leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 06:52

witam
my zrobiliśmy badanie krwi żeby określić czy nie zamało czy nie za dużo
a wlasnie bo pisalas ze lekarka podejrzewala u Piotrusia krzywice tak?? po jakich objawach??
Jutro mamy szczepienie
oby synus nie plakal :ico_sorki: :ico_sorki:

my kolejne szczepienie mamy dopiero na roczek :ico_sorki:

Helen, udanej podrozy!!!!!!!!!!!!!
i zagladaj czasami :ico_sorki:

ja dzisiaj z rana
bo rozbudzilam sie jak mezu wstawal do pracy
no i czekam na synusia jak sie obudzi
a ten cwaniaczek pewnie odsypia, bo o 4.45 zebralo go na gadanie :ico_haha_01: i tak przez 45min :ico_olaboga: :ico_oczko:
:ico_spanko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2010, 07:45

Wczoraj u kuzynki było super, Wika ładnie się bawiła z Olą, choć na początku, jak leżały obok siebie na macie i spojrzały sobie w oczy, był płacz, ale na szczęście tylko malutki :-) Pisałam już wcześniej, że druga kuzyneczka Wiki ma porażenie mózgowe, serce się kraja jak się patrzy na to maleństwo :ico_placzek: I pomyśleć, że to przez głupiego lekarza...

anusiek, brawa dla Piotrusia za ząbki :ico_brawa_01: dobrze, że zrobiłaś te wyniki :ico_sorki: Teraz będzie na pewno ok. A tego zaduchu nie zazdroszczę, za to wakacji - tak :ico_oczko:

Helen, spokojnej podróży :ico_sorki:

leona, Marcel urządził sobie gadanie, a Wika gimnastykę. Przewracała się ciągle na brzuszek. Nie byłoby w tym nic złego, bo nie płakała, tylko spała, ale niestety jakoś nie pomyślała, żeby główkę dać na boczek i spała z twarzą w materac :ico_olaboga: Więc rzecz jasna ja się nie wyspała, bo ciągle tego owsika przekładałam na plecki.

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lip 2010, 09:57

geheimnis, my zrobiliśmy badanie krwi żeby określić czy nie zamało czy nie za dużo.
nata miała niestety tylko morfologię robioną,ale ja nie wiem czy lekarka nie zlecila tak dużej dawki na podstawie badania ciemiączka,które ma wymiar 2x2cm.to dużo?bo może stąd tyle tej wit d3.kurde że ja nie byłam taka mądra na wizycie u pediatry tylko z takim opóźnieniem mnie raczyło oświecić. :ico_zly: no nic.podaje jej jednak taką dawkę jaką zaleciła lekarka i przy najbliższej okazji najwyżej zapytam czemu tak.
Przewracała się ciągle na brzuszek.
Moja natka tak uwielbia te wygibasy a w tych pasach ruszyć się nie może.ciągle leży na pleckach i tylko główkę raz w jedną,raz w drugą stronę przewraca.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 12:16

inia1985, Lena spi tylko na brzuchu,jak sie odwroci na plecy to sie budzi :ico_olaboga: chociaz dzis jak wstawalam to widzialam ze zwinela sie w jakis dziwny klebek na plecach w poprzek lozeczka i spala :ico_oczko: :ico_haha_01:
moja ma juz prawie zarosniete ciemiaczko chociaz dostaje niewiele wit d. nie podaje jej cebionu chocial lekarka zalecala. wg mnie ona dostaje odpowiednie witaminy z pokarmem i bez sensu ja faszerowac chemia. wole jej owoce dac albo warzywka :ico_noniewiem: no a wit d jest ze slonca a ostatnio mamy go baaardzo duzo. no i jak pisalam ciemiaczko zarasta. wiec raczej wszystko w porzadku :ico_oczko: my szczepienie mamy w poniedzialek. boje sie wazenia... :ico_olaboga: Lenie ostatnio apetyt wrocil. wczoraj zjadla 180g owockow,180g obiadku,pelna miseczke kaszki, jakies 100ml wody i 500 ml soku,a w miedzyczasie cyc ze 2 razy :ico_szoking: no i wnocy 3 pobudki na dojenie... ja juz nie mam sily jej na rekach trzymac :ico_olaboga:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 12:27

