Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2011, 09:14

mi położna wpisała grupe krwi w ksiazeczke i wpisała zródło legitymacja honorowego dawcy krwi nr... z dnia
ja mam tak samo ale kazali mi przywieść równiez dokument stwierdzający tą grupę krwi.
wziełam cała teczke
ja tez wezmę całą teczkę, zeby potem mąż nie szukał nie wiadomo czego w domu, juz w chwili obecnej mam wszystko spiete razem i schowane w jednym miejscu, wszytskie zdjęcia, wydruki, wypisy itp.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2011, 09:19

ja tez wezmę całą teczkę, zeby potem mąż nie szukał nie wiadomo czego w domu, juz w chwili obecnej mam wszystko spiete razem i schowane w jednym miejscu, wszytskie zdjęcia, wydruki, wypisy itp.
dokładnie, ja też mam wszystko razem
na porodówce i tak trzeba odpowiedzieć na milion pytań, o wszytskich mozliwych chorobach pamietać i o tych w rodzinie
ale jeszcze przed porodem musze isc do kardiologa po opinię :/
chyba ze gin stwierdzi zę jest oki na podstawie tych badań co mam, wcześniej nie wiedziałam co mnie czeka i jak zareaguje moje serduszko
teraz wiem ze jakby co to mam pod ręką isoptin :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2011, 09:27

na porodówce i tak trzeba odpowiedzieć na milion pytań, o wszytskich mozliwych chorobach pamietać i o tych w rodzinie
ale jeszcze przed porodem musze isc do kardiologa po opinię
chyba ze gin stwierdzi zę jest oki na podstawie tych badań co mam, wcześniej nie wiedziałam co mnie czeka i jak zareaguje moje serduszko
teraz wiem ze jakby co to mam pod ręką isoptin
mnie jak bedzie bolało o ci sie będą coś wypytywac to ich pozabijam po kolei :-D mąż boi sie iść ze mną :-) musze się w końcu do położnej udac obgadać z nią co i jak myślę że wybiore sie tak za miesiąc, bo prosiła zebym przed 30 tygodniem przyszła.

A od przyszłego piątku zaczynam walczyć z remontem mieszkania i biorę sie za pokój malutkiej. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2011, 09:34

izabelllla123, mnie "złapało" w szpitalu bo byłam po terminie i lekarka wysłała mnie na wywołanie... ale teraz mam stracha
wiem ze skurcze moga potrwać dłuuuugo, całe dnie nawet dobę
ale boje sie ze pojade za późno albo znów za wcześnie

jedną porodówkę mam blisko domu, nawet na pieszo bym zdążyła dobiec :ico_haha_01: ale czekac na ten moment to bedzie męczarnia
chciałabym zeby przyszło z zaskoczenia, szybko i sprawnie :ico_haha_01:

[ Dodano: 15-06-2011, 09:35 ]
hehe Maja zasneła na fortelu :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2011, 09:40

jedną porodówkę mam blisko domu, nawet na pieszo bym zdążyła dobiec ale czekac na ten moment to bedzie męczarnia
chciałabym zeby przyszło z zaskoczenia, szybko i sprawnie
ja mam do szpitala ok 3 km z domu, nie wiem czy mój M. nie weźmie urlopu wcześniej żeby wszytsko było ok.

[ Dodano: 15-06-2011, 09:41 ]
patrzyłam wczoraj jeszcze z ciekwości na wkładki laktacyjne w rossmanie bo nie dość że sa tanie to jeszcze podobno dośc dobre, ale póki co nic z piersi mi sie nie sączy więc mam spokój :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2011, 10:12

ja mam do szpitala ok 3 km z domu, nie wiem czy mój M. nie weźmie urlopu wcześniej żeby wszytsko było ok.
nie ma co panikować na pewno zdazy wrócić na czas :ico_sorki: :ico_sorki:
same skurcze które robią rozwarcie to przynajmniej kilka godzin :ico_oczko:
nie da sie ich nie poczuć :-D
zdążysz zadzwonić do niego, zrobić obiad, wykapać sie i jeszcze trzy razy torbe przepakować

[ Dodano: 15-06-2011, 10:15 ]
ps a jak wezmie urlop wcześniej a ty urodzisz tydzień po terminie?
nie ma co za wczasu sie martwic :ico_oczko:
niech powie w pracy zeby byli gotowi ze bierze urlop na żądanie w granicach 25 września/10 października :ico_oczko:

[ Dodano: 15-06-2011, 10:19 ]
Maja wstała, obsikała fotel :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

a teraz tańczy z gołą pupą i woła "kuśka, kuśka" :ico_haha_01:

zmykamy do biedronki i pójde do Lidla obejrzeć tą poduszkę bo wydaje mi sie lepsza niż zwykły rogal

link usunięty przez obsługę forum
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 11:48 przez izuś_85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2011, 11:02

nie ma co panikować na pewno zdazy wrócić na czas
same skurcze które robią rozwarcie to przynajmniej kilka godzin
nie da sie ich nie poczuć
ja mam nadzije bo nie chcę być sama, co prawda przy porodzie będę ale chcę by do samego wejścia na porodówkę mój M. był przy mnie a sama świadomość że siedzi na korytarzu i na nas czeka dodaje otuchy.
Maja wstała, obsikała fotel

a teraz tańczy z gołą pupą i woła "kuśka, kuśka"
heheh artystka.

