@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 gru 2010, 19:17

a nie 29?
Nie no zakończyłam 29tc rozpoczęłam 30tc

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 gru 2010, 19:33

Mój mężulo to nic sam nie potrafi naprawić.. właśnie to przeczytał i powiedział że jestem świnia :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-12-06, 18:39 ]
ale taka prawda, do wszystkiego trzeba brać "fachowców" niestety. Czasem w sumie może i dobrze bo mieszkanie sam malowałby pewnie dwa tygodnie, a tak malarz pomalował całe w dwa dni.

Też mamy duże szanse urodzenia Wojtka w dniu urodzin Zuzi, byłoby fajnie. Zuzię miałam termin na 24 luty a teraz na 26.

pinko, fajnie że udało Wam się zrobić Uli niespodziankę, dobrze jest kiedy dziecko umie się cieszyć z prezentów.. moja pod poduszką znalazła tylko cymbałki, bo wkurzyłam się wczoraj na nią tak że myślałam że nie będzie nic na mikołaja :ico_zly: ale to temat na inną rozprawkę :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-12-06, 18:39 ]
@gniecha, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kolejny tydzień

[ Dodano: 2010-12-06, 18:42 ]
buzok, słusznie zrobiliście z tym podziałem prezentów - u nas właśnie o to poszło wczoraj. Moje dziecko ze wszystkich stron (a najwięcej od teściowej) dostaje, a potem z niczego się nie cieszy :ico_zly:

[ Dodano: 2010-12-06, 18:45 ]
ja dostałam od mikołaja tusz do rzęs (mężuś zafundował) a jemu zafundował piżamę

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 gru 2010, 21:31

(a najwięcej od teściowej)
to moja córa od teściowej nie dostała nic, no i nie mamy co się spodziewać nawet czekoladnki :ico_zly:
ja dostałam od mikołaja tusz do rzęs (mężuś zafundował) a jemu zafundował piżamę
a my z mężusiem nic sobie nie kupowaliśmy, hm...tzn nic no tydzień temu stolarze przywieźli nam do sypialni szafę pod zabudowę, z której już jesteśmy baaardzo zadowoleni, no i to traktujemy jako taki wspólny mikołajkowy prezent

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

06 gru 2010, 22:55

Tynusz, coś Cię ten szef zbywa za długo... u mnie sprawa od razu jasna była.
Mój mężulo to nic sam nie potrafi naprawić.. właśnie to przeczytał i powiedział że jestem świnia :ico_oczko:
hehehe, to po co czyta? ;-)

A ja od mężula na mikołaja dostałam spinkę i czekoladki, a on ode mnie sweter :-) Chciałam mu książkę kupić, ale jak na złość były tylko te pozycje które ma na półce...
Czekam teraz na niego, ma II zmianę, więc kończy pracę o 22.
Moje dziecię już śpi, a to w brzusiu się właśnie rozkręca i będzie pewnie brykać.

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

06 gru 2010, 23:32

hej, ja dziś byłam u gina. szyjka cudownie się wydłużyła :ico_szoking: o 0,5 cm i na razie nie mam zagrożenia :ico_brawa_01: przytyłam tylko 0,5 kg :ico_brawa_01:
za 2 tygodnie mam usg
my Oleni daliśmy prezent 2 dni temu, ze względu na to, że była przeziębiona i taka marudna, ucieszyła się bardzo, w nocy nawet się obudziła i pytała gdzie jest jej domek, czy ktoś nie zabrał , także dziecko przeszczęśliwe, a ja tymbardziej. Ja nie dostałam nic, bo mamy za dużo teraz wydatków, kupię sobie sama pewnie jakiegoś kosmetyka, bo kocham kosmetyki :ico_oczko:

Tynusz taki mąż złota rączka to bezcenny skarb :-)

hmmm no własnie dziewczyny, jak Wy liczycie te tygodnie, czytam większość wątków i niektóre dokładają sobie tydzień do tego suwaczkowego, tłumacząc, że tydzień suwaczkowy jest już skończony i tak się zastanawiam. Mój lekarz mi nic nie dodaje, jak wypada wg miesiączki tak wpisuje. nie czaję tego kompletnie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Alineczq

06 gru 2010, 23:58

Mikołajkowo się porobiło, zawsze fajnie dostawać i dawać prezenty :ico_brawa_01:

Blanka z tymi tygodniami, to niektóre kobietki mówią tyle tygodni ile skończyły, a niektóe tyle ile zaczeły. Ja zawsze mówię, że mam tyle tygodni ciąży ile mam pełnych tygodni. Mój gin też, bo mówi, że jak np. jest 33 tyg i 3 dni, to nie ma jeszcze 34 przecież? No to tak jak z wiekiem hehe. Nie mówimy, że mamy 28 lat, w momencie, kiedy tyle skończymy w maju np :)))

Brawa dla zdolnych mężulków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Mój to może i potrafi, ale nachodzić się trzeba za nim... czasem się wkurzę i sama naprawiam coś hhe.

I oczywiście gratuluję ukończonych i rozpoczętych kolejnych tygodni :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2010, 00:10

hej

Ja psychicznie czuję się bardzo dobrze,szczęśliwa, ale fizycznie emerytka, nie daje rady nawet odkurzyć :ico_olaboga: ciagle o pomoc muszę prosić i często łapią mnie skurcze , już czasami sily mi braknie bo tak ostro ida z kręgosłupa, ale na szczęscie przechodzą, gadałm na ten temat z lekarzem to powiedzial, że jak ból nie naratsa i samo przechodzi to mogę je miec nawet codziennie dopóki nie urodzę :ico_szoking: na razie mam je raz na parę dni i mam nadzieję, że częsciej nie bedę mieć :ico_sorki:

@gniecha, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla siostry i za koljny tydzień
ja też inaczej licze tygodnie jak 29 wyskakuje to 29 dla mnie jest , jak 30 wyskakuje to 30 dla mnie jest :ico_oczko:
moja siostra ma dzieci podobne w wikeu Mikego, jeden syn ma 4 lata, drugi jest 9 miesięcy strszy od Mikiego, a corka 9 mc mlodsza od mikiego , więc fajnie się bawią :-)
hmmm no własnie dziewczyny, jak Wy liczycie te tygodnie, czytam większość wątków i niektóre dokładają sobie tydzień do tego suwaczkowego, tłumacząc, że tydzień suwaczkowy jest już skończony i tak się zastanawiam. Mój lekarz mi nic nie dodaje, jak wypada wg miesiączki tak wpisuje. nie czaję tego kompletnie :ico_olaboga:
no ja nie dodaje tego tygodnia, ale też widziałam, że dużo osób tak robi :-)
Też mamy duże szanse urodzenia Wojtka w dniu urodzin Zuzi, byłoby fajnie. Zuzię miałam termin na 24 luty a teraz na 26.
no i ja tak samo Nell , Mike urodził się 19 lutego, a teraz termin mam na 22 :-D
hm...tzn nic no tydzień temu stolarze przywieźli nam do sypialni szafę pod zabudowę
no to nie maly prezent :ico_oczko: do buta na pewno się nie zmieścił :ico_haha_01:
Moje dziecię już śpi, a to w brzusiu się właśnie rozkręca i będzie pewnie brykać.
moja córcia w dzień bardzo często mi bryka w brzuszku , ale w nocy to już w ogóle szleje :ico_haha_01:
, ja dziś byłam u gina. szyjka cudownie się wydłużyła :ico_szoking: o 0,5 cm i na razie nie mam zagrożenia :ico_brawa_01: przytyłam tylko 0,5 kg :ico_brawa_01:
no to super wiadomości :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
za 2 tygodnie mam usg
ja już nie bedę mieć USG, więc nie bedę widziała jak duża jest dzidzia, ale za pewne taka książkowa :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-12-06, 23:11 ]
Alineczq, zapomnialam i ciebie przywitać
witaj w naszym gronie :-D

[ Dodano: 2010-12-06, 23:12 ]
Blanka z tymi tygodniami, to niektóre kobietki mówią tyle tygodni ile skończyły, a niektóe tyle ile zaczeły. Ja zawsze mówię, że mam tyle tygodni ciąży ile mam pełnych tygodni. Mój gin też, bo mówi, że jak np. jest 33 tyg i 3 dni, to nie ma jeszcze 34 przecież? No to tak jak z wiekiem hehe. Nie mówimy, że mamy 28 lat, w momencie, kiedy tyle skończymy w maju np :)))
no i wszytko jasne :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

07 gru 2010, 09:18

szyjka cudownie się wydłużyła :ico_szoking: o 0,5 cm
to super wiadomość :ico_brawa_01:
hmmm no własnie dziewczyny, jak Wy liczycie te tygodnie
ja tak jak mówi suwaczek, jak jest 29 i 3 dni, to tyle mówię, a nie że 30 :-) Też nie postarzam Stasia...
Mój to może i potrafi, ale nachodzić się trzeba za nim... czasem się wkurzę i sama naprawiam coś hhe.
u nas jest podobnie :-)
ale fizycznie emerytka, nie daje rady nawet odkurzyć :ico_olaboga:
bidulko, ja to mam tylko problem ze schylaniem, ciężko mi, boli mnie wtedy wszystko i piecze w przełyku.
ale w nocy to już w ogóle szleje :ico_haha_01:
mali imprezowicze nam rosną :ico_haha_01:

U nas znów śnieg pada, ale jest do tego ciepło, bo 0 stopni i taka chlapa okropna jest, buty po wypastowaniu zaraz brudne i mokre :ico_olaboga:

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2010, 10:33

coś Cię ten szef zbywa za długo... u mnie sprawa od razu jasna była.
ja Ci powiem że księgowa też nic nie wie, z tamtą umową miałam tak samo - 6 dni po zakończeniu stażu dopiero dostałam umowę

Dlatego co do zbywania to kierownik nas nie zbywa , po prostu ta decyzja nie zależy od niego a od tej powalonej Warszawy :ico_zly: :ico_zly:
na razie nie mam zagrożenia
całe szczęście :ico_sorki: :ico_sorki:
nie czaję tego kompletnie :ico_olaboga:
u mnie jak pokazuje 31 to i jest np 31 tydzień i 6 dzień to jak ktoś mnie pyta który tydzień to odpowiadam że 31 :-) lecę wg tego co pokazuje suwaczek :-P
jest 33 tyg i 3 dni, to nie ma jeszcze 34 przecież?
dokładnie :-)

to ja dzisiaj stawiam za rozpoczęty 31 tydzień :ico_tort: :ico_tort: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-12-07, 09:46 ]
mój M wczoraj siedział na allegro i wymyślił sobie że jak to On powiedział "Kupię dla Julci kocyk ze spider manem albo z tym autkiem czerwonym" :ico_puknij:
ja mówię : "No durny? to dziewczynka"
A On:" no to jej kupię no, i taką ławkę do ćwiczeń do zabawy (bo są dla dzieci- taka mini siłownia)"

:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ehh Ci faceci :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Alineczq

07 gru 2010, 11:17

Tynusz1, mężulek nieźle sobie wymyślił hehe, może synka bardzo chce?

Aja przy kawce i wcale mi się nie chce nic innego robić.

Ubieracie już choinki?
Ja jak miałąm sztuczną to w okolicach Mikołajek miałam ubraną, bo lubię jak stoi długo i serce mi raduje :)
W tym roku chyba żywa będzie to tak ok. 23 grudnia pewno się ubierze.

A jak spędzacie święta? jedziecie gdzieś czy do Was przyjeżdżają?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”