Przewracała się ciągle na brzuszek. Nie byłoby w tym nic złego, bo nie płakała, tylko spała, ale niestety jakoś nie pomyślała, żeby główkę dać na boczek i spała z twarzą w materac
:ico_olaboga:
Marcel czasami w nocy jeczy jak mu juz nie wygodniu na brzuszku, odwroce go na plecy ale za chwile i tak sie przekreca :ico_haha_01:

wogole strasznie ruchliwy ostatnio i cwiczy takie pozy ze szok
dzisiaj lezac na brzuchu tak sie podniosl ze podloza dotykaly tylko dlonie i stopy :ico_szoking: :-D :ico_oczko:
podaje jej jednak taką dawkę jaką zaleciła lekarka i przy najbliższej okazji najwyżej zapytam czemu tak.
pewnie, skoro takie zalecenia to na razie podawaj :ico_oczko:
Lenie ostatnio apetyt wrocil. wczoraj zjadla 180g owockow,180g obiadku,pelna miseczke kaszki, jakies 100ml wody i 500 ml soku,a w miedzyczasie cyc ze 2 razy :ico_szoking: no i wnocy 3 pobudki na dojenie... ja juz nie mam sily jej na rekach trzymac :ico_olaboga:
no ladnie Lenka zajada no i sporo pije, bo Marcel w dalszym ciagu nie za duzo, jakies 150ml przez caly dzien
wczoraj dalam mu wody to tak sie krzywil ze szok :ico_haha_01:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2010, 12:33

kurcxze znowu mi wykasowalo :ico_placzek: to za kare ze z pracy pisze

moja zalapala wkoncu przekrecanie sie :ico_brawa_01:

dorotaczekolada moja nawet w polowie tyle nie je co twoja a zalatwia sie po 4 razy :-D ale w nocy 2 razy na cyca wstaje a w dzien nie pije wcale nie wiem co jej odbilo

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 12:37

dorotaczekolada moja nawet w polowie tyle nie je co twoja a zalatwia sie po 4 razy
Marcel tez ostatnio czesto kupe robi :ico_oczko:

a je chyba sporo
rano po wstaniu dostaje butle (150ml)
pozniej na drugie sniadanko micha owsianki
obiadek (zazwyczaj ok 200g) i kilka lyzeczek sliwki z jablkiem
na podwieczorek prawie caly duzy sloiczek owocko
kolacja- micha kaszki ryzowej
i przed snem butla ale max 120ml :ico_oczko:
w nocy od prawie miesiaca nie je :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lip 2010, 13:52

ja juz nie mam sily jej na rekach trzymac :ico_olaboga:
No ładny ma apetycik :ico_brawa_01:
Moja Nata to zjada rano 150-180ml mleka,
100-120ml kaszki ryżowej na mleku b.pepti,
obiadek domowej roboty i tu zależnie jaką zupkę ugotuję (odmierzam jej w słoiczku żeby wiedzieć ile zjadła) to albo 130g albo ok 200g plus caly słoiczek owoców,
albo resztę zupki ok 130g,albo ok 100ml mleka
100-180ml mleka na kolację
150ml mleka w nocy jeśli na kolację mało zjadła lub tylko kilka łyków herbatki jeśli kolacja była syta.
Do tego w ciągu dnia wypija od 125-250ml herbatki lub soczku.
Tak wygląda jej menu w ciagu dnia,oczywiście gdy nie ma upałów
Marcel tez ostatnio czesto kupe robi :ico_oczko:
Moja nata robi tylko raz dziennie.Do tego często są te kupencje zbite i się bida namęczy przy ich produkcji.Pewnie od tego bebilonu pepti.Bo zupki je,owocki wybieram na rozluźnienie a i tak nic to nie daje.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 14:21

owocki wybieram na rozluźnienie a i tak nic to nie daje.
u nas chyba sliwki pomagaja
zazwyczaj wlasnie do obiadku dostaje kilka lyzeczek sliwki albo sliwki z jablkiem :ico_oczko:

maly zdrzemnal sie chyba z poltorej godziny :ico_oczko:
teraz daje czadu na macie i piszczy na caly dom :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2010, 14:27

Lena tez duzo kupek robi ostatnio :ico_oczko: i to rozne-albo kozie bobki albo paćkę :ico_haha_01: przy obiadkach nie wybrzydza-je sloiczkowe i moje. ale owoce to tylko sloiczek. ja juz probowalam z roznymi sama robic to ruszyc nie chce i krzywi sie strasznie
Leona, moja tez ja pociagnie butle i poczuje ze woda to sie krzywi i odpycha butle :ico_oczko:
ja przyznam ze troche z oszczednosci zamiast niemowlecych sokow kupuje Lenie zwyklego Kubusia. bardziej się opłaca a przeciez tez jest z ekologicznych upraw. :-) zadnych reakcji alergicznych nie ma :ico_sorki:
geheimnis, moze podawaj malej probiotyki? tylko nie wiem czy na alergie mozna :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”