Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2008, 18:42

karolina-ch, byliscie sami czy w jakims multibaby kinie??
Widze ze macie szczeniaczka-uczniaczka :-) Lenka go dostała jak miała ze 2 miesiące, niby od 6 miesiecy jest a dopiero teraz jej spasował

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 lip 2008, 09:04

Dołączam się do życzeń dla dziewcząt :ico_tort:
zdjęcia świetne.
Wisieńko Ty już w Polsce, a ja myślalam, ze to dopiero w sierpniu. Ale dobrze, że już urzędników masz za sobą, bo bywaja okropni i niekompetentni. Pruedence gratulacje ukończenia studiów.
U mnie do tego jeszcze trochę i trzeba przysiąść. Staram się, ale jest coraz gorzej, ale do września powinnam ze wszystkim dać radę. Zostaną dwa egzaminy i obrona doktoratu.
Anitko gratulacje dla Kacperka.
U nas wyszły już dwie jedynki na gorze, ale chyba idzie coś jeszcze, bo Amelka niespokojna i jakoś tak śpi niemrawo.
Trochę trwało nim doszla do siebie po wakacjach, ale najważniejsze, że juz jest jak trzeba. Zaczęła wymuszać wszystko krzykiem i o ile na wakacjach na babci i dziadku się dało, o tyle w domu nie i było wycie przez pare godzin, ale się wywyła i dziecko jak trzeba.
A u nas taki upały, że już mam wszystkiego dosyć. Już z rana mi gorąco, a słońce nam świeci w okna dopiero od 17.
Karolinko to może być od zębow. U nas też ta góra jakoś tak ciężko szła. Dołu nie zauważyłam nawet.

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

02 lip 2008, 09:09

Janiolek bylismy w zwyklym kinie u nas to sie niby zwie multiplex ale to male lokalne kino, kilka sal i tyle, kolezanka byla w domku z amelka,
a szczeniaczka tez dostala jak byla duzo mlodsza a teraz najbardziej lubi jak ja jej wlaczam piosenke to robi tany tany albo w lozeczku go kopie lub po nim chodzi on wtdy spiewa :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-07-02, 09:14 ]
no pochwale sie ze noc byla udana, zasnela tak jak trzeba o swojej godzince, ale za to w jakich pozach, my jak idziemy spac to zanosimy przed spaniem butelke na rano i gasimy lampke a ostatnio tez ja zawsze ukladamy zeby jakos prosto spala a ona wczoraj tak przez sen tak sie krecila i ukladala po swojemu, my ja prosto a ona zaspana na brzuch, normalnie kabaret :-D :-D i tak zasnela po swojemu ale wazne ze spala, juz pokazuje mi gorne dziselka wiec jest lepiej bo jak sie zab przebil to nie chciala wogole pokazac nawet palca mi nie dala wlozyc :-D

a teraz uwaga bo padniecie- wczoraj upaly kupilam malej basenik, nadmuchany stoi w jadalni a dzis wstaje a tu pogody nie ma :ico_smiechbig: juz sie chmurzy, a snilo mi sie ze sie kapala,a ja sie wczoraj poopalalam i chyba musi mi to starczyc, poza tym mam katar i cos mnie bierze, normalnie szkoda gadac :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-02, 09:15 ]
aha i jeszcze jedno mowie wczoraj do meza-wrocisz z pracy to tez sie poopalasz bo on uwielbia, a tu niestety, :ico_nienie: :ico_nienie: dzownie odwolac jazdy bo z nosa mi cieknie a watpie ze uda mi sie wstrzymac smarkanie na dwie godziny :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2008, 11:37

wisienko to ile mieliście stopni w NY ,że tu Ci chłodno :ico_szoking: chyba, że to kwestia wilgotności...
Ja też nie moge uwierzyć, że niebawem nasze dzieci będa miały roczek, a Szymuś będzie pierwszy :ico_brawa_01:

Yvone
życze wytrwałości w ostatnich miesiącach nauki,, ale potem , wow będziesz już doktorem :ico_brawa_01: :-D

karolina
Dobrze, że już amelka lepiej ze spaniem. Co do pozycji to Tośke zawsze znajduje tak powykręcaną, że normalnie czasem aż śmiać mi się chce , oto przykąłd jak przedwczoraj zasnęła:

Obrazek

A co do Narni to mnie się też film bardzo podobał, do tego stopnia, że postanowiłam sobie przypomnieć całość i teraz się zaczytuje. Czytałam kroniki w dzieciństwie ale szczerze niewiele pamietam, a że kiedyś dostałam od kogoć caklość po angielsku to sobie przy okazji ćwicze język bo ostatnio mało go urzywam :-D

