Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

03 lip 2008, 18:53

Ale dziewczynki tu cichutko !!
Pewnie się wygrzewacie na słoneczku z dzieciackami, hihi zapomniałam u was prawie 19 a u nas dopiero 13 i przestało padać i jest nareszcie czym pooddychać, więc chyba się wybierzemy na mały spacerek !!
Wczoraj zosiak miał dzień pełen wrażeń, bo bawiła się z innymi dziećmi w piaskownicy, bardzo jej się to podobało, bardzo bardzo.
Chyba z tej okazji kupie jej zestaw do piaskownicy.
DZisiaj jestem po pakowaniu kolejnego pudła,4 dopiero są spakowane , ale jak narazie większość obrazków i maluszków jest popakowane wraz z ubrankami zosi keely i naszymi. Wydaje mi się jak narazie to pakowanie nie będzie takie złe. W ten piątek wyślemy pierwsze 5 pudełek do KAlgary i zobaczymy jak to długo idzie.
Zosiak jak zwykle buszuje w butach, coś jest zacicho ide sprawdzić.
Narazie miłej nocki !!!! :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-07-03, 18:55 ]
tak, zosiak siedzi w butach, dobrze, że nie w piasku dla kotków , uczy się otwierać buty na rzepy, bardzo absorbująca zabawa !!!! :-D
A tak wyglądam po powrocie z Polski !!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2008, 09:22

Ale sie u mnie rozpadało :ico_placzek: i cały dzień będziemy musiały siedzieć w domku. A wieczorem umawialismy się ze znajomymi do ogródka bo nie mam z kim Tosi zostawić to chyba niz z tego nie wyjdzie.

Janiolek Ten plac zabaw to jest własnie w parku lotników, dlatego lubię tam tak chodzić. Co do ciuszków to poszperam troche bo większość daje koleżance co am dziecko 3 miesiące młodsze od Tosi ale może się coą jeszcze ostało :-D Tosia na razie nosi ubrania w zalezności od marki 80-92 ,a tak na marginesie to ja mam same letnie ciuchy dla niej wiec na jesień szykuja się zakupy, heheh

Wczoraj spędziłysmy wiekszość dnia na mieście, Tosia znów była z tatą popołudniu na bagrach a wieczorems siedzielismy sobie na piwku w ogródku, na poczatku Tosia marudziła ale jak się rozkręciła to posiedzielismy do 22 :-D więc ogólnie było bardzo miło.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

04 lip 2008, 11:01

tak na marginesie to ja mam same letnie ciuchy dla niej wiec na jesień szykuja się zakupy, heheh
no ja też w zasadzie jesiennych potrzbuję ale 74 to chyba nosiła jak było chłodno :-D nie pogardzę jakąs bluzeczką bo tego najwięcej się przydaję. Z resztą zobacz co masz i pomyślimy. :-D
No może też wyciągne Marka na piwo, bo mam dowód, że taki system działa.
W ogóle mam jakiś opór, chciałam się napić piwka w ramach uczczenia wakacji i nie mogę, mam jakiś problem, żeby iść i kupić sobie piwo i je wypic, nie wiem o co chodzi

[ Dodano: 2008-07-04, 11:11 ]
Ale sie u mnie rozpadało
Żeby ne było wątpliwości - to moja wina- wczoraj myłam okna :-D raz mi się tak udło ze 3 dni nie padalo po myciu okien

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2008, 11:44

No, dzisiaj jest zimno okropnie!!!
Jak jest taka jesienna pogoda, to Szymo spi pol dnia, wiec moge cos zrobic przynajmniej. Poki co robie zakupy.. na allegro. Kupilam juz Szymkowi hustawke, sobie prostownice i taki wieszak stajacy bo nie mam gdzie ciuszkow wieszac i sie gniota strasznie :ico_noniewiem:
A tak poza tym to rozgladam sie za szkola i chyba pojde na anglistyke :ico_oczko: Nie wiem tylko gdzie bedziemy mieszkac. musze poczekac na swojego R, to zobaczymy co nam los zesle :-D
kasia, z pakowaniem nie bylo wcale tak tragicznie. pakowalam wszystko po kolei i jakos poszlo. teraz to ja bede trzymala kciuki za ciebie, hihi :ico_haha_01:
A dzis w USa wielkie swieto.... Szkoda troche ze nie zobacze fajerwerkow :ico_noniewiem:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 lip 2008, 13:55

No pogoda pod psem. U nas pada i wieje. Amelcka w końcu usnęła, a ja sobie robie przerwę w pisaniu. Rany jak ja już mam dosyć tej nauki. Sąsiadki pytają mnie czemu nie pozwalam spać Amelci na dworzu, ale ona jak śpi w domu, to przynajmniej mogę popisac. Nie mogę się doczekac końca.
Amelka coś nie bardzo znowu chce jeść. Już nawet nie mam z nią siły walczyc. Po prostu jestem zmęczona. Ale jak się przytuli, to od razu przechodza nerwy. A jutro mieliśmy jechać do zoo, ale przy tej pogodzie, to wątpię. kupiliśmy jej fotelik. Ten, który polecałaś Pruedenc, ale jeszcze nie wypróbowaliśmy. Tylko się zastanawiam czy ją wozić, bo jest od 9 kg, a moje dziecko do takiej wagi, to chyba dojdzie na roczek jak dobrze pójdzie. A w zwykłej kołysce, to już nie bardzo chce siedzieć. Podciąga się do okna i wychodzi bokiem, żeby nas widzieć.
Wisieńko, przyzwyczaisz się. Ja pamiętam wakacje w Beskidach, zwłaszcza w sądeckim. Było 28 stopni, a mi zimno. Ponoc nasz Wrocław to jedno z tych zaglębi upałów i gdzie bym nie pojechała, niezależnie od pory roku, to zawsze mi zimno. Tylko tu jest jak należy.
Amelka od 4 dni je to co my na obiad i jakoś idzie. Raz lepiej raz gorzej, ale grunt, że próbuje.
Piaskownica, to rewelacja. Amelka jak się wywścieka z dziećmi, to potem śpi jak aniołek i więcej śpi.

Kasia3

04 lip 2008, 14:16

Cześć dziewczyny!!
Ale macie przechlapane z tą pogodą, ja miałam tak wczoraj, naszczęście po połódniu przestało padać i nawet wybraliśmy się na spacerek.
wisienka24, właśnie jak się logowałam na TTto myślałam o tym święcie.
A fajerwerki pewnie sobie możesz obejżeć na youtube, jak tak oglądałam z Polski na nowy rok, bo u nas było bardzo cicho, to znaczy nic się nie działo w tej kwestjii.

Dzisiaj mamy od rana słonko więc na 100% bedzie duszno.
A nikt nic nie powiedział o moim zdjątku !!! :ico_placzek:
Yvone, od 2 tygodni Zosia jeżdzi przodem do kierunku w nowym fotelki, bo niestety do kołyski była za duża wzrostem przekrocyła 74cm więc to znaczy że trzaba zmienić, no i teraz nie ma już płaczu.
tak wygląda Zosiaka nowe siedzonko :ico_oczko:
http://www.wal-mart.ca/wps-portal/store ... goryId=147

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2008, 16:28

Yvone Tosia dalej wazy 8,5kg ostatnio przybiera bardzo wono, ale w foteliku jeździ i w cale nie jest za duzy, za to ona zadwowlona bo wszystko dobrze widzi, tak że myślę że spokojnie możesz sadzać Amelke.
Co do pisania jak dziecko spi to cię rozumiem, bo ja na spacerach jak Tosia spała to się nie mogłam na nauce niz a nic skupić więc tez siedziałysmy w domku.

Dzisiaj się wsciekłam bo poszłam do dziekanatu bo chciałam już złozyć idneks i reszte badziewi do dyplomu a tu się okazało,że kasa tylko do 13, mimo że na stronie napisane że wzystko do 15 i nie mogłam zapalcić z ten głupi dyplom :ico_zly: i musze jeszcze raz iść w poniedziałek.
A do tego pytam się baby na kiedy moge mieć zaświadczenie o średniej bo potrzebuje do Izby lekarskiejżeby staż dostac, a wyjezdzam w przyszłym tygodniu, a ona na to że może przed końcem lipca się wyrobi, czyli znów będzie wszystko załatwiane na ostatnią chwile jak wróce z nad morza, ech normalnie ręce i cycki opadaja :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-07-04, 16:30 ]
A i kasia 3 bardzo ładna fotka , miałam poprzendio pisac ale zapomniałam :-D

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

04 lip 2008, 16:52

ech normalnie ręce i cycki opadaja
ze rece to slyszalam....
kasia fotka bardzo ladna wygladasz jak mlodsza siostra a nie mama, u nas za to nerwy i fochy, mala sama wstaje, powolutku sobie chodzi a jak cos nie dize po jej mysli to sie denerwuje, cala mama, niecirpliwa i nerwus, bylysmy na miescie kupilam sobie butki japonki nowe, przymierztylam dwie pary spodni zalapalam dola i tyle, wczoraj kupilam sobie dluga koszulke do spania, satynowowa z koroneczka bordowa, sliczna, ale dzis ten dol z tymi spodniami, ale co tam,ni emam kiedy sie uczyc na prawko, jakos tak mi czas cieknie przez palce

ja musze mala zwarzyc, na zwyklej wadzie kiedys wazylam i pokazalo mi jakies 12 kg :ico_szoking: :ico_szoking: jest ciezka ale chyba nie az tak, w przyszlym tygodniu moze uda sie ja zwazyc, pogoda u nas piekna ale juz bylysmy na spacezre teraz odpoczywamy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2008, 17:06

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Amelki za takie ładne chodzenie, ale 12kg :ico_szoking: to na tyle to ona nie wygląda :-D moze waga źle pokazuje, heheh

Awatar użytkownika
karolina-ch

04 lip 2008, 18:23

hahaha no ja mam nadzieje ale to bylo na takiej zwyklej wadze, i w ciuchach ale ciezka jest strasznie, bez wozka ani rusz :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”