martuunia1, dobrze ze już jesteś w domku, teraz tylko czekać i dużo odpoczywać.
swbasia, apropo mycia to każdy robi inaczej, dzieci do 3 miecha się nie pocą nie mają jeszcze wykształconych gruczołów potowych.
A co do mycia to najważniejsze aby obmyć z kupęcji i z ewenualnego wycieku mleka, bo może dzidzia nabawić się jakiś zaczerwień na skórze. Tu zalecają mycie wodą samą na początek, bez żadnych środków myjących i co 2 dzień, a codziennie robić gąbkową kompiel. W męża rodzinie mam pielegniarki, jedna jest na oddziale z dziećmi chorymi -noworodkami, a druga jest jakąś wysoko postawioną pielęgniarką, ale nie wiem jak to się nazywa. I czasem ich się pytam co i jak i one mówią zależy od ciebie i dziecka, ale najważniejsze nie używaj za dużo kosmetyków na początek, sama woda wystaracza.
Ale będzie numer z moją mamą ona się z tym już nie zgadza, ale to moje dziecko, a zresztą zobaczymy.
Wisienko o pępuszku dużo wyczytałam na formum, jak wchodzisz to masz porady o dzidzi i tam było o pępuczku, no i mama mi opowiedziała i mężunio i jakoś tak się całe informacje razem zebrały tam same. Ja szczerze jestem tego pępuszka troche przerażona, bo Emii kuzynka Ryana ta pielęgniarka powiedziała, że tu nie zawiązują pępuszka, jak zwykle robili, teraz zaczeli używać te uciski plastikowe, które używa się przy obcinaniu pępowiny, oni je zostawiają !!!!!!!!!!!!!!!
Wogóle nie zawiązują pępuszka na pętelke AAAAAAAAAAaa
No ale będą 3 dorosłe osoby, chyba pępuszek nami nie zawładnie ??????????
A wózek to ja szczerze znalazłam jeden superasty i był nawet na przecenie i to dobrej bo jedyne 600$, a nie od 1200$ do 1800$, ale narazie kasy nie ma więc zostane przy tym barachło. A znalazłam w sklepie Kids town, nie wiem czy masz taki spep u siebie. Poszukaj moze jest u ciebie, to jest jak by hurtownia ze wszystkim dla dzieci i nawet meli ekologiczne śpiworki dla dzidz, za jedyne 35$ są super miękkie, chyba dzidzia będzie miała prezent nagwiazdkę no i wiele wiele wiele innych cudaków mają i są fajowe.
Kasia czekamy z utensknieniem na wieści