,bo zaraz tylek czerwony,chusteczki do dzis tez pomaranczowe pampersa :ico_olaboga: Moj syn tylko pampers oryginalny albo happy albo huggiess :ico_zly:
bo co tansze to wysypka :ico_olaboga:
- np moj :ico_oczko:
szok normalnie jak to leci...
- no to za Twoje 30 tygodni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale bym zjadla takie cos :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 paź 2009, 23:58

Rybka ale smaku narobiłaś :ico_sorki: aż musiałam kawał czekolady zjeść :ico_haha_01:
Gratuluję :ico_urodzinki:
dorotaczekolada, rzeczywiście nie mały brzuszek :ico_oczko: ja jutro może wstawię mój :-) też do małych raczej nie należy :ico_olaboga:
dorotaczekolada napisał/a:
szok normalnie jak to leci...
- no to za Twoje 30 tygodni
no to i ja wypije :-)
odezwę się jutro po wizycie :-)

[ Dodano: 2009-10-13, 09:45 ]
Witam dziewczynki,

Mam dobre wieśći. Co prawda lekarz nie badał mnie bo przy antybiotyku (globulki) nie ma sensu ale posłuchaliśmy serduszka i ślicznie głośno i miarowo bije.
Antybiotyk mam brać jeszcze dwa dni i koniec. Mam nadzieję, że bakterie się wyniosą na dobre.
Lekarz powiedział, że mały może mniej się ruszać bo rośnie i ma coraz mniej miejsca a ja mam być cierpliwa w stosunku do niego :-)
i mam usg w niedziele, więc podejrze maluszka

:ico_tort: za 29 tydzień! smacznego!

anetka607

13 paź 2009, 10:01

dorotaczekolada, inia1985, BRZUSZKI ŁADNE DUŻE, ja mam chyba mniejszy ale wyżej, dziwnie mi sie mała układa, upodobała sobie żebra po lewej stronie i kopie, niekiedy ja palcem popycham aby dala spokój bo boli jakby siniaki robiła :ico_szoking:
dziewczyny czy wy pieluszki kupujecie te znanych firm(pa,pers,huggies)
ja na początek biore pampers bo sprawdzone na poprzednim ale później będe kupowała w makro tylko tam najmniejsze chyba od 5 kg, dla syna tez je mialam i nic nie uciekało ale nie pamietam dokładnie, mąż jedzie w polowie lutego do dużego miasta i ma kupic jedna paczke na wypróbowanie :-D

ja wczoraj po wizycie nie mialam sily na pisanie bo tak mi tam gmerala ze obolala bylam :ico_zly: , ale szew sie trzyma, szyjka na 2,5 cm, nie wiem czy dobrze czy źle :-D od poczatku przytylam 5 kg, dziwne bo wydaje mi się że wiecej :ico_noniewiem: w sumie mam czas, no i musze zaczac chodzic aby kości rozruszac, nie dużo ale sie rozkrecać powoli, szew mi sciagna w 36-37 tyg wiec chyba wtedy powinnam urodzic, gardła mi oglądała i mam wizusa ale na razie kazala same od gardla do ssania bo to sam poczatek i aby nie truc :-)

[ Dodano: 2009-10-13, 10:03 ]
mąż jedzie w polowie lutego
w polowie listopada :-D

Awatar użytkownika
inia1985

13 paź 2009, 10:31

dorotaczekolada :ico_brawa_01: za 30 tc
anetka607 :ico_brawa_01: za 31 tc
anusiek :ico_brawa_01: za 29 tc
szyjka na 2,5 cm
to chyba bardzo dobrze :-)
od poczatku przytylam 5 kg
to rzeczywiście niewiele, ale jeśli dzidzia waży prawidłowo, to nie ma się co przejmować, może to nawet lepiej (mniej do zrzucania) :ico_oczko:

anusiek, super, że infekcja przechodzi i z Synusiem wszystko dobrze :ico_brawa_01: No i czekamy na focie brzuszka :-D

Znalazłam na necie filmiki ze szkołą rodzenia, mogą się przydać :-) tylko trzeba się zalogować, żeby móc obejrzeć w całości: http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/register/

barbapuppa

13 paź 2009, 10:42

witajcie
wreszcie mam wolny komputer w pracy i mogę coś skrobnąć, bo ostatnio to bieda była i mogłam jedynie wpadać na szybkie przeczytanie

co do brzuszka, to mój należy raczej do wydatnych (miałam dużo mniejszy w poprzednich ciążach), ale to pewnie skutek ułożenia małej, która upodobała sobie dół i bez przerwy wierzga mi nogami niziutko
czasami to sobie myslę, że jakaś piłkarka z niej będzie jak mi kopanko po jajnikach lub wątrobie robi, czasem to taki kuksaniec dostaję w nerw, że nagle przestaję mieć czucie w nodze, ale czegóż człowiek nie znosi dla swojego maluszka
jeśli chodzi o pieluszki, to ja jako pierwsze zawsze kupuję najmniejszy rozmiar huggiesów (Pampersy moje maluchy przesikiwały lub kupki wyłaziły), ale tylko ten najmniejszy rozmiar, potem pampersy zdecydowanie
ale myślę, że inne firmy też mają fajne pieluchy, kwestia wypróbowania
a tak a propos pampersów, to za granicą te same pieluchy są znacznie lepszej jakości i dużo fajniejsze niż te produkowane na PL, wielokrotnie się o tym przekonałam i mam trochę żal, że u nas takie szajsy sprzedają
dorotaczekolada biedna jesteś z tymi mdłościami, czytała kiedyś że niektóre typy kobietek mają też pod koniec ciąży takie właśnie problemy (niektóre to całą ciążę tak mają :ico_szoking: ), więc ty pewnie zaliczasz się do tej grupy, ale nie martw się, to już niedługo, podjadaj regularnie jakies małe przekąski to będzie lepiej
i uważaj na siebie przy przeprowadzce, niczego nie dźwigaj :ico_nienie:
shiva no ty masz jeden z najwcześniejszych terminów, więc powolutku szykuj rzeczy dla maluszka, tym bardziej, że Twoja Justynka może ci zgotować wcześniej niespodziankę, a lepiej być przygotowanym, niż potem się denerwować, czy rodzince uda się zakupić wszystko co chciałyśmy
inia1985 z tą sukienką, to może spróbuj na jakichś portalach ślubnych, tam często są fora lub możliwość zamieszczania bezpłatnych ogłoszeń
iw_rybka ależ kusisz lodami, a tu taka niepogoda za oknem :ico_nienie:
...
no i znowu zabierają mi komputer i nic już nie napiszę :-(
miłego dnia

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”