Tosi ostatnio się buzia nie zamyka :-D wiekszości rozmawia soebi po swoijemu ale przkomiczne to jest.
Ostatnio chyba odkryła co to echo bo zawsze jak idziemy jakąś klatką schodowa to takie fajne dzwieki z siebie wydaje i słucha jaki pogłos jest :-D
Do tego teraz na topie jest chiowanie się, ale że ona myśli że jak ona mnie nie widzi to ja jej też to też porzkomicznie wygląda, np. zasłania sobie głowe książką a potem odsłania i czeka że się zdziwie :-D albo chowa się za dzrzwiami , dupke całą widać ale myśli że jej nie ma.
Raczkowac dalej nie raczkuje, za to wszedzie się doturla albo dopełznie, ostatnio wyciagneła z kontaktu ładowarke iz aczeła ją odgryzac, albo doczołgala się do szafki z płytami i wszystki rozwaliła na podłodze,a ja się zastanawiałam co tak cicho :ico_olaboga: a to znaczy że łobuz coś broi! :-D

Awatar użytkownika
karolina-ch

02 lip 2008, 12:35

no z tym chowaniem to u nas juz od dawna jest zabawa z pielucha tetrowa(ja ich uzywam do wycierania pupki, osuszania znaczy i przy karmieniu, i ta do karmienia jest do zabawy i do spania, bez nie uspi) no i ona juz dawno dawno odkryla sobie zabawe ze nakrywa sie tetra, znaczy buzie a reszta ciala az sie wygina i sie smieje i rechocze i my musimy glosno wolac, gdzie ta amelka, i po imieniu i ona sie odkrywa sama po chwili i sie tak smieje, mysli ze nas tak zrobila w konia, zawsze przed snem na wieczor to jest znak ze chce osc spac, lezy na podlodze i sie cala prezy z tetra na glowie, zawsze sie wscieka tak na maksa to znak ze zaraz padnie spac, takie smieszne te dzieciaczki :-D

[ Dodano: 2008-07-02, 12:36 ]
no i fotka super z tym spaniem to jest naprawde super smiesznie :-D :-D :-D

[ Dodano: 2008-07-02, 12:37 ]
dziewczyny mam problem, nie kupilam biletow na samolot jeszcze a ceny tak skacza i teraz nie wiem co zrobie, chyba bede musiala przeplacic i kupic ale sama nie wiem moze jeszcze cena sie jakos ustatkuje, troche dalam ciala ale teraz moze jeszcze to naprawie :ico_placzek: :ico_placzek:

Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

02 lip 2008, 18:49

karolina-ch, spólczuje wam !
My nadal mamy tylko 2 jedynki dolne i ja już zamartwiam się co będzie z pozastałymi, jak będą szły.
Z tymi biletami to prawda, za długo nie można czekać. Lepiej kupuj teraz bo i co z tego że cena może spadnie ale im bliżej wylotu terminu tym większe ryzyko utratu dobrych miejsc.

[ Dodano: 2008-07-02, 19:07 ]
Pruedence, rewelacyjne zdjęcie !!
Yvone, powodzenia w obronie !!
A dzisiaj zosiaczek mial pierwsza zabawke w piaskownicy, tak się wybawiła, żę spała ponad 2 godziny.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2008, 09:17

Wiecie co ja wczoraj się umówiłam z kumplem na piwko i do kina a Tosia została z tatą. Pytam się jak wróciłam co robili a oni poszli sobie na Bagry-taki ni to zalew ni to jeziorko- pływać po 18 :-D Tosia ponoć w siódmym niebie była a potem spała bardzo ładnie cała noc...tatus to ma pomysły bo woda jeszcze średnio ciepła ale na razie nie wide po niej, zeby sie przeziebiłą.

A dzis nas czeka prawie cały dzień na miescie :-D sporo spraw do załatwienia, mam nadzieje, że się nie ugotujemy!

Awatar użytkownika
Janiolek

03 lip 2008, 14:31

Pruedence, gdzie jest taki fajny plac zabaw ten ze zdjęcia?
a i masz taką samą pralkę jak my :ico_haha_01:
Hmm tak się zastanawiam czy ne masz na zbyciu ubranek na 74 i ew. 80? Nie wiem jaki rozmiar nosi Antosia, więc z tym 80 muszę poczekać, my za jakieć 2 miesiące się będziemy ubierac\ w 74
Ostatnio zmieniony 03 lip 2008, 15:43 przez Janiolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2008, 15:07

hejo, dziewczynki!!!
No w NY bylo ok 35 stopni, to taki standard, poza tym wilgoc duza wiec teraz nam zimno :ico_wstydzioch: spimy pod zimowa kolderka i w dzien w normalnych ciuszkach, a wszyscy prawie nago :ico_oczko: bo goraco, ale sie przyzwyczimy :-D

Aniu, zdjecie boskie!!! Szymo tez czasami tak spi :-D
Yvone, dasz rade, juz nie duzo Ci zostalo, i bedziemy mieli dr na tik-taku :ico_brawa_01:
U nas tez chyba zeby ida, bo jakos tak dziwnie Szymo sie zachowuje i slini :ico_szoking:
Karolina, trzymam kciuki zeby sie udalo kupic ciut taniej
pedze do malego bo sie obudzil

Awatar użytkownika
Janiolek

03 lip 2008, 15:35

Yvone, z czego robisz doktorat?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”