Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

06 lip 2010, 09:29

Wika na szczęście już nie wstaje w nocy :ico_sorki: jednak musiało być jej za gorąco u mojej mamy, bo jak wróciliśmy do teściów, to jak ręką odjął. No ewentualnie źle spała z powodu miejsca, ale to wydaje mi się mniej prawdopodobne, bo pierwsze 3 noce ładnie spała, a później się zrobiło cieplej i zaczęły się problemy. Wicia wprawdzie nie wstaje w nocy, ale za to budzi się ok. 7 i nie ma ochoty już spać. Trudno, muszę się przyzwyczaić.

leona, fajnie, że u Was wszystko dobrze :-D Gratulacje dla Marcela za picie z niekapka :ico_brawa_01: Też Wice muszę kupić, bo i tak butlę zawsze sama sobie wkłada i trzyma, więc może akurat jej się spodoba. Marcel wyszedł odlotowo na tym zdjęciu w podpisie :-D

Co do kaszki, to daję jej butlę po kąpieli, rano je łyżeczką, chyba, że się śpieszę gdzieś, to na szybkiego butlę dostaje, bo łyżeczką to ona je z pół godz. :ico_olaboga:

dorotaczekolada, super spacer :-D Zazdroszczę tej plaży na co dzień

geheimnis, zdrówka życzę

Helen, gratulacje :ico_brawa_01:

Rybka, trzymam kciuki za operację Zuzieńki. Trzymajcie się :ico_sorki:

Dzisiaj jedziemy odwiedzić kuzyneczki Wiki (o 3 dni starsze). Już się nie mogę doczekać :-) Szkoda tylko, że dzisiaj pada

[ Dodano: 2010-07-06, 09:31 ]
Shiva, super focie :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2010, 09:54

hejka

Czy Wasze dzieci też maja ostatnio problemy ze snem?? Muszę kilkakrotnie usypiać małą, zanim mi uśnie na dobre
u nas raczej nie ma problemu, Marcel jak zasnie to spi cala noc, tylko co jakis czas marudzi przez sen jak mu smoczke wypadnie albo na brzuszku mu niewygodnie
wtedy ja oczywiscie musze wstac, dac smoczka albo przekrecic na plecki i jest ok :ico_oczko:
ale za to budzi się ok. 7 i nie ma ochoty już spać
u nas czesto o 6tej jest pobudka, ale lezymy u nas w lozku, i po godzince jest drzemka :ico_oczko:

takze na dobre wstajemy 9/10 :-)
bo łyżeczką to ona je z pół godz. :ico_olaboga:
aha, Marcel kaszke zjada w 5 min :-) lyzeczka oczywiscie :ico_oczko:
więc jak się tak dłużej nad tym zastanowić to moja córcia wcale mało tej witaminy to nie dostaje. :ico_szoking:
no sporo wychodzi
a ten cebion to z zalecenia podajesz czy sama??

a pytałam ostatnio pediatrę o ząbki Natki,bo już widać takie kropeczki,dziąsełka się zmieniły ale powiedziała ze jeszcze sobie poczekamy. :ico_haha_02:
u nas zabkow jeszcze nie widac :ico_noniewiem:

my niedawno wstalismy :ico_oczko:

Marcel po sniadanku, teraz ja musze cos zjesc

pogod troche sie popsula, wieje i pochmurno
a nie wiem ile stopni bo termometr mi chyba siadl :ico_noniewiem:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

06 lip 2010, 12:06

tyle sie napisalam i mi wcielo :ico_placzek: no to w skrócie w pracy super bo troche od malej odpoczywam, ona jak mnie zobaczyla wczoraj to sie poplakala i podobno jesc dla meza nie chiala

[ Dodano: 2010-07-06, 12:06 ]
ladnie siedzi i je tylko lyzka

[ Dodano: 2010-07-06, 12:10 ]
z butli nie chce a lyzeczka i tak musze jakis owoc dodac aby jadla, najczesciej brzoskwinie ufo

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lip 2010, 14:23

wiatm,

wpadłam poczytać co u Was no i napisać że wyjazd super się udał. Mały był nad morzem grzeczny jak aniołek - spał do 10 albo 11 :ico_olaboga: :ico_brawa_01:
W drodze super, przwie całą przespał choć jechaliśmy 7 godzin bo przystanki na jedzenie i kupę :ico_haha_01:
trochę się bawił raz tylko zapłakał i musieliśmy szybko szukać miejsca na postój.

no i ma 2 ząbki :ico_brawa_01: śliczne małe ząbale. Zjada słoiczek zupki i owoce, jest słodki i coraz mniej marudzi.

U nas upał w domu ponad 30 stopni :( dachu nie da się dotknąć...ehh wkurzam się w tym mieszkaniu strasznie i trzymam kciuki za męża żeby udało się zmienić pracę to wtedy może po woli ruszymy z budową...
jestem tak zdesperowana że wynajęłabym to mieszkanie a dla nas wynajęła jakieś normalne na piętrze z dużym oknem i balkonem...ehh

ok biorę się za czytanie co u Was :-)

[ Dodano: 2010-07-06, 14:37 ]
Pruedence ooo nie ja nie chcę tych upałów :ico_placzek:

Zuzia trzymamy z Piotrusiem kciuki za Ciebie. :-)
Śliczne fotki dziewczyny!!! :-D

śhiva super że wesele się udało no i szczęścia z okazji rocznicy ślubu no i oby Wam Justynka tak nie płakała :ico_sorki:

Helen na pewno egzamin już zdany :-) powodzenia na drodze :-)

dorotaczekolada zdrówka życzymy małej z okazji pół roczku :-)

geheimnis dobrze że jest lepiej na pewno za 2 miesiące już będzie wszystko ok :-)

leona my też mieliśmy wypadek, mama położyła mi malucha na łózku i zasnął obłożyła poduchami i torbami a ten jakoś je przez sen porozsuwał i spadł na podłogę :ico_placzek: na szczęście nie było wysoko jakieś 25 cm. :ico_noniewiem:

ojejj nie doczytam idę się zasiąść przed wiatrakiem bo już nie wytrzymuję...

upały sio sio!

papa ;)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2010, 14:54

anusiek, super ze wyjazd sie udal :ico_brawa_01:
sliczne fotki na NK :-) :ico_brawa_01:

wspolczuje tych upalow w mieszkaniu :ico_chory:

u nas dzisiaj troche chlodniej, ze spacerku musielismy szybko wracac bo zapowiadalo sie na deszcz ale jakos nie pada :ico_haha_01:
maly zasnal juz przed domem, przelozylam do lozeczka i spi dalej
przynajmniej w spokoju zjem obiad :ico_oczko:

a ten jakoś je przez sen porozsuwał i spadł na podłogę :ico_placzek: na szczęście nie było wysoko jakieś 25 cm. :ico_noniewiem:
:ico_olaboga:
u nas chyba troche wyzej ale wazne ze sie nic nie stalo :ico_oczko:

anetka607, fajnie ze w pracy ok :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lip 2010, 15:21

Wika na szczęście już nie wstaje w nocy :ico_sorki:
Zazdroszczę.Nam Natka przespała tylko 3 noce pod rząd i od tego czasu znów budzi się w nocy na mleko.A już myślałam że zacznę się wysypiać :(
takze na dobre wstajemy 9/10 :-)
:ico_szoking: moja jak obudzi się o 6 to drzemkę robi dopiero po ok 3 godzinach.także wtedy już jestem rozbudzona,ubrana oczywisćie,po śniadaniu no i jakieś drobne prace domowe też już mam za sobą,więc na spanie mała idzie sama.ja wtedy albo posłucham muzyki,albo pozmywam itp
no sporo wychodzi
a ten cebion to z zalecenia podajesz czy sama??
Wszystko wg zalecenia pediatry.Dziwnie troszkę :ico_noniewiem: Jakoś dopiero teraz to do mnie dotarło :ico_wstydzioch:
no i ma 2 ząbki :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Gratulacje !
u nas dzisiaj troche chlodniej, ze spacerku musielismy szybko wracac bo zapowiadalo sie na deszcz ale jakos nie pada :ico_haha_01:
u mnie burza przeszła.od razu inne powietrze się zrobiło.no i jest dużo chłodniej :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2010, 15:59

:ico_szoking: moja jak obudzi się o 6 to drzemkę robi dopiero po ok 3 godzinach
a Marcel od poczatku tak ma, ze zazwyczaj godzine po wstaniu idzie na drzemke i zazwyczaj trwa ona 2 godz takze mozna sobie pospac :ico_oczko:
Wszystko wg zalecenia pediatry.Dziwnie troszkę
no troszke dziwne :ico_noniewiem:

bo wit D podobno tez mozna przedawkowac :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lip 2010, 17:12

no troszke dziwne :ico_noniewiem:

bo wit D podobno tez mozna przedawkowac :ico_noniewiem:
no właśnie przeczytałam jedne z objawów przedawkowania d3 :
Stwierdza się brak apetytu, zaparcia, słabe przyrosty masy ciała, wzmożone pragnienie, zaburzenia neurologiczne (obniżone napięcie mięśniowe, wygórowane odruchy głębokie, nadpobudliwość, rzadko śpiączkę czy drgawki), wielomocz,i wymioty,td.
Pierwsze 3 się mogą zgadzać u Natki.no nic,nie będę kombinować tylko wejdę przy okazji do lekarza w sobotę jak będę z małą na wizycie u okulisty w medicoverze.a póki co zrezygnuję z devikapu.będzie dostawać sam cebion + wit z mleka modyf.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lip 2010, 22:05

geheimnis, my zrobiliśmy badanie krwi żeby określić czy nie zamało czy nie za dużo. Przy okazji wkłócia pobrali też morfologię (na moją prośbę) no i dobrze choć szkoda malca było kłóć ale okazało się że wit D ma niedobrór...i podajemy teraz 2 dawki co drugi dzień - polecenie lekarza.
a reszta wyników w normie :ico_sorki:
u nas też przeszła burza ale w mieszkaniu i tak parówa więc nic to nie dało :ico_placzek:

Jutro mamy szczepienie :ico_noniewiem: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
w ogóle jakaś zła dziś jestem bo okres mam (już drugi regularny) no i taki nastrój feee

spokojnej nocy

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2010, 22:29

doczytalam Was, ale nie bede sie rozpisywac, bo czas mnie strasznie goni :ico_olaboga:
dzisiejszy dzien caly na wariata, pare godzin na samych zakupach spedzilismy, jeszcze nawet nie zaczelismy sie pakowac, ale musialam chwile odsapnac... nic mi sie juz nie chce, tym bardziej, ze Kiara nie chce spac i nie daje mi sie spakowac, eh
no nic, ide dalej robic, bo rano wyjezdzamy.
bede Was podczytywac juz w Polsce :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”