Ja idę robić zaczyn na kluski :ico_brawa_01:

[ Dodano: 15-06-2011, 11:04 ]
fajna ta podusia z lidla jest. ja przymierzam się do rogala skoro polecacie wlaśnie grasuje po allegro, może znajdę coś blisko to sama sobie po nią zajadę

[ Dodano: 15-06-2011, 11:07 ]
http://allegro.pl/poduszka-do-spania-i- ... 43978.html i znalazlam niecaly kilometr od domu.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

15 cze 2011, 11:19

Hej laseczki :ico_kawa:

Ale żeście naklikały :-D
Wczoraj u położnej ok, serduszko słyszałam :ico_oczko:
Przenoszą się z przychodnią na szczęście nie daleko :ico_sorki:

Teraz młody szaleje aż mi cały brzuch podskakuje :ico_oczko:
Wczoraj się zorientowaliśmy, że zostało nam 80dni :ico_szoking:
I pomierzyliśmy pokój bo kanapę fajną znaleźliśmy :ico_oczko:
Trzeba będzie małe przemeblowanie zrobić.
Puki człowiek się za to nie brał to jakoś tak nie widział upływu czasu, no ale czas
się brać za cokolwiek :ico_sorki:

Wczoraj moja niunia się męczyła z biegunką :ico_olaboga:
nie wiem czy ten kopiec kreta jej nie czyścił :ico_olaboga:
Tak mi było jej szkoda. W końcu dałam jej troszkę smecty i przeszło :ico_sorki:

Izuś oj faktycznie macie przeboje z tym nocnikowaniem :ico_olaboga:
Ja pamiętam u nas nie raz była histeria jakby ją rozrywało, aż przyszedł magiczny
dzień i pożegnaliśmy się z pieluchą :ico_sorki:

Izabela najlepiej jak mężuś weźmie urlop jak będziesz rodzić :ico_sorki:
Mój wziął przy Elizie dwa tygodnie i co przez to że poród się opóźnił 5dni to został
nam później tylko tydzień.
A co do porodu to będziesz wiedziała, że to to :ico_oczko:

Przepraszam nie pamiętam co było na poprzedniej stronie :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

15 cze 2011, 11:21

Dzięki dziewczyny, widzę, że spostrzegawcze jesteście, a właśnie miałam pisać, że wskoczyłam w III trymestr. Jejku, jak mi Wiki dziś daje w kość, nie mogę opanować nerwów, nawet krzyknęłam na nią na podwórku :ico_wstydzioch: Chciała wyjść, a po 10 min chce iść do domu... Wróciłyśmy poziewała trochę, wzięła swój zestaw do spania (kocyk i smoczek) i usnęła na stojąco oparta o kanapę :ico_oczko:

Powiem Wam, że już normalnie fiksuję. Wiki nie odstępuje mnie na krok, wszystko chce mieć "na już", nie pozwala mi nic zrobić, ani umyć naczyń, ani ugotować obiadu, ani zjeść spokojnie, a o położeniu się czy nawet siedzeniu mogę zapomnieć, bo od razu ciągnie mnie za rękę, a jak nie wstanę, to wpada w histerię. Nie wiem czy to taki etap, czy dziecko pokazuje charakterek, ale już mam dość, przez duże D :ico_noniewiem: Jak sobie pomyślę, że jej to nie przejdzie, to nie potrafię sobie wyobrazić jak mam dać radę z dwójką... Teraz oczywiście śpi, bo inaczej bym nie posiedziała

Mi grupę krwi też przepisali mimo panieńskiego nazwiska. A do porodówki mam najdalej z Was, bo aż 30 km... jest jeszcze druga do wyboru (20 km), ale lepsze opinie są o tej w Wałbrzychu

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 cze 2011, 11:29

A do porodówki mam najdalej z Was, bo aż 30 km... jest jeszcze druga do wyboru (20 km), ale lepsze opinie są o tej w Wałbrzychu
no to faktycznie masz spory kawałek do szpitala, ja mam blisko drugi to około 6-9km od domu ale nawet jakbym miała tam rodzić to wole urodzić w domu, w zyciu tam nie pójdę nawet jakby mi zapłacili. :-D inia1985, moze faktycznie teraz pokazuje Wiki pazurki, nie denerwuj się.
wzięła swój zestaw do spania (kocyk i smoczek) i usnęła na stojąco oparta o kanapę
to musi słodko wyglądać